Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.261
    Допаѓања:
    157.566
    Што е тоа тажно и бедно во луѓево (е и Тоше прашуваше своевремено) да патат од лажни големини, да си препишуваат улоги кои НЕ ГИ ИМААТ?!
    Се прашувам како тоа изгледа кога пука тиквата меѓу дотичните две другарки кои се држат за коси суптилно, сега си плетат плетенки,за подоцна кога едната ќе ја вработат за стално,другата да ја окубе?! Зарем верувате во вашето бедно пријателство?! Искрено сочувствувам со третата,која ми се наклони и пожали дека ја *откачиле* овие две или ја избегнуваат затоа што дипломирала пред нив и се вработила,а овие две кокошки допрва се мрцварат по пракси зошто никогаш до тогаш и не ни биле, и се понашаат како да имаат стаж од 20 години или заработуваат ништо помалце од 30 000... Ме ужаснува идејата какви би биле ако навистина еден ден фатат некоја позиција?! Јас гарантирам дека ќе бидат мавани со скапани домати од своите подредени по некое време...Уствари што зборувам,немаат капацитет за такво нешто, освен како и што ги завршија факултетите,со вези и партии. Ох уејт, ние живееме во таква држава,каде ваквите ретардирани просперираат,со чест на исклучоци.
    И не се саде они со такви стории. Ретко и да постои женско пријателство.
    Искрено,искрено,сочувствувам со девојкава...ама мило ми е што пак не им се потресува и си го нашла своето место под сонцето. Ретко женче што го поштувам,а не ми е премногу блиско,но мило ми е при душа,зошто ја бидува и си ја тера работичката како што треба.

И ветив дека коа овие две ќе се закубат,јас и она ќе јадеме пуцки! Сеирот наш насушен.

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Elichka

Elichka Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    545
    СДК дека чувството да останиш сама дома, да си враќаш спомени од прекрасни моменти поминати со сакани луѓе и да јадеш две сладоледи - корнети, и да слушаш прекрасна музика е НЕЗАМЕНЛИВО! :inlove:
    Имајте прекрасна вечер. :*

3. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Сакам да кажам дека животот можеш да си го направиш убав, ако сакаш. И ОПРАВДАНО отсуство овој ден, и се соменвам дека ќе надокнадам вечер, ама утре, сигурно.
    Цел ден капење, сончање, капење, сончање... не кажувам дека ми здосади, одлично ми годи, па и боичка си фатив. Си викам да живеев Охрид/Струга или било каде само на плажа ќе бев, ама па здосадува, нели? :wasntme: Ама не се жалам, тука сме си ние, кога сакаме сме кај вас, браќа бре. :$
    Си седнавме во Струга во еден ресторан и ме зачудеа бе, толку фини биле :?: , ми падна ножот и одма се стрчаа да донесат нов, а ја не ги ни видов. Ни донесоа гратис вода, прашаа дали јадењето е добро... па, гостопримливи, сакаат пак да им одиме.

Охрид, Струга тука се, Глоси нема да мрдне подалеку, ма какво море, не правам разлика сега, си имаме богатство, да го искористиме и уживаме. :inlove:

На Shpagetta и malechkata им се допаѓа ова.
  4. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Ах,само се молам тие 2-3 дена уживанција да ми се остварат.

5. aaleksaandraa

aaleksaandraa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    34
    Сакам да кажам дека конечно падна договор и на 29 тргам на одмор . Ако има некој информации за смештај во Пештани , ама удобен да знае од искуство, нека каже.

6. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    СДК дека денеска ми е роденден :D станав полнолетна....ајде повелете на торта :) :inlove:

7. Calypso

Calypso Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    75

Peace!

На Bozica1980, anabel-a, CIA и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    :^) Знаете кога сфаќате дека сте сами? -Кога мајка ви ќе се понуди да излезете заедно во град!
    И пази,сабота навечер!
    Мислам,сериозно?..Сама?..Пријатели?
    Да,пред мониторот дремам сама,со пријатели кои ме извисија поради нивните утрешни планови.Евентуално...

Ја измив косата,ебаго.

Устава ми е сува.Ми треба пијалок.

http://www.youtube.com/watch?v=pJhKztUXNfc
    i'm feelin like a Monday...

На Divinebutterfly, Shpagetta, BlackSwan5 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Јавните запросувања веќе станаа секојдневие, што не ми се интересни веќе. |(
    Последното на ПивоФест.

На marama, Stoimenovska и Johny им се допаѓа ова.
  10. malechkata

malechkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.141
    Па, баш и не се здосадува одењето на плажа - ние Стружани живееме за летото и плажата. :wasntme:

Еден поздрав до тебе и се надевам дека додека си тука ќе имаш уште поубави моменти.
    Уживај. ;)

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    ^ Прекрасно е, оној пријатен замор и ти се причинува дека сеуште пливаш и ги чувствуваш брановите на езерото. Милина. :wasntme:

12. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Се лупам :^) Оф Божее |( |(

13. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    СДК само дека имав доста успешен ден, подобро и од планираното. А чувството на успешно завршена работа е...повеќе од обично задоволство. :)

14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    173.996
    СДК дека ...Самотија не е кога немате со кој да излезете ,ниту кога немате со кој да го делите креветот,појадокот,сметките.

Самотија е кога нема кој да ви го подигне телото од мртовечница.

На Cataleya, Monna.Monna и marama им се допаѓа ова.
  15. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.767
    Утрово Злетово, знаев дека е мал град, но не очекував до толку. Човече да нема вода кај да си купиш ццц...
    Вртам пак огласи, барам работа. Деновиве се чувствував мизерно дур и барав пари на мајка ми за излегување. Зачестив со излегување и веќе срам ме фаќа да кажам дека вечер ќе излегувам. Плус сите ме гледаат како размазено детиште што само троши, а ништо не придонесува дома.
    Ајде од утре праќање CV и вртење броеви. Пуштајте среќа :wasntme:

Како бе можат да си дозволат луѓево да кажат дека од деца со еден родител не бива ништо? Како? :@

На bittersweet, maca99, Monna.Monna и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Сакам да си кажам дека ова
    „And I remember when I met him, it was so clear that he was the only one for me. We both knew it, right away. And as the years went on, things got more difficult-we were faced with more challenges.
    I begged him to stay. Try to remmeber what we had at the beginning.
    He was charismatic, magnetic, electric and everybody knew it. When he walked in every woman’s head turned, everyone stood up to talk to him. He was like this hybrid, this mix of a man who couldn’t contain himself. I always got the sense that he became town between being a good person and missing out on all of the oppertunites that life could offer a man as magnificent as him.
    And in that what I understood him and I loved him. I loved him, I loved him, I loved him.
    And I still Lle him. I love him.“
    ми се врти во глава веќе 3 дена. Се пронаоѓам во некој дел, па си го повторувам. И кога си на некоја мака, можеш да се пронајдеш во секој трагичен стих. Патетика. Ама си се дружиме летово. Најверојатно до август, го очекувам неочекуваното тогаш, плус ќе се одморам малку. До тогаш, јас сум Бриџит Џоунс, убиец на комарци и летни бубачки, истерувач на летно-сезонски примамливи соништа, активен поборник за успех на факултетот (и надежен), а повремено и нормален човек, кога сум расположена за кафе.
    А да, и утеха за неутешните, рамо за плачење и полувремен психијатар. Според некои и експерт за љубовни проблеми, ама има многу луди глави надвор.

Лето, постојана и секојдневна борба меѓу активност и хибернација. Или игра. До 7 хибернираш, ама оно доаѓа 7 и 15, и ти си убер про супер активен човек кој може да испие милион кафиња, да се најде на милион места за рекордно време, и да внесе огромна количина на алкохол. Се додека не дојде 5 сабајле, па да се претвориш во жив мртовец, додека не дојде повторно време кое може да се поднесе воедно и активно искористи. Еден огромен циклус во еден ден.

Мене искрено, не ме интересира ништо. Само едвај чекам да бројам ѕвезди и да пијам вино додека одреден плав момак у позадина ми филозофира за живот надвор од нашава планета. Па макар било и радикализам. Ама дуализмот убива секогаш, па така убавото е и забрането, а забранетото мора да остане недопрено, во име на добрите односи.

На Tenkai и L-enna им се допаѓа ова.
  17. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.216
    Допаѓања:
    139.881
    Гнр утре се во Белград, а јас сум во Скопје. А кога бев мала, си ветив дека ќе им одам. Толку се блиску, а јас не отидов. Веројатно се менуваат приоритети.
    Каков Белград, братот е тука на 3-4 дена, сам, без обврски, и без преголема желба да се гледа со пријатели, освен најблиските, кои секогаш наоѓаат време за него.
    Чудно, истото им се случува на сите мои драги од дијаспората.
    Џабе јадам трици, кога ни јас не најдов време кога една беше дојдена. И жал ми е што е така. Приоритети, јбг, сакаш признај, сакаш немој.

Ама затоа за овие најсаканите, братот и кумот, наоѓам време колку и да сум зафатена. Бегам од работа, лажам дека имам неодложни обврски, давам деца на чување, се откажувам од спиење... зошто не можам да објаснам колку вреди муабетот со нив.
    А не се тука секој ден.

Туѓината пуста да остане...

А гнр... ќе ги гледам друг пат. Се надевам. Или може сум пораснала, па не ми е толку важно.

Душата ми е стегната, а појма немав зошто. И одеднаш ми текна. Ми фалат ѕверчињата. Толку можам да издржам, две недели. А каде се уште 4...

На JuLleE и Libera им се допаѓа ова.
  18. mirna0911

mirna0911 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    18
    Очајно ми треба одмор . 30 дена без прекин на работа - too much за било кој

19. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    1. Кој признава пола му се простува. И зошто пак луѓето лажат до крај? Демек издржливост, или поуверливо ќе биде, а ако се предадеш ќе се види дека е лага? Секако е лага, вистината секогаш излегува на виделина, само вака е бетер.

2. Зошто ние од понежниов пол сме во принцип душевно толку нежни, па и покрај тоа што знаеме дека не ги заслужуваат нашите солзи, свесно ни врнат надолу? Бог да чува сме. Секоја чест на исклучоците, ама во глобала е вака. Па коа ќе ја чукнеш главата ти иде да се убиеш.

3. Отидов у бољи живот, веќе не бива вака па ее.

:hai:

20. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    СДК дека ГНР се утре во Нови Сад на Егзит.Значи неможам.Не-мо-жам.САКАМ ДА ОДААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААМ :@

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.