Абе остави ме мене, има Господ, тој ќе ми суди за иронии и тврдоглавости. Кажи ми ти зошто не им помогнете на браќата православни христијани што боледуваат од рак? Зошто не им однесете од оваа вода со лековита моќ? Не верувам дека сте до толку себични само вие да си се лечите со таа вода, само ме буни зошто не го направите тоа?
Нелогично е тоа што го велиш а и многу други го велат. Нелогично е што велите дека Бог ја крои судбината на луѓето а исто така и тој им суди по нивното минато... е како може?
Лично ти, јас, било кој. Болеста никој не ја посакува. И тоа е искушени. Не заборавај освен доброто постои и зло.
Ама како може тој да го програмира твоето минато а потоа да суди според истото? Нели е нелогично? Судбина не постои, туку што секој поединец ќе направи според свој ум тоа станува минато.
Па тргнувам од тоа дека често одам на Онкологија, си разговарам со неколку докторки и медицински сестри и ниедна не ми кажа дека се случило такво чудо, некој верник таму да се намачкал или напул од таа света пеана вода и да оздравел. Исто така тоа и на вести би го чуле.. таквата радосна вест не може да се сокрие или заќути.
@Justicija еве ти пример. Се мажам. Имав претходно и други момчиња во мојот живот. Зошто баш овој? Сама го избрав. Имав случај т.е уште боледува, му посочив. Не отиде. На сила да го терам не сакам. Ти пишав и погоре да не се повторувам. Еве бидејќи ти одиш, кажи во мое име.
edno prasanje me maci: ene po filmovine so mojsej vaid....sto gi gledame zaedno so decava kao demek i tie da naucat nesto zasto tamu prilozuvaat zrtvenik na boga?nekoe zivotno. zosto kaj nas vo pravoslavnata vera toa nikade ne sum sretnala da go pravat? a pa muzlimanive za bajram prilozuvaat zrtvenik na boga.... stvarno mi e nejasno ako nekoj znae neka mi objasni.
Затоа што Мојсеј е лик од Стариот завет, а христијанството е засновано на Новиот завет од Библијата и учењето на Исус. Исус умрел на крстот и ја поднел ултимативната жртва за човештвото - оттука кај христијаните нема потреба од поднесување на животински жртви на Бога.
Нели имаме обичај да се коле јаре или јагне, кога ќе се гради куќа, да се стави главата во темелите и да се попрска земјата со крв!?
Убивањето на животните за да му задоволиме на Бог е тортура на живо битие, а не љубов кон некаков Бог. Безраслика што е напишано во било која света книга, погледнете само длабоко во срцето на животното. Патот на не насилство и не ситење на нашите ѕверски апетити е вистинска љубов кон Бог
jas sum slusala za ova osven delot deka treba zemjata da se poprska so krv i se sum mislela deka se bapski raboti
Хахаха ова да не се помисли а не па пред поп да се спомне. Не..... Нити за погреби како што правеа. Ова се пагански работи.
Сум читал некаде дека турците и чеченците имаат таков обичај. Штом велиш ние имаме таков обичај сигурно од турско ви останало тоа. Ниту во Христијанството има таков обичај ниту пак нашите предци пагани имале таков обичај.