[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Сите имаме моменти на падови.И интимни моменти исто така, осамени по наш избор..во кој друштво ни прават горките солзи кои се позабрзано се лизгаат низ образите.Лицето ни е влажно а срцето натажено, животот тотално разочарување.
    Преспијте и одморете се на вакви денови, и знајте дека утре исто лошо ќе ви биде.Ама одморот добро доаѓа затоа што сепак,на неколку часа депресијата нема да ве тормози.

редакт: си ја најдов двојничката мажот уште не верува дека тоа не сум јас , вели сум ја преправала сликата на faceinhole |(

На ViktorijaMari му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Не те сфаќам сериозно! Особено не ти ја сфаќам оседнатоста со тоа да пробаш екстази. Ти ги читам постовите од пред неколку дена и гледам само како сакаш да пробаш, па да пробаш.. па пробај де..

Дете си.. пси транс ма дај.. еве јас одев на журки со години, го немав чувството дека сакам да се издрогирам, или да покажам некое љубопитство ваууу за да пробам и да бидам ко другите, оти они ми кажале јако било па и ја да го осетам тој филинг.. еве знаеш од љубопитство колку хорнични зависници од екстази останаа? МНОГУ! Неколку умреа, оти преминаа на хорс, пола се на метадони отечени ко балони, пола со испиен мозок. Е баш зошто сакаа да им биде јако, да го осетат тој филинг, и оти се јаки фраери кои идат на журки и се мада фака фаци.. и да избегаш од проблемите? Знаеш кога ќе бидеш херој на сам себе? Кога ќе ги решиш и ќе се избориш со нив трезвено!!! И ќе те молам ако веќе си решила да пробаш екстази и други срања да си ги чуваш мислењата или да си ги запишеш на ливче, оти не ми е убо да читам овде, особено кога би нзаела дека ќерка ми може да ти го прочита мислењето! така тинк твајс.. и гуд лак вит бинг фенси!

На M.a.r.i.l.y.n, Monna.Monna, Stoimenovska и 4 други им се допаѓа ова.
  3. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Нема поубава дрога од љубовта.
    Од тоа да си способен самиот да си ги затвориш очките и да посакаш да исчезнеш во некој свој свет без никаков додаток во твојата имагинација.
    Нема ништо поубаво од тоа да го вдишеш светот и во филтрите на сопственото главче за миг да ги исфрлиш сите оние чадови од сиви згради, смрачени луѓе и проблемите кои те опкружуваат, и да воздивнеш со поооооолно срце кон истите.
    Нема ништо поубаво од световите во нашето главче.
    И не, не можеме да ставаме граници, да именуваме држави, реки, мориња, океани,градови, села, улици - подалеку од нашата глава.
    Не можеме да ја поседуваме Земјата.
    Можеме да поседуваме светови.
    Но не повеќе од оние светови кои се наоѓаат во нас. :)

http://www.youtube.com/watch?v=2EIeUlvHAiM

На Mishela, Serafima, Bright и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.255
    Одамна немам пишано во темата..
    8 јули дојде, како вчера да завршив средно, како вчера да се спремав за матура, како вчера да учев за полагањата, ете ги положив и нив, сега чекам резултати од екстерните.
    Периодов ми помина пребрзо, и се чудам самата како можи, денојте ми врват исто така пребрзо, дури бев помала времето не ми поминуваше ич, а сега едноставно си лета.
    Многу ми е досадно периодов, денес конечно излегов да прошетам не дека немам со кој да излегвам туку немам воопшто желба за излегвање, а ни самата не знам оти, низ толку луѓе јас се осеќав осамена, ама многу осамена и депресивна..
    По патот видов еден пар, толку беа слатки вљубени, наеднаш застанаа ја гушна и се бакнаја, му шепна некој нежен збор на увцето таа само го погледна се насмеа а тој продолжи да ја бакнува, глетката беше прекрасна, Заминав и солза ми се спушти, и си помислив дека уште еден месец и ние вака заедно ќе бидиме, се насмеав и продолжив..
    Си дојдов дома, ми стигна порака од него, солзите пак беа тука, не знам зошто и не знам оти, кога знам дека се е океј, како и да е можи период е , Ќе помини.
    Воопшто не сум комуникативна деновиве, немам желба за ништо, нити јадам, само вода пијам и сл, мајка ми ми рече дека сум ослабела, а јас ни о ја немам од ослабена :x
    Немам желба ни да излезам со друштво, сакам малку да бидам сама, малце во приватност да поуживам малце со некоја тивка музика, да ме опушти, да јадам чипси и смоки, и да летам со мислите..
    Ми фали една искрена насмевка, топла прегратка и две зборчиња..
    Те сакам. :l:

Вие имајте убава недела. :hug:

На Elichka, ana-girl и pamelche им се допаѓа ова.
  5. Towelie

Towelie Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    687
    Сакам да кажам дека видов седум црвени светлечки објекти,кои изгледаа како да горат,и се упатија накај Месечината и таму престанаа да светат. Да не ги виде уште некој?

На Beauchamp и gingerchild им се допаѓа ова.
  6. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    ДА не си видел од оние latterns? :D

7. Towelie

Towelie Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    687
  8. angel95

angel95 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    76
    Си има животов успони и падови.
    Некогаш некои работи толку ќе не заболат, и ќе ни биде доста од нив.
    Ама,секогаш доаѓаат тие убави мали моменти,поради кои вреди сето тоа.

Никогаш ниедна дрога или некој друг порок не е лекот.
    Може ќе ти дадат некое моментално задоволство..
    Но зарем ќе си дозволиме некои си таблети да ни пружат среќа ?
    Сами можеме да ја створиме среќата.Дури и кога ни се чини дека целиот овој универзум направил пакт против нас и нашата личност.Убавината е во издигнувањето.
    Во пронаоѓањето на свое место под ова парче небо,и учење дека животот не е совршен како што е прикажано на филмовите.
    И затоа секогаш кога ќе почувствуваме дека не можеме да одиме понатаму,треба да сфатиме дека животов нема реприза.Дека ние сме тие што мора да дадеме се од себе за да го направиме убав.
    Среќата е во оние мали нешта.
    Во некоја насмевка,прегратка,во некоја убаво напишана мисла,некоја добра песна.Среќата е секаде .Само треба добро да ја пронајдеме.
    Затоа,никакви си таблети или други работи неможат да ни ја доловат.Можат да ни доловат само уште поголемо зло.

На Serafima и Libera им се допаѓа ова.
  9. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    6.726
    Љубам, фала на мислење, ценам ;) али искрено не си ми сватила поента, неам никој од мое друштво што дува и остало, не, неќам да бидам фенси, отсекогаш сум сакала да пробам, ќе пробам и ќе останам на тоа! Можда ќе земам уште еднаш-два пати и то је то, нема да преминувам на нешто друго, или трето.
    А тоа што јас си зборувам, сепак моја работа е, секој си има право на мислење на форумов, сепак мислам дека може да се искажам слободно, нели? Уште тука да се граничевме да си го искажеме мислењето... И да, пси транс, што, има некој проблем со музикава? Ми се допаѓа, сакам да ја слушам, ти дава добар филинг, во секој случај боље од summer hits да слушам. No offence. ;)

Како и да е,поздрави :)

Инаку.. да не бидам оф, само еден цитат од песна..
    "Propadaju snovi kada rushi ih realnost, ti si mislio da volish ali pao si na ravno. Zashto jedan kad voli drugi lera sve te priche? Ljubav nije samo rec, dal se ikoga to tiche. Jedna ljubav, jedan kraj, znaj da ostao si sam, nemoj nikada da zalish znaj da dociche tvoj dan.."

На ljubam му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Сакам да клекнам и да плакам дека не бев на Дјуран Дјуран. Животот не е фер ама ич. И само уште некој како мајка, тетка, баба, дедо да ми каже дека има време, леле има да си го однесе за се ]:)
    Епа ногу работи имам да кажам, ама не можам од толку шо ми е криво... ;(

Hey child, stay wilder than the wind аnd blow me in to cry. ;( ;( ;(

И песната на која сакам доживотно, љубовно да се врзам :l:
    http://www.youtube.com/watch?v=TreNe5D8 ... re=related

На ViktorijaMari и Nymeria им се допаѓа ова.
  11. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Во ред е сето тоа.. те почитувам ко форумски лик, ама мислам дека на неколку наврати го напиша тоа, мислам дека е во ред да размислиш дали треба воопшто да го напишеш зошто автоматски даваш идеја не некој друг. Ако си паметна нема да го сториш тоа во иднина. Тоа што е твое и лично направи си го, ама сочувај си го..оти не е убав пример.. јас имам дете и знам дека еден ден ќе заврши на форум едноставно не сакам да чита како некој обајснува зошто би пробал екстази.. пре би зошто НЕ би пробал..

На MissDior, AlanisM и blueeparadise им се допаѓа ова.
  12. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Точно :) Поточно lanterns. Ги имам видено и во Бг ги пуштаа :D Во мода се сеа и ги бунат луѓето.Т.е. мислам дека тоа си видел.Ко свеќи се тие.Ама летечки :D

13. Towelie

Towelie Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    687
    Ако е ова,првпат глеам кај нас нешто вакво. И кој би пуштал? И зошто?

14. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Епа ги донесле од негде :) Во големите маркети за домашни потреби ги има изгледа,сега нешто ново знам отворија во Ск,Бриколаж да не беше или баумакс,во нив мора да има.А зошто незнам.А кој,кој било можи да пушта.Овие знам дека источните земји ги пуштаат.Прашај го чичко Гугл за поќе :D

15. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    „Други времиња беа тие, нема веќе некој како Тито за да се издигне државава. :!: Ех, колку беше се подобро.“
    Стар човек ако не сака да соли памет, кој ли друг.
    Сфаќам дека сте стари, дека сакате да мудрувате и да ни кажувате како тоа некогаш нешто било подобро, сфаќам дека имате мерак да не поучувате нас помладите, ама понекогаш навистина претерувате. :fubar:
    Времињата се променија, а вие вашето го изживеавте колку што можевте. Сега е ред ние да уживаме во животот. :!: Технологијата оди се понапред и понапред, така и начинот на живеење напредува. Не запира во тоа ВАШЕ ВРЕМЕ.
    Оставете не нас младите да уживаме во животот како што сакаме, секој е различен и свој, во време на волку можности сакаме се да пробаме, некој повеќе-некој помалку, некој ја почитува границата на дозволеното, некој не, но сите ние уживаме во животот, иако вам ви изгледа како да го немаме.
    Сите сме свесни дека сакате да е по ваше и како постари вашиот збор да е последен, но заслужуваме да уживаме во младоста како што сте уживале и вие во тие ваши ВРЕМИЊА НА ТИТО.

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  16. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Зошто кога ти е тешко, секогаш ќе се најде некој за да ти ја отежне ситуацијата уште повеќе?
    Ах, Марфи, Марфи... :|

17. Thebestone

Thebestone Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    63
    Не стварно....шо е многу многу е. Поке јас не пијам,ма шо сака нека било... ауууу чуството е :geek: да знајте сите!!! http://www.youtube.com/watch?v=IVEFEyle0hM
    многу глупости качам,како безосетно суштество... И НАЈУБО МИ Е...ама лошо е, умrев за спање а се згазнав од смеааааааааа хаахах ахх кутра идна ми свекрва :tmi: шо не изнавиде денес од мене :o
    Ве сакам ситееее, и сите шо ме мразите и душманите :DЏабе се занесвате,нема да бидите никад бољи, мизери,да точно дека зборам многу ама се што трезна мислам сега си кажвам. МОЖИ ДА СЕ ПРИКАЖВАТЕ ДЕКА СТЕ СИЛНИ АМА НЕ СТЕ, ВО ДУШАТА СТЕ ПИ*КИ И КЕ ОСТАНИТЕ!!!!!!

18. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Сакам да кажамм оти многу ми е жешкооо .......

19. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Good morning!
    Koj е за кафенце? Јас го пијам утринското... :)
    Мене ми е мерак кафе да пијам,а не алкохоли :lol: Незнам шо толку кеф по нив...Шо дека ќе се испијаниш и нема да си свесен...Чудни се овие младите,се да пробале,да дојдат до максимум и после ова ми е она ми е.Епа немој ко неможиш! А и кај ќе можите,млад организам ќе издржел толку алкохол и дроги,да бе...Па и како шо се слаби повеќето...
    Подобро напијте се една чаша да наздравите,немора да се пијаните.Како многу можеле така,можите и вие.А дрогата ништо убаво нема да ви донеси.Дека еднаш ќе сте high,после ќе сте цело време down.
    Туку ајде,јас џабе да кажвам,тие секако си тераат по свое.Кој сака сам ќе сфати и ќе се опамети.
    Јас денес планирам во друго да уживам,ќе си се капам в езеро и ќе си се сончам,ете мене то ми прај ќеф.Искористете го и вие денот убаво :* :sun:

На AnaKarenina, Serafima, Mrs.Cuper и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Betty.Boop

Betty.Boop Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    61
    СДК што било убаво кога вечерта ке си ја поминеш лудо и незаборавно со луѓето што ги сакаш :inlove: :l: :d: :party:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.