Видов нема вакав тема и оваа тема е дел од домот една од најбитните рабти во домот ...ме интересира дали знаете некој линк каде што би можела да видам врати и колку е нивната цена? И кои ги имате вие во вашите домови како влезни, безбедносни блендирани или си стојат првичните во вашите станови, во вашите куќи практикувате да има една врата на главниот влез или две ? Боја стандард бела или сакате кафеаво, црно можеби ? И како ги чистите , како се грижите за нив и со што ?
Се за врати Ние скоро купувавме врати за собите. Ги одбравме по каталог. Нашите се од чисто дрво и се со кафеава боја. Е сега цената зависи од квалитетот и од вкусот. Нас една врата не чинеше 210 евра.
Се за врати Како добри врати и модерни во последно време се покажаа и блендираните врати.... А исто имаат и пристапни цени....Некако ич не сакам дрвени врати или алуминиум во последно време
Се за врати Собни врати дефинитивно од дрво. Има толку добри обработки а и лесно се оржуваат. Има еден куп средства во поголемите маркети што се за дрво. За влезни врата би ви препорачала, доколку сте во стан нема да погрешите со блиндер врата. За блиндер врата најбитно е да не ги фаќа сонце затоа што со тек на време таа фолија што ја имаат ќе почне да се лупи. Не се скапи, цените се движат од 150 евра па нагоре. Доколку живеете во куќа во зависност од тоа какви ви се прозорците, ако се ПВЦ тогаш имате влезни врати од декоративен панел и цените се движат од 300 евра па нагоре во зависност од димензии дали се еднокрилни или крило ипол, а доколку се дрвени прозорците тогаш и дрвени влезна врата. Бар сега има многу избор и на дрвени и на ПВЦ. Алуминиумски не би препорачала затоа што каков и да биде алуминиумот тој слабо дихтува
Се за врати Спојлер http://www.kete-sa.gr Еве еден линк. Имаат и кај нас но не знам каде точно се наоѓа, некаде во ѓорче кај црквата. Ова се надворешни врати. Блиндор. Имаат и со аларм. Исто така има можност и за дигитална шпионка. Но се малце поскапички. Над 300 евра е врата. Мене ми се допаѓа што се навистина сигурни, имаат и убави дезени.
ДРВЕНИ,АЛУМИНИУМ,ИЛИ ПВЦ ВРАТИ И ПРОЗОРЦИ Споделете искуство кој е задоволен а кој не од било кој вид на прозори и врати
Го убедувам мм да не ги менуваме старите врати ,само да им ги смениме кваките и бравите и да ги ишмиргламе и обоиме да се освежат ,вратите се бели стар модел се но мене не ми сметаат освен кваките,е сега има некој искуство со некој мајстор да ми ја среди оваа работа бидејќи мм ниту сака ниту пак знае да го направи тоа најлесно му е да плати па и затоа се режава да купи нови. Мене не ми се даваат толку пари една нова врата 150 евра а за менување се 5, а ми треба и гардоробер голем кој реално ми е понеопходен ,а за тоа после ќе нема пари ,ако го направам ова ке отепам две муви за иста цена . Ако имате некој мајстор пишете ве молам.
Има ли некој искуство со врати од оваа фирма од Велес https://www.facebook.com/doorsfromdreams/?fref=ts ? Вратите се убави на слика а и цените се баш пристапни.
Здраво, Сакам да прашам ако може да ми препорачате ми треба итно добар мајстор што монтира собни врати. Фала Ви однапред
Не знам темава колку е активно, но да пишам. Ми треба место од каде може да се набави собна врата, ама цените да не се усвет појдени, барем докај 100 евра од врата, медијапан.
Овие се на Полар врати, овие Ројал ги продаваат само, избегнувај ги за да не те боли глава. Јас имам од нив надворешна, со две брави едната не функционира.
Во еко дизајн изработуваат многу убави врати. Цените се исти со оние на проспера, но квалитетот е подобар.
Здраво дали можам да најдам комплет врата в соба и врата лизгачка/клизна? ми требаат да се исти и по можност моја димензија. Позџ
Каде има внатрешни врати со пристојна цена? Кој материјал е подобар, да не мора за 2,3 години пак да се менуваат..
Имам дома дрвени собни врати. Кога се породив што ја украсувале вратата од детската соба лепеле со дуплофан и сега се познава остаток од лепакот. Со што да ја чистам вратата , а да не се оштети дрвото?