1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сè за автомобилите

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Doberman, 7 април 2011.

1. Doberman

Doberman Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    519
    Има ваква слична тема за автомобили, но во таа тема повеќе беше наменета за тоа дали девојките се палат на дечковци со убави автомобили.

А во оваа тема би сакала да зборуваме општо за автомобилите.
    Можете да кажете каков автомобил имате, која марка ви е омилена, која боја мислите дека најмногу им прилега на автомобилите, каков автомобил би сакале да имате, цени на автомобили, фотографии од автомобили и сл.

Јас имам Мицубиши Лансер Спортбек со 109 коњски сили, црна боја.
    Го купивме пред скоро 2 месеци и воопшто не згрешивме во изборот, автомобилот изгледа одлично, има агресивен дизајн со лута маска напред и има многу богата опрема.

Јас ги сакав германските марки на автомобили (Мерцедес, БМВ, Ауди, Порше, Фолксваген, Опел) али откога го купивме Мицубишито некако ги засакав и јапонскиве марки на автомобили (Мицубиши, Тојота, Хонда, Лексус, Мазда, Нисан, Сузуки...)

Омилена боја ми е црната, некако црните коли ми доаѓаат до израз и поелегантно изгледаат, али маана на црната боја е тоа што многу често се прља, и бидејќи нашиот Лансер е црн на секој 3-4 дена го носиме на перење.

Реална кола што би сакала во иднина да ја имам е Ауди А4 (кошта околу 45.000 евра)
    А нереална кола (кола од соништата) би сакала да имам Ферари (кошта околу 300-400 илјади евра :$ )

И за крај неколку фотки од мојот автомобил Мицубиши (од интернет е сликава, моментално немам слики да поставам од мојот автомобил)

А вака изгледа од позади

2. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.023
    Се за Автомобилите

Имам Peugeot 308 и сум презадоволна :inlove:

а ова е мојата омилена кола од соништата Aston Martin DB9 Volante :inlove: :inlove: :inlove: ахххххх дај боже да еден ден да го имам овој/а убавец/а (само најбрзо што може :D )

Прикачени фајлови:

3. Dejana.M

Dejana.M Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    411
    Се за Автомобилите

Ние дома имаме црн Pasat CC,ама моите зошто постојано не се дома се е во брат ми:
    Мене ми купија citroen C4 не е скроз нов од овие увозените е но врши работа:
    A инаку сонувам за едно BMW :tmi: (ама само сонувам тоа во реалноста нема да се случе)

4. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    294
    Се за Автомобилите

Автомобил од соништата... Немам ништо против едно црно фино Ферари или Ламбурџини.. :wasntme:

5. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Се за Автомобилите

Не сакам автомобил, се плашам од нив. Се си мислам дека сум една во толпа. :D
    За некој месец ќе треба да започнам со часови, а толку не сакам, тоа е чудно едно. :(

Доколку веќе зимам автомобил сакам црна боја, бела евентуално.
    Некако најмоќно ми делува и ми претставува сила. :)
    Не сакам женски малечки автомобили, туку нешто машко.
    Големо, гломазно, силно. :D
    Џипче нема да е на одмет. :$

Многу често си киснам на Auto Drawings и се палам како маж некој. :D

6. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Се за Автомобилите

Ние имаме ваква кола - Dacia Logan[​IMG]. Ја имаме веќе 6 и пол години и многу сме задоволни, посебно јас, уште кога првпат ја видов кога ја купивме ја засакав :) По боја е нешто измеѓу сива и зеленкаста, зависно од светлината се менува и нијансата, моторот има 1400 цм кубни и 75 коњски сили.
    Инаку јас сум заљубена во BMW и кога некогаш би имала доволно пари да бирам кола каква што сакам јас, сигурно би купила BMW и тоа или некаков џип или пак BMW 7-ма серија. Бојата по можност би била црна или сива ;)
    Од марките, повеќе ми се допаѓаат германските - Mercedes, Volkswagen, а убави ми се и оние количињата Minnie Cooper, многу ми се слатки.
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

7. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    398
    Се за Автомобилите

Незнаев каде да го поставам моето прашање, па ај се решив за овде... Само што земав возачка и сум во избор на автомобил да ми купат моите секако... Што би ми препорачале...? Јас сакав Peugeot 206, ама го гледам дека за разлика од други коли кои се реално и поголеми е доста поскапо, чудно ми е... Ваш предлог? Женско количе и несака да е големо и секако на старо ќе го земам... Фала на помошта однапред

8. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.327
    Се за Автомобилите

Нема што да се чудиш француска измишљотина е тоа :D ( и ти не знаеш што е добро :) ) си држат цена француските автомобили. Зависи која класа сакаш е една работа, а друга работа е мисли утре и на сервиси колку ќе те коштаат, дали ќе е бензинец или дизел и нормално до која сума на пари располагаш за купување на автомобил.
    Од овие помали добра ти е Тојота Јарис, Опел Корса дизел ќе ти врши работа.
    Да не бидам офф топик, јас имам едно вакво и сум презадоволна. И да црна е тојотката, елеганција во движење. (само ме нервира што и најмала прашинка се познава и еднаш неделно обавезно на перење). Не би ја менувала во наредните 10 год. Фамилијарен автомобил и стабилен.

9. Towelie

Towelie Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    688
    Се за Автомобилите

A таман помислив дека нема ваква тема.
    Од 3 годинки сум со коли,израснав разгледувајки Auto Bild списанија по цели денови,на 3 години знаев да ги препознавам сите марки на коли,ме шетаа големите у маало и ме испрашуваа. Порано многу цртав коли,сега мрзата си го направи своето,језда сеуште би сакал некогаш во животот да станам автодизајнер. Кај колата највеќе ме влече изгледот и звукот на моторот,сакам нешто големо,широко и моќно. Од поприфатлививе би ги издвоил Mitsubishi Lancer,Honda Accord и Chevrolet Cruze. Мразам егзотични коли,едино Порше би ги издвоил од таквите,и чат пат по некое Ламбо. Исто така ги сакам постарите BMW-иња,новите повеќе се елегантни отколку спортски. Мразам Мерцедеси исто така. И на крај на постов да си ја споменам омилената кола,во стара и нова варијанта:Mustang!
    Еве и неколку слики

http://autocarsnews.info/wp-content/upl ... icture.jpg

Многу би ја познале убавицава од филмот Gone in 60 seconds(Eleanor). Исто и нејзината црна Супер Снејк варијанта.

http://www.clutchd.com/wp-content/galle ... -x-1-1.jpg

Мустанг концепт,американската авијација има замешано прсти во неговата изработка.

http://www.roadandtrack.com/var/ezflow_ ... ss-302.jpg

Fоrd Mustang Boss 302 Laguna Seca. Еден од најубавите Мустанзи во последно време.

На Anacid му/ѝ се допаѓа ова.
  10. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.097
    Се за Автомобилите

Би сакала Мерцедес ЦЛС 55, или Мерцедес ЦЛС 350... Скромна сум :$ :wasntme:

11. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Се за Автомобилите

Изгледа сум единсвено машко што поседува и обожава помали возила ,незнам зошто но мн ми се привлечни и шармантни .Инаку копнеам по нешто вакво :inlove: :inlove:

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.930
    Јас сакам хечбек возила. Во превод, малите. Како голф, леон, фокус, фиеста и тн. Сакам такви коли.

13. N0NamE

N0NamE Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    2.136
    Тркалам Peugeot 206 а иначе омилено количе ми е Passat B5, B6:inlove::inlove: љубител сум на VW Групацијата кој се Германски возила кој незнаат што е смрт.:D 8) [​IMG] B5
    [​IMG] B6

14. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.930
    И јас имам VW ама сега ќе ја мењам за јапонско.

15. lore**dana

lore**dana Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    13
    Mercedes a160 vozam.prethodno imav peugeot 206 i mozam da kazam deka mercedesov mi e kako igracka vo sporedba so peugeot.ne go menjam dodek ne zemam nekoe dzipce.merak imam na toyota rav4 ama od onie sto se so 3 vrati

16. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    Ќе купувам автомобил, а не се разбирам воопшто. Се двоумам помеѓу WV Golf 5 и Seat Leon.

17. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.499
    Допаѓања:
    4.236
    http://www.autoexpress.co.uk/seat/leon/99376/seat-leon-vs-volkswagen-golf-vs-vauxhall-astra
    http://www.telegraph.co.uk/cars/seat/seat-leon-review/

Тука имаш професионални рецензии, но се е индивидуално. Според мене Голф има подобри перфоманси кога е во прашање машина, електроника, а Сеат Леон убаво прилега на жени. Така женска кола е.

18. Anacid

Anacid Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2014
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    2.428
    Сега си ја земав возачката и во план сум да купувам кола .. Па незнам како да се одлучам сакам по спортска кола.. Иначе кола од соништата ми е џип Range Rover .. Е сега ако некој знае од каде можам да најдам некоа добра кола , практична на старо докај 2000€ нека ми пише лп ..или нека пуште слика

19. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    1.179
    Допаѓања:
    3.545
    Каде да најдам наметки за автомобил во Скопје? :)

20. sexymama

sexymama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    84
    Би сакала ако може некој да препорача некој мајстор за Опел шо работи добро
    Благодарам