Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.261
    Допаѓања:
    157.573
    ^ Зошо бе само од овој народ доаѓаат најбизарните нешта на светов?!Ваљда од многу работа и интелигенција се откачува некоја језива штица. Фетиш?! Јас имам фетиш да гледам запотена ромка,тазе излезена од шалвари како и седи на фаца или ја гази со штикли.
    Ужас...
    Ова на е фетиш,туку сериозно растројство,со желба да се доминира над нешто безпомошно и да се изживува. Идиотизам!
    Воопшто имам негативен став кон фетиши кои посекако зборуваат за сериозен недостаток и умоболност,а не како едноставна причина,ама ете тоа сум јас,тоа ми причинува задоволство. Има нормално и ненормално,се што вклучува убиство и болка (психичка или физичка),не,не е нормално,ти треба психолошка помош!
    Нека се стават во спојлер сликите само.

На bittersweet, Divinebutterfly, MacaLove и 12 други им се допаѓа ова.
  2. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Како да кажам а да не изгледа дека ги преувеличувам работите.

Ви пишувам со исполнето срце, некако времево ме намами. Работите течат онака како отсекогаш сум сакала. Мирно е и дома. Се спремаат одмори летово, што фамилијарно, што со љубовта. Утре кога ке се разбудам во двор ке ме очекува кола. Татко ми вели на мое ке гласи. :tmi: Не се бунам де ако така си решил. Едно југце е, ама бре ме радува ко Ферари да е. А ја уште часови не сум земала, здравје и тоа биче. Полека животов си ја пронаоѓа смислата, и убаво е. А неколку дена уназад заспивам со Тоше и сеуште болно ми фали. Доаѓа лето, а со него и се поголемата желба за Крушевп, умирам по него, очајно сакам да го посетам, секое сокаче носи спомен за некоја случка, први бакнежи, први љубови, влашки моми убави...Толку мир на едно место не сум пронашла, толку љубов...

Ах едно ветре, и светло небо што ти прави...

На Adi888, Hipster, Doozy и 6 други им се допаѓа ова.
  3. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Е никогаш нема да ги сфатам луѓето кои на животните гледаат како на грутка земја :swear:
    Додека ние седиме во двор, комшијата со стап дебел 3см го тепа кучето. :x Ав ав по цел ден, му досаѓало. Па куче е, да не очекува народњаци да му пее?
    Па тие заслужувале да се наречат луѓе... Човекот нема ни деца, со сите е испокаран, пријатели двајца без тројца и постојано кука како му било тешко. Па што очекуваш ти, да ти бакнуваат нозе луѓето ? Ни криво, ни должно куче да се мава крвнички пред деца од соседниот двор, па кај се видело таков безобразлук?
    Живо суштество да се измачува без милост, па што го чуваш? Или да речам го држиш заврзано и маваш по него, сиротото на корка леб и канче вода по цел ден на горештиниве. Уште со синџир наместо со каивче околу вратот, греотка.
    Па кога го видов моето како почна одма да квичи штом го слушна комшиското, уште толку жал ми падна. :doh:
    Ми се гади од такви како него, по вас треба крвнички да се удри со стап, па да не ви текне да викнете, а камоли да мавнете животно! :devil:

На ines.h, EleMental и spellbound им се допаѓа ова.
  4. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Како некој да фрлил огромна клетва врз мојов дом и моето семејство.. Ништо не оди на арно.... ;(

Сега ставам слушалки и пуштам гласна музика, барем на момент да се исклучам од реалноста.

На zarah му/ѝ се допаѓа ова.
  5. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Тотално се изолирав од било какви трач ствари, кои во никој случај не давам да допрат до мене, освен ехеее некогаш кога ќе мавне некоја носталгија за една кафица и безвезе муабет со друшки, кој иако начнат со по некоја трач тематика, не е трач, ами изобилува со продорни анализи и сериозно полезни заклучоци од типот How not to fuck you life up. Бре, бре и от тоа имало некоја полза видиш ќерата.
    И искрено НЕразбирам како на Тв вртат ѓубре од програми, наместени ток-шоуа, реалити шоуа, па јбг што има тука реално? Како сега треба или да кукаме на исфилованата така наречена “реалност“ дека она со кое се носиме и живееме секој ден не е ни од блиску на лик тоа, или да се тешиме што негде некој нема за леб? Ма дај ти се молам се од прво до последно е една голема анална творба
    да не се разбереме погрешно, не е хемороид :x
    Дајте добра музика, да ме фати мерак и носталгија, нешто да се научи, дајте ЉУБОВ, нахранете не со позитивна енергија, а не со дип фрајд шит.
    Баталете сега мојот револт кон ова што ни го сервираат,а ние као приморани, ајде па као сите морам и јас не ме зезај, ха...
    Собата за бепчо си иде на место, полека,полека, нежни мераци струјат, наливи на нежности и неверување
    за една среќа, за едно идно време, кое Бог знае што ќе ни донесе, ама како и да е ќе го прифатам со отворени раце.
    А мислев дека ќе останам вечен патник,
    ил испрашен скитник со испишани уки и траги на времето,
    некоја птица осудена на вечен лет кон висини без тло за почивка.
    Ама еве ме, каде стојам, каде сум,што ме очекува, и се’ уште не можам да поверувам дека секое зошто си има свое затоа, дека секоја душа има свој брег кој ја чека на почивка.
    Ве бакнувам

На kravce, MSkorpionka и MacenceEna им се допаѓа ова.
  6. portokalova

portokalova Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    32
    Аман нека ми прости веќе! Зошто е толкав инат? Знам дека ме сака, дека му недостигам, знам дека ме мисли... Ама е голем инат и не попушта за жива глава! Ако.... Нека биде инат, јас ќе бидам уште поголем! Нема да се откажам па што и да е!!! Ми е гајле за се и за сите, само сакам да сум со него... Ништо друго навистина не ми е важно! Ми недостига премногу, сега би отишла, би го прегрнала најсилно и не би го пуштила никогаш. Девојки, јас верувам дека тој е љубовта на мојот живот!!! Сме имале и полоши караници од оваа, но дали ќе попушти и кога?! Сепак мислам дека ќе попушти зашто ме сака и зашто иако се прави јак, во себе и тој вришти. Јас бев таа што згреши за жал, ама мора да ми простува. Јас му простувам многу полесно на него. Лелееееее колку го сакам! Денес сум полна со надеж дека ќе се среди се меѓу нас. Го знам тоа и верувам, само му треба време. Таков е. Време за да размислува, за да сфати, за се му треба време. Ама јас ќе чекам колку и да му треба и имам надеж зашто гледам дека ќе ми прости. Сме имале стварно многу поголеми караници и посериозни па сме ги решавале. Ќе ја средиме и оваа! Сигурна сум во тоа. И повеќе ќе се трудам во иднина да не ја уплескам работата! ГО САКАМ ЛУЃЕ!!!!

7. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Сакам стан тука! Веднаш! Сама... Кој филм ми се врти..
    Ах Њујорк...

Прикачени фајлови:

На Divinebutterfly, kravce, Adi888 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Johny

Johny Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    614
    Признавам дека ме погоди ова мислење. Секако дека немам намера да раѓам, ама јас имам 41 година, а еве не сум бил сеуште татко ;) И не се толку возбудувам. И не мислам дека нешто ми фали. Најблиску да станам татко бев на 35 години, кога живеевме во Скопје заедно 3-4 месеци со мојата тогашна девојка, ама не ни одеше пробниот живот, па си се разделивме. Таа е сега среќно омажена, и не е сеуште мајка :) А јас потоа живеев среќно и безгрижно 5-6 години во Берлин и супер ми беше :) Никој не ми ги броеше ни годините, ни девојките, ниту пак ме гледаше чудно :) Арно ама тука во Македонија е многу заебано да си сингл, неженет, немажена или без деца, после наполнети 25, 30 или повеќе години.

Знам дека во Берлин и во Германија жените раѓаат за прв пат и на 30 и на 40 години. Тоа таму не е табу тема или нешто спектакуларно или пак нешто од кое некоја девојка или жена треба да се срами или гордее. Сосема нормална работа, које е приватна и интимна одлука на конкретната девојка или жена.

За да бидам сигурен проверив на Гоогле. Еве што најдов на една интернет страна од Швајцарија:

Извор:
    http://www.babycenter.ch/pregnancy/gesund/ihralter/#18

''Um 1970 war eine 30-Jährige eine späte Erstgebärende, heute ist eine Frau das erst mit 38 bis 40 Jahren! In der Schweiz lag das Durchschnittsalter der Frau 2010 beim ersten Kind laut Bundesamt für Statistik bei 31,2 Jahren – 1971 war es 27,7 Jahre! Am meisten Kinder werden heutzutage von Müttern im Alter von 30 bis 34 Jahren geboren (1971 waren die meisten Mütter bei der ersten Geburt 20 bis 24 Jahre alt!).''

Превод:

''Во 1970 година се сметаше една жена на 30 години како староротка или доцноротка, додека денес таа возраст е од 38 до 40 години! Во Швајцарија во 2010 година, просечната старост на жените при нивното прво породување беше 31,2 години според Сојузниот Завод за Статистика, додека во 1971 година таа возраст беше 27,7 години! Во денешно време повеќето деца се родени од мајки на возраст од 30 до 34 години (во 1971 година повеќето мајки при нивното прво породување беа на возраст од 20 до 24 години).''

Ете така е во Швајцарија, Германија и Западна Европа :)

Нема потреба ич да се секираме. Слободно можеме да искачаме, да пиеме, да се забавуваме, да бидеме сингл, или со дечко или со девојка, (не)мажени или (не)женети, со или без деца :D

Се' додека сме тоа што сме по наш сопствен избор и желба, нема потреба од паника ;) Во спротивно ќе си ги спакуваме куферите и правец Швицарска или Берлин :D

На EleMental, Artemission, Sweety-Tweety и 8 други им се допаѓа ова.
  9. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Луѓево лека полека дознаваат дека сум се префрлила пост-пеид со истиот број и почнуваат да ми титкаат и јас да сум им вртела пошто сум на сметка нели :drunk: .
    И им вртам само кога знам дека треба нешто стварно итно, а да си трошам за џабе noooo waayy :shake:

На Adi888 и Johny им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.261
    Допаѓања:
    157.573
    Нека пробаат да го наседнат ова!

На slavica999, Buttterfly, Monna.Monna и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    ис дис риал? :o :|

12. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    А Фемина за ова да објавеше наместо за мочаниот Диор и Лејди Гага бе?!

Срамота еј, наместо народов за ова да дознае, они Лејди Гага како покажува среден прст ја објавуваат, пу! :puke:

На Juicy03, Divinebutterfly, faye и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Кога ќе влезам во темана Величествениот и кога ќе видам дека се нервираат за глупости Махидевран, Хурем, толку многу се взеле :wasntme: па си викам не е ништо ова спрема јас што се нервирам за банални работи, некој за серија толку се секира :D :D

На Adi888 и bluegirl7 им се допаѓа ова.
  14. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Во Штип пред едно 20 мин

Страшно, страшно

На la-chicka, Marcey, Beauchamp и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    СДК... Ги мразам луѓето кои се мешаат во мојот живот и моите работи! Тој е само мој живот и единствено јас го имам правото над него. Ниту се мешам во нечии работи , ниту пак сакам некој да ми се меша во моите!

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Што се овие секавици?! :o Иначе загреота тие зајчињата што ги убивале,и што им правеле така.Ваквите луѓе треба да бидат на плоштат обесени! Па зошто им прават така на тие мили,мали и невини животинчиња.
    СМРТ за ваквите ништожници! :@ :@

17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.582
    Допаѓања:
    43.109
    Како бе можат да им прават такви работи на животните.Јас не ги сфаќам и никогаш нема да ги сфатам луѓето кои несакаат дури мразат животни.Толку мили и мали суштества се, неможат да ти згрешат ништо, можат само да ти дадат безусловна љубов, тие ќе те сакаат и кога ќе им се скараш и кога ќе им дадеш да јадат нешто што не сакаат, ама пак ќе го јадат и нема да се бунат, за разлика од луѓето.Оф мори мајко каде оди светот.Има животни кои заслужуваат многу повеќе љубов и грижа од некои луѓе.Јас да се прашувам, ќе ги судам жестоко ваквите, има јас да ги газам.Ѓубриња.

18. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Што можеме ние жените со една насмевка, вие мажите не можете ни со два дена плачење :wasntme:

19. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Многу мразам компликации поготово кога сум имала силна интуиција како треба да постапам и секогаш кога не сум ја послушала сум се каела. Од сега што ми каже интуиција ќе го правам макар и сите логички факти да ми зборат обратно и макар и 100 души да ме разубедуваат ...

... и само што помислив дека некаде на светов, макар последни биле, постојат морални луѓе, се' пропадна во вода ... Во тешки заблуди сум била :D

А јас вечерва се помирувам со реалноста - после долго време, ја прифаќам таква каква што е, и оставам да видам што ќе биде понатака. Ми мириса на свежина, ми мириса на мирен сон. Вдишувам длабоко и тонам во мирисот на досега прикриената среќа! Ви праќам многу Љубов!

http://www.youtube.com/watch?v=lcOxhH8N3Bo

На Serafima, teddybear, ViktorijaMari и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Lining

Lining Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    185
    Безврска ден. Нервозен ден. Глуп ден. И све негативно. Еднаш успеав да се насмеам денес и дојде мајка ми почна нешто да ми ломоти и поквари свее и од тогаш сум цел ден скисната. И све ме нервира.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.