Korisna informacija! Poslano po Dra. Claudia Pirisi s onkoloske bolnice "Perrando".RAK USANA Muskarci: Nemojte propustiti ovaj mail, proslijedite ga vasim zenama, djevojkama, prijateljicama i poslovnim kolegicama. Zene: Paznja, ruz koji koristite je uzrok karcinoma!!! Dra. Elizabeth Ayoub, je ljecnica (biomolecular), objavila je alarm za ruzeve koji posjeduju olovo i koji uzrokuju rak usnica. Nedavno je marka 'Red Earth' spustila cijene sa R$67,00 na R$9.90 ! Zasto? Zasto posjeduju olovo?. Marke koje posjeduju olovo: MARY KAY CLINIQUE ESTÉE LAUDER SHISEIDO RED EARTH (Lip Gloss) CHANEL (Lip Conditioner) MARK AMERICA MOTIVES LIPSTICK A V O N Sto vise olovnih sastojaka sadrzi ruz sve je veci rizik oboljenja. Nakon sto su izvrsili test na Ruzevima, konstatirali su da marka Avon sadrzi najvece kolicine olova. Paznja s dugotrajnim ruzevima!!!!!!!!!!! Ukoliko se tvoj ruz dugotrajno drzi, to je zbog toga jer posjeduje velike kolicine olova. Ovo je test koji mozete izvrsiti i vi: 1. Uzmi ruz u ruku. 2. Sa zlatnim prstenom prijedji preko ruza. 3. Ukoliko se boja ruza promjeni na crno, to znaci da sadrzi olovo. Molim vas posaljite ovaj mail svim vasim kontaktima. Hvala!!!
Маца 99 и Марама извинете за одговоров после неколку дена,не бев во можност да отворам фемина за да видам дека сте ме прашале. Инаку го земав од Еликсир 170 или 190 ден.не сум сигурна, еве 1 недела го користам супер е и многу убав сјај има.
Го купив новото руменило на Авон, не би требало да е лошо. Има ли некоја од вас користено за да ми каже како е?
Руменилата се вечен проблем на секоја жена ! Имам испробано руменила од скоро сите брендови, и ден денес тешко да најдам некое да одговара и убаво да изгледа на мојата кожа. Од мое лично искуство, руменилата од GOSH, се премногу суви и пигментирани, а и нема некој голем избор на нијанси. Руменилата од Seventeen се добри на прв поглед, но веднаш после неколку употреби се појавуваат грутки низ самото руменило,па претставува кошмар да се користи. Перлите од AVON се изненадувачки добри, но би препорачала да се користат како бронзер, место руменило , бидејки се потемни и накај кафеави нијанси. Лично мене многу ми се допаднаа руменилата од ARTDECO, добра селекција на бои, и текстурата е одлична. Лесно се нанесува и трае долго. П.С КЛУЧЕН фактор , за руменилото да изгледа добро, покрај самото руменило е ЧЕТКАТА со која го нанесувате.
Јас имам едно севентин руменило и ми се допага, ептен е убаво, и нијансата е прекрасна. Грутчиња до сега не ми се појавиле иако го користам долго време Исто така и имам крем руменило од мејбилин кое е исто така прекрасно. Се на се, имам вкупно 2 руменила
на темен тен стоело најубаво, инаку руменилото не се избира според обликот на лицето туку според тенот, така барем мене ме советувале.
Во Теа Модерна мислам или не ми текнува баш во кое списание пишуваше дека портокалово-праска боја на руменила најмногу одговара на бледо-жолтеникав тен
На блед тен мислам, пошто на темен би стоело некако безвеза, а и на темен (барем мене лично) поубаво ми изгледаат бронзено/кафеави тонови. Исто, на темен тен никако не ми се вклопува розово руменило Јас имам блед тен, црвенкаста коса и користам руменило на деби со некоја беж-портокаловко-нежно розева боја, и многу си се бендисувам, нежно многу изгледа и ненападно. Користев до пред некое време и бронзено, ама некако многу ме ожолтуваше во фацата, како од жолтица да сум болна..
сите три ми дадовте различи одговори,и сега не знам кое е навистина така хахах па вакајас немам ни многу светол ни многу темен тен,како да кажам нормален,розево убаво ми стои и користам,но не беф сигурна за вакво руменило како би ми стоело
и јас го имам истиот, тоа е оној мат тен или популарно кажано кремаст/беж и мене најубаво ми стои розево, портокалово никогаш не сум користела освен накај праска боја од Свентин оваа боја беше мислам и одлично ми стоеше и убаво ми стои црвено но не џиш туку нормална цигла боја. има тестер и најубаво е на лице место да пробаш.
Сум приметила некои ставаат под јаболчниците накај слепоочниците, а некои на самите јаболчници и продолжува накај слепоочниците. Како всушност е правилно?