[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Колку е најубаво да обновиш пријателства со луѓе кои не си ги видел со години.
    Чудни се патиштава. Во забавиште мене ми беше најдобар другар, во средно бил на другарка ми.
    И после толку време пак се помниме и муабетот ни тече ко никогаш да не ни прекинало другарството.
    Ми беше баш ко братче, делеше боички и ми правеше друштво дури со другаркиве јадевме кифла крај контејнери (жими мајка, таму јадевме ко ретардирани), кога лежев во Козле, 6 годишно детенце ја молело мајка му да го донесе во Скопје за да ме види.
    И уште се нема сменето. Алал.

Туку овие рок журчињава ни се зачестија низ град. И пак мераци, и пак мавај коњаци и пива, и пак два пати проверувам пред да стиснам копче за да не посерам буква.
    Ама ако. Ништо поарно од 10 весели души кои крекаа во еден глас на Ганс, Бон Џови, Дубиоза итн.
    Ништо поубаво од засипнато грло низ кое чиниш партали летаат. |(
    За арно нека е. Камо секој ден да е ваков.

Уште 9-10 часа. Таман да преспијам и мх мх... :sun:

На Juicy03, chocolate.chick, mims-89 и 9 други им се допаѓа ова.
  2. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Кавадарци.Т'к Так фест.Суперхикс.
    Друштво.Пиво.Цигари.И расположение.
    Што друго ти треба бре?!
    ЦАРЕВИ!!! Бенд од светски калибар.
    Ја слушнав На Лута Рана у живо,сеа можам да пуштам душа на раат. ]:)

И така.
    Еве ви песниче. Јас сум уште под импресии! :rock:

http://www.youtube.com/watch?v=0_5RoUb_5-k

На Spell му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Тууу ама сум на глупаво место периодов, еден од тие ПМС-и е.
    Се уверив дека конците се дефинитивно испуштени од рака, буквално се што може е надвор од моја контрола и подложено на самодеструкција. Ко на автопилот кој не можам да го искучам.
    Имаше време кога јас ја внесував светлината во просторијата, немам намера да се фалам таков беше периодот, барем така ме фалеа/лажеа :wasntme: шта ја знам, а сега мислам дека можам да убијам човек само што ќе го погледнам.
    Мразев отуѓување, а сега јас сум целосно реализирана во истото, вечерва беше последната капка. И мислам дека не ми е толку гајле колку што би требало да ми биде.
    Јас онака, цело време се залагав за искреност, вистина и бла бла, ама некогаш толку проклето боли, посебно кога сите бродови ти се потонати и ти фали уште некој да те кутне и да те доутепа. Вистинито или не, беше доволно интригантно за да ми остане во глава и како термит да ми ги гризе мисливе.
    Згора на се, ме прогонуваат дамнешни зборови, кои случајно или не ми ги кажа другарка ми кога бев супер возбудена за еден несуден дејт, беше повозбудена и од мене и ми рече - Е се надевам дека конечно и тебе ќе те видам среќна во љубовта, се можеш да средиш и да закрпиш, ама откако те знам некако немаш среќа таму. Што да ви кажам, ме отепа на место, а дечкото само еднаш го смував и до ден денес не го имам видено, културно го избегнувам :D И така сега како шлаг на оваа прекрасна торта од случки периодов, јас и за тоа си го тренирам мозоков, дали навистина толку сум немала среќа, ретроспектива колективна и генерална. Треба силно да се навикнам да трпам нечии фекалии за да можам да опстанам доволно долго во некоја врска за да луѓето повеќе не сметаат дека немам среќа во љубовта.
    Псссссх, јас сум немала среќа во љубов бе. Ама вечерва толку ми „блеска“ што почнувам да верувам во ова.
    Добро, не ми грее сонце и не ми се прелеваат виножита периодов, ама ќе помине, мора!

А особено ми е драго што во теорија сум перфектна во тоа поле, ама баш мелем сум, критериум само за изглед, не сакам глупости, не сакам ова не сакам она, и на крај - ааааајјјј види овој и оваа како се сакаат, што е со овој мојов? |(
    Епа таков сакаше Нимерија, сега носи си го!!! И оди веќе да спиеш!

И ко за крај, еве еден интересен цитат:

4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    162.876
    Време во кое одлучувам да го препрочитам Малиот принц. Редот е!
    Меѓудругото,мразам што сум проклето тешка. Ме разминува од битни нешта,битни нешта како емоции, причини за среќа. Секогаш предизвикува чувство дека сум за некој друг свет,друго време, но метаморфоза,Кафка,генијален.А рака на срце,пристрасно го прочитав книжулето над 20 пати.
    Он знае дека нема да спијам сега,туку ќе доцугам вино. Не му пречи. Знам дека ниту тој ќе спие, само воздухот е друг.Разредени му се мислите и редуцирана еуфоријата зошто срцето му е токму каде што му чука рамномерно.
    Еднаш другарка една ми рече дека ја убива мојот атеншн дисордр зошто се шифтам во хаос кој ми го гледа во очите и смислувам бура за да правам забава без да вклучам други. Па да,забава,сама со себе, зошто да вовлекувам други на кои можеби и нема да им се допадне?
    Не дека е ново,ама и во хаосот има ред. Мој ред. Амплитудата театрално скока, но на крајот останува една бескрајно права линија...Мојот ред,мојот неконвеционален мир каде што се се става на обете страни за рамнотежа.Не сакам сон, имам чувство дека пропуштам,а тоа...светот мирно спие,ден или ноќ. Се уште гнило,се уште глад за било што... Се уште луѓето мразат без да помислат дека доколку би имале храброст би извршиле убиство,а вака,кукавички мразат... Како ли е да копаш по нечија канта за ѓубре за да му ги научиш навиките?!
    Се шетавме долго и бесцелно. Ми беше сеедно додека поминувам низ група прекрасни девојки во куси фустани и виртоглави штикли,а јас во ниски сандали,фармерки и едноставност. Растам. Скопје е мало за 100 километри на час, соба со слабо светло,кадрици кои паѓаат на неговата перница и оставаат впечатлив мирис, несоница, болка, кока кола и никакви компромиси. И ќе ми биде драго дека забележал дека кога нешто заклучувам си го допирам врвот на носот,а јас сега скоро си ја открив таа глупа и недискрена,предавничка навика.
    http://www.youtube.com/watch?v=LJ7qXHjxj_0
    Лето,знам дека е лето зошто го слушам како комшијата крчи. Многу!

На De-lovely, LivingGlam, cinderella5 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902

Што се зборува во ова Неготино дека не дошле суперхикс во Кавадарци? :?: .Аххх шпекулациии шпекулации |(

6. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    321
    Дефинитивно не ја разбирам поентата на тоа да се шпарта низ цело диско , цела вечер и "поштено" да се трукаат тие што си дошле на раат да седат на едно место :^) |( |(

На Amo.la.moda му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.417
    Сакам да кажам дека сеа идам од стриптиз бар,што се не ке ме натераат другарките :lol: Ах брее... :rofl:
    Ама прекрасна вечер ми беше :D :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

На CIA му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    162.876
    Ајмо народе,почео је треќи светски рат!
    Добро утро Виетнам!
    Борба со комарчишта!
    А тамам реков да си починам! Мачорот ми го вознемири ова авиончиштево.
    Кога бев мала,кога прскаа против комариц,ама како надрогирано сум одела кај моите и сум им викала, ама без утка,КОГА ПОЗАДИ КУЌА НАПРАВИЈА АВТОПАТ И ПОМИНУВААТ КАМИОНИИИИИ? И ласта скокање меѓу моите,кома у рок 2 секунди!
    Абе нека ме каса и за гз,и нека ме умре ако сака,ама оти тамам очи затворив,вр,вр!
    Се сеќавам,лани летото се враќав од ноќни лудории,после станици,уџум Скопјево,ете требаше да минам и низ пат кој минува низ полиња. Оно разденува,небо румено,авиониве ниско летаат,тоа полињата те зелено,те жолтко,убајна,чиниш амерички филм, уште фалеше дечкич некој да се љубиме на хауба,а у позадина оди некоја песмица од Спрингстин!
    Ајде бе,ајде испрскајте,ќе почекам. Бурек со јогурт донесете ми кога ќе ми летате над куќа,пуштете ми го,ќе си го земам!

9. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.986
    Штурците прават жжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжж цело утро. Мирис на кафе и печени пиперки, просто не можеш да одбиеш дека сензацијата на јули почнува!
    Фрос ми ги потврди поетските скици, се воодушевила. Јас, посреќна не можев да бидам, многу ме радува кога погодувам нечии емоции и ги преточувам во збор. Да. Веројатно имам моќ и повеќе одошто си претпоставувам. Ама ете, некој друг од мене треба да го црпи тоа. Ми се прави нешто контрабандовско. Се разочарав од купиштата кењатори периодов. Да, хејтерс гона хејт, али аман бре човече, земи работи нешто продуктивно, храни гулаби, нешто, што год да е... Не е сјаен овој свет, онде гомце онде плакат од Duran Duran! Карта дефинитивно ќе си купам утре, зошто не ми се чека на кенкањето на одредени особи наоколу. Плус, ич не љубам неажурност во поглед на датуми. Како што јас можам да си го организирам хаосот во сопственото време, можеш и ти, нели?

И би јули. Ист ко сите други. Ко летна манџа, црево у двор, раскинат пар, осамено дрвце, тужна балада на морска обала. Би поставила илјадници прашања денес, ама ми се молчи. Убаво ми рече Иван вчера - изгледа си battery low. Не да сум, полначот којзнае каде е.
    Да речеме дека неделава има вкус на лимета. Непцето е кисело, ама освежува сиот тој наплив сензации.
    Можеме ние и подобро.
    Зошто да не.

10. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    :!:

11. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Се радувам на секој нов ден.
    Особено на секој нов ден кој означува почеток на нов месец.
    Ми стига нов лимит. :rofl:

На Lilly8, anabel-a, cinderella5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    СДК дека за некој ден ќе пораснам голема, голема...

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    СДК дури и се чудам како може некој толку да ме наежи како Тоше некогаш ?? Жими се многу добар пејач, млад но добар еј и тоа сигурно е многу познат таму само јас сега го сфатив :lol: Смирено но ги руши сите рекорди со своите песни , глас и емоции си се чудам колку ме расположи .
    Се се менува ништо не е засекогаш така велат или пак вистина е ? Зошто на пример јас еве си верувам дека од тие нешта во животот мора да има нешто што останува ЗАСЕКОГАШ значи мора јас гарантирам зошто као демек на се има крај е не е така не е . 8)

14. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Сдк дошол јули, а јас тој месец го маразам највеќе од сите месеци. Додуша и не се многу де.
    И фала богу ќе го свртам календарот на другата страница. Ми здосади сликата за јуни.
    Патем додека одевме во школо календарот во собата си го закачив над глава, и приметив дека многу бргу го вртам и доаѓа следна слика.
    Доаѓа први, еве го триесет и први.
    Нов лист.
    Нова страница.
    Нова слика.
    А сега како го донесов дома (патем тој календар го макнам секаде со мене) и приметив дека многу бавно врват деновите. Но без разлика дали минуваат бавно или бргу ние старееме со тоа, но некои си останаа непроменети. Времето ниту ги промени карактерно, ниту ги промени во размислувањата. Си останаа со нивното регресивно однесување. И се чудам дали на 20год. тек ќе го промениш своето однесување.

И ми текна пред некој ден гледајќи случајно една шпанса серија на тв.
    Да би биле сите мажи како оние во шпанските серии, девојките би биле пресреќни.
    Ама нема!

И така.
    Чао.

http://www.youtube.com/watch?v=NNHpuel-aak

На marama, Magnolija и cinderella5 им се допаѓа ова.
  15. malechkata

malechkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.141
    "You look nice, where are you going? Is probably one of the most annoying questions in the world. Why do we have to have a reason to dress up, or be glamorous? I hate it when people ask me why. I mean…why not?"
    — Dita Von Teese

Морав да го пренесам цитатов во оригинален контекст. :)

И да, конечно е ЈУЛИ - мојот месец! 8)

На Magnolija, Doozy, IvanaMkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    СДК уствари да ви раскажам една приказна :)
    Биле Секој, Некој, Било Кој и Никој.
    Требаше да се изврши некоја работа и Секој беше замолен да го направи тоа. Секој беше сигурен дека Некој ќе го направи тоа. Било Кој можеше да го направи тоа, ама Никој не го направи тоа. Некој се лутеше поради тоа, бидејќи тоа беше работа на Секој. Секој мислеше дека Било Кој може да го направи, ама Никој не свати дека Секој тоа не би го направил.
    Приказната завршува така што Секој го искривува на Некој, бидејќи Никој не го изврши она што Било Кој можеше да го направи.

Ај имајте ми пријатен ден :)

17. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Јули...Јулиии време е за нови авантури !
    Прво сакам да му посакам добредојде на новиот месец и да го замолам да биде убав исполнет со нови доживувања и авантури,и нека не заврши толку брзо како брат му јуни.
    Епа да ви кажам,сега ќе земам една торбичка ставам внатре некое парталче и после си заминувам на село со друштво. 1,2,3 ма колку и да се денови мене ќе ми бидам добредојдени.
    Таму ќе гледам финале на европско,таму ќе се радувам за наште кошаркари.

Јули го започнав со нови познанства кои ми се случија вчера на излегување,го започнав со рано станување утринава и направив торта ,за да биде благ месецов.
    Да си кажам дека утринава цигарите ми се страшно грди,молам бога тоа да биде некоја мала надеж дека можам да ги откажам.
    Не дека вие не сте кажале ама морам и јас МНОГУ МИ Е ТОПЛО !
    Ми се гади,цела куќа ми мириса на пржен кромид,мамо ма :puke:

Имајте убав почеток на новиот месец и дај боже да пишуваме нови уште поубави работи.
    Отидов во природа.

На cveke123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Денес ме разбудија овие моиве мали братучетчиња :fubar: :swear: за да сум и го пуштила компјутерот...
    :fubar: :swear: Кога станав и караници! Вака беше некако(ама не се сеќавам добро бидејќи бев поспана)
    "Марш да ве нема од соба ќе ме будите за да ви го пуштам компјутерот !!!" :lol: :doh: A они на тоа: "Koга ќе дојдеш кај нас и ние нема да ти даваме да играш на компјутерот и ние ќе си ставеме password"
    Aбе излезете ми од собата, а јас кога ќе дојдам што сакате ставајте!!!

На Hkikica му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    СДК....дека сум 10 дена home alone :D

си легнуваш кога сакаш,јадеш кога сакаш, јадеш што сакаш, твој тв, твој ПЦ.....ја нема мама да вика за јадење, дада да се кара во соба со мене....а тато да менува канали на тв........уфффф уживанција. Они се можеби на море.....ама јас имам 100 пати подобар одмор од нив :lol:

Уштеее дечко ми да е до мене :inlove: ама за жал утре заминува 4 дена на терен....али ај ќе се врати следниот викенд и ќе биде прекрасно 8)

20. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    :rofl: Во крвно сродство да не се со мојов билдер :?: ;)

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.