Ovaa godina sum polumaturantka i se mislam za dve sredni skoli,lazar licenoski i zdravko cvetkovski.Vo lazar licenoski za graficki dizajner a vo zdravko cvetkovski za tehnicar dizajner za vnatresna arhitektura vsusnost i vo dvete skoli baraat po 45 poeni a jas imam 47.Pa drugarkite mi velat deka guc e za maski i povekje maski ima otkolku zenski..Shto e podobro?
Дали може некој да ми каже кој се предметите за внатрешен техничар-дизајнер?? Благодарам однапред...☺ Кој смер го избра?
Дали некој ќе може да ми ги каже предметите на настава за Внатрешен Техничар-Дизајнер??? Благодарам однапред
Дали има некој тука што е сега прва година во ова средно училиште, а не е од Скопје? И ако може нешто повеќе за образовниот профил архитектонски техничар и има ли интернат училиштето? Размислувам да се префрлам од општа гимназија во Здравко Цветковски па ме интересира нешто повеќе за училиштето, професорите, учениците таму...
After long time .... Moze nekoj od iskustvo ili sto ima slusnato (razbrano) od nekade koj predmeti se izucuvaat sto treba povejke da znaesh (math..)
Здраво на сите! Се мислам дали да се запишам во школово Заинтересиран сум за гимназијата , геодезија или внатрешен дизајн.. За гимназијата незнам ништо.. има ли обично втор упис оти немам бодови за во првиот? И кои насоки на гимназиско образование ги има? Не ми оди математика, па дали би се снашол во насоката геодезија? Што се учи таму? Ваше мислење плс А и дали има ученици што се од внатрешноста на мк или претежно од скопје?
Да,има втор уписен рок.Гимназијата е општа исто како и останатите гимназиски училишта.Во трета година доколку се запишеш гимназија ќе имаш опција да одбереш понатамошно подрачје од кои две се математички две се општествено-хуманистички и две се јазични.За геодезија немам информации,а за учениците,има доста од Скопје но има и од другите градови.
Здраво сакам да ве прашам за интернатот на оваа гимназија. Може да ми кажете каков е. И ме интересира на колку време ќе се враќаат дома од интернатот. Ви благодарам многу однапред. Позз.