[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.216
    Допаѓања:
    12.611
    Ми недостига братчето. Израсна поголем од мене, за една глава. Скоро 2 недели отсутен, а јас толку се навикнав на неговото присуство. Се навикнав да му готвам, онака со мерак, па сега дури и ми недостигаат неговите замерки дека сум го пресолила, препекла јадењето.
    Како и да е, заслужува да излезе од дома, заслужува да отиде на одмор, ама не. Со своите скоро 17 години, отиде да работи. Ќе си купел компјутер, овој бил канта. Мене ми е добар.
    Како расте поблизок ми станува. Можам да му ги кажам маките, може и тој да ми ги каже неговите. Дури се согласи да го пратам да истепа еден неранимајко што ми прави само бељи. Се предомислив, сама ќе си ја завршам работата :muscle: :) .
    Ете така, денес сфатив колку навистина ми значи.

На 1209, zarah, stetoskop и 9 други им се допаѓа ова.
  2. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Парите што ќе ги понесам за секој случај, ги трошам во секој случај :!: :lol:

На danniela5, Rock-a-Fella, Johny и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Hayley

Hayley Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    900
    Дали некогаш сте се чувствувале како да сте слепи, затоа што цело време одговорот е пред вас, а вие не го гледате?
    Вчера научив една многу важна животна лекција, по тешкиот пат. Си повторував себе си, “Јас сум била виновна цело време, јас не го видов тоа што требаше да го видам.’’
    Како прво, луѓево се неблагодарни, себични, користољубливи суштества. Им се поклонувам на златните исклучоци. Основно, пружуваш безусловна љубов, почит, пријателство, лојалност, и што ти не. Помагаш ко ќе треба, дали ќе дадеш совет или ќе покажеш некому на тест, или ќе појдеш до кај него да му помогниш да суреди, па ќе кревате регали заедно. Нема врска како. На пример, некој ќе го позајми својот најскапоцен, најсакан подарок за да некому помогне да му ја оставри, како што тврди, животната желба. Или колава е полупразна а одам до друг град, па дојдете качете се. На крај ни фала никој не рекол. Со примери ќе продолжам до бесконечност, само нека ми рече некој. Овие беа тие што астапија како аргументи вчера. И што е најтрагично, таквите само ќе продолжат да се исмеваат и никогаш нема да ги признаат своите гревови. Видов дека човек што цел живот бил добар, конечно му е од се преку глава.. И јас ќе завршам така?
    Јас почнав. Не сум одгледана да бидам религиозна, и всушност не знам како, ама на мој начин побарав прошка и побарав да видам кај грешев. Ми кажа еден нов пријател дека нема потреба да ми биде тешко и да се чувствувам виновна за тоа што не сум. Ме утеши. Сега не зборувам повеќе со татко ми, да, и треба да ми е тешко, ама најискрено, не ми е, затоа што не сум кај виновна ни најмалку. Доста си се самосожалувам цел живот.

Мораше тоа да го извадам од себе си.

На danniela5, Johny, honorthyself и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Кога се будиме наутро имаме 2 можности: да се вратиме на спиење и да ги сонуваме нашите соништа или да станеме и да ги оствариме. :)
    Поздрав до сите :hai:

На FortuneTeller.xD, teddybear, Annie.mk1 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Поздрав до сите што се на одмор, јас не сум.Нема ни да одам оваа година.Се жалам себеси ! :|

6. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Со бидермаер не беше сигурно,а и со гулаб.Носеше маичка нешто Лондон олипмијада тим,па затоа си помислив дека е она.И доста беше висока :D

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    СДК чувајте си го здравјето, предрагоцено е и премило.Имаш здравје, имаш се, жив си.Тоа е нешто на кое исто како и се во животов, му треба внимание, нега, љубов :sun: :sun: Колку повеќе човек се грижи за здравјето, толку подобро за него.Бидејки е база за животот да опстои.Ако нема здравје и човек не се грижи за своето здравје, нема ништо и ништо нема вредност.

Во контекст на горенаведеното, како што велат докториве за топлово време, пазете се.Секоја препорака од доктор е добредојдена, бидејки и тие, како и сите останати луѓе се грижат за туѓото, сопственото здравје.Не зборам за разликата од доктор до доктор, туку на глобално ниво.Алал да им е, храбри се.

И ја ќе одев на шопинг во пеколов :D , ама откажав.

И понекогаш имам премногу енергија, до толку што ми се чини можам комотно и да не спијам :D

Него прееска се мислев шо би било убаво да сум покрај некое езеро,море па да се ладам...ах кој пусти мерак... :mm: :inlove: Ех...убаини :angel: :angel: :angel:

На Monna.Monna, zarah, danniela5 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    2.038
    УБАЈТЕ КРУШИ СВИЊИТЕ ГИ ЈАДАТ ! :@

На Anna-Banana, Monna.Monna, Ema.Sk и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Животот на некој му е мајка, на некој маќеа :|

На anastasijaki и blond им се допаѓа ова.
  10. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    И она кога ќе стигнеш наечер во Охрид и првото неодоливо влагање во вода по прслук и гаќи и си велиш што ми чуе убаво ми е.. Охрид има душа..со Битола по градби никогаш не ми припаѓале во МКД. Има што да даде додека не се претвори во грабање за пари. И самите кампови си го прават своето. Даваат незаборавно детство, први љубови, нови другарчиња. Тоа сакам да и го дарам на Мила, а не хотели изолирани.

Туку во центарот на градот покрај самиот кеј еден чичко продава книги. 50 денари една книга!!! Додека сите си купуваа наочари, марами ау ау јас си ја купив 5 книги на Божин Павловски за само 250 денари. Рачно изработено брошче, и ланче за мама. Приколката ја подготвивме за моја Мила и внука ми! Од недела престојуваме во тој мир..за првпат ќе имам одмор со ќерка ми, некаде сами..со оглед дека не ми ја даваат надвор од МКД.

Си крадам моменти и себично ги кријам..така ти се појавуваат и ти даваат надеж.. тие моменти знаат да ти го изменат светот. Копнеам по нешто нереално, а можеби е..

На nela.oh, Anna-Banana, Monna.Monna и 28 други им се допаѓа ова.
  11. XstrongerX

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Кога полагавме матура мислев дека училиштето во храм се претвори.Сите се крстеа пред врата како пред манастир, по кој повод незнам.Како што гледам и тоа не им помогна.Господ е исцелител да ама не и на глупавоста.

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Некои луѓе едноставно не го разбираат копчето LIKE на фб, па стискаат и каде треба и каде не треба.

13. dimdim

dimdim Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    123
    Сакам да кажам дека некои луѓе стварно немаат мозок до таа мерка што ни самите не знаат што прават. :) :emo:

14. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Жива вистина :tmi: и НЗС Паметно е да се правиш глуп, и глупо е да се правиш паметен.

На Buttterfly, Rock-a-Fella, Annie.mk1 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    932
    СДК повелете на Пивофест од денес до недела. Јас ќе го потам газето така малку ни П од Пивофест нема да видам. Ама слатка ми е парата :?: .

Едвај чекам понеделник да дојди. :sweat:

16. XstrongerX

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092

Преку маријана со овие индиските серии .. |(

17. la-lita-e

la-lita-e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    151
    Нели празник денес,ајде кој е за слатки :lol:

18. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Значи на Зукенберг можат да му подзавидат и најголемите нарко-дилери. Ова фејсбукот стана дрога,јас незнам кое е тоа задоволство,ама ете на некои им е. Така еднаш седам со еден другар и ми вика знаеш ли која е химната на фејсбук,аман бре му вика која, "Куд пут да кренем теби се врачам поново" е да се смеам или да плачам?

Ајде ќе помислиш девојчињата на 14-15 год. да си лечат комплекси преку него,пак е прифатливо,ама кога ќе видам девојки од 18-19год. такви бенди изрази ми доаѓа да го голтнам мониторот.
    "Со срцките си грмиме у Грчка".. "На шопинг У Солун" "Мицињаа убави" :puke:
    Е добро,оние кои никогаш не направиле чек ин во некој кафич или ресторан,никогаш не одат таму,немаат појма што е тоа.
    Оние кои не пишале дека грмат у Грчка,немаат појма каде е таа проколната земја.
    Јас незнам,што е тоа толку ин да се дотерам и дома да си направам фотосесија оти нели ќе соберам 200 лајкови,а ако покажам задник или цицка ајдеее море 500 лајкови добиваш од старт. А ако употребиш фотошоп е богами нема место за толку лајкови.
    БЕДНО!!!

Ти и кажуваш дека ти се свиѓаат нејзините штикли,нели со здравје да си ги носи,она ти кажува
    "Еј овие ми се од Грчка,бев на шопинг" .. Девојко не прашав од каде ти се,и каде си била !

Е така што сакам да нема 1недела фб,ау, е тогаш ме интересира каде ќе се лечат комплекси.

п.с Нека ни е за многу години денешниот ден !

На Monna.Monna и CIA им се допаѓа ова.
  19. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Отидов во Прилеп на сокче од јачменче. Адиос :hai:

На zarah и Ema.Sk им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    162.652
    Клима,кафе,мир,ум, книга,филм, пак мир, исполнетост,тишина,малку дневна светлина, милениците околу мене и љубов ко универзална убавина...
    Си се тегнам,си го мирисам рамцето со мирис на кокос,мислам на убавини,мислам на концепти. Мислам на иднина, не мислам на компромиси. Тито и тарантула и животна убост.
    http://www.youtube.com/watch?v=NYkBSMJ0 ... re=related

На Bright и LivingGlam им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.