Исто ако може да каже некој кој му читале молитва пред моштите каде да се обрати дали кога ќе влезеш или надвор негде пред да влезеш кај Св Василиј.
Во сите храмови од 8 часот почнува литургијата без разлика дали е во Соборна, или во некоја црква/манастир.
Nedozvolivajte svetskite lideri da ja ubijat covecnosta vo vas, site luge se isti bez razlika na boja na koza, za vera ne ni diskutiram, najgolema svetska farsa, najlesen nacin za kontrola na opstestvoto. Personally I don't obey to religion, honestly I dislike it
Јас кога бев пред неколку години, сите носеа бели машки чорапи, или пак волнени чорапи. Јас однесов бели чорапи бидејќи така имав слушано, или волнени или бели чорапи. Се носи и коцки шеќер, ама нив не ги оставаш таму, си ги враќаш дома и си ги јадеш за здравје, по желба им даваш и на блиските. Ти посакувам убаво да си поминеш
Здраво до сите, дали би можеле да одделите кратко време да ја пополните акентата? https://docs.google.com/forms/d/e/1...bSENKRJO9gkS-_lq4SbB09-bQ/viewform?usp=header Би благодарам однапред за одвоеното време.
Добро утро Вака девојко одлучив дека сакам да се замонашам , кој е постапката ? Инаку го сакажм источниот дел во мк , дали познавате женски манастири или упатете ме некаде Однапред ви благодарам