[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    334
    Или е до мене или навистина е се катастрофа...е сега...не е толку страшно ама полека сфаќам некои ствари што не ми се допаѓаат.///епа тоа е ќе прифаќам...жешко ми е јбт

2. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.579
    Знаете.. имам пишувано многу на оваа тема, дека филмовите треба да се сфатат како филмови, а не како испревртена реалност зошто далеку се од тоа, а поготово од реално.
    Све е глума, чак и Кери од Sex and the city, глуми.
    Додека во Сексот ја гледаме како бомбастична, со бурен живот и ненормални мисли, во реалноста е фамилијарна жена. Чак и не ме чуди да знае како се меси леб,место да се замара доколку и се наводенале нејзините лобутинки или на македонски народски кажано- лајнарки.
    И Супермен е исто измислен лик.
    Све е измеслено во филмовите и е направено со цел да остане измислено иако филмската индустрија покрај филмови сега почна да произведува и животи на рандом луѓе фасцинирани од начинот на кој е исфилувана сета таа нереална приказна.
    А, тоа мене ми успеваше на времето кога ќе го гледав терминатор, па после низ стан праев акции.

За мене немам многу што да кажам.
    Чекам повик важен.
    Ми прави филм другар на брат ми.
    Уште живеам со минатото.
    Имам некои неразјаснати работи.
    Господ ми даде знак со авионот во Ново Лисиче.

А, сега ми текна.
    Да ве советува баба Ашлинг да никогаш не се откажувате од зацртаната цел или желба. Порано или подоцна шансата ќе излези на виделина.
    А, јас ја потиснав мојата желба. Бев на крстопат, но сега мислам дека отидов предалеку,а се плашам да се вратам назад и да почнам да ја остварувам мојата желба.
    Сега одам стрејт ахед.. или според мене со главата в ѕид зошто се откажав премногу лесно.
    Но, недоволната мотивација и плашењето од претпоставените ме направи уште послаба.
    Еве и до ден денес исто слушам.
    И ќе продолжам.
    Само еден ден се надевам дека ќе станам човекот кој што сонував да бидам уште од дете.
    Боже, колку само ме спушти пишувањево сама со себе.
    Бедови ќе јадам ради ова.

На Trendafilka, Ordinary, julie77 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    дека денес научив една важна животна лекција... и пресреќна сум поради тоа... ! :* :inlove:

4. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Сакам да кажам ќе пишувам сега, ќе пишувам и после и утре, секогаш, тоа е она што ме исполнува. Ќе се надоградувам и ќе бидам поуспешна...
    А, сега мојата мисла ќе ја искажам преку песна, макар и да ја мислам до утре, ќе се олеснам, па ќе можам полесно да спијам.

Некогаш ја сакав ноќта,
    тогаш ја чувствував моќта.
    Вечерта е прекрасна цела,
    и во својата црна покривка се взела
    и бројни трепкави суштества везела.
    Сонцето се крие
    и таму некаде далеку спие.
    Погледни горе-црно и по некој жолт украс ќе трепне
    и како да ти намигнува ќе ти светне.
    Тоа волшепство е трајно,
    а месечината го прави сјајно.
    Но, денот поголем украс носи
    на лето кога во постела мека спиеш,
    тоа доаѓа и те гали в коси.
    Многу вреди, енергија и живот ни дава,
    а јас затоа денот на прво место го става.
    Денот многу време ни дарува
    но не е доволно,
    премногу работи не остварува.
    Оваа песна наслов нема
    ова во сдк ми стана шема
    и не ми треба посебна тема.
    Експерт не сум секако,
    ама сакам да пишувам
    и се чувствувам задоволно некако.
    Сакам да ви кажам да го правите
    она што го сакате,
    и за никоја работа да не чекате.
    Касно не е никогаш,
    ако си решил нешто да правиш,
    и својата цел да ја оствариш.
    Сите ние сме различни
    по национаност, вера, години, бојата на кожата...
    сите сме исти...
    исто плачеме, се смееме, тагуваме...
    и најубаво чувство е кога сите се радуваме
    и меѓусебно се почтуваме.
    Ве сакам сите, го сакам овој форум
    можам да пишам се и сешто,
    а и да бидам поправена за нешто.
    Овде завршувам,
    но ова не е крај, туку почеток
    на уште многу летни ноќи
    каде што само брчењето на колите се слуша
    а јас си празнам душа.
    Не читајте ако не сакате
    Не е последна песна,
    бидете поздравени и имајте ноќ лесна!
    Добра ноќ, слатки сништа. :*:

На maca99 и LittleFairy им се допаѓа ова.
  5. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    СДК песната на глоси грл беше многу убава :D

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.793
    Допаѓања:
    163.059
    Сакам да сум морска пена,ако веќе не може да чмаам со пивце покрај море во моментов. И ... И! Сакам да имам мало маче што ќе си го викам Тоде! Ете тоа сакам вечерва!

Ау да... нешто се случува. Убоо! Абе јули да си ибеш...

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Касно е, иам фрки со стомакот, пијам јогурт. Некој комарец се удави во него.

Ме нервира се’, предменструално и пределиминарно.
    Сукало, палица, нож, се’ може да помогне.
    И ми се јаде мрсен гаден хамбургер од Седмица! Со ливче марулка, иначе ќе вриштам!

А уствари сакав да кажам дека утре ќе акам со неколку твитерџии. Ако се почнат бош муабети, ќе згинам, ќе си одам. Не можам. И онака ми е шубе. Ама ок. Пристојно е да се појавам.
    И така, се опаметувам. Имам книга за објавување, музика за споделување, факултет за заокружување.
    А ја што праам? Безделничам, работам, се товам со џајант смоки колку палецов и ми доаѓа да се самоизедам! Онака ко на МТВ една идиотска анимација. Гриз, по гриз, чао.

И више аман со глумењево светост. И стап у гз и душа у рај не иде. Затоа, псст, и сите моралот под черга. Ако воопшто го имате, нАли.
    Дефинитивно ќе прскам со Раид вечерва врз некого.
    А не е ни испукување, што е најстрашно. Едноставно, вресок бе. Од нос. Од секаде.
    Ајде идам ја да сонувам што да е, зошто и онака е бесплатно.

На pamelche и trendafil1 им се допаѓа ова.
  8. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Ах бре овој распустов ме поремети од корен |( До 7 сабајле на фејсбук (и фемина :!: ) После до кај 4 поручек ќе си спијам....Мх,мх :smirk: .И после не знам што е денес што е вчера епа ум за друг пат :fubar: .Абре жити умот што што го имам како очекувам да си легнам како сите најкасно до 2 вечерта кога сум станала во 4 поручек. Али ј*би га летооо летооо :devil:

9. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307

И ја исто..Целосно ме смени.. :)

10. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Конечно наспана ко човек... :D
    Уживам во двор со ладна лимонада и тишината која набргу ќе биде разрушена ..
    Сонцето ми го грее грбот додека покрај уво чувствувам нежно ветре пред умирање...
    Убаво утро за убав ден ...како сите дни не се вака едноставни а совршени :$ :^)

На maca99 и stetoskop им се допаѓа ова.
  11. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Ми кажа дека нема да се видеме 3 месеци, а можеби и никогаш повеќе.
    Ми кажа дека ако се случи најлошото, најдам некој кој ме заслужува, зашто он не ме заслужувал.
    Не можам да се помирам со тоа што ми го кажа вчера, се’ уште се тресам целата.
    Што ќе биде ако се случи најлошото. Не, не смеам да мислам на тоа. Верувам дека ќе биде во оние 10% кај кои успеало тоа. Господе, зошто? Те молам помогни му, направи се’ да мине во најдобар ред. Те проколнувам. ;( Ме скрши ова, не смеам да мислам дека нема да успее. Не смее да се случи најлошото. ;(

12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.560
    Допаѓања:
    174.788
    Уште едно жешко утро ....
    Кога во далечната 1995 год.мм(тогаш сеуште дечко)купи мобилен сите се чудеа-луксуз било.Веќе подолго време мобилните станаа реална потреба.Сега секој има барем по еден во џеб.
    Кога во 2000г. ставивме клима уред-иста песна.
    Сега....потреба за преживување станаа клима уредите.
    Туку,да одам да го најдам далинското,да се разладиме по дома,додека не сме се стопиле....

13. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.274
    Сдк,

Никогаш не ме интересирале рекла -кажала муабети, ама пак паднав и на момент во такво друштво, иако многу го одбегнував.
    Живот.
    Нешто што ни на крај памет не ми доаѓало, нешто што ни сум видела, ни забележала, видов дека сеуште се цени |( .
    Како ми биле наредени алиштата на тераса! Како правилно требало да се редат... и не знам уште што ти не :tmi: .
    И тоа од жена интелектуалец, од 25 години :o !

Ама тоа ти е. Да ми речеше некоја стрина, тетка, баба, ми идеше некако на ред. Ама ова, немаше да ми падне на крај памет.

Затоа девојки, жени, ум во глава и внимавајте како редите алишта за сушење. Има некој што гледа :lol: .

Од многу внимание пазете и на последиците :rofl: :rofl: :rofl: .

На sweet-star, stylishh, Divinebutterfly и 13 други им се допаѓа ова.
  14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.839
    Допаѓања:
    101.390
    Немате претстава колку сакам да сум на море.Ама не на некоја плажа полна со луѓе,туку некоја така осамена ,мала ,со дебели сенки во позадината и бел песок под нозете.Ах,ќе си умрам...и сите што сте таму,фатете го бранот,нека ве понесе,почувствувајте ја силината на камењата под нозете,вдахнете ја свежината на морето.Препуштете се на водата,и на чувството на исполнетост и целина.

Прикачени фајлови:

На Serafima, Gordana10, Libera и 4 други им се допаѓа ова.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.183
    Допаѓања:
    124.681
    Maлку фали за да земам да викам на цел глас.Се воздржувам,зошто ако почнам,ќе нема крај.Милион работи не се во ред ,нити подредени,а ми велат да чекам.А јас чекам оддамна. Онака ,последни сили за да не скренеш во лудило :| Ама не се давам,и добро ми оди :up:

Сепак убави моменти,убав е животот и јас го сакам.
    Почнавме да си ја средуваме куќата,и се гледам на огледало како со насмевка од 6 до 6 шетам низ неа.Излегувам на тераса за да земам воздух,кој патем во Скопје го немам,ги полнам градите за уште една голема насмевка.Едвај чекам да го испијам првото кафе на огромната тераса,со поглед планински :inlove:
    Да ги полевам цвеќињата во двор,да направам ручек во новата кујна,да направам скара со моите најсакани,да се смееме до бескрај навечер.Ете тоа го сакам.Само тоа,дома со моите најблиски,со свеж воздух и него до мене.За навек!

На bittersweet, Serafima, thinkerbell и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Johny

Johny Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    614
    На faye му/ѝ се допаѓа ова.
  17. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Се прашувам дали само кај нас и во земји како Сомалија, Јемен, Сиера Леоне, Уганда, Малави ... се смета млада здрава жена од 26 години за староротка?

А јас па си викам дека имам време за раѓање. Оно според нашето здравство не само што сум немала време бе, него касно било веќе.
    Пф па и планирале да ја качат границата, ама не биле сигурни. Оф леле.

Јас уште неколку дена ќе си ги славам моите 26 години и притоа сеуште сум студент, невработена, живеам со мама и тато, имам месечни приходи доволни за влошки, сакам да искачам и да се пијанчам и сум староротка. Најс.

На CIA, Divinebutterfly, la-chicka и 5 други им се допаѓа ова.
  18. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Роси современа староротка :wasntme: Ајде бре до каде со ограничени размислувања?? :fubar:

СДК ... биди добар, биди фер, биди секогаш тука за другите, биди од помош, за услуги, за интерес ... биди достапен за секого и се. Ете така не учеа или пак некој едноставно е таков. Си го носи во генот, во табиетот. Хах! Е затоа после сфаќаш дека уствари толку си битен и од интерес што се прашуваш каде се твоите интереси и каде се другите да ти ги исполнат истите?!
    Е па мили мои, сега бидете си пред се за себе, бидете себични со доза, бидете важни пред сите освен најмилите, бидете помалку за интерес повеќе за ваш ќејф и ваши интереси ... Утре никој и ништо нема да може да ви ја надомести празнината која нечии интереси и нечии "страдни раце и усти" ќе ви ја направат.

На anabel-a и kravce им се допаѓа ова.
  19. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Кушадаси 9 ноќевања, превоз и појадок за само 109 евра -нели е примамливо?!
    ама поминал рокот минатиот месец бил ,како сум се препалила утрово, ќе чекав еден саат ако треба дури да ја отворат агенцијата за аплицирам одма ама по 5 пати читање го забележав насловот со мали букви ,најмали на свет |( од 11.06 до 21 .06) и се натажив ептен ...
    Обврски уште од 6 h наутро ,трчање на сите страни,чекање по врати...
    Во 8 часот веќе не се дише ,чичкото од комуналец ме прсна вода на нозете ненамерно и не му реков ништо,баш убаво ми дојде :) На фонтана пиев 5 минути вода како луда , во најблиската продавница купив пола литар сокче на екс го испив ,кога стасав дома пола литар јогурт .
    И сега седам и се топам и се потам и само пијам нешто ладно . Не е нормално ова .
    Синусите кај и да е ќе ми полудат ,не се поднесуваат ама ич со времево .
    Сакам да го преспијам денов...

20. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.494
    До кое дереџе дојде животов во земјава наша, да не можеш да се вработиш како продавачка :devil: Праќаш стотици мејлови, неге ќе те викнат негде не, кога ќе те викнат ќе отидеш радосна со енузијазам дека ќе бидне нешто а таму гледаш некоја кокона дошла со татко и да брка врски :tmi: и веднаш ти е јасно дека нема да бидне ништо од таму..си велиш а да пробам и ја со врски? :?: Е ајде де да пробам, пробувам , ти велат ќе биде вака така, ти пак радосна дека ќе се вработиш и на крај ништо нема :| :swear: или јас сум невиден баксуз или луѓево се лажливи гадови :x Па уште ќе кога ќе видам оглас за продавачка а бараат квалификации како за не знам што коса ми се крева :worried: ајде бар за нешто ќе ми послужат можеби јазициве што ги студирам , да зборувам со странец во продавница :lol: боже боже :doh:
    Имам уште една последна надеж за работа од есен во градот на ханито мое, ако не биде и таму ништо се откажувам ;(

На la-chicka, Sexybaby86 и Trendafilka им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.