Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    174.001
    Денеска видов толку многу емоции,насмевки,мрчења,различни погледи на светот и се тоа на едно место,во Малага.Да,да,во слаткарницата.Седнавме со синот на по еден сладолед(патем прекрасен е) и така додека он разговараше на телефон,почнав да ги набљудувам луѓето на околните маси.
    Седи девојка сама,средена,исполнета пијуцка кафе,си ја пуши цигарата натенане.Веднаш до девојката две бабички-како од руски филмови-си лижеа сладолед и си разговараа.Дечко и девојка,заљубено цвркутаа,не ни забележаа дека сладоледот им се стопил.
    Убаво се чувствувам кога околу мене е хармонично,кога гледам весели лица,исполнети и среќни.Но секогаш постои некој кој несвесно ќе ја разбранува сликата за перфекција.
    Ми падна жал,мајка со две машки ситни деца и „орто“ со нив.Жената испиена од проблеми,слаба,уста има глас нема,очи солзни.Децата како деца,си разговараа нешто тивко меѓу себе.Да не беше „мочкото“со нив ќе помислев дека жената има здравствени проблеми.Но брзо сфатив дека „сопругот и таткото“ е причина за тажното и уморно лице на жената.Не беше ниту убав,ниту некој „силен“,ама имаше поглед како сите да се виновни на овој свет.Под око ја гледаше жената,и прос“скуваше нешто одвреме -навреме.А она ,душа нема во неа...Ја гледав и ја жалев.Се запрашав ,што би правела да сум на нејзиното место?Да немам никаква почит од сопругот?Колку жени има што вака трпат тортури-психички,физички...Зошто?Зошто ?
    Едно знам ,дека без почит нема ништо,никаква врска било родбинска ,пријателска или љубовна нема да опстане ако нема меѓусебна почит.Се се троши,и здравјето и убавината,ама почитта треба да остане..Или пак јас така мислам...Не знам...Размислете дали ја добивате заслужената почит од љубениот....јас да...ја добивам и максимално давам.

На Monna.Monna, Buttterfly, Serafima и 13 други им се допаѓа ова.
  2. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
  3. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека ептен убаво кардио истеравме со другаркиве вечерва - точак покрај кеј, милина! Два часа возење, вечерва ќе спијам како бебенце. :D Планирам да ми премине во навика ако не сум излезена, и онака е досадно низ скопјево. :)

На Cacy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Ахаххааха. :wasntme: :D :rofl:

На Serafima, Lepaaa, PinkGir123 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Секој ден се повеќе и повеќе ја согледувам човечката нечовечност.Значи какви луѓе се шетаат по земјава...да се разочараш од прва :x Али ај,ке биде боље :)

6. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    ДЕнес 5пати имам јадено и пак ми се јаде -.- :)

7. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    си станав јас свекрва :dance:
    кучката моја си нашла некој мангуп :party:
    а мочориштето некоја си женска :rofl:
    е ај честито нека ми е :)
    аеее феминки наскоро очекувајте да ве частам можеби ќе бидне нешто :lol:

8. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Луѓето не се менуваат, само го усовршуваат криењето на нивните мани ;)

На anabel-a, Strumfeta93 и Spell им се допаѓа ова.
  9. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Јас можеби сум многу досадна, ама сум и многу носталгична, па ако сум ви се качила на глава, па и не ми е многу гајле :)
    Преку денот ми идат многу мисли, многу работи, а навечер баш и не можам да ги искажам...
    Се чувствувам осамено, далеку од дома, без луѓето што ги сакам најмногу... Без другарките, без другарите, без родителите... Без мојот кревет, без мојата куќа, без мојата безгрижност дома.
    А убаво е, ама не е лесно. А некогаш е лесно, а некогаш и не е многу убаво...
    Разно разни варијации...
    Се менувам.
    Се менувам од корен.
    Мислите ми идат во друг позрел правец.
    Откривам делови од себе што не ги познавам, ниту пак некој ги познавал...
    Допрва треба да ги запознавам јас, за да дозволам некој потоа да ме запознае.
    Дали созревам, дали не, не знам. Знам дека ова искуство ми вреди и повеќе од 2000 долари.
    Денес земав плата и голем бакшиш. Сум задоволна од сама себе. Кога ќе се споредам со другите и не сум, ама гледано само за себе сум супер... И тоа го научив ГЛЕДАЈ СИ ЗА СЕБЕ... НИКОЈ ДРУГ НЕ Е БИТЕН. Го знаев јас ова вака како реченица, промената е што почнав да го применувам.
    Ми треба љубов.
    Еве искрена да бидам, ми треба машко до мене. Маж - во права смисла на зборот.
    Ми треба поддршката во вакви тешки моменти што би ми ја пружил тој некој.
    Ми треба да ги насочам сите овие чувства што ги имам во мене кон некој, кон некој што ќе заслужи...
    Ама нема некој што заслужува, па можеби и затоа секој ден си имам 10минутно плачење, да исфрлам се од мене...
    Можда е смешно, ама ги сфаќам оние од Срвајвр што плачеа кога читаа писма од нивните дома. Ги сфаќам комплетно...
    До наредно слушање и гледање жени мои...
    Поздрав од носталгично тажно среќната и сменета Тедигреј :)

На bittersweet, MandyLane, cinderella5 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    И јас бев денес таму во Малага :D Stetoskop да не сме се погодиле в оисто време? :D
    Ама не заприметив наоколу многу.Јас кога бев имаше чупиња што си правеа муабет,еден дечко сам, една сама женска и некои постари луѓе...

А да,па јас ништо не сум ви раскажала :D
    Бев 3 дена на свадба,преубаво беше,невестата ни беше права принцеза,се беше совршено! И толку ми беше мило да ја гледам,да ја следам цела церемонија,да играм со неа,да се радувам заедно со неа,премногу емоции имаше.Една од најдобрите другарки ми е.Мило ми е што си најде добар маж : )

За тоа време се нервирав со овај мојов,не ни одеа работите,јас сакав да го видам,тој вика имал обврски,никако да се погодиме и јас веќе готово,нервозна,се,се испокаравме и реков готово,сеа ништо не правам,да видиме шо ќе се случи,ако треба да сме заедно се нешто ќе испадни и ќе се смириме.
    И,да не речиш два пати :D Значи навистина ВНИМАВАЈТЕ ШТО ПОСАКУВАТЕ : )
    Вчера на татко ми му рекоа дека мора до Скопје да оди за еден документ.Сестра ми вика и јас ќе идам,таа друга работа и мајка ми јас ќе ви правам друштво и јас сеа да одам да не одам,викам па нема да пропуштам шанса :D и викам па ајде да не седам сама и јас идам. И мојов почна да ми се објаснува во пораки нешто дента,а јас му пишам утре идам Ск и чекав да видам шо ќе кажи...И рече ќе излези од работа,да му кажам само како,каде и кога и дека ќе се видиме. Јас...се насмеав конечно :D Се ми помина.Цела нервоза и лутина,ги снема.Мислев само на утрешниот ден.
    Денес се најдовме и тоа на таа жештина,ми се чини асвалтот се топеше...Кога е со мене ко друг да е,не тој шо се расправаме и пак ми докажа дека сепак ме сака мене. Се насмеавме и двата,јадевме сладолед,прошетавме да ни помини времето и го изнагушкав на жешкото,не го пуштав одма да си оди и после ме испрати до колата,моите ме чекаа и го тргнав за рака да се поздрави.Ќе види тој убаво со кој ќе се зафркава :D Малце го усрамив и го пуштив да си оди :wasntme: Абе не го давам и шо и да биди гледам дека Господ пак натаму ме носи некако. Ќе се помачиме уште малце,ама се надевам барем да бидиме среќни. Го сакам. Иако ме нервира и на моменти ми иди да го истепам : D

А да,денес па испланиравме утре да одиме до Грција,на неколку дена со моите,па пак нема да ме има,ама ок,барем испаѓа летото подобро отколку што очекував,а се надевам и така да продолжи : )
    Ќе уживкам малце и јас.Одвај чекам да се капам таму,од вода нема да излезам : D
    ТАка мили мои,тоа е засега со мојов живот,се надевам и вас да ви се случуваат убави работи и кога ќе се вратам да читам убави нешта :*

И да ве насмеам :D

На maryJ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.480
    Допаѓања:
    17.189
    Божее..човек не смее лајк да удри на песна/статус/слика, одма има нешто.
    Ставам јас незнам ни на кој лајк на песна од Црвена јабука, бидејќи м исе допаѓа песната, и одма на чет гледам од другар му „оо снашке, шо праиш, добра си?“ |( кој кур ти е бе тебе.
    Златно правило: АКО НЕКОЈ НЕ ТИ СЕ СВИЃА И НЕЈЌЕШ НЕШТО СО НЕГО, НЕ МУ ЛАЈКНУВАЈ НИШО,НЕ МУ ДАВАЈ НАДЕЖ. |( |(

На Monna.Monna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    На Trendafilka и Bright им се допаѓа ова.
  13. Nax

Nax Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Сакам да кажам дека се повеќе и повеќе се разочарувам од луѓево. Во денешно време се е од корист, ќе бидат со тебе се додека имаат корист од тебе... страшно :worried:

На maryJ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Нема логика, затоа не ја ни барај. Едноставно пробај да сфатиш. Големите луѓе, трпат големи болки, прават големи грешки, љубат големи љубови, и трпат големи порази. И смешно е тоа како луѓето што најмногу сакале, успеале најмногу да изгубат. Криво е егото што секогаш ги тера да мислат дека никој нема да им каже крај, и крив е стравот кој не им дава да си помислат дека не се сами на овој свет. А најмногу од се е крива љубовта што секогаш знаела да ги спои оние луѓе кои лудо се сакаат но не знаат како да бидат заедно. Љубов глупава и проста, ова е за тебе, сите те сакаат, јас те мразам, сите те бараат, јас од тебе бегам.

На Hipster, martinuska, Mishela и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    Bullshit.

Зошто неможам сама да ја прифатам на моите плеќи целата злоба, целото лицемерие, целиот ужас што е собран на оваа мизерна планета.

Се прашувам која е целта на постоењето. Дали таа цел е иста кај дете од африка кое веројатно на млади години ќе умре од глад или од некоја бизарна болест, кај мене, и кај убиец.
    Дали нашето постоење е игра на случајност. Дали е коинциденција?

Имам прашања, но не и некој кој би ги одговорил.

http://www.youtube.com/watch?v=eXvBjCO19QY

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Alegriaa

Alegriaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    260
    Дека луѓето се менуваат...сите до еден. Толку да се промени еден човек не верувам...но еве и тоа се случи, :(

17. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Уште една вечер без сон, а утрото дочекано со 8 км трчање во моментите на изгрејсонцето.
    Убава глетка, но некако не допре до мене. Не бидејќи секој ден ја гледам, туку утрово бев потиштен и имун.
    Дури и трчав како зомби. Не се ни изморив. Не мислев на болката. А само неа ја чувствував.
    Испомешано, зар не?

Уште еден од оние моменти кога човек сваќа дека заслужува подобро. Дека вреди повеќе. Дека играл во лига под сопствената. Не е ова омаловажување, никако.

Надежта и реалноста никогаш не се поднесувале, а вечерва не склопив око заради нив.
    Тешко ми е, но подобро ова отколку да се залажувам и да затворам очи.

На martinuska, la-chicka, ViktorijaMari и 3 други им се допаѓа ова.
  18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.570
    Како камелеон сум човече со расположениево...вчера онаква денес ваква ,необјаснива.И да знаете ако се доделува медаља за најосамен човек на планетава,немајте сомневање дека јас ќе ја освојам.И тоа лесно ,без и да мрднам со прстево.Колку е животов за никаде.Искрено од синоќа помислив на смртта...да..да...некако поубаво ми е да ги затворам очите и ништо веќе да не гледам,мирисам,да не постојам.Контрадиктрона сум ама едноставно денес сум ваква.Паѓам ...А најстрашно е што никој освем вас не знае како ми е.И многу ми е тешко што со маж ми полека но сигурно се оддалечуваме.Би сакала да кажам дека тој за мене е богатство сам по себе а не е.Ме осиромаши во секоја смисла.Допирот не го чувствувам вистински,бакнежот не ми дава енергија,направи да моите очи се прозорци на грижи и тага ех..
    Не читајте постот е депресивен за 10 :$

19. LetsTalkFashion

LetsTalkFashion Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    879
    Ах конечно...
    Вчера легнав накај 5 и фино лепо си се изнаспав до сабајлево до 7 . Си се разбудив одморена наспана и можам да кажам дека конечно си се вратив во нормала. :D YAY! А одам сега да повежбам зашто забушавам малку деновиве ...
    Имајте прекрасен ден феминки ! :inlove:

20. patika19

patika19 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    54
    СДК дека денот ми почна од глупо по глупо. Па како може поинаку кога комшијата буше у 6 сабајле? Па толку без осет луѓе бре. Неможам од нив веќе два дена да спиам. Цела соба ми се тресе. :swear: Таман кога ќе прекинат па гости ќе ни дојдат. Значи денес немам шанси да спиам. :envy:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.