Гледам дека нешто налик реинкарнација спомнува, што е скроз поинакво верување од христијанското. И да и кармата е хиндуистичко верување, во христијанството Бог е опишан како Оној кој спроведува правда. „Не одмаздувајте се сами... оставете место за Божјиот гнев, зашто е напишано: Мене Ми припаѓа одмаздата, Јас ќе возвратам“ (5. Мојсеева 32:35; Римјаните 12:19).
Универзален живот. Се темели на божествените објави примени преку Божјата пророчица за оваа современа епоха, Габриеле од Германија. Како не постои? Кој за мач се фаќа од мач ќе загине - што е? Што човек сее, тоа и ќе жнее, што е? Карма на санскрит значи дејствување које дава некакви плодови. Го употребив зборот бидејќи скратено го опишува она што се случува. Може да се употреби латински збор - каузалност = причинопоследичност, или некој друг. Сееш жито, расте жито, сееш трње, расте трње... Впрочем, членката постави прашање, ние дадовме две различни видувања, повели изнеси ти некое трето ако сметаш дека имаш подобро објаснување за тоа зошто Бог би дозволувал, дури и би предизвикал страдање како казна за невини луѓе за нешто што не го сториле тие, туку нивните предци кои тие воопшто и не ги познавале ниту имале начин да влијаат на нивниот избор и постапки.