Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Го сакам тато, ама срам ми е тоа да му го кажам. И затоа си се карам со него.

Неќна му викам: оди бе тато да ги слушнеш овие Морфин, мн. се добри, како досега не си слушнал за нив итн итн. Седна позади мене и јас му ја пуштив Look like rain. Ги бендиса и дојде до мене да виде како се пишува групата. Пуштам втора песна од нив, и трета, и четврта, па продолжив и со други... И случајно се вртам и го гледам позади мене како чита книга. Му викам: леле бре тато не знаев дека си тука. А тој срцката, останал за да не му се налутам.
    Така и како мала кога ми се одлепи едно од кондурчињата мама го залепи со лепак и му ја даде на тато да ја држи цврсто за лепакот да дејствува. И сите си тераат своја работа и по два саата тато уште ја држи кондурата во рака. И јас и мама така изненадени, како успејал. А тој срцка, за неговото ќерче се ќе направи.

Го гледам и не е ист како порано. Има седи влакна и бара книга со поголем фонт на букви. Или па ги чита старите негови книги оти веќе ги знае на памет. Повеќе не си игра со старата добра гитара на која и скинав неколку жици. Сака мир, а не недели со звукот на електричната гитара. Му треба повеќе време за да ги израчуна сметките после плата. И сеуште му треба време за да ме разбере.

Оти бе тато баш јас ти се паднав за ќерка, оти јас од сите сперматозоиди бре? :D
    Сакам да бидам мирна и добра ќерка, му велам. Ти си добра ќерка, ме лаже.

Една од неговите омилени:
    http://www.youtube.com/watch?v=9muzyOd4Lh8

На JoxyTheFreak, Theodora, LivingGlam и 18 други им се допаѓа ова.
  2. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Уште еднаш се уверувам во тоа дека забранетото овошје е најслатко. Колку и да е опасно, каков и ризик да постои... Сакам ова да потрае, толку долго што за мене ќе стане нешто секојдневно, па дури и навика.
    Пробав еднаш, вторпат, и сакам пак. :devil: Не сакам да се лажам себеси, да се правам каква што не сум. :$
    Никогаш не вели никогаш- и во тоа се уверувам. неможам да се препознаам себеси, како препородена сум. Ете тоа ми требало мене-промена. Каква и да е, мене ми влијаеше супер. ;)

3. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
    СДК во ритам со стариот искршен автобус кој ми помогна да ги избројам сите дупки на улиците, одлучив дека кога ќе пораснам сакам да бидам како Честер. Или не сакам да бидам докторка. Не уствари сакав да бидам ко Сашко. Уште од мала имам некој идол кој ми е како репер во текот на животот. Книга која ја читам со розеви цвикери. Доста е од идоли со совршени животи и време е да се посветиме на она што е пред нас. А што е пред мене? Театарот е пред мене. Ништо не губам ако се обидам. Ќе волонтирам. Крај. Точка. Заврши приказната и се спуштија завесите. Голем аплауз и напуштете ја салата. :bow:

4. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    Жално е кога човекот го интересираат само парите !

На crazylady, starbucks и Gordana10 им се допаѓа ова.
  5. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Никој рецка не ми мава.. :|
    :talk:

На IndieGirl, Angelche и vaga95 им се допаѓа ова.
  6. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    СДК да живееш не значи да дишиш, туку да љубиш и да создаваш !

На crazylady, Divinebutterfly, marama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Избудалев од радости.
    Ногу сум среќна.
    Ногууууууууууууууууу!!!!

И супер расположена.

:rock:

Сите ве сакам. Кој ме сака ве молам, и клик, лајк, и клик, лајк :rofl:
    Се шалам се шалам, секако ве сакам. :rofl:

Не ми замерувајте.

Фрштам од радости, од љубов, од убавина.
    Ви пуштам среќа и насмевки и имајте убава вечер ... :up:
    :sun:

На JoxyTheFreak, LivingGlam, crazylady и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Сакам да кажам некои работи се преубави за да бидат вистинити, ако човек гледа на нив со срце или ум, релативно е, затоа и нема потреба истите да се идеализираат, освен да се прифатат такви какви што се :)

На lovely91, teddybear и julie77 им се допаѓа ова.
  9. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Разочарана сум од многу луѓе, а најмногу од себе. Не очекував дека можам да стигнам до овој степен, стварно. Иако не можам да се помирам со тоа што ми се случува моментално - тоа е тоа. Разочарана сум и од мајка ми, не ми се верува дека можеше да помисли на нешто такво. Зошто? Само поради тоа што не ми е редовна менструацијата (или пак подобро да речам ми дојде точно на време, на ист датум како што требаше, но сепак не е како секоја друга менструација туку во помали количини и трае подолго) и поради тоа што сабајлево повратив еднаш. Браво мамо, навистина не очекував да ги слушнам тие зборови од тебе на овие години. :x :clap: Не знам што да речам и не знам како го доби тој впечаток. Ако е само заради двете причини погоре не знам што да речам, запрепастена сум. Тотално.

10. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    СДК,само што се вратив од слава и се прејадов. Сега официјално сум на диета.Не,стварно без заебанции од утре сумна диета,т.е. од овој момент сум на диета.Ова вака не оди :x

Друго,се подновив со преубаво фустанче и хулахопки (кожа боја) дебели.И сенки со бела,сива,потемно сива,најтемно сива и црна нијанса.Мех мех..мераци.Утре најубава ке сам у град.Ветувам!!!!!!! :lol:

Трето,полека но сигурно почнувам да се воведувам во ред и гледам,главна опсесија да ми е книгата и школото. ... мора мало,шта чеш :x

Четврто,се немам слушнато и видено со него едно саглам цели 10 дена..... :| Хм, се гледа дека тука некаде и ке заврши нашата приказна,. евентуално ако не се јави од утре и да ме праша да се видиме.(ама не верувам)...

Добро,. не сакам да кукам само и да се жалам.И онака не беше ништо сигурно.ДО тука било ваљда....
    сега само оценките да си ги поправам.Тие ми се главна цел и мора повеќе да се залагам за да имам подобар успех..

Јас имам сега да правам 2 презентации, поздрав4е и добра ноќ :*

11. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    На SexyLady, Annie.mk1, cinderella5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека цела ноќ ќе си решавам задачки и ќе пишувам формули. Мераци...

На Beauchamp и Grunge им се допаѓа ова.
  13. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Сдк баш вчера се најдов во муабетот дека се се случува во жената, и поради тоа не треба да пие и пуши.
    Незнам колку би се согласиле со мене и колку не, но јас со ова не се сложувам.
    Секако ова произлегува од маж.
    Што сме ние бре?! Ние не треба да живееме?! Немаме право на избор што да правиме со нашиот живот?!
    Ова не се однесува само на цигарите или алкохолот. Ги наведов како пример.
    Така тврдат бидејќи се се случувало во жената.
    На мажот му била задачата да го направи детето, и подоцна улогата на татко му станува навика.
    А другото се се случувало во жената.
    Се зачнувало детето во неа, па кога таа почнува да го чувствува внатре и секоја негова реакција од надвор ја прима преку мајката, па до негово раѓање.
    Се се случува во неа.
    Исто и лековите кои требало да ги примаме на упатството пишува контраиндикации дека бремена жена, жена која дои..не треба да го прима лекот.
    Се во ред додека ова трае.
    Но подоцна неможе ништо на нас да ни се скрати.
    Побогу не живееме во турско ропство, ниту во 19ти век.
    Толку имав да кажам.

На SexyLady, Doozy, Strumfeta93 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Мајко розева!
    Значи некои реакции, постапки, понашања на луѓево од моево окружување можат само да ме запрепастат и остават без, т.е. на горенаведените 2 збора. Ватафак?! Џони, ови људи су луди...шта који qрац?
    Не бе стварно, сите сме за нигде, чудни суштества на природата, не дека ја не се понашам, чудно реагирам, бурно и избувнувам (*под избувнувам рачунај експлодирам), си ги иам и ја симптомите на (хомо) сапиенс ама друг кога го праи тоа гледајќи го од страна, мислам и пред него да стојам немора од страна ееее тек тогаш сфаќам како изгледам јас :o Точно ја знам таа состојба на умот рачунај психата, менталниот склоп баш е ментален, а богами и телото јеботе но, не можам да реагирам поинаку од тоа што тој би изреагирал кога би ги смениле местата, ко дежаву бе, веќе видено, знаеш како ќе биде а не го менуваш и тоа те контролира, ги држи конците на ситуацијата, а твојата психа подредена и заробена се мачи, се труди да смени нешто следниот пат но, секогаш има следен пат, упс не секогаш ништо не е апсолутно, но никогаш не вели никогаш па така што заслужена 5ка имам филозофија, но ќе се надоврзам на софистот, скептик Горгија дека ништо не постои, а ако постои не може да се сознае, а ако се сознае не може да се пренесе...апсурден си Горги, ама скептик си тоа те поштуем али ф-јава ти вришти брат, нема логика. Но, тоа не е логика па да има логика, кога ни самата логика нема логика. Ама не, ова за муабетов, нели е така?!

15. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
  16. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.983
    Допаѓања:
    26.368
    На strangewoman, funkygirl и Phyramide им се допаѓа ова.
  17. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Чувството кога ќе помогнеш, кога ќе направиш некој среќен, кога на некој барем малку си му го разубавил денот, кога ти си виновен за некоја насмевка. ПРАЈСЛЕС!!!
    Себичњаковци, жал ми е за вас, не знаете што пропуштате. 8)

На Mygirl, LivingGlam, SexyLady и 5 други им се допаѓа ова.
  18. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Денов почна тиња а заврши совршено.
    Не е нормално како тој може да ме изнервира и да ме полуди, а кога сака толку ме разнежнува, ме развеселува. Едвај чекам да го видам, веќе како некоја чудна болка да осеќам :(

Само што го гледам новиот спот на Бијонсе за песната на која пред некој ден од нигде никаде се испорасплакав, во глава ми се свртеа мама, тато, бабите и дедовците, моменти на среќа, на тага, со другарки, со поранешниот...отприлика со секој whose hearts I have touched.
    И сега знам што ќе си истетовирам за роденден.
    Одамна имав желба да биде нешто од песна на Бијонсе, зошто тие ми се водич во животот, заради нив не сакам дечковци да ми плаќаат работи онака стално, always 50-50 in relationships, заради нив знам дека се се преживува, and I keep on surviving, заради нив знам дека me, myself and I, that's all I've got, заради нив знам дека никој не е Irreplaceable.

Ама I was here буквално ме трогнува, кога ја слушам си се замислувам на нејзин концерт како плачам од среќа зошто ми се исполнила најголемата желба. Си замислувам како и пишувам порака на мама дека ја сакам и дека после ова нема ништо што би посакала и би и побарала. А она ми враќа, "ме расплака сине на мајка, после оваа порака можам со лесно да си умрам".

I wanna say I lived each day until I died, and know that I meant something in somebody's life...

http://www.youtube.com/watch?v=rLLzkLO8 ... r_embedded

:bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

На SexyLady, L-enna и Annie.mk1 им се допаѓа ова.
  19. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    СДК дека најдобар начин да им се заблагодариш на твоите родители е ако станеш човек.

Има многу луѓе, но ретко се наоѓа човек. Одговорен, чесен, работлив, трудољубив, зрел, исполнет човек. Кој знае што сака, кој знае што прави во животот и цврсто држи контрола над него. Човек со цели во животот, амбиции, малку памет да тропка низ него, малку истриеност.

Не знам колку ме приметувате, ама цело време за ова зборувам. Ме нервира кога гледам гоолема неблагодарност од сите страни. Се нервирам стварно, гледам распашани команди, незрели одлуки и нелогични постапки. ПОРАСНАВМЕ луѓенца, колку и да не сакаме да признаеме.

Јас ли не сум таман, луѓево ли не се таман, сите ли не сме таман, не знам....

Значи дајте малку, некој нека ги вразуми, дека не е благодарност до родителот ако заштедиш 30 денари и не платиш карта во градски. Благодарност е ако завршиш факултет во најскоро можно време и ги ослободиш малку од теретот. Не е лесно студент да си денес, мајке ми, не е лесно. Само нашите си знаат како им е.

Ама не планирам да вегетирам до 30 години и точка.
    Ди енд.
    Капут. :!:

На Strumfeta93, LivingGlam, dancing.queen и 6 други им се допаѓа ова.
  20. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    СДК...I`m falling for him :inlove: Не ми се верува дека после се што се случи пред два месеца со оној, сега пак се заљубувам во друг.А што да правам, кога толку заинтересирано се однесува, ме гледа како да не гледа во мене, туку низ мене, а притоа сите викаат дека сме супер пар, иако сеуште не сме „пар“?Ах пуста љубов, ме уништи :tmi: А толку долго мислев дека сум имуна на неа, имуна на тие лигави чувства.Изгледа навистина никој не може да се спаси од тоа, едноставно како и сипаниците, мора да се заразиш и да поминеш низ сите фази за да излезеш здрав и прав... :D

На senjorita-v му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.