Чоек, не се сметам јас нешто посебно одмдруг, туку јас говорам од мое лично искуство. Јас го раскажувам моето доживување ао медитацијата. Не можам да зборам за друг. Леее, добро, сум утнала граматика. Демек не знам дека се пишува со "в". Оукеј. Ама како не ја почитувам нивната одлука? Јас не им велам да ја сменат. Не му кажувам некому што да прави. Им кажувам на христијанските верници каква одлука да донесат. Јас објаснувам за медитацијата бидејќи многу грешни работи кажа. А нека биде таа забранета во христијанството, слободно. Зошто би одела во црква да го кажувам мојот став? Јас немам проблем што црквата ја забранува медитацијата, многу ми е гајле. Јас само објаснив како е грешно твоето тврдење дека И дека е грешно дека И дека е грешно дека И дека е грешно дека Ништо од тоа не е вистина и објаснив зошто не е, бидејќи како што рече, читаат верници (од секакви религии) и ако ти го прочитаат тоа мислење и ти поверуваат, ќе веруваат во невистина. Значи сепак не е дел од христијанството како што рече. Затоа е и забранета, а не затоа што е нешто што прави да тонеш и ред други работи што не се вистинити. Од медитацијата има еден куп корисни нешта за здравјето, и физичко и психичко, и тоа е факт.
Isaiah 16:4 “Let the outcasts of Moab stay with you; Be a hiding place to them from the destroyer.” For the extortioner has come to an end, destruction has ceased, Oppressors have completely disappeared from the land. Source: https://bible.knowing-jesus.com/topics/Satan-As-Destroyer Shiva is known as "The Destroyer" within the Trimurti, the triple deity of supreme divinity that includes Brahma and Vishnu. Shiva's role is to destroy the universe in order to re-create it. Hindus believe his powers of destruction and recreation are used even now to destroy the illusions and imperfections of this world, paving the way for beneficial change. According to Hindu belief, this destruction is not arbitrary, but constructive. Шива е сатаната, кога практикуваш јога му се поклонуваш.
Јас колку што имам сфатено, јогата и медитацијата се забранети во христијанството заради оттргнување на верникот од молитвата. Молитвата е важен дел од духовниот живот на христијанинот, при молитвата верникот се концентрира на Бог и се соединува со Него, а при јога и медитација концентрацијата и контролата е врз себе и се смета дека дејствува некаква си друга, нехристијанска енергија. Наместо да се моли, се препушта на тоа опуштање.
Точно е дека при медитацијата не дејствува христијанска енергија, затоа што медитацијата не е христијанска практика. Што бара христијанска енергија во нехристијанска практика? И зошто христијаните/христијанството се мешаат во туѓи практики, неповрзани со нивната религија? Како би било ако друга религија тврди дека господ е сатаната и кога практикуваш молитва му се поклонуваш нему.
Не те разбрав што ти е поентата на цитирањево и прашањава. Да, знаеме сите дека е точно. Ништо, тоа и се дискутираше поназад и јас истото го пишав, ништо. Како се мешаат? Напротив, се оградуваат од тоа, не ни треба нас медитација.
По сите твои мислења можам да увидам колку лошо ти влијае денешната медитација. Јогата претставува фундаментално учење на Хинду религијата, има различни школи, индустрија, трендови и тенденции, и не претставува само еден вид на фитнес. Од таа причина јогата е апсолутно некомпатибилна со нашата Православна Христијанска Вера и нема место во животот на христијаните. - Митрополитот Брегалнички Иларион ,,Практикувањето јога, која претставува учење на хиндуизмот, води по пат на вртење грб на Господ. Секој кој се бави со јога, свесно или несвесно, се одрекува од православанат вера,, изјавил проторејот на СПС, Димитрије Калезиќ. „Нема мир за безбожниците,” вели Господ. Исаија 48:22 и да се обновувате во духот на својот ум, Ефешаните 4:23 Секој, кој оди натаму и не останува во Христовата наука, Го нема Бога. Кој останува во Христовата наука, тој Го има и Таткото и Синот. 2 Јован 1:9 Ако некој дојде при вас и не ја донесе оваа наука, не примајте го во домот и не поздравувајте го; 2 Јован 1:10 А Духот јасно вели дека во подоцнежните времиња некои ќе отстапат од верата и ќе слушаат измамливи духови и ѓаволски учења, 1 Тимотеј 4:1 А избегнувај од нечисти и бабешки приказни! Туку обучувај се во побожност! 1 Тимотеј 4:7 Тогаш Исус му рече: „Оди си, сатано, зашто е напишано: На Господа, твојот Бог, ќе Му се поклонуваш и ќе Му служиш само Нему! Матеј 4:10 туку волјата му е во Господовиот Закон и за Неговиот Закон размислува дење и ноќе: Псалми 1:2 Не дозволувајте да ве заведат со разни и туѓи науки, зашто е добро срцето да биде зацврстувано во благодат, а не со јадења, од кои немаа полза оние, кои живееја преку нив! Евреите 13:9 Ќе размислувам за Твоите повелби и ќе ги разгледувам Твоите заповеди. Псалми 119:15 Отвори ги моите очи, за да ги гледам убавините на Твојот Закон! Псалми 119:18 Светило на телото е твоето око. Ако твоето око е бистро - целото твое тело е осветлено; ако пак е зло, во мрак е и твоето тело. Лука 11:34 Како што те молев, кога одев во Македонија, да останеш во Ефес, за да им заповедаш на некои да не поучуваат поинаку 1 Тимотеј 1:3 Но се плашам, како што змијата ја измами Ева со своето лукавство, така и вашите мисли да не се одвратат од простодушноста и од чистата верност во Христа. 2 Коринќаните 11:3 Зашто, ако некој дојде да ви проповеда друг Исус, кого ние не го проповедавме; или ако примате друг дух, кого не го примивте; или друго евангелие, кое не сте го примиле, вие сепак би сте го трпеле тоа. 2 Коринќаните 11:4 Зашто нашата борба не е против крвта и телото, туку против началствата, против властите, против светските владетели на темнината на овој век: против духовните сили на злото во небесните места. Ефешаните 6:12 Немојте да се прилагодувате со овој свет; туку, преобразувајте се преку обновувањето на вашиот ум, за да можете да ја дознаете која е добрата, угодна, и совршена Божја волја! Римјаните 12:2 Бидете трезвени и бдејте: вашиот противник, ѓаволот, обиколува како лав што рика, барајќи некого да го проголта. 1 Петар 5:8 Возљубени, не верувајте му на секој дух, туку испитувајте ги духовите - дали се од Бога, зашто многу лажни пророци излегоа во светот. 1 Јован 4:1
Како тоа што членката ти објаснува нејзино искуство ти толку трагично го сфаќаш? Дискусија, нешто? Зошто си дозволувате да вадите од контекст туѓи верувања за да ги оцрните? И после тоа очекувате толеранција? Па прво дадете ја вие.
Гледам редактираш, ај доизрази се прво па ќе правиме муабет. Не видов јас дека некој со вакви зборови се изрази и дека спомна поклонување на Сатана.
Не е ништо вадено од контекст, никој не побарал толеранција или го прифаќаш христијанството како вистина или не го прифаќаш.
Затоа што не е битно нејзиното мислење во оваа тема бидејќи е религија, а таа не е верник. Очигледно е дека не го прифаќа тоа.
Се мешаат така што за пример еден член погоре вели дека кога практикуваш јога се поклонуваш на сатаната, што е неточно. Односно тој ти кажува што ти правиш, кога уствари не го правиш. Христијаните можат да зборат за нивната молитва само, таа е дел од нивната религија. Добро, се едитирав, има опција да додадеш уште мислење доколку сакаш. Туку еве тука го велат тоа: Во објаснувањето околу медитацијата, не реков ништо против христијанството. Зошто да не е битно моето мислење во оваа тема затоа што не сум верник? И верник си само ако си христијанин?
Сакаш да кажеш дека ти е убаво кога луѓето се исмеваат со твоите верувања и ги сведуваат на верба во sky daddy како што е денес популарно? Не не е убаво.Исто така не е убаво кога немате почит ни вие кон други верувања. Вадено од контекст е зашто на овој богов што го збориш ти му го даде епитетот сатана.Тие што му се молат не го гледаат така. Па знаеш дека темава за религија не е само за христијанство?И јас не се дефинирам како христијанка во рамките на твоите дефиниции ама се гледам како верник.Не смеам да пишувам?
Па зошто мене ме цитираш ако друг спомнал поклонување на Сатана? Со нив разбери се. Јас друго имам да кажам, за моите зборови одговарам, не за нечии други. Првата Божја заповед гласи: Јас сум Господ твој, да немаш други богови освен Мене; Исто така: ”Никој не може да им служи на два господара; зашто или едниот ќе го мрази, а другиот ќе го љуби; или ќе му биде приврзан на едниот, а другиот ќе го презира. Не можете да им служите на Бога и на мамона.” Ете затоа не оди христијанство со практики од источни или која и да е друга религија. @MissChievous
Не ме интересира дали ти се исмеваш со моето верување и го сведуваш на sky daddy. Темата не е само за христијанството, но прашањето беше поставено за христијаните.
Кај реков дека јас го правам тоа...друга беше поентата. Искрено да те прашам, колку години имаш? Вака сега некако како дете ми зазвучуваш.
Albert Pike clen na 33ti red na masonskata loza veli deka Lucifer e Bog na svetlosta a Adonaj (edno od iminjata za bibliskiot Bog) e Bog na temninata,on vo toa veruva posto e satanist, ja veruvam deka Shiva e satanata i ne samo jas tuku mnogu hristijani taka tolkuvaat, tocno deka ne go pisuva toa vo Biblijata no od kontekstot moze da se izvlecat zaklucoci.
И во православната мистика постои нешто што е многу слично на медитацијата во хиндуизмот. Тоа е исихазамот, молитвеното тихување, движење кое започнува со Григориј Палама, а денес исихасти има и меѓу светогорските монаси. Зборот „исихија“ значи мир, мирување, тишина. Целта е молитвата да се урамнотежи со сопственото дишење. Во хиндуистичките молитви исто така една од главните цели е човекот да постигне мир, а луѓето често пати ги фокусираат своите мисли во некоја светлина, светла топка, од која црпат енергија, или ја урамнотежуваат енергијата низ своите чакри и сл. Епа во молитвеното тихување, целта на исихастот е да се придвижува кон Божјите енергии, кон ткн. „непристапна светлина“ или позната и како „Таворската несоздадена светлина“ во која пребива Бог. Григориј Палама дури им дал инструкции и на верниците како молитвено да тихуваат. На пример главата треба да е спуштена, а погледот насочен кон градите или папокот. И ако денес просечен човек кој не е многу упатен во овие работи, погледне исихаст како практикува молитвено тихување, најверојатно ќе каже дека медитира
Ете гледаш, ти можеш да си веруваш во што сакаш, исто и масоните, исто и некој друг.Ни едно мислење не е супериорно над сите.Доволно беше со векови што се наметнуваше христијанството заради добивање моќ, барем во 21 век треба да се остави луѓето да си имаат религиска слобода без да чувствуваат вина и страв.
Se bunese zasto Shiva go narekov satana a sega velis mozes da veruvas vo sto sakas bez da cuvstvuvas vina.