Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Што дека си се од Пакистан мор, не ги вреѓај. Баш убо им работит теквалоно :lol:

2. indelible

indelible Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    81
    И слободно можам да кажам дека поминаа десетте најубави денови во мојот живот. Очекував многу помалце, така што пријатно се изненадив. Десет дена поминати со саканиот, со другарчињата, најубава комбинација. И она чувство, коа несакаш да си одиш од негде, познато зар не?

Епа драги мои, толку било :?: ;(

3. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    My heart will sing to you. I can't keep silent. Lord, My God, I will give you Thanks Forever. -Psalm 30:12-

4. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    СДК Денес се занимавав со животни. И сфатив дека се многу попаматни отколку што си мислев.

Набљудував од скришно место, да видам што прават кога нема човек до нив. И се зачудив. Видов некои работи и не можев да си поверувам дека такви малечки животинчиња толку паметно можат да размислат, а пред нас изгледаат толку едноставно и наивно.

А што правиме ние луѓето? Малку нешто ново ќе научиме, па веднаш се парталиме пред другите да покажеме колку само ние знаеме и колку сме паметни (ова општо за луѓето зборувам, секако дека не сме сите такви). Имаме многу да научиме од животните. :!:

Навистина, една од работите што сум ги научила како мала, а што се докажале вистинити барем до сега, е дека не треба премногу да се зборува. Подобро молчи си, прави се дека не знаеш, така многу повеќе се учи и подобро се согледуваат работите. А оние кои зборуваат без престан и што се прават многу учени и паметни - за нив сум најмногу сигурна дека врска немаат.

На Monna.Monna, Miss-Independent, Gordana10 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    11.832
    Friends ми се класика. А јас ги симнав првите две сезони и не ми се верува дека ги помнам епизодиве. Веќе кога не излегувам, кога вруќинава ми ги забавува сетилава за 50%, барам начин за побрзо да ми одмине ноќва.
    Ги занемарувам викотниците на комшиите и климава што е повеќе вентилатор, па морам да ја мавам на 5 минути за да се окрљави.
    Немам ни мраз за да си го разладам кафето. Ќе го пијам топло.
    Не ги сакам неделите.

На Doozy, anabel-a и manja666 им се допаѓа ова.
  6. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.818
    Допаѓања:
    25.485
    Фала му на Бога за контрадикторноста-за тоа што можам да се смеам и покрај огромната тежина,или па способност за потиснување негативни емоции,што и да е,свеедно. Ама пред се, фала Му што до мене имам таква личност,со која секоја препрека успевам да ја поминам. И колку и да ми е тешко, заедничките планови,на прв поглед смотани, ме враќаат во живот.

За неколку минути можеби пак ќе плачам,пак ќе ми биде тешко,за неколку дена од сега можеби ќе ме совлада депресивниот бран,но важно ми е што сега,во овој момент сум среќна.
    Е така.

На teddybear, anabel-a, L-enna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Понекогаш се прашувам зошто ли сум толку арогантна кон сите околу мене ! Ај за тие што заслужиле такво однесување можам да се сфатам ама не и за оние од кои само добрина имам видено . Арогантноста е мојот одбранбен механизам , си го признавам тоа .
    Недоверливоста и скептицизмот во се што постои влечат длабоки корени од тие лузни во мене кои што се производ на нечие повредување и константно разочарување во луѓето . Многу работи сакам да сменам, многу нешта да поправам и на многу луѓе да се извинам и заблагодарам .

На Johny, Cacy, BlackSwan5 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Ниски страсти и ништо повеќе.
    :(

На Idonea му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    А, бе, чорба Македонче. :D

Ако за една работа не бива, тоа е да си ја наредиме работата, така мерачки, мислиш имаме милиони на сметка, нула грижи и секиранции, куќа на Бахамите и обезбедено место во рајот. Ма им се восхитувам на луѓево. Вечерва така испадна, да поминам низ добар дел од градов, и ги гледам луѓево, едноставно уживаат. :mm:

Сите се пцујат преку ден, се колнат кога е топло, ама а излади некој степен, одма им светнуваат очичките. :D

Си извадиле масичка во двор, еден прастар ТВ го поврзале со некојаси бандера, Петар Грашо ечи од сите страни, ламба оптегнале, ветерче дувка, лади... Една шопска, ладна ракија, по некоја запржена чушка и по некое колбавче, да се замрсат и комшиите од најблиските куќи. И муабети, се врзуваат, се преврзуваат, се смеат, се играат карти, видов две баби како плетат а до нив дедовците играат шах. Милина, ама стварно. :D Способност е да знаеш да се опуштиш во вакви (не)времиња.

Одам сега и јас еден туш да мавнам, да си го отворам прозорот НАЈШИРОКООО, ако ми се пријаде да грицнам нелупена, ладна краставичка и да си изгледам едно филмче. Како човек. Абе, во крвта ни е уживањето. :D

На sweet-cherry, bittersweet, Monna.Monna и 8 други им се допаѓа ова.
  10. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Сакате да дознаете што е дефиниција за малер?

Малер е кога на сред лето, во период кога имаш дома 4 луѓе плус домашните (меѓу нив 2 многу брливи деца кои мора да се пресоблекуваат по 378 пати дневно) да ти се расипе машината за перење. Не се секирајте, не се случува секому.....само на одбрани луѓе, еве мене на пример! ]:) А се спремав утре да се запишувам на фитнес, пфффф :D Еве ми сега бесплатен фитнес дома дур не дојде чичко мајстор :emo:

Добра сум, супер сум, билдам бицепси на жешково! :muscle: :emo:

:smoke:

На pamelche и Cacy им се допаѓа ова.
  11. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Знам одсега како и јас да постапувам со некој. Ќе немам и јас време де, ќе бидам и јас толку зафатена што нема да најдам пет минути за да испратам некој. Ај се гледаме, не за 20 дена туку цело лето нема да бидам достапна. Знаеш и јас сум зафатена, сфакаш мислам... ;)

Понекогаш премногу им даваме уважение на личности кои не го заслужуват тоа. Зошто? Е богами прашањето на ова не го знам. Изгледа колку повеќе му допушташ на некој толку повеќе ти се качува на глава. Ако досега не го знаев одговорот, дали вреди да бидеш добар? Сега го знам. Не вреди, барем не со оние што не заслужуваат. Не сум ни јас светица де, признавам. Ама намерно на никој не сум згрешила. А што добив од тоа? Ништо. Едно големо НИШТО.

Сегде луѓе, никаде човек. Понекогаш се прашувам со мене нешто не ли е во ред или? Или можеби денес времето е такво, секој за себе си гледа и крај. Епа, ќе си гледам и јас за мене. И мене ќе ме нема некој ден, и јас ќе се понашам на тој начин... Ако ништо барем сфатив дека почитта повеќе ја немам за такви особи. Довербата се тешко гради ама лесно се губи.

На esperanca, LilBaby, julie77 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Ниеден лек не може да ја излечи душевната болка.

На sweet-cherry, Lux, Mishela и 8 други им се допаѓа ова.
  13. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Толку време чекам коцките да се наредат...еве, некои работи веќе си дојдоа на свое место, но што останува за другите? Може некој ќе рече дека барам премногу, а јас барам мир и среќа, да се будам насмеана секое утро, да имам причина да продолжам понатаму. Но среќата не е мала работа, а знаеме дека човек никогаш не е задоволен со малку. Што и да постигне, секогаш тежнее кон подобро, поубаво, повисоко. Освен тоа, една работа се оправа, друга се расипува-така оди тоа.
    Сепак, во моментов сум сраќна, задоволна и гледам само напред. Во мене открив нови квалитети, за некои сум немала поим дека ги имам. Горда сум, и незаситна од успех. Признавам. Но она што ми е најважно, го имам до мене, тука и сега. :)

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Vikita

Vikita Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    67
    Девојкоо дали ти личи да годините така да се понашаш бре алоо? :tmi: Ајде ке излегуваме со машко друштво нема везе и ај се запознавме и сеа незначи дека ти треба со секој од нив да се смуваш.Овој го сакам,со овој се мувам,со овој сме френдс вит бенефитс,третиот ми е симпатија.Со еден се гушкам си шепотам се бакнуваме заминува тој ајдее на другиот мислам втф |( Нее неможе ова веќе вака...

На Johny му/ѝ се допаѓа ова.
  15. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.474
    Допаѓања:
    17.174
    Зарем е ова можно? Можно ли е да се заљубам во човек кој го сметав за другар, за кој мислев дека никогаш не би можела да чуствувам нешто повеќе кон него?
    Знам дека ме сакаш, ти се познава многу. Додуше да, ти ми кажа но не го сватив тоа сериозно. Премногу си добар, премногу се посветуваш на ствари кои ги сакаш, знам дека си супер и се то. Почнав и јас да чувствувам нешто спрема тебе посебно. Кога те видам или кога некој ми го спомене твоето име некако посебно се чувстувам, втор пат во мој живот. А никогаш не сум ни на крај памет помислила дека може ова да се случи, јас да те засакам тебе, а се знаеме 3-4 години. Секогаш сум ја гледала убавината, добро сеа за вие 14 години, што да гледам, дали ќе ги чува децата, а? Но сега ова е исклучок, убавината не ја гледам, не ми треба, ја засакав твојата душа, твоето срце. Цело време мислам на тебе, насмевката ми е тука, на лицето, пеперутки ми летаат во стомакот. Само едно нешто нејќам, да ти давам надеж и ти да го видиш ова. Не за друго, голем си. Сеа ќе бидеш матурант а јас полу, иако се 4 години разлика премногу се за мене за сега, кога си поголем не се познава многу.

Оваа песна многу ме потсетува на тебе, а никогаш ја немам слушано во твое присуство. Ми значиш многу.
    http://www.youtube.com/watch?v=ugl0eeWWZ70

16. indelible

indelible Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    81
    Едвај чекам утре, едвај чекам да ја видам реакцијата на другарка ми. Едвај чекам да бидам причина за нејзината насмевка, па можеби и солза-радосница. :) Исто така, тој ми вети дека конечно ке ми го направи меракот, па ке се сликаме заедно. :inlove: Конечно! Веројатно го дочекав и тој ден, ама ке видиме, има време, можеби и ке се предомисли до утре. :lol:

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  17. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Добро бре, вие на базен идете за да се разладите на горештиниве или да се сликате за на фејсбук? |(

18. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    ^ Ееее, како така и тоа и тоа? :wasntme: Пола луѓе од фејсбук сакаат да гледаат целулитни г'зиња.
    Не стварно, не треба да ги осудуваме, што сакаат нека прават, не си се замарај ти со нив. Најубаво е игнор и рилекс. Искулирај ги, не се вредни `тие` да се споменуваат на фемина.
    Секој со свое мислење. Секој сака да си се слика, не значи дека ќе се стави на фејсбук, пак што и да се стави... Колку ставаат сега слики со купаќи ехеее...тренд им станува на лето тоа. 8)
    Фејсбуков сега им е втор живот, ама нека, не гледам јас повеќе така. Луѓе се, нека си го тераат својто

:D :D Туку еј не ми се верува колку ми треба да пратам еден пост. :wasntme:

Ау мувиве досадни. |( :@

19. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    ^ Баш се интересни, па и вие. Тема на оговарање ми се и фаќање сеир.

20. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    ^ Леле па мене колку ми е голем меракот да ставам една слика таква, не за друго, ами да видат тие целулитните газиња, едно нектаринче младо, убо, мазно, овај да го видат газево мое де! :rofl: :rofl:
    Штета, шо немам ФБ! Туууф.. :rofl: :rofl:

На indelible, faye, Springy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.