[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. teletabis4e

teletabis4e Нов член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    28
    СДК не сваќам баш убаво. Шо е финтата? Шо и е на момичката? Шо матемаматика?
    Знам дека нервирам :( Бладам ли?

2. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.479
    :inlove:

На slavica999, Hopeful, Gordana10 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Денес од кога станав сум многу среќна. Конечно после 3 недели се наспав асално и плус сите грижи ги оставив зад мене. Се гледа дека вчерашниот час на јога ме спасил од напнатоста.

4. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.638
    Допаѓања:
    2.474
    Потрага по мојот оптимизам ! Каде ли отиде? Кој го украде?
    Полека, пополека исчезна, го нема, колку и да се трудам да гледам позитивно на некоја работа, како пред мене да се појавува знакот СТОП ЗА ОПТИМИЗМОТ..

5. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Многу сакам да подарувам книги.
    И ми се чини дека немам некоја поблиска другарка или другар на кои што барем еднаш, по некој убав повод им немам подарено книга. Секогаш внимавам што подарувам и никогаш не купувам нешто ради реда. Ама кога станува збор за книга, тогаш правам целосна анализа на личноста на која и ја подарувам. Дали би и се допаднал љубовен роман, криминалистички, трилер, можеби чик литература, класици, белетристика или пак психолошки роман. Го користам моментот кога ги посетувам книжарниците да си ја подновам и мојата малечка библиотека со некое книжуле. И уживам додека ги разгледувам полиците и штандовите со распослани книги, читам кратки критики, па се консултирам со продавачките кои секогаш многу ми помагаат во мојот избор. А откако ќе ја купам, следува моментот на пишување посвета на првата страница, како печат за вечен спомен. Секогаш внимателно ги избирам зборовите, затоа што сакам посветата да биде необична и секогаш да му предизвикува насмевка на оној кому е посветена.

Не знам зошто луѓето во денешно време се поретко подаруваат книги.
    Јас со задоволство би ги замолила сите поканети за мојот роденден да ми донесат некој роман по нивен избор. Оние кои досега сум ги добила на подарок, стојат на почесно место на полицата. И многу често знам да ги отворам и да ги прочитам посветите кои ме враќаат во едно друго време.
    Книгите ми се едни од најубавите чувари на спомените.

На Crixus, antonina, sweet-cherry и 31 други им се допаѓа ова.
  6. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Алал да му е на тој што може да спие во летните ноќи!
    Се потам, жешко ми е, чаршавот ми се лизга, перницата ја силував од вртење на ладната страна, слушам лупање, дрецкање од овие горе што се, станот ќе ми се сруши ми се чини, грчење, превртување од моине во соседната соба, брчат коли и мотори итн.
    И ај сеа да те вида спи на рат! :^)
    Така си врви времето, скоро се разденило, часот 4-5, а јас уште не сум заспала. И после гледам 2 сатот насабајле, си викам како заспав јас? :^)
    Ех, лето, лето!!! Се си има предности и мани!

7. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    Гледам низ темиве Разделба, Зет домазет..
    Па тоа се да ти биле серии, а јас ко од Марс падната.
    Оф тешко мене...

И си мислам, аи супер ќе си искоментирам што мислам за домазет, нешто сакав и за разделба да кажам.
    Ама што ќе кажам за турска серија, мудро ќе си молчам.

Секогаш викав претеруваат, сега налет, не да претераа, што е многу многу е.
    И знаеш како ќе речат, ако не ти се свиѓа не гледај, има некој што гледа. Да точно, ама што избор има за нас што не гледаме? :?:

Цела среќа на светов што постои интернет, не знам што друго би правела, како што моментално не правам апсолутно ништо.
    Ми остана само да мислам дека некој ден ќе биде поинтересно...

На Chocoholic, Trendafilka, Doozy и 10 други им се допаѓа ова.
  8. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    ете, дојде и тој ден кога ме посети црвената гостинка хехехе
    пред да излезам од дома видов, се спремив и пак излегов-морав за да ја начекам докторката да и ги однесам снимките, а таа на боледување :x а вчера ми кажаа дека ке биде на работа утринава т.е. прва смена , и сега ако немам попаметна работа ке вртам по телефони, и ке трчам по неа ко некое кученце :worried: а оние во македонски пошти, толку дрски и безобрани се-нешто невидено-ме гледа вработената дека на нозе не можам да стојам од болки,не сакаше пенкало да ми даде :fubar: , да си го адресирам пликото :fubar: па за срека нејзината колешка ми помогна, ама барем не ми наплати :)
    хормониве се многу чудни , дури загрижувачки-дури и ;( по улица, кога ми текна на татко ми, па нагони на :puke: ужас-изгледа не ми се вратени во нормала од Диането што го пиев пред неколку месеци :worried: дури и размислував колку длабоко сум навлегла во духовноста, па посакав телото да се одвои од духот, за да душата добие спокој-која интелегенција сум по некогаш :D
    како и да е , сега ми е подобро :)
    дај боже да ми го објават рецептот да заработам некоја паричка
    стискајте палци феминки

9. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Уште еднаш си докажав дека можам!
    Можам да не дозволувам да допираат до мене ситници и да ми го уништат расположението, можам да рамнам глупави луѓе со сарказам и уште еднаш да не ми се уништи денот заради малоумнички глупости, можам да влијаам на тоа како ќе се чувствувам секој ден. Се опуштив и си се смешкаме сега со сонцево додека улицата ми ја копаат, ја прават и ми бучат од рано наутро до поручек :sun:

Денов е прекрасен, тато ми се јави и ми кажа дека ќе и дојде дома на мама со огромен букет ружи и чоколадо со лешници, какво што сака.. Па се договоривме да ја изнервирам малку за да може тој да ја омекне и исполни со љубов. Ете, знаев од секогаш дека ја љуби со сето срце и покрај тоа што постојано гракаат низ дома и си испраќаат погледи полни омраза.

И уште една прекрасна вест поради која слободно ќе можам да кажам дека летово ќе ми биде поубаво од на оние што ќе се пијанчат у Охрид и ќе шмркаат. Цело лето ќе го поминам со братучедка ми во Струмица и со внук ми. Малечкото мочле на тета. Ќе си гугаме, ќе се смееме, братучедка ми летово нема да почне на работа па дома ќе си бидеме.. Рано наутро ќе си пиеме кафе и ќе си разговараме. Порано кога живееше тука одвај чекавме да се раздени за да играме и да правиме лудории, а сега двете пораснати, Таа мајка а јас изгубена душа се барам себеси во животецов. Одвај чекам! Цел распуст со Неа и внучето. Мх, мх. Преку ден со нив двајца, навечер пак со нив двајца и плус зетко мој.
    Ете, реков дека летово ќе си зададам цел како и за физичката промена така и за психичката.
    Се борев со психата и сфатив дека се` е до мене. Ако некој ме замара и се изнервирам- јас сум дозволила да се изнервирам, ако некој ме повреди и заплачам-пак јас сум го дозволила тоа.

Останете ми цели со убајни, јас отидов да ја нервирам мама, нема да го прекршам договорот со тато :D
    Ве сакам пуно, најпуно! :hug: :*

На bittersweet, anabel-a, Elennaa и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Денес официјално првиот човек се збогува со мене како со колешка и ми донесе најпрекрасна ружа. Ми посака среќа и успех и ми намигна. Само ми намигна а потоа низ солзи ме гушна, затоа што му се растресоа усните потоа.
    И јас - се расплакав ко мало дете.
    Мислам дека стварно нема смисла ваков емотивно напорен чекор да се прави кога сум у ПМС. Дајте да пребациме некој термин, ве молам. Па толку многу сакам да им кажам на моите драги колеги утре и задутре, а изгледа дека ќе вадам само паломи :(

Уште некад некој ако ми каже дека сум силна, ќе му истурам кока кола на глава. Шипки сум силна! :D
    Ма цмиздрам ко мало дете, а досега се тешев со тоа дека на секоја промена ќе гледам позитивно.

Џабе е све. Јас сум емотивец. Јас се приврзувам кон луѓе. Јас сум човек кој сака да почуствува човечка топлина. Јас - се извинувам што не сум робот. И веројатно ќе цмиздрам наредниве денови. Не ми е сеедно затоа што со овие луѓе сум поминала повеќе време отколку што има споменици на метар квадратен у Скопје моментално.

Отидов да тренирам благодарам, затоа што тоа е она главното што сакам да им го кажам на овие луѓе кои секојдневно беа со мене последните 7 години. И ми беа повеќе од соработници. Ми беа пријатели, секојдневие, поддршка, бунарот на Мураками, ми беа малтене фамилија. Знам дека денес секој сака да ти зарие нож во грб. Ама да најдеш вакви луѓе на едно место е реткост. Затоа плачам можеби, затоа што не ми е сеедно иако знам дека ова е само чекор напред и подготвена сум веќе за нови предизвици.

Еден збор ќе им биде белким доволен, моите очи нека го кажат останатото.

На EleMental, bittersweet, anabel-a и 11 други им се допаѓа ова.
  11. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    That would be me :wasntme:
    Мене искрено ладно ми беше претходниве ноќи, па си го вратив ќебето назад.
    @другарка- Шител и све е можно :x
    Патем веќе неколку пати ми се случува истото. Одам на шопинг, наоѓам неверојатно добри работи, баш она што сакам и што реално е неизводливо да го најдам и у моментот кога треба да платам или немам доволно пари во мене...или се будам. Која логика е да сонувам вакви ствари, нема смисла стварно :worried:
    И ви текнува на американскине филмови, каде 15годишни се сексаат на велико, па излегуваат на журки, па се лукави, злобни...се де, тоа комплет амерички филм да гледаш...наскоро тоа изгледа ќе стане и македонски филм.
    Само еднаш си дете, а цело детство го поминуваш брзајќи да станеш возрасен.
    Јас на 15год. најискрено...уште го немав ни првиот бакнеж. Петинг? Тоа би било тогаш како операција да ми кажуваш како да изведам.
    И не им е лесно ни на маживе искрено кажано...ама ете, иде запад кон нас...колку со добро, дупло повеќе со полошо.

На drugarka, slavica999 и Glossy-girl им се допаѓа ова.
  12. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    СДК ќе си одам за 2 дена ххухухухууху аааааааа готово збеснувам :D Ќе си се спакувам и да ме нема :D
    Ко во песнава,ја пукнав од вртење,зараза голема :D

http://www.youtube.com/watch?v=QMT9cVC1 ... _embedded#!

На Mrs.Cuper, drugarka, teddybear и 3 други им се допаѓа ова.
  13. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Секој има право да биде глупав, но некои луѓе многу ја злоупотребуваат таа привилегија. |(

14. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Деновиве ми се епифонични на филмското поле.
    Европската филмска уметност е толку како да кажам...потценета, заради големиот фецесен остаток што ни го сервира Американската филмска индустрија, наречено Холивуд. Да, секако дека и Америка има доста филмски ремек дела, ама се држи до квантитет и ефтини комични елементи кај кои нема ризик, квантитет во кој квалитетните ремек дела практично се губат. Еден Господар на прстените секако дека е далеку поретка глетка низ милионите романтични комедии кои наводно треба да нудат некоја доза на хумор, која со секој нареден е се попатетична, Адам Сендлер продукција. Сериозно, кога ќе го видам типов во некој филм ми се одмилува, толку вештачка фаца ми е, и вештачка глума.
    Европскиот филм е повеќе смел, дури да речам и паметен, а и процентот на уметност е далеку поголем во однос на индустрија. Во последно време гледам француски и германски филмови и сум воодушевена. Иако некои обработуваат секојдневна тематика, дури и клише моментите не беа толку клише како кога ќе ги сретнеш во американски филм, колку и да беа предвидливи.

Туку, јас почнав да сонувам глупости под влијание на Фемина. Заради мистериозниот одлајкувач, ако може да се нарече така. Се жалеа/фалеа повеќе членки дека им снемува лајкови, и така јас си спијам синоќа, и влегувам на фемина во сонот и кога оп, гледам немам дури 3 лајкчиња :x Лееле си викам, и мене ме стигна феноменов! :D Ееее животе, ми го зеде паметот, сега се уверив.

На drugarka, Magnolija, Phyramide и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Навечер е толку пријатно, што дури и ми заладува на моменти кога се шетам... ама затоа преку ден мислам дека ќе почнам косите да си ги кубам од вруќина.

Брзо ми летаат денчињава, се надевам така и ќе продолжи летово, па ваљда нема да ми здосади.

Не јадам редовно, т.е. катастрофа сум околу тоа, па често ме боли стомакот особено пределот кај желудникот.

Од утре најверојатно почнувам со летно возење ролери по кеј, одамна не сум возела 8)

Хммм...што друго... па нема ништо посебно, тоа е :emo:

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Среќна сум,среќна,среќна. Толку многу што ми е страв се да не се растури од некоја глупост како по обичај. Знаете никогаш не може се да биде совршено.

Се чудам како обврските можат да ги одалечат луѓето едни од други. Така што тоа ми е број еден прироритет деновиве. Реконектирање. Дружба. Знаете братство единство муабет.

И така почнува мојата обнова, ни Титовата ни Грујовата, него мојата. На работа на труд! :D

17. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Е многу ги сакам овие подготовки за одмор еј ! Посебно кога ништо не ми е завршено и кога се завршувам за 2-3 дена,не сум неодговорна но планот се промени во последните минути,исто како спортските натпревари во 90+.

Сакам да ви кажам дека сум исполнета целосно,многу ми е убаво,никогаш не ни верував дека можам да доживеам вака среќно лето како ова моево до сега. Се надевам така ќе продолжи па и ќе заврши.
    Никогаш не ни верував дека работи како сега можат да ме исполнат и да направат да се чувствувам убаво.
    Пред некој ден размислував каква бев пред неколку години и на колку бедни работи им давав значење,за колку глупости се нервирав. Е сега да ми се врати тоа време па да им покажам јас на сите како е да не ти е гајле за никој и за ништо.
    И веќе заборавив што сакам да ви кажам..толку

На drugarka, Lepaaa и cinderella5 им се допаѓа ова.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.312
    Допаѓања:
    16.637
    МИ се плачи по цел ден,за никаде сум :( До кога вака?? до кога?

19. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    СДК дека конечно ја слушнав најдобрата вест што очекував да ја слушнам секое лето, веќе три години со ред, а тоа е дека тетка ми од Франција конечно ќе дојде во Македонија ова лето! :rock:
    Заедно со тетин ми кој е прекрасен човек и го обожавам значи, брачед ми и брачеда ми која беше 3 годинки кога ја видов последно. Сега сигурно ќе биде права дама, па дури и виолина свирела душата! :)
    Јас на одмор ќе си бидам до 12ти, а тие ќе биле тука на 10ти....
    Само го молам Господ се’ да се одвива според плановите, да си поминам супер на испитче, па после на одморче, па тетка ми, па веридбата на брачед ми! Мх, мх мераци! Со душа го чекам овој Јули!!

Убав е животот, кога имаш прекрасни личности околу себе кои ти пружаат поголема мотивација за да успееш во него! :f:
    Среќна сум си!...Многу! :rock:

На bittersweet, mims-89, Buttterfly и 11 други им се допаѓа ова.
  20. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    ...И така јас си сонував како принцот, синот на Хатиџе султан умирал, а јас сум го спасувала од некоја болест.Типов убав, јас затрескана во него, а тој умира.Ах бре Чарми, љубовниот живот ти е катастофа, и на јаве, а и на сон :tmi:

In other news...Денеска падна атомска бомба во мојата соба.Сум израсчистила се, пола од работите отидоа во ѓубре, а другата половина чека да ја досредам.И знаете што?Си направив memory box :) Има некои работи кои едноставно не можам да ги фрлам, не можам ни да ги мавтам наоколу по фиоки, каде ќе се уништуваат.Си најдов фино-лепо една мала кутија и си ги прибрав сите тие таму.Така ќе можам да си ги гледам и разгледувам секогаш кога ќе посакам, и конечно, ќе знам точно каде се, и нема да го превртувам цел стан додека да ги најдам :!:

Време е да продолжам со средувањето, have a nice (rest of the) day :*

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.