Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Ми се смее, ама убаво, јако смеење, онакво од срце, да не можеш душа да си подземеш.
    Ми се тресат зелени, не знам што ми стана, на мајтап ме тера работава, само на арно нека е. Ама ми се допаѓа кога сум во вакво расположение, во „лер“, не се секирам за ништо. Сакам само да имам друштво да го споделам смеењето ( а го имам - сестра ми, најдобриот мој другар) , да биде уште посмешно и позабавно, и така да се надоврзуваме од една на друга досетка/шега/смешка...заедно е поубаво.
    Смејте се сите, ама од срце, го продолжува животот, барем така велат, а и да не е така, барем ослободува од негативна енергија, расположува и не` прави среќни!

2. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    Дефиниција за нормален е ненормален?

На Magnolija му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
  4. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Четврти Њутнов закон
    Штета што овој не се учи во образвовниот процес. Навистина треба да го знаат многумина.

5. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Сдк дека денов секогаш ке го паметам.

Гледање на фудбал во живо на мојот најомразен клуб Интер.Ама ок.Денот за разлика од другите не може да се спореди со останатите :)

6. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Цело време читам како на сите им е доста од прост, неизживеан народ.
    Како на сите им е смачено зошто секој гледа за комшијата, та што купил, што продал, омажил ќерка.
    Како луѓето се напатени, мали, ситни душички кои се грижат непотребно за се, кои користат едни исти излитени фрази.

Добро бе луѓе, зошто тоа толку ви смета? Па некогаш и вие сте биле такви, ако не и сеуште. Да бидеме реални, ретки се исклучоците, скоро сите луѓе се грижат за истите работи, зборуваат за исти работи, се радуваат за исти работи...Прости или не, изживеани или не, сите плачат на својата несреќа, се радуваат на среќа, кога ќе им се роди дете, па свадба, внучиња...

Јас веќе одамна престанав да се нервирам за тоа што народот е таков каков што е. Баш напротив, мене секогаш ми буди насмевка кога ќе слушнам муабети од типот: „Абе комшиите многу се караа вчера“ и ред други муабети, жалби од сопругот, поплаки, радости...Тоа само ме потсетува колку сме едноставни ние луѓето. Да, да, едноставни сме, самите сакаме да се декларираме како комплицирани суштества, но всушност ние сме многу едноставни. И ми буди насмевка, заради тоа што, некогаш и јас сум тоа. Само заради тоа што умеам да размислувам и малку подлабоко не значи дека се двојам од толпата, сепак и јас сум дел од тоа секојдневие, од таа монотона група. И ич не ми е криво.
    Порано се нервирав заради тоа, си мислев дека нема никој со кој би можела да направам малку подлабок разговор...Но подоцна увидов дека не е така. Баш во тие, навидум плитки луѓе, се кријат прекрасни соговорници, бесценети...Само треба доволно да се отвориш и тие што вредат ќе ги препознаеш.
    И сметам дека многу созреав со тоа што го надминав тоа. Не дозволувам да се нервирам заради тоа што некој се понашал вака или вака, или пак слушал турбо фолк, или гледал Долина на Волците...

Ете тоа сакав да кажам.

Имајте убава вечер :)

На ForeverYoung му/ѝ се допаѓа ова.
  7. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Како да им се објасни на сите “модели’’ и “манекенки’’ на Фејсбук, дека НЕ СЕ манекенки и модели????

Очиве ме болат од аматерски фотосесии со пола ци*ки надвор и ефтини сатени и стреч фустанчиња!

На rossonerka, Go-Girl, Cynthia и 2 други им се допаѓа ова.
  8. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    - Личности кои кај луѓето го гледаат она што тие се (карактеристиките на личноста) не моменталното место на живеење или потеклото... - неикомплексирани веројатно би бил посоодветен израз од нормални...

9. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
  10. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    Секој ден е борба за преживување, борба за малку спокојство. Како некој да ни следи. Поттикнуват ни да мечтаем таква природна состојба на духот, имено нашето чуство за мир и спокојство.
    Јас сум млад човек, кој како и сите други секој ден мисли како да го подобри својот живот. Како да обезбеди лесен и удобен живот. Излезе, дека „лесно и удобно“ преживување нема. Опитите ми да надхитрја живота се ништо повеќе од погрешно барање на среќата.
    Само чесност и посветеност може да помогне. Само својствата на љубовта се способни да прават мојот живот во едно срекно место за живеење. Зборувам за љубовта воопшто. Љубовта кон професијата. Љубовта кон семејството. Љубовта кон пријателите. Љубовта кон саканиот човек.
    А љубовта, пред се се изразува во честноста и верноста со кои се однесуваме кон светот. Забележав, дека колку и почисто и предано се однесувам кон се, толку подобро ми испаѓа. Многу по лесно добивам посаканото.
    Сфатив, дека треба да давам љубов, без да чекам отплата. Без да барам истото. Кога давам љубов на саканиот човек, без да мислам што тој ќе ми даде во замена, добивам разбиране и љубов. Тогава престанувам да имам потреба од све надворешно и привидно.

Само длабоката љубов и отворената вистина ќе ме спасат во овој живот. Сето останало е забава...

На LivingGlam, blond и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  11. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Не ми се верува дека има будали со ставаат статуси со дечкоми у кревет....ајдееее ами напиши бре будало се е.... страшно...фејсбук ли е за секој.... тоа СДК

На Ema.Sk, Cynthia и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  12. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    No, my grandma was trolling before it was cool. :wasntme:

Прееска како ме заеба, ми доаѓаше да се фрлам од тераса! :D
    Successful troll is successful... :wasntme:

13. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    ... за витамини потребно е да јадете овошје и зеленчук, а не г*мна.
    Толку.

На katakomba24, angel92 и Lov3 им се допаѓа ова.
  14. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Дали е нормален тој што живее како што налагаат другите, а ненормален е оној што си живее како што сака?
    Или нормален е оној што си го живее животот по свои правила, а ненормален е оној што се труди да биде плукнат ко другите, иста униформа, исто работно место и работа. :)

Прашањето ти беше сигурно во друг контекст, али јас си размислувам пред сите тука :D

Си мислам колку сум само мала, а колку брзам да пораснам. Не бе, јас се сметам за возрасна :D
    Детиште :|

15. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    408
    High expectations = High disappointments..

Страшно,толку многу вложено,толку труд,толку мака...Зошто ??
    За да се разочарам себеси и сите околу мене ? Значи 2 минути да сменат се за 360 степени.
    Зошто сега разочарување,зошто ?

But show must go on..as the "Queen" said..

Кога знам дека ќе имам шанса за поправка нема предавање
    Од утре одам со нови сили,со поголема желба за победа и со повеќе тренинг...

На Hiii му/ѝ се допаѓа ова.
  16. katakomba24

katakomba24 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    533
    Ја осеќам болката во нозеве. Го одеќам воздухот во градиве. Но, не осеќам ништо во срцево.
    Има лекција во денешниов ден, но немам сила сега да мислам и за тоа. Сакам само да прошетам во ноќва. Да сум сама, целосно сама. И да живеам... :*:

17. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037

На Lady-Cha му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Се смрзнав брејј.. |( Ова не е да излезеш надвор :fubar:

19. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Само... трудете се да бидете здрави! Не богати, не мора да имате се материјално... Љубениот/љубената до вас, здравје... и среќата сама ќе ви дојде! :)

А ако немате љубен или љубена... доста ви е здравје и позитивно размислување! :D

Ако имате средства, шетајте го светот, патувајте, искусувајте нови работи, авантури, запознавајте нови луѓе, други култури!
    Ако немате средства...тогаш потрудете се да ги стекнете, и тогаш патувајте!

Јас...јас ќе се потрудам за тоа.Љубов, кариера...тешко е, ама кога се сака, се може...

На Chocoholic му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Ме фаќа некој пмс апетит, ни самата не знам што се изедов денес. Гнетам пред компјутер додека работам на семинарска, а околу мене тазе кифли, ресани, ишлери, чипс, пуканки и чај. Решив оваа саботна вечер да ја поминам дома со факултетски обврски. А и онака времето надвор не ми е во прилог.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.