Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Само разочарувања. Многу разочарувања. И се‘ се случи така брзу. Не можам да прифатам. А, пред 2 дена се‘ беше во ред. Ова се’ ми дојде како гром од ведро небо. Иднината ми е неизвесна, не знам што да очекувам. Тешко ми е.

2. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    СДК синојќа си поминав прекрасно. :rock:
    Добив желба да си се дотерам и да излезам од дома. :lol: (обично мразам многу да се тинтрам)
    Излегов од дома со некоја позитивна енергија, со широка насмевка...
    Успеав да измамам многу погледи и многу насмевки а воедно добив и многу комплименти. :$

Баш ми е мило што ширев некоја позитивна енергија, не само на друштвото околу мене, туку и на случајните минувачи и оние околу нас. :angel:

Прекрасно е чувството.

I felt like my smile is brighter than thousand stars.

Поздрав феминки, имајте убав ден и бидете ми позитивно расположени. Just smile!

Во продолжение една изрека од Мерлинка, која е чиста вистина.

Па така девојки сакајте се себеси, никој не е поубав од Вас.
    Секој од нас си има посебна убавина и харизма.

(малку нарцисоиден ми испадна постов, ама нема врска :lol: :lol: )

Прикачени фајлови:

• 9.jpg
      9.jpg
      Големина на фајлот:
      60,3 KB
      Прегледи:
      370
    На maca99, blond.bunny и cveke123 им се допаѓа ова.
  3. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Конечно се вратив и јас... Одлично поминати три дена со дружење, пиење играње...

4. Hayley

Hayley Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    899
    Сакам да кажам дека сонував, и кога се разбудив не бев сигурна што било сон и што било вистина. И на мама и викам, “Мамо, извини, ама не те послушав.’’ Женава ме гледа ко 3 глави да имам. После таа ме потсети дека советот бил за кога ќе појдам на одмор.
    Инаку ми светна убаво, изгледа ос 5-6 дена, со братучедкава си го направивме 8 дена одморот. Само да се реализира, го чекаме августот, само се надевам нема компликации затоа што СИТЕ австралијанци тогаш ни идат -.-
    Ми се сака езеро бе.

5. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    СДК дека сега се разбудив од спиење, ама од топлово не се спие...Вчерашната вечер ми беше убава, бевме со другарки на вечера , си помуабетивме, се посмеавме и си дојдов...Сега планирам да гледам некое филмче, а потоа да се прочита некоја добра книга...

Имајте убав ден феминки :*

6. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Море си слушам Бах 9та симфонија :)
    Пробувам да се соземам, да не испуштам негативна енергија и да бидам старото девојче полно со ентузиазам и позитивност.
    вИ ПОСАКУВАМ пријатен ден во кој вие ќе светнете,ќе си певнете, ќе се насмеете, ќе бидете ентузиастични и ќе зрачите во позитивност.
    Во овој период, тоа не го можам, но да знаете дека за неколку недели, ќе бидам добра.

Гушки до ситее!! Ја красите ФЕМИНА!

На Miss-Independent и Hayley им се допаѓа ова.
  7. snegulkabela

snegulkabela Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    134

Уживајте во него, каде и да сте! :sweat: :sweat:

8. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Лето ко лето. Вришти, жежи, пече, агресира, процесира, тече, и нервира. И што? Никому никогаш не може да му се угоди. Мрш таму, како да ви кажам. Во зима се кака зошто е толку ладно, во лето се вади душа на мегдан и се плаче за пет степени пониско. Епа нема! Иди облечи скафандер и живеј у стратосфера ако не па.

Луѓе - најкомплицираните дизајнирани нешта на светот. Зошто за нив да би зборувале. Оти нема друго, нели. Има книги, има бубалки, има фејкери, има златокопачи, има сонувачи, лажговци, дремачи на работни места, нервозни, неВрозни, убиени во поим, совршени навидум, дебели и слаби и сите тие го газат ова крукче земја и го прават вакво какво што е!
    Убаво пееја Duran Duran - ова е само еден обичен свет, нема што тука да плачеме по него.
    Јас, трпнувам од сафра, и се лечам со кафе и новите тантели за завеси. Ги гледам и сфаќам дека интимата ја криеме единствено со завесите. Дека си чмаеме во сопствените мисли заробени ко во лоша кафана со пијандури. Само мисли и дизајнирани побуди. Дизајнирани од desire. И нема веќе што. Се предаваш на времето, на нештата што ги носи, ги полудува. Ко вчерашниот сепиа призор кога дините пустински го надвјасаа Скопје. Толку тага и сага за мојот град никогаш не сум произвела!
    На твит дружбата си добив подароче метличка. За да ме чува од врагови и да ми ја чисти душата од негативци. Се заблагодарив и изгушкав, сфаќам колку некои луѓе, едноставно ги чувствуваш дека се Тие, блиски од други нивоа, различни во живо, а сепак овдешни. Се израдував многу. Изедов еден куп шарена салата, верував дека витамините ќе ми ја обојат душата, зошто се разбудив нервозна и со некои остатоци од соништа.

И еве, денес среда, неутрална и натурална. Без брзање. Џигерчиња со лук за ручек, Femme Fatalle на рипит, меки перници зафрлени на под, треба да се перат, даде договара одмор за Парга и алиштата сами излегуваат од плакар.
    Не знам ни сама што сакав да кажам, веројатно симфонија од нешто, што нема никаков след. И е полна како џез импровизација. Тој јаде сладолед на работа и ми куца со една рака и ми вели те сакам. Јас му праќам жирафи и сончеви чешлиња. Ќе се видиме после и ќе мезиме усни.
    Некако денов е како златно клопче. А јас мачка, што одмотува и замрсува златни џемпери. И топло ми е, нормално. Едноставно, обичен свет. Луѓето се луѓе. Нервозите се нервози.
    Се’ е толку просто и едноставно, што дури не ми се ни пишува.

Љубете, тоа е само смисловно и без смисла.

На De-lovely, Elichka, Divinebutterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Сакам дожд!
    Да си шлапка по улицата и скришно да си го гледам од под стреата.
    Сакам да помине периодов, да си ги остварам намерите, успешно да ги завршам работите кои ги почнав, и среде август со мачорот да ропнеме еден шопинг, заеднички, да си се почастиме.
    Да си купиме шеширчиња, и да опнам црвен кармин.
    Да се сликаме сред град на улица, да лепиме срциња по бандерите и поштенските сандачиња, телефонските говорници и скришните слепи улички на чии краеви се крие скромна фризерница, заболекар или адвокат. Можеби и по некој песимист.
    И така ќе ставам точка на лето двехиљадиидванаесто.
    Не ми се верува дека ми остана уште една година у Велес.
    Не дека после ме чека нешто подруго.
    Моите куфери се спремни од секогаш.
    Мојот дом е сиот свет.
    Сите се гости во мојот дом.
    Имам толку светови во мојата глава низ кои треба да отпатувам.

На Elichka, Monna.Monna, L-enna и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    Зошто мора среда СЕКОГАШ да ми е најлошиот, најздодевниот и најбаксузниот ден во неделата? :swear: :fubar:

Уште нешто, потполно се согласувам со ова

конечно некој да размислува како мене.

На Shelea му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    ... пладневна журка со ретро-фармерки купени во 90тите, со неодолив шмек и висок струк од 80тите.
    Избледени, но спомените на мајка ми не, јасно се сеќава како си ги купила после 9 месечна диета и симнати 18 кг.
    Се сеќавам тогаш и извадија афера во малото градче дека можеби станала алкохоличарка поради губењето на толку килограми. :D Една злобна женетина (уште ја паметам која е) нè застана на улица - јас буцкасто дете од 5то одд, со сладолед во рака, мајка ми - тенка ем вита и гласно ни се издра - леле Љ, уште малку исти ќе бидете со ќерка ти во килажата!
    :^)
    Од тогаш чинам ги замразив сите незапрашани за мислење, а постојано го издаваат сопственото, оти се нели - нелицемерни. Сакав да ѝ го лупнам сладоледот од глава. :D
    Ама многу се радував за мама, кога му кажаа на татко ми - леле ама ви пораснале ќерките, мама се надува како некоја пауница :lol: а јас горделиво ја рашетував мојата најубава мамичка, нараснато како со диго квасец во обравчиња.

Денес се кезиме како чукнати, заедно си пиеме кафе, си готвиме, си се тешиме и поддржуваме, ѕвонливо се смееме, уште погласно муабетиме.
    Да ми е тогаш овој мој памет, кога бев толку несреќно и осамено суштество во пубертетот... а одбивав да зборувам со неа. Не ја сакав за другарка, мислев дека не знае ништо, сака само да мудрува и да соли памет. А сме можеле да си бидеме друшки како денес.
    Жалам за времето кое успеало да ни се слизне, но радосна и благодарна сум што имаме уште толку пред нас. ^_^

Гушнете си ги мајките, сакајте ги, измијте им садови од време на време, сварете им изненадно кафе, бакнете ги, зашто се најнежното и највредното нешто. Можеби не е центарот на мојот универзум, ама дефинитивно мајка ми е сонцето околу кое осцилирам јас за сенешто.
    Патем, само учителката и мајката знаат сѐ! ;)

На teddybear, antonina, zarah и 35 други им се допаѓа ова.
  12. Addrianna

Addrianna Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    15
    Сдк дека имам најдобри родители на светот . колку брзо ми помина времето со нив .. како вчера да дојдов а веќе треба да си одам дома :(

На bluegirl7 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Сдк дека ова моево веќе нема смисла. Или треба да ми дојде, или е од б-комплексот. Значи вчера и сабајлево јадааам ли јадам, може пола леб сама изедов со еурокремче. Стомакот ми е подуван, и имам некои румчиња, а тоа абер нема... Нека ми дојде сега, за после одморот да не ми го расипе. Инаку нередовно ми е затоа се чудам, да не се сфатиме погрешно :)

14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.108
    Сакам да кажам на повидок е уште нешто интересно, уф, само да испадне како што треба. Секое лето сум работела, ама ретко кое ми било така busy како ова. И мило ми е. :)

И дали јас сум единствена што ужива во пеколов? Преубаво ми е, не знам како да ви опишам колку си го сакам сонцето, па и на 50 степени. Вика маж ми, не сум видел човек како тебе, да се пече, да се поти и да ужива во тоа. :rofl:

На kate21, Gordana10 и Glossy-girl им се допаѓа ова.
  15. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.324
    Допаѓања:
    4.780
    Имав најубав, најсовршен сон со него!
    Сеуште му ги осеќам усните негови,неговите раце и шепотењето.
    Другото не ми е важно, знам дека ќе пукам од радост цел ден иако воопшто нема ни причина за тоа.
    Не ми е битно дали некој ќе ме разбере ама ова ми фалеше па макар и во сон.

На 1209 и bluegirl7 им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.569
    ^^^
    Не може за 360 степени,ако е така ќе си се вратиш пак на старото мислење.За 180 степени може. :D

На Doozy, butterfly33, EleMental и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    СДК денес многу ме замислија, се двоумам :?: , мислам што ли да одберам , а да не погрешам :?:

Во овие пеколни жештини таму ваму, немам сила ни за размислување..

Важно е што денов ми започна со насмевка на лицето, тоа најверојатно беше поради прекрасно поминатата вечер :$

А сега сакам едно вакво коктелче [​IMG]
    цел ден да одмарам дома и да не одам на работа... :)

18. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Летово сум пред голема одлука и промена во животот. Најверојатно и Господ ќе е на моја страна, па по одморите ќе се надеваме на принова, нежна, малечка, розова или сина, не битно, бидејќи време е...и покрај хипотиреозата и намалениот eстероген се надевам на најдобро :)
    Ми се врати чувството од дете, кога едвај чекав да не стават со брат ми во кола, надвор небото е пред разденување, а кој би можел од толку радости да спие, едвај чекаме да го видиме морето и на 5 минути прашувавме: А стигнавме ли? А уште колку ќе стигнеме?
    Така се чувствувам сега, нестрплива и еуфорична и како камен од срце да ми падна, откако Грција отпадна како опција за летување, не знам зошто. Бев во агенција вчера, скоро два часа, уплатив едно убаво патување со семејството и чувствувам во себе некоја необична радост.

На kate21, Adi888, JoxyTheFreak и 20 други им се допаѓа ова.
  19. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.581
    Допаѓања:
    43.107
    Го испратив брат ми за Белград.Среќен пат бро и врати ми се жив и здрав.Јас ќе уживам во твоето отсуство, незнам зошто мене не ми се одеше и сеуште не се покајав зошто не се спакував и јас и не заминав со него.
    Ете ќе уживам овде, сама дома скоро цел ден, ќе шизам, ќе готвам, ќе играм симс и гледам серии, ќе се гушкам, галам, ќе водам љубов и така...

На Hipster и anabel-a им се допаѓа ова.
  20. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Не сфаќам како има толку љубоморни девојки, да не речам жени. :^)
    Дојде време да не можам со другар ми на улица да се поздравам очите ќе ми ги извади женска му. |(
    Па не ти го јадам бе, не ти го земам, да се поздравам со човеков, толку работи ми завршил, толку време сме излегувале заедно, сме муабетеле, сме се пијанчеле. Па ако сакав до сега да го ќарам, ќе го ќарев. :rofl:

Си имам и ја муже, па не го врзувам за кол со јажиња.
    Туф бреееееееееееееее. :swear: :D

На Ema.Sk, maca99, sweet-cherry и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.