1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сè што сакате да знаете за храна

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од MissChievous, 27 март 2024.

  1. quattro

    quattro Популарен член

    Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.677
    Допаѓања:
    9.513
    Пол:
    Машки
    Има ли некое решение за лесно лупење на варени јајца?

    Од кога ќе се сварат, ги ставам во ладна вода да постојат, некои се лупат лесно и брзо а некои не, тешко се одделува лушпата од белката и само жолчката останува. Пробано е и со сол и киселина во варењето и некои пак тешко се лупат.
     
  2. theowndemon

    theowndemon расипана играчка Член на тимот

    Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.578
    Допаѓања:
    180.063
    Пол:
    Женски
    Јас не само во ладна вода, во мраз ги ставам. И ко кршам и после го вртам (rolling) на работна маса скроз на ситни парчиња да се накрши лушпата. Промарш немам, какво јајце и да е, одма ми излегвала лушпата.
     
    На quattro му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Аргентина *

    Аргентина * Форумски идол

    Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.367
    Допаѓања:
    10.548
    Пол:
    Женски
    Поголеми, купени од пазар, подобро се лупат. Малите од супермаркетите имаат тенки лушпи и не се вадат убаво.