[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Сдк дека ми се појавија измешани емоции денес на среќа и тага,на раѓањето и смртта...
    Среќата беше кога го видов внукот на душлето мое колку е пораснато само тоа мало душиче кое што секој миг го спознава светот.Родено пред само 6 месеци,а е веќе како мало маже,дури и знае да ги имитира возрасните.Пример тоа беше легнато на креветче,а дечкото мрдаше со рацете-го играше,па и тоа по него почна да прета.Необјаснлива експлозија на емоции ми се појавија во тој миг и огромна желба наскоро и јас да си имам едно мало душиче кое што ќе ми го промени светот.
    Еден час подоцна гледав филм каде што девојката ја погребуваше својата мајка и ме потсете на мојот врисок и тага по тато и мама.Во две години и двајцата ги изгубив. И не времето не ги лечи тие рани,тоа само ја закопува тагата во нас,но таа е сеуште тука,свежа,со само еден збор или сеќавање таа излегува.Јас никогаш нема да ги заборавам нив,топлината на мојата мајка,насмевката која што ја имам на мојот татко.Тие секогаш ќе живеат во мене и моите мисли.Имам огромна грутка на празнина која што никогаш нема да исчезне од моите гради, но екој ден му се заблагодарувам на бога што постојам,што сум жива и што успеав да станам зрела личност која што секогаш одела по правиот пат.Да,го сакам животот,се радувам,се смеам на секој миг како да ми е последен бидејќи токму тој живот ми го дале тие-моите родители кои што знам дека ме чуваат од небото како ангели.Каква иднина спремил бог за нас никој не знае,па затоа мили мои радувајте му се на животот,без разлика колку тешки мигови имате,сакајте го него,а пред се самите себеси.
    Ве Сакам Мама и Тато :*

На kate21, calliope, CIA и 15 други им се допаѓа ова.
  2. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Дали македонец може да издржи да не оди на одмор кај јужниот ни сосед,после сите овие работи кои што се случуваат :wasntme:

3. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    Јас, милијарди да ми даваат, нема да отидам :!: поарно до Охрид ќе си тркнам, отколку до таму.

Секогаш е добро да се праша за друго мислење, бидејки некогаш нештата поинаку изгледаат гледано од други очи.А наше е дали ќе го прифатиме или не.Лошо е ако сме убедени во сопственото мислење, притоа не прифаќајки туѓо, бидејки може да се разочараме.Затоа што некои луѓе се премногу, премногу добри, до толку што не вреди истите да бидат повредени :x

На Hopeful, Serafima, Lepaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    Ми се сака на некоја журка, да се изнаскокам, да се препородам!

Сакам сега одма на нешто вакво :
    http://www.youtube.com/watch?v=q55482RhyTA

Да доживеам една психофизичка катарза !

На L-enna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    СД ви К дека почнав да ја читам темата „Прашања на интервју за работа„ , а имам и зошто да ја читам. :P

На Hipster, Strumfeta93, faye и 16 други им се допаѓа ова.
  6. indelible

indelible Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    81
    СКД дека многу лошо си поминав вечерва, незнам дали е до мене, дали до друштвото или пак до него. :/

7. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    СДК дека срцето ми застана кога прочитав дека ми бил толку блиску, а сепак далеку :( ...
    http://www.youtube.com/watch?v=bhNBsiZCGhI
    Блиску до мене срцето твое е знам
    иако далеку од мене ;( ....
    :l:

8. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    СДК денес сум се засрамила ко никад у живот.. :lol: Па вака требаше да настапуваме од балетот и сега седнувам на стол и си ги местам патиките бидејки треба да настапиме,но не видов кој сседи од спротива..И само ја така наведната си местам патики и само една другарка го бутка столот за да помине(немаше мн. место) и јас само со главата у на некој у скуто ии коа видех има шо да видам..Това бил тај со подолго време го сакам.. :tmi: И он целиот ваков :wasntme:, а јас :$ ...И најзасрамувачко беше шо сите ни се смејаа.. :tmi: :$

9. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Знаете како да зебеш најлесно човек денес?
    -Биди искрен, ем нема да очекува, ем ќе го фатиш неспремен со болна, до коска искреност.

Такви времиња дојдоа, за жал или за среќа, свеједно је. Денес по курназ си ако извадиш кључ од БиЕмДаблју, кое патем може да биде и рент-а-кар, да се чекираш од ајфонот купен на 36 рати и да мафташ со резервацијата за на Крв, во најмала рака, за која во Април бараше жиранти за кредит да ти одобрат...
    Е ова ти е типично скопско курчење, дома уште со брат му дели соба, а у диско е главна фаца, пие строго Џони Шетач и тоа блек лејбл, а у меџувремену е главен јебач кој минимум три пути месечно доцна навечер се чекира во „шумите на водно“, и на сето тоа уште слика у прилог фали.

„Ќе си грмиме од 10“, „Грчка ќе плаче од нас“, „Ситно бројам, Крв ме повикува“...........
    А А А А....
    И после:
    -Зошо ма те нееам на фб?
    -Те избришав бе!
    -Ииииии фраерот не ти дава, се плаши од конкуренција, а? А? А?
    :puke:
    -Ти иначе каде на одмор?
    -Незнам, можда до ЦГ...
    -Како ма незнаеш, јули е веќе? Лани кај беше?
    -Нигде, ми испадна нешто...
    -Аууу зошто бе братче така, ти немаш појма какви пичиња сум лижел лани у БГ, оваа година кога ќе им влезам на гркинките, со другарчињата планираме цел пакет Дурекс да си зееме од фри шоп...

И како после, ка-ко?
    Глуп ко...ај да не речам курац, пошто курац е врло потребен и квалитетен орган, глуп ко, ко црпка бе. Бил тиква, имал троа некоја семка, ама и таа му исчезнала.
    Го гледам вака и се чудам, дали Скопјево, дали сите мада-фака бед бојс филмови ги направија вакви луѓево дотолку уфилмани, ауууу.
    И уште еден битен моменат, а тој вака иде:

-М, што направи дипломираше?
    -Не бе, какво дипломирање, шо го е*ам стариот нека пушта кеш, додека можам да искористам, ако дипломирам ќе треба да работам, а знаеш ќе нема тогаш кој да хара низ градов...

И тука стварно ми доаѓаше да земам да „се лизнам“ по скалите, зошто стварно пола машки род што го познавав се во ваков бљувотина филм.

Стварно извинети ми, ама морав негде, иначе ќе си пукнев.

На Monna.Monna, sweet-cherry, JuLleE и 27 други им се допаѓа ова.
  10. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    СДК дека и покрај тоа што татко ми ми го правеше сепак јас ке му помогнам,бидејки му е потребна голема помош.Што да правам,кога татко ми е,каков и да е јас си го сакам,па макар што знае да ме тепа.Имаше периоди кога многу го мразев но сега кога видов дека можам да го изгубам срцето ми се скина,а сум мислема дека можам и да го убијам,но сега сватив колку го сакам.Овој период не сум при пари,немам,но што да правам,јас сепак ке му дадам.Сватив дека некои личности многу ги сакаме иако не сме го знаеле тоа,па колку и лошо да ни правеле. ;( Сигурна сум дека сега ке свати колку го сакам и почитувам и ке се покае за се.

11. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Колку е убаво кога саканата личност ти шепоти слатки зборови на уво, а ти слатко се смешкаш. :angel:

На kate21, martinuska и indelible им се допаѓа ова.
  12. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    New York <3 !

13. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.157
    Не и не! Не сакам да верувам дека постојат луѓе кои не сакаат да љубат и да се љубени. Не сакам да верувам дека не постои љубов и се е материјално. Сакам бре да верувам дека на секој му се случува некогаш бајка.
    Не ми го расипувајте филмот, убаво ми е да верувам.

На Monna.Monna, De-lovely, Miss-Independent и 25 други им се допаѓа ова.
  14. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Колку само болка се создава кога повторно се среќаваат погледите.. И кога мислиш дека веќе се е сеедно, нема чуства, нема ништо.. се буди повторно истото чуство.. и кога веќе си помислил дека нема ништо повеќе што да те повреди, тоа истото, тој истиот, секогаш тој повредува повторно..

СДК Среќен роденден мамичко моја најубава. Да ми бидеш жива уште многу години и заедно да ги дочекаме сите работи што допрва ме чекаат. :l:

На Ann.94 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Ми се чудат како може толку да не се замарам.
    А што па да се замарам?
    Знам дека околинава е фул со глупи луѓе, не велам дека не ме фрустрираат, не велам дека не ми се оди да им врзам по некоја воспитна за Добро утро.. и што аир? Игнорирам колку што можам и му кажувам на човек тоа што сака да слушне. Не можам повеќе да се докажувам, да убедувам некого и пак да остане по негово. Вака е подобро.. нели е така? Така е во право си, главна си, најдобра си, најпаметна си. Мене ништо не ми значи ова да го кажам, а некому му се храни егото.

Има многу поубави работи што ми го прават денот, а не вклуваат трачарење, ѕиркање во туѓ двор и решавање соседски сметки.
    Многу повеќе ме прават среќна утрата поминати на тераса со мајка ми кога пиеме кафе, кратките пораки од него кои ми изнудуваат насмевки, навивање со татко ми уз пиво и лешници, попладневните седенки кај баба ми во двор и ноќните излегувања. Со тек на време излегувам со помалку луѓе односно излегувам со истите, но ги делкам на парчиња и искрено сврзав подлабоки пријателства откако ги запознам вака на кафе кога излеговме насамо. Му решавам проблеми на другар ми, а тој како неонка во кујна тапка на едно место и само крева раменици.

Воочив дека баба ми е чудо од човек.
    Не дека навистина е чудо, обичен човек е.. ама како поминува времево се повеќе и се воодушевувам. За тоа што поминала низ трња и камења, за тоа што многу трезвено размислува и иако е шеесет и три години размислува доста помодерно отколку помладите.
    Навистина.
    Во право беше за многу работи, за многу погрешни избори за кои однапред ме алармираше. Иако многу пати и се лутев затоа што не ме поддржуваше, туку ме убедуваше во сосема спротивното на крајот дојдов до истата фреквенција каде што таа велеше ке бидам.
    Фала ти бабо и извини за секој пат кога сум ти се налутила.
    Неправдено.

И како заклучок(не од горенаведеното) ама летово треба да има опција пауза затоа што додека трепнав замина јуни, а не завршив некои работи кои ги планирав.
    Сепак е(беше) сладок како ладна сочна лубеница во лето.

На TeddyGrey, zarah, Elennaa и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Лошо е кога немаш желби, но уште полошо е кога ги имаш милион и свесен си дека во остварувањето на истите имаш еден минимален удел.
    За остварување на моите желби, кои ме “демнат“ моментално јас го вложувам само трудот, а другото зависи од него, од неа, од животов.
    Се надевам дека ќе имам среќа, само се надевам и се трудам...се премачив.

Незнам. :x А ги сакам сите до една-исполнети, да ме исполнат и мене...целосно!

На faye, tinkerbelll, Adi888 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Колку бев поштена денес бе, ангелче едно. :angel:
    Си купував пица парче и платив со 500 денарка. Наместо да ми врати 420, ми враќа 920 и послужува друг.
    И й викам :" ама 500 ви дадов..." Си ги зеде тетката и ни фала не рече. :wasntme:
    Аку мор. :wasntme: Ама јас до дома си отидов со едно убаво чувство на смотанко мало момиченце со ореолче над главата :angel:
    Шала настрана, ама јас си верувам во мајка карма и не сакам да правам лоши работи, се трудам да избегнам, зошто сѐ се враќа во животот, ама сѐ!

На Strumfeta93, faye, sweet-cherry и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Стресот од изминатиот период си го прави своето , па безразлика колку сум ненаспана, си станувам веќе два-три дена во 5 наутро.

Од жешково или од јадењето пред спиење цело време се превртував.

Ми се пиеше нешто многу освежително,па во ниедно време еве си правев леден чај од брусница. Убав е. Сега си пијам пред компјутер и се чудам што да правам.

Му фали шеќер исто како и на мене моментално во животот.

19. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Добро ви утро,имајте убав ден!

Пред малку случајно на социјалната мрежа прашав за еден другар со кој многу се дружев порано,замислете ми кажаа "Стфан се ожени" и јас ваква :o Ајде бре си викам немојте мајтап со мене да терате. Се оженил со девојка му со која може беа во врска 1година,девојката има 17 он сеа неполни 21 !
    Прашав зошто толку брзале,зар не се млади,сваќате мене ова многу ме изненади... На крај ми рекоа "Па што нема да брзаат бремена е" .
    Мислам добро бе,како сите се толку искусни еб*чи и на крај сите го фрлаат семето кај што не треба,и после "Еј по грешка беше",jaс навистина неможам да сватам. Дали ваквите двојки се доволно "големи и зрели" за да стапат во брак? Дали всушност имаат претстава што значи сето тоа,или имаат замисла дека се ќе се одвива како во шпанските серии?
    Како ќе успеете во животот? Еј па и ти мама и тато нека се живи и здрави.
    Зошто се разведовте? Епа ги нема веќе мама и тато.
    Не,не викам дека не може да се погреши во животот,ама ваква грешка која ти го менува животот за 360 степени за мене е не сватлива во вакви услови.
    Знам дека не сум јас таа светицата која треба некому да му соли памет,никогаш никому не би му рекла еј зошто го направи тоа,само сакам да ви кажам колку ме нервираат овие вакви работи.
    Се поголема е бројката на младите девојки на кои во ова лудо време им се случуваат вакви грешки.
    Љубов,страст,ама се знае до која граница..
    Честитки за нив,нека цел живот бидат заедно,нека ги надминат сите проблеми и удари во животот, и првото па здравје и наредните деца да си ги извадат на прав пат.

На Adi888, Johny и cinderella5 им се допаѓа ова.
  20. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Дојде ред, нели и јас да одам да си ги земам петките. :rofl:
    Е ај, да видиме. :rock:

Ма не е тоа бре луѓе, ами триста документи за конкурирање у интернат, секоја година истите трошоци, трчанки по полиции и болници |( страшно е какви се глупости се бараат за едно дете.
    Ко да сум некој возрасен пензионер шо бил три пати у војна со две ранети нозе и ментална заостанатост после тоа, се ми се бара да однесам. Лекарско, за психофизичка стабилност, а годинава шо измина се понашаа со нас ко заостанати.
    Молим.
    Се надевам годинава ќе биде подобро, ајде да видиме денес што се случува таму. :|

ах бре, ах..не ја сакам државичкава ич. Шо дека Гоце Делчев со се мустаќ се репнак на бојно поле, само се гордееме со тоа, џабе ни е и слобода и се. Да види какви будали ја водат државава...

Него на дечко ми сестра му е многу знаете, како да кажам, од оние напалени со сета страст политички определеници, млади, де, генерација сме. :lol: И и викам, абе ти не си малце млада за такви политички страсти? И девојчево ми вика, тоа е љубов кон политичката наука. :| dafuq?
    И после замислете објави статус : До кога мене некој ќе ми изиграва совест? :o

Ја се СТВАРНО испричавам, не ти изигравав совест, а богами уствари и ти треба некој да ти изиграва совест, гледам со ваков памет до кај ќе дотераш. :fubar:

Де бре луѓе занимавајте се со нешто попаметно од политика, де.. :^)

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.