Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сè што сакате да знаете во врска со религија

Дискусија во 'Религија' започната од AdoLf, 14 јуни 2011.

1. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    4.278
    Така што и покрај константното негативно постапување кон околината, во глобала земено на таквите луѓе сè им оди од рака кога се во прашање нивните себични планови а чија реализација доведува до страдања на луѓето и природата(на пр. го освојуваат светот низ војни и не-фер зделки и потчинуваат цели народи). „Чудесно„ ги одбегнуваат опасностите, местенките, атентатите, иако имаат мал милион луѓе кои ги мразат или сакаат да им се осветат за стореното, како да им е наклонета постојано среќата и случајноста. Подетално е опишано во претходно спомнатите наслови.

Но поентата е што начално таквите луѓе не се ни свесни за тоа додека трае, или едноставно веруваат дека судбината или дури Бог токму нив им се наклонети. И тоа трае, и трае... додека не дојде мигот на смртта за физичкото тело или не престанат да испорачуваат доволно негативна енергија или станат непогодни/неупотребливи за натамошните интереси на темните сили.

Инаку изразот „Ја продале душата на ѓаволот„ е народен израз. Реално повеќе би соодветствуало да се каже дека е позајмена енергија, која потоа мора да се врати на позајмувачот.

На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.194
    Така е.

Wow, полека Дејлајт. Јас се уште не станав премиерка, претера со тоа војни, избегнати атентати, да не мислиш со Барак Обама се допишуваш, кочи малце. Само сакам да знам до каде сум со процесот, ама според твоите одговори, слабо, некако бавно оди... каде ја имам згрешено?

3. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    4.278
    А зошто мислиш дека ти имаш згрешено и дека си некаде во таков процес? Јас зборев генерално, не за тебе лично.

Последна измена: 20 октомври 2018
  4. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.194
    Прочитај го претходното мислење кое си ми го цитирал, на врвот од страницата. Ме интересира за себе. Сакам да знам до каде сум со реализацијата.

Последна измена: 20 октомври 2018
  5. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    4.278
    Во претходното мислење и ти зборуваш обопштено, не наведуваш ништо конкретно. Но...

Ако човек ги одмери своите желби, планови и успеси во светлина на Десетте заповеди и Исусовата беседа на гората и ако се тие во спротивност со истите а плановите волшебно се остваруваат и експресно издигнуваат човека по скалилата на успехот низ серија „случајности„ и покрај тоа што ради нивната реализација околината страда тогаш „кредитот„ е реализиран.

6. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.194
    Ништо тогаш, останува времето да покаже дали сум успеала или е ветер во магла теоријата. :D

7. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    4.278
    Не мора да се чека... како што беше кажано човек ако ги одмери своите желби и планови со 10-те заповедии Беседата, веќе ќе знае кон што можат да се движат работите, а негова слободна волја е дали ќе одбере нова насока или ќе остане на претходната траса.

8. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.194
    Мислам дека правам се како што се бара, но работите не се одвиваат онолку брзо колку што би сакала. Што би значело дека се уште не ми е купена душава (во преносна смисла на зборот, нели). Јас само сакам да знам како да ја продадам.

9. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.725
    Допаѓања:
    10.238
    Огласи ја на Пазар 3

На Alisa22 и Abeja им се допаѓа ова.
  10. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.194
    Ти таму го најде Господ (или Тој тебе)?

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    "Ја се осечам нормално само када откачим тотално! " :D
    Не сте нормални, ја мислев некој сериозен муабет а тоа тезгаџии, па пророчица, душа на ѓаволот, на ти ја дај ми ја. Па уште и колку убедителна приказна дека полека све ти иде ама ти уствари ја продаваш душата ама демек не знаеш дека на ѓаволот мислиш Бог те наградува ама после мора да враќаш назад на апстрактниот ѓаол, што уствари не мора да е лош чичко туку некој вид причинско последично врска со твоите веќе остварени желби, бла бла. @daylight на шо дроги ти е пророчицата признај :D

@sjdgo а баш сакав да те прашам дали сакаш да станеш владетел на светот без граници на вајлд ама ти веќе си пишала премиер. Ако веќе ја продаваш душата дај ја за некое појако место, император, цар, илуминат или измисли нешо појако. Ќе се продаваш ли ефтино па и ти.

Стварно си упорна со прашањата, на прав пат си да успееш. Пиши после од другата страна на универзумот. Убао викаат не ебе лепи него упоран. :wasntme::bandit:

На EvAngelos му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.932
    Вака сите како ненормални кога ве читам, ми текна на една протестантка, на фб што имаше пишано.
    Демек кога била мала многу ја сонувала св. Петка, и ѝ рекла дека е многу моќна, посебна, дека ќе лекува луѓе и ќе прави чуда. И стварно таа правела чуда, семоќна била, ама се заинтересирала да чита за религијата и сватила дека не била св. Петка затоа што светци не постојат, туку бил нечестивиот. И мнооооогу, многу се молела на Бога да и ја симне клетвата и ѝ ја симнал.
    Уште една со погрешена дрога :D

На candy.cane, Someonespecial, lovestoneddd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Не им влегувај у филмот.
    Пророчицата Габриеле сите ќе ги избави од лукавиот :devil:
    Со егзорцизам. :D

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  14. dianna95

dianna95 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    106
    Мене ме интересира дали тетовирањето е против библијата?

15. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.725
    Допаѓања:
    10.238
    Не е.

16. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.194
    Ама јас и убаа сум. Кој нема да ме купи, пишман ќе се стори (ова на ѓаолот не му е гајле, ради згодни типци со нови скапи aута нотирам).

Нема место за мене во свет без граници, не можеш да владееш без поделби. :l:Те молам, барем ти си патриjотка, сфати ме. Имам нерасчистени сметки со македончиња и затоа сакам прво тука да се востоличам. :l: Империјата сетне.

Мене не ме интересираат подробности околу општите карактеристики на купецот, доволно ме изморија детали додека го составував договорот кој да го видиш никако нема да кажеш дека идам евтино. Таму е мојот потпис, фали уште мурО, али еве Дејлајт вика немало потреба од тоа. Патем, дали знаеш дека најголемата измама на ѓаволот е да не убеди дека не постои? Така да, сомнителен е овој членот @daylight со причинско-последичната врска, јас ќе продолжам да го испрашувам.

Последна измена: 22 октомври 2018
    На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.628
    ^ Во прашање е метафора, за оној момент во човечкиот живот во кој човекот е спремен на се, ама буквално на се, за да дојде до зацртаната цел, па за него се вели дека и душата би ја продал за истото.
    Чиста метафора впрочем како и целата библија.

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.117
    Допаѓања:
    163.739
    Јас уште приказна за продавање на душата на ѓаволот немам сретнато по Интернетов, ете можеби и тоа ќе посведочиме. :D
    Децааа, не ја читајте Др. Фауст под дејство на дроги! :worried:
    Што сè ти прави желба за edginess и уникатност, еј... :drunk: :D

На DAngel и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.932
    Не мора на ѓаволот, мене нека ми ја продадат душата. За магии ми треба :rofl:

Последна измена: 22 октомври 2018
    На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.628
    Море камо среќа да постоеше вакво нешто, би му ја продала без размислување. Цена фиксна, еден живот имам, сакам бре Range Rover Velar да возам. Ја нему душата, он мене Веларчето и сите задоволни.:drunk::D

На DAngel и Someonespecial им се допаѓа ова.