Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Обожавам музика.
    Обожавам да пеам.
    И неретко знам да си се прашам самата себе си - што ќе се случеше со мене ако не ми влегоа мушичките низ глава и си го завршев основното музичко, па после да си поднесев документи и за средно.
    Nonsence.
    Не дека не ми е арно вака, ама секогаш се јавува онаа љубопитната жичка и заедно со неа и прашањето - Што ќе беше ако само .... - е ќе беше, круши ќе беше. :D
    Мислам дека повторно ќе почнам со приватни часови по пеење, барем додека уште не сум замината на факултет. :tmi:
    Мислам едно, сакам друго, на крај нема да ме чуди и документите на Музичка Академија да ги оставам, ама ајде - гризам јазик. :$
    И уште од шесто одделение си замислував како некој ден, кога ќе пораснам голема ќе си пеам во бенд, онака лефтерни песнички што ми се при срце.
    Е богами, не за џабе рекле „Внимавајте што посакувате, можеби ќе ви се исполни.“ - мило ми е што ми се исполни, ехе (и не баш) од многу одамна. Привремено, ама квалитетно.
    Си пејуцкам повремено со мои блиски пријатели низ фини местенца - кога им треба refresh со солиден женски вокал нели де. :wasntme:
    И да, вечерва е ноќта и се надевам дека нема да ме стрефи трема како што умее да ме акне понекогаш, па да се покаат што ме викнале - е тогаш ќе биде дим да ме њама. :rofl:

Ами, ај доста ја тупев, ќе си продолжам да си пејуцкам онака лајт за загреванка, а вие останете ми со здравје. :rock:

На Buttterfly, anabel-a, tweety26 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    А да мене неко пита ја бих седела на врху планете и бројала звезде ... :inlove:

На De-lovely, zhap4e и Gordana10 им се допаѓа ова.
  3. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Ајде заврши го факултетот и мажи се ... :D оваа пријателкава на баба ми, т.е комшивкава одлепила начисто :D А очигледно и јас сум одлепила што седнав да дебатирам со неа :rofl:
    Не бре и викам какво мажење, јас сакам сама да живеам некоја година без никој, па после здравје ќе ја мислиме за мажење ... а таа ми вика ау не како така девојче си... е добро де и викам, треба малку да се осамостојам... не бре ми вика ајде оди таму мажи се... ајде и викам тетка ружо не се секирај ти ќе ми ја дочекаш свадбата има време ехеее млада си :) ццц...

Навистина, јас сакам некоја година сама да живеам... што е тоа толку страшно не знам за луѓево, ама јас сакам. Сама да плаќам сметки, сама да си средувам, да си дојдам дома и никој да не ме чека, кога сакам садови да мијам, што сакам да готвам и јадам, гола ако сакам да се шетам, да си бидам сама со себе, со никој да не се замарам, и сама на себе да си се посветам. Едноставно тоа ми е голема желба, и се надевам дека животот ќе ми се насмее и ќе ми ја исполни кога ќе дојде време. :angel:

Инаку, многу ги сакам ваквите периоди, т.е денови ... уживанција од утро до вечер... аххх ...

А да бе, и фонтана си купив, мх мх каков звук ми испушта преку ден у соба, навечер на тераса ... ви реков јас најубавата ќе си ја купам и ја купив(мислам, за мене барем е најубава). :lol:

И за крај, денешниов ден ми донесе многу нови лекции ... уф, во еден ден апла да пораснеш не е лесно, сега моментално ги преварувам информациите и ги складирам во мозокот за понатамошно искористување. Ах само животов да не ми ги укашка плановите ... ма што акам, секако дека нема, и да укашка, јас ќе свртам по друг пат и ќе успеам. Се што сум зацртала сум исполнила ... така денес си го купив и белиот мобилен што ми се допаѓаше, љубов е тоа, не е зафрканција :rofl:

Ај останете ми со здравје,
    :*

На bittersweet, Johny, tweety26 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Треба очигледно почесто да тренирам толеранција.

На anabel-a, tweety26, Cacy и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Абе ние Балканциве интересни народи сме, нема што... како светот од нас да почнува, а тоа не гледаме дека воопшто не не ни знаат во светов, не ги знаат имињата на претседателите на Србија и Косово, а не па нешто повеќе, не се трудат ни да ги прочитаат пред средбите, а нели задоволство им е да се сретнат со нив, ах да да :rofl: не знам дал да се смеам или да плачам еј. Или ко тогаш, Клинтон збори за Црна Гора вика Македонија тоа и тоа... ај добро е, уште Иванов и Груевски не така не ги навредиле :lol:

Абе смешки еј и тоа, и се што се случува кај нас...како јас се уште не сум му кажала на Груевски дека го сакам :o каков пропуст, абе лицемерие!
    http://www.youtube.com/watch?v=j4zGmOcE_Gw

6. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Мх мх 26!
    Постара сум дури за еден ден од вчера, а помала за 1 ден од утре.
    А уште зеленкаста во мозокот, уште дете во срце. Со насмевка денес си примив безброј поздрави и се радував на балончиња од мама, на дување свеќички и подарочиња од срце.
    Убав ден е денес, неможе поинаку да е.

Што се однесува до вас мили феминки ... помина точно една година откако направивме голема журка по повод мојот роденден. Римембр?
    Годинава поканета е целата феминска екипа!
    Алкохолот е спремен.
    Јес да сангријата уште се крчка :lol:
    Кифличките стасаа, се печат.
    Базенот е наполнет.
    Стриптизерите после 12 доаѓаат.
    Ајде доаѓајте на Party Part II 8)

На kate21, Sparks, L-enna и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.655
    Некој утрово во 7 и нешто ми пиша СМС со следнава содржина : Сонуваш?!
    Број непознат...следствено,ни човек непознат.
    Не знам дали да се плашам или да се радувам што имам како тоа порано бабите ги нарекувале stalker-ите...таен обожавател!
    Сега уствари се присетив,ја отворив пораката и имам израз ко лемур.
    Зошто би ме прашал некој дали сонувам?! А од каде мојот број?!
    Кадее, штоправи мојот таен обожавател?! Које, зоштоме вади од памет?!
    Ау и рака на срце,имам и вкупно 120 смс пораки од еден друг(од нова година навака де!),на кој сум се испонашала ко Покојна Милева со *не одговарам!*! :D

ФАК МИ АЈМ ФЕЈМС! :rofl: :rofl: :rofl:
    (или некој ме ребра и го остава мојот број на АТВ после полноќ со содржина,млада сум,напалена и влажна,со цврсти гради,побарај ме! :rofl: )

Ете,етеее...ете толку сум неодолива! Ко сладолед Алома во пеколно жежок ден!Само што со мене не може да се олади човек,туку може бетер да се завруќи од што сум хот! :D Спасот е само да се дружиме во комбето со мраз на Нескафе! :!: *воздивнува* :D

(пред некоја да го сфати ко напуфнат и самобендисан пост,јарко предупредување,содржи сарказам и хумор на свој рачун! :D )

На De-lovely, antonina, Johny и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК музикава на Ерос Рамацоти у срце ме погодуват :D :angel: :inlove: ах бе... :( :worried: љубов :l:
    Некои работи се случуваат кога човек најмалку очекува :wasntme: И не секогаш одат според планот, најинтересно е кога се случуваат непредвидени работи кои го будат авантуристичкиот дух кај човекот :geek:

На tweety26 и Lepaaa им се допаѓа ова.
  9. malechkata

malechkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.141
    Утре ми е роденден. :wasntme:

На CharmedGirl, Anna-Banana и anneyy им се допаѓа ова.
  10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.594
    Допаѓања:
    43.150
    ...и испадна дека баш направив шопинг од срце.Си шеткам јас така и на кренување, гледам распродажба со огромни буквишта се думав се думав и си влегов и си најдов собршен пар панталони, онака целосни, памучи, материјал преубав, шара трајбл мотиви, црно-црвена секси комбинација, па и последен број што токму мене ми одговара, прашам цена и погодете, намалени од 1200, на 800 и потоа само за мене на 550, хм 8) си велам може јас сакав да не трошам пари на мене за облека, ама овие судени ми се.
    Си ги купив.
    Се вратив со нов секси кремаст долен веш и нови панталони.Одамна си немам купено нешто ново,некое парче облека, ама кога мислам одамна тоа е стварно одамна, ова ми беше ќефско.
    Се прошетав со брат ми, се помуабетивме, неколку утешни зборови за прекинувањето, заебанции на негова сметка и така.

Си поминува летото и знаете јас не сум научена да бидам без обврски, поточно не знам да одмарам...сакам да сум активна, мразам кога сличајно отспивам пола ден.Брат ми понекогаш ми вели, знаеш ли да се исклучиш, дечко ми исто.Ама јас не сакам да се исклучувам.Морам да читам нешто, да сликам, да пребарувам по гугл, да гледам некоја нова серија...да станам сабајле во 10 да се прошетам до библиотеката и да се загубам меѓу рафтовите, да си готвам нешто или само да размислувам, а мислам и дека тоа не се смета во одмор.
    Па ми фалат обврските и на факс, ако ми е мака некогаш да учам и да одам секој ден на предавање, сакам кога сум зафатена, сакам да учам нешто ново...некогаш имам чувство дека сакам да знам се, а свесна сум дека мозокот не ми собира сешто понекогаш.А и имам само 20 год и некое чувство ме прогонува како да ќе немам време да научам и да видам се што сакам да видам, тоа често ме заплашува, како да се натпреварувам со времето и не ми успева да го стигнам...
    Човек учи додека е жив нели, се надевам уште долго ќе бидам.

На tweety26, Doozy, manja666 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    СДК дека утре конечно ке одам на одмор, да фатам боичка :lol: И ке ми недостига фемина, ама ако има таму интернет ке си ја посетувам, да не ја запоставам... ;)

На tweety26, Cacy, bluegirl7 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Зошто едноставно кога може сложено ?
    Свесно или несвесно секогаш е вака . Се што е лесно не ми е интересно , јас сум личност која што сака комплицирање и на крај јас си ги плаќам последиците . Што си барам тоа си добивам . А деновиве толку расположенија ми се сменија што ни јас повеќе неможам да се поднесам , толку ископлицирав некои работи што незнам од каде да почнам да ги решавам .
    Доброто е што сепак има една позитивна точка во целава оваа ситуација . Не зборам ништо пред време,само нека се остварии...

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    11.226
    Нема шанси да видеш мало детенце или бебушче а да не ти украде насмевка, милина да ги гледаш и да ги слушаш, ги читав бисерчињата на вашите сонца досега, пукнав од смеење. Одма си ги замислувам нивните наивни и невини фацички,душата да ти се наполни :inlove: , да можам утре одма би си родила едночко :D, за почеток едночко а после може уште двечки :$ :lol:

На Lepaaa и pamelche им се допаѓа ова.
  14. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Тоа сме ние жените :D :D :D никој неможе да не свати што уствари сакаме :D :D

На tweety26, Cacy и bluegirl7 им се допаѓа ова.
  15. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК времињата се сменети, но некои нешта во глобала остануваат исти.Им се восхитувам на оние генијални луѓе кои направиле нешто, некогаш :bow: Процениле како подобро да го искористат животот.И Микеланџело не водел сметка за својата хигиена, до толку што одел со исти алишта, мирисал, дури и луѓето од неговата околина му замерувале за тоа, но него воопшто не му било важно и истата критика која била упатена за него, тој им ја возвратил на ист начин.Но, направил совршени дела, за кои ден денес ретко кој би го достигнал него, а дури и ако се нашол некој, може вода да му носи.Не е само тој кој оставил нешто по кое што ден денес луѓето ќе го памтат и ќе му се восхитуваат на неговото дело, кое е печат на Италија, по која е позната.Него денес подобро е да се знае кој јаде, што пие, отколку да се направи нешто корисно и доста оригинално по кое другите би го запамтиле.Не оправдувам што човекот не водел хигиена, туку тоа што тој направил.Штета што денес материјалното е нешто битно, суштествено за опстанок, бидејки истото не може да ни обезбеди нешто подобро кога ќе не нема, а нити ќе направи нешто по кое човек би останал запаметен.Зошто неговите дела постојат до ден денес? Едноставно затоа што премногу труд вложил во тоа, дал дел од себе.Најмалку е битно како тој живеел,колку што е битно што создал.А денес вакви совршени дела нема за жал, за разлика од тогаш.А ако има, тоа ќе биде игла во сено.Наместо човек да направи нешто квалитетно, тој обратно прави, трошејки го времето залудно и непромислено.

16. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Ме разочарува фактот колку се , се врти околу нив . Ме разочарува помислата колку би ми го поедноставиле и сигурно разубавиле Животов да ги имам многу повеќе од сега . Нормално пропратно со здравје , среќа , љубов ...
    Денес се можеш да купиш со нив дури и пријателства , маж/жена добар имиџ , поисполнет живот . Можеби нема да бидат најискрени , но со празни џебови со празни раце и полно срце и тоа не ни ми врши некоја работа.
    Сум била против материјализам , и сите од таков вид и подвид... Но како минува времето идат во приоритет да богами тешко е да се признае , ама колку многу работи ни зависат од нив па дури и најдрагоценото ЗДРАВЈЕТО можеби и ЖИВОТОТ . За Богатиот ако има век ќе има и лек , за сиромавиот не е баш така само да се моли на Горниот здравјето да го служи .

Ах бре Животе фер ли е да зависиме од парче хартија ? !

Прикачени фајлови:

• euros.jpg
      euros.jpg
      Големина на фајлот:
      375,3 KB
      Прегледи:
      233
    На Johny и manja666 им се допаѓа ова.
  17. malechkata

malechkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.141
    На Johny, Lepaaa и tweety26 им се допаѓа ова.
  18. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Конечно се спакував, едвај едвај. Наполнив цел куфер и цела торба, преполни се и мислам дека ќе препукнат. Со мајка ми пред малку се расправавме околу тоа дали одредено нешто ми треба или не, ама едноставно сите работи ги носам за секој случај. И вака човек ќе си помисли дека ќе се преселам во Охрид или дека одам на месец дена, а не на две недели.

Ќе ми недостасува форумот, ама па и мило ми е што конечно ќе одморам.

На anabel-a, tweety26, innablood и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК ноу хард филингс, ама кој сељак е овој Виктор Апостолов, тоа е нешто неверојатно. ПМС еј, wow. Каква песна, се ежам дур ја слушам, па тоа гласчето пискаво како комарец на уво во 3 по полноќ да ми зуи.
    Се запрепастив.

На Aleks96, Justice, CIA и 3 други им се допаѓа ова.
  20. od-samrak-do-zori

od-samrak-do-zori Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    58
    сакам да си кажам дека си купив лаптоп ,си поврзав интернет преку мобилен и сеа конечно можам да ви се обраќам на македонски јазик,а не на латиница и постојано да ме критикувате за таа латиница.не сакав да се фалам ама сакав да си кажам само дека ми е многу мило за мене :emo:

На Elenuskaa, Johny и Gea им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.