[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Не поднесувам користољубиви луѓе, ама како за беља се околу мене се. |(

2. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    Уф колку песимистичко го сваќам животов.А КАКО ДА НЕ ГО СВАЌАМ...
    Една добра вест над неа се редат 200 лоши ПА ГОСПОДИ боже што е ова бе..ШТО Е ОВА ШТО МИ СЕ ДЕШАВА?
    Е НЕМОЖАм ќе пукнам....и caps lock-от го расипав од нервоза!!!!!

Ма дај више...прост живот смотан глуп...викаат напрај си го сам да ти биде убав...КАКО БЕ како...од каде да исцрпам мотивација...бетер има? е има и бетер од мојов...ама што кога во мене владее песимистичко ѓаволче кое сите надежи ми ги пали и согорува до корен!

по ѓаволите све нека иде...а и јас со се нив! :x :x

3. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Токму во ваквите денови најмногу го мразам фејсбуков. Абе ми ја бомбардираа цела почетна со ШПАНИЈА. Не затоа што победија, туку заради НАВИВАЧИТЕ. Некои од нив уште не знаат што е фудбал, а камо ли Европско Првентство, Торес, Рамос, Пике, Иниеста и компанија. Да ги прашаш кажи ми двајца играчи си немаат поим. Битно они биле за Шпанија и сега таа повторно е Европски првак затоа што тие навивале за неа. Истото би се случило и доколку Италија победеше или пак било која друга селекција.
    Среќа што не сум од тие што не знаат дека изминативе 20 дена се одржуваше Европски првенство, а камо ли пак да немам гледано ни еден натпревар од првенството или уште полошо до вчера бев за еден тим ама затоа што отпаднаа сега ќе бидам за победникот.
    Ама што е важно сето тоа, битно они се шемата, имаат стауси, кој е како нив. :@

На Hipster и TeaB им се допаѓа ова.
  4. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.275
    Зачудувачки е колку интензивно чувство е болката.. особено испреплетена со љубов.
    Зошто некои луѓе ја презираат болката?! Тоа е можеби најчовечкото што го имаме.
    Во љубовта уживаш, се чувствуваш исполнето и немаш потреба да правиш ништо друго. Имаш се. Болката е таа која мотивира, која те остава недоискажан.. Најдобрите уметнички дела се раѓаат од болката.
    Колку би сакала да чувствувам нешто во моментов, макар и да е болка. Но, како да сум ги блокирала сите чувства, едноставно нема ништо. Немам зборови, немам инспирација.. да создавам. :|

На Peppermint, julie77 и manja666 им се допаѓа ова.
  5. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    СДК дека кога би можела би ги избришала само убавите спомени кои што со текот на времето стануваат болни потсетници на старите добри времиња и човековата лицемерност . Лошите спомени нека останат, тие барем се запечатени во моите мисли како такви и немаат можност повторно да ме повредат , единствено можат да се сменат на подобро . Да можам да го вратам времето пак ќе ги повторам своите грешки затоа што не се тие кои што ми будат тажни емоции.
    Животот е таков , непредвидлив ! Проклета нека е емотивноста во мене .

На Lepaaa, AnaKarenina и marama им се допаѓа ова.
  6. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.255
    СДК

„On nije savršen. Nisi ni ti, a ni vas dvoje nikada nećete biti savršen par. Ali ako te uspe nasmejati jednom, naterati da uvek razmisliš dva puta, i ako prizna da je samo čovek i da čini greške, zadrži ga i pruži mu najviše što možeš. On ti neće citirati poeziju, neće misliti na tebe u svakom trenutku, ali će ti pokloniti deo sebe za koji zna da možeš slomiti. Nemoj ga povrediti, nemoj ga menjati i ne očekuj više nego što može da ti da. Nemoj ga analizirati. Smej se kad te usreći, viči na njega kad te naljuti, i neka ti nedostaje kada nije tu. Voli jako, kada je ljubav već tu. Jer, savršeni muškarci ne postoje, ali uvek postoji jedan, savršen za tebe. “

Ахххх :l:

На Annie.mk1, Lepaaa, starfish и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    ... ах само да знаете колку мразам кога на сабајле некој ќе ме разбуди. |(
    Ама нели, секогаш има исклучок. Жива среќа. Мразам што мразам .. ама како можам да се налутам кога ќе зашкрипи вратава и јас одма се будам од сон да видам кој е, а пред мене стои една Мила, најМила прцла со најубави локни, која ја немав видено 2 години? Како?
    Пуста срамежливост нејзина, вчера дојде а тек денес ме остави да ја гушнам. Ама ќе си надополнам јас, само да ми остане повеќе дена тука. Нема да ја оставам на мира, ниту неа ниту нејзината коса. ]:)

И вака се трудам секој ден да си најдам некое малечко нешто што ќе ме израдува. Понекогаш тоа се случува спонтано, како завчера. Влегов во купатило се измијам и пред да ја земам крпата која ја имаме долги години, за прв пат забележав дека на неа пишувало Добро утро. И ете .. едно такво малечко нешто успеа посабајлечки да ми измами насмевка, да ми ја стопли душава и да ми даде позитивна енергија за цел ден.

Јас со полно стомаче од денешната риба на Галичица, пицата на роденденот на уште едно мало прцуле и најубавото Трилеќе што сум го пробала некогаш, ви посакувам и во најлошото да најдете некое добро нешто кое ќе ве израдува, како и пријатна и свежа вечер, за да ја почнете работнава недела одморени и со нови сили. :f:

На Lov3, Hayley, Doozy и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    шетаме на могила и една
    АУУУ КОЛКУ ПРОСТОР ЗАФАТИЛЕ
    (за циркузот)
    |(
    не ма госпожа го диплат слонот на 5-6 пати и го чуваат во фиока :x

9. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Деновиве се вклучувам на форумов кога имам очајна потреба од позитивна енергија.
    Батериите со позитивен полнеж ми се исклучително слаби, па додека со шолја кафе здивнувам од се она што ми се случува, дозволувам вашите мислења да ми измамат насмевка.
    А бидејќи на повеќето овде ви оставив впечаток на позитивна личност, жал ми е што периодов немам што да ви понудам. Тешките емоции ги оставам за некое парче хартија. Ги преточувам во зборови, ги склопувам во стихови. И ги чувам само за себе. Таквите песни ги чувствувам како многу интимни.
    Вечерва си дозволив да се оддалечам од реалноста и барем за момент да се почувствувам ослободена од целиот стрес и напнатост кои ме гонеа.
    А во меѓувреме, си дозволувам да го исфрлам бесот и гневот, па да заплачам. Посакувајќи повторно да сум дете, за животот да го гледам низ розови очила.

На Crixus, Shelea, LilBaby и 5 други им се допаѓа ова.
  10. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Како може човек во исто време да биде уморен, но и во исто време да има плус енергија? Што не ми се деси деновиве, се надевам на подобро утро.

11. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    СДК дека ве читам веќе 2 години и конечно и јас да се зачленам ! Добро ве најдов ! :)

На CIA и Lepaaa им се допаѓа ова.
  12. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    И официјално ми започна најубавиот период. :inlove:
    Будалчево доцнеше 4 часа. Нормално, на наша граница ќе те заебат. Ако не наш, кој? |(
    Ја обожавам бре! Уште невлезена саглам, почна со бисерите.
    Јас сфаќам дека патувала 30 часа и нозете навистина и’ се подуени, ама логиката и’ е врв!

Ми се чини дека од денеска секој ден од месецов ќе ги полнам темиве со бисери.
    Седиме уз сладолед и по некое кило муабет, и сета озбилна ми вика:
    - Абе, што да правам на нозеве? Види какви ми се.
    - Кога ќе легнеш дома стави јастуче под нив да регулираш циркулација.
    - Аа ќе пробам. Ама мене ми е страв, имаше позади една жена имала туберкулоза, а нозете и’ беа вака отечени, што ако и мене ми е ова знак за туберкулоза?
    :D :rofl: :D

Ах бре, таа нејзина детска наивност и неинформираност. Мутенце мое.
    Ми купила бре преубав mp4 player, штосни обетки и толкаво чоколадо. Ќе ја убијам. Непријатно ми е така. Навикната сум да давам, а кога ќе дојде време мене да ми подарат нешто, одбивам на големо, се срамам и мавтам со рацете. Крш сум, ама не ми е згодно бре! :|

Охохо, и одморот е договорен. Уште да се одреди датумот и веќе не му се замарам за ништо. 8)
    Е така бре. Убав бил животов. Ма најубав!
    А утре чекаат мераци со пивце, грицки, супер друштвенце, кошарка и многу навивање.
    Ме мава еуфорија за се’. Сакам да трае!

Сега наодморете се и насоберете сила и глас за навивање. :sun: :muscle:
    За себе знам дека ќе занемам до наредниот натпревар. :D

На Artemission, Monna.Monna, anabel-a и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Како не се продаваше негде позитивна енергија? :wasntme: Да си купам едно кило и да си ја наполнам душичката за секунда! Ем оптимистички настроена, ем среќна, а бе само насмеана ќе бев и со свиркање ќе поднесував некои работи макотрпни што ми ги подарува животов, од време-навреме!

Со тоа малце, позитивна енергија што останало во мене, тоа што не успеале пијавиците да го исшмукаат, се надевам дека се' ќе биде во ред...само толку! :!:

На mims-89, teddybear, Wild-GirL и 4 други им се допаѓа ова.
  14. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.275
    НИКОГАШ ПОВЕЌЕ НЕМА ДА УЖИВАМ ВО ЦИРКУС СО ЖИВОТНИ. НИКОГАШ!
    Дали знаете колку ги мачат тие кутри животинки дури да ги научат триковите во кои ние уживаме? Верувам дека немате претстава, ниту пак дека некогаш сте помислиле во врска со тоа.
    Еве ви линк, прочитајте. http://www.peta.org/issues/animals-in-entertainment/circuses.aspx
    Линкот е на англиски, но дури и да не разбирате, сликите ќе ви кажат се.
    Еве една информација. Цитирам
    Па, луѓе ова е монструозно! Јас случајно дојдов до оваа информација и се утепав од плачење. Памтам како мала се сликав со жирафи, слонови и триста други животни кога имаше циркус пред зградата во која живеев и бев воодушевена. Сега се чувствувам неверојатно глупаво. Низ што ли поминале кутрите слончиња?! :'(
    НЕМОЈТЕ ДА ОДИТЕ ПОВЕЌЕ НА ЦИРКУС АКО ГИ САКАТЕ ЖИВОТНИТЕ!
    Зарем тие направиле нешто лошо вака да бидат измачувани?! Тоа за нив е затвор. Ние луѓето подобро издржуваме затвор бидејќи нашата природа не е дива, ние сме научени да бидеме во затворени простории, но овие животни живеат во дивината, тие уживаат во звуците на природата и нејзината убавина. Што направиле кутрите за да бидат затворени во кафези каде што едвај може да се завртат?! Третирани се полошо од најлоши прекршувачи на законот. А, кутрите, само биле родени на погрешно место и во погрешно време. Монструмите од циркузот направиле од нив марионетки. Направиле да го потиснат нивниот животински инстинкт и да им носат пари на тие измачувачи со тоа што ќе се прават интересни пред луѓе кои никогаш не дошле до информација низ што се поминале тие животни за тие да можат да уживаат еден час во нивните изведби.
    НИКОГАШ ПОВЕЌЕ НЕ ОДАМ НА НА ЦИРКУС. НИКОГАШ!!!! :|
    Ах, да можев да им помогнам некако... :worried:

На 1209, mims-89, faye и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.240
    Допаѓања:
    67.755
    Сакам на одмор. :( Ми се смачи од читање статуси, на море на плажа, мх, мх, ау бау. А јас ринтам ко коњ. Е не отворам веќе фб летово. Па слики некои мерачки изнаставале, па не ли им е жал за луѓето што ќе скапуваат годинава, па милост малку бре.
    Ги испратив сите другарки некаде и градов уште толку ми се чини попразен, толку го осеќам нивното отсуство.
    Ајде си се тешам, догодина демек ќе биде. :wasntme:

На wolf4e, Monna.Monna, 1209 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Tikvi4ka

Tikvi4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    451
    СДК дека не е фер што се бришат мислења ама ај...

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Сите станаа фотомодели и манекенки преку ноќ. :tmi:

На Hkikica му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК што баксуз ќе бев, тоа е чудо! :D
    Се запознавам со еден дечко, фин, симпатичен. Тераме петка муабет, дискусија на ниво, за на крај да ми каже дека ептен во вкусови сум го потсеќала на неговата бивша што го за*бала гадно.
    Е браво. :D

На Monna.Monna и CIA им се допаѓа ова.
  19. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Дооооообро утроооо. :sun:
    Јас со слушалки на увце и точаче од сабајле, за саат ипол си свртев неколку мерачки круга, жива вода се направив. :rock: Планирам ова да го практикувам почесто, некако ме ослободува од стрес. :D

Сега ќе си ја исчистам собата, па ќе мавнам едно бањање, па трк до продавница по леб (изгледа :angel: )
    и ќе си смачкам лебче и кремче мерачки.

Имајте сите убав ден!

http://www.youtube.com/watch?v=1clU-DmBphs

На Hkikica и Doozy им се допаѓа ова.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.163
    Допаѓања:
    124.608
    СДК дека мм е многу секси со бурма :$ :D

На ludoto19, bittersweet, Bozica1980 и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.