Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сè што сакате да знаете во врска со религија

Дискусија во 'Религија' започната од AdoLf, 14 јуни 2011.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.960
    Допаѓања:
    15.964
    Дали е ок ко ќе појдам в црква да ми се плачи ?

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Е.. оти да не е?

3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.960
    Допаѓања:
    15.964
    Глупаво ми е дљ мњ гледаат други

4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    И јас плачам в црква по некогаш..
    И не само в црква, кај ќе ми дојди.
    Не е срамота. Не прајш лошо.

На Snowflake97, candy.cane, MarigoldA и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Screenshot_20190419-185212.jpg :)))) Se nadevam deka nema pak da mi bide izbrisano mislenjeto? Ili nekoi vistini ne odgovaraat pa se brisat ehh..

6. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    За исламот и женските права, про-ислам феминизмот и слични фарси:

7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ваљда ти е избришано затоа што темата се вика "Што сакате да знаете за религијата", а не "што сакате да кажете за религијата".
    Друго, не морам да зборам за исламот ништо, доволно е да ти ставам линкови од два многу нови настани.
    https://www.theguardian.com/world/2...r-nasrin-sotoudeh-jailed-for-38-years-in-iran
    https://www.bbc.com/news/world-asia-47769964
    Зборувај ми за еднаквост, те молам.
    Да ти ја пратам петицијата за ослободување на новинарката ќе ја потпишеш, или ќе кажеш "нека и е, заслужила штом не носи хиџаб?"

8. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Dali razbiras deka postojat lugje koi se teroristi a se deklariraat kako VERNI muslimani a toa go nema vo islamot? Dali razbiras deka sekoj den gi ubivaat iljadnici muslimani vo Sirija? Dali znaes deka vo Kina ima logori od muslimani izbegani od Sirija od vojnata koja seuste se slucuva i prinudeni se da jadat SVINSKO bidejki se muslimani i treba da bidat kazneti zatoa sto izbegale da spasat zivot i dosle vo kina?
    Jas bev vo Istanbul koga imase napad od teroristi a Istanbul e muslimanski grad?
    Znaes li deka vo eden den ima nad iljadnici mrtvi bebinja deca zeni vo Sirija? Bidejki se muslimani? I ti najde za religija da mi zboris?

Прикачени фајлови:

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.920
    Допаѓања:
    177.412
    После се што имаш пишано, треба да ти е јасно дека религијата денеска секој си ја користи за свои цели. Можеби првичната цел на религијата навистина била убава и наивна, ама брзо потоа се отишло низ брдо, кога моќниците сфатиле дека можат да контролираат маси и маси преку неа.

На candy.cane, DAngel и WildMk им се допаѓа ова.
  10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Значи немаш коментар за новинарката која е осудена на 38 години затвор и 150 камшика затоа што не носела хиџаб?

На candy.cane и Animali им се допаѓа ова.
  11. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Devojce toa e TERORIZAM.
    Ama terorizam e i da stavis lugje vo logor i da ne smeat da se dvizat i da jadat SVINSKO a ne smeat.
    Dali razbiras deka i vo dvete veri ima nenormalni i iskriveni obicai koi sto vsusnost ne se samata religija?
    Zasrami se,zatoa sto tuka ima devojcinja koi nosat hidzab a ti se potsmevas na toa.
    Jas ne nosam.A da nosev ke go nosev so gordost.Poradi takvi kako tebe.Koi diskiminiraat lugje po toa sto nosat kako se vikaat i od kade se.Pocituvam i edno i drugo,a NE LUGJE ne pocituvam vo slucajov toa si ti.
    Vo sirija ubivaat BEBINJA I DECA I OPSTO LUGJE koi se MUSLIMANI.Toa go opravduvas ? Ili cim se muslimani neka umiraat ccc uzas!

12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Какое тероризам кога е државен закон?
    Не ми ставај зборови во уста, никогаш немам оправдано верска омраза, ти си таа што доаѓаш да шириш омраза тука.

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Tocno ima drzavi kade sto tolku e iskrivena verata do toj stepen da osuduvaat.Dali bilo Kina dali bilo nekoja Arapska zemja ne e bitno.
    Sekoj covek zasluzuva sloboda.Nikoj ne zasluzuva da bide u zatvor nikoj ne zasluzuva da gleda kako pred negovi oci go ubivaat vo srce bebeto od nekolku meseci ili da ti ja siluvaat zenata pred tvoi oci.
    Ne zasluzuva nikoj.
    Siris omraza toa zaklucivme.

14. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Шеријатскиот закон значи е тероризам?
    Еве со цитати и референци, што има овде искривено, кажи ми?

Capture.PNG

Не е до искривувањето, и двете вери се во суштина outdated, дискриминирачки и насилни. Проблемот е кога влегуваат во државен устав нивните правила.
    Очигледно си премногу пристрасна и неподготвена да дискутираш во категорија религија. Секоја критика кон твојата вера не е омраза и дискриминација.

На Gosh, Animali и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  15. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Serijatskiot zakon ne e Kuranot.
    Ova vo vistinskata religija ne postoi,sekoe natamosno iskrivuvanje e od strana na bolno umovi.
    Jas prifakjam kritiki koga ja znam pozadinata.

16. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.813
    Сакам да знам дали секогаш кога се молиме или кажуваме молитва, треба да бидиме свртени кон исток?

17. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Ова е тоа што јас не го сакам кај религиите. Ко мала се восхитував и сакав да читам, да одам во црква..
    Ама зошто да се восхитувам на нешто што налага правила на живеење.
    Не смееш да убиваш и да повредуваш, да се изживуваш, да нанесуваш зло и неправда.. ама да ти е забрането да јадеш свинско?

18. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Svinjata e zivotno koja sto go jade svojot izmet..Radi zdravstveni pricini e zabraneto. :)
    Znam mnogu hristijani koi ne jadat od istite pricini..

19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    И птиците го јадат својот измет.

Не знам дали ви е позната една легенда која ја ширеле католиците за зошто муслиманите не јадат свинско, а и прифатена од херметизмот на големо.
    Викаат Мухамед бил пијаница, и еднаш многу се опил и паднал па така го прегазила свиња и го убила. Затоа ниту пијат алкохол ниту јадат свинско.
    Немојте само да ми скокате веднаш, не навредувам никого, легенди раскажувам.

На ynboo, Feminka22 и candy.cane им се допаѓа ова.
  20. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324

Вино коцка и гатање се дело на ѓаволот,тргајте се од тоа доколку сакате успех.(Ова го пишува во Куранот)

Screenshot_20190422-101613.jpg
    Свинското е забрането од здравствени причини-Taenia Solium чији јајца навлегуваат во крвотокот и нанесуваат штета на одредени органи,Trichura Tichurasis и други.Тоа веќе не е од религиски аспект отворете истражувања направени во Америка каде од 24, 22 се заразиле со Tichurasis од свинско месо :)