Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    СДК,

За најдобро да сфатиш каков си, најдобро прашај го оној што не те сака.
    Тој ќе ти ги каже недостатоците, за ти подоцна истите да ги поправиш.
    Само не го слушај оној кој многу те фали. Од него не добиваш ништо полезно, освен гордоста, која може да те уништи. Затоа засакај го оној кој не те сака и те озборува, зашто тој несвесно те поучува да бидеш подобар.

На sweet-star, Monna.Monna, Divinebutterfly и 17 други им се допаѓа ова.
  2. Hayley

Hayley Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    899
    Проценката која ја добиваш за човек вториот пат кога ќе разговарате, најчесто е таа вистинската.
    Тие што молат “верувај ми,’’ многу често се и тие што не можеш да им веруваш.
    Ја изгубив довербата јас.
    Во ништо, во никого не верувам, и не може некој тоа само тек така да го промени.

На Glossy-girl и Sara123 им се допаѓа ова.
  3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Ете, помина и роденденот. Излеговме на вечера со него, пивнавме, каснавме, договоривме одмор... Сами јас и тој, 10 дена, на разни места низ нашава ни мила Македонија. Секоја година посетуваме нови дестинации надвор од земјава, а не си ја знаеме нашата. Епа, овојпат ќе ја запознаеме. Секоја година планираме да одиме сами, а никогаш така не излегува, обавезно мора уште некој да дојде со нас. Сега ќе бидеме сами и ќе уживаме еден со (во) друг :$
    Се радувам, се радувам повеќе отколку да одевме на некое убаво место, со тиркизно море и плажи... Тоа не ми е битно, битно ми е да поминеме квалитетно време заедно, само ние, и да се љубиме. Добро, не дека не би сакала да сме некаде на море, ама со оглед на тоа што можностите ни се такви, ќе си останеме тука, на нашите планини, можеби во некое хотелче со базен, опкружени со природа во недоглед. И по можност, сакам да се шлапкаме во некое хотелско џакузи :)

Туку, сфатив дека животните се многу попаметни од луѓето. Навреда е за животните кога луѓето се нарекуваат со животински имиња кои треба да се навредливи. Па тие се толку искрени и невини суштества, а не расипани и користољубиви како луѓето! Знаат да сакаат безусловно и ги прифаќаат сите маани на луѓето без да се жалат. Толку се мили, и искрено повеќе ме трогнува смррта на некое згазено маче или куче на улица, кое лежи таму во крв и никој не го погледнува, отколку на човек без трошка човечност. Толку сакам животни, што да можам, сите улични напатени душички би ги прибрала и би им пружила неизмерна љубов, би им дала храна и вода (ме боли што на овие жештини никому не му текнува да остави еден сад со вода надвор за уличните кучиња) и топол дом. Им помагам колку што можам на животните и срце ме боли кога гледам дека патат заради неодговорни гадови од луѓе! Мојата лепотица што ја чувам дома е најсаканото куче на планетава и најмногу ме радува кога ме пречекува пред врата, од далеку ме чувствува дека доаѓам. Штом ме види, ќе замавта со опавчето и ќе почне да скока околу мене и да се радува како дете.

Ете, тоа ме прави среќна. Малите работи го прават животот.

На Hayley, julie77 и Lepaaa им се допаѓа ова.
  4. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Колку ми е здодевно, брат ми не е дома, баба ми е на гости кај тетка ми... кога ли ќе се врати? Немам што да правам стварно. Денес цел ден ќе си го слушам Роби Вилијамс и мислам залидно ќе ми помине денот. Прежешко е надвор за шетање или за кафе. Ајде можеби вечер ќе излезам со другарка ми ако не ми е мачно. Сношти како си дозволив да заспијам кај брачед ми не знам и јас. Тој па не да ме разбуди порано, ме остави да спијам. Добро е не ме праша татко ми сношти кога сум се вратила :lol: :lol: :lol: . Па ми вика после спанка, ваква таква ццц :lol: .
    Уживајте во ова пеколно попладне. Јас не знам како да си се занимавам очигледно :^) па така ќе чекам да помине времето и да видам дали ќе се случи нешто вечерва, дали ќе се скрои некој план. Ако секој ден ми е ваков мноооооогу ќе се разочарам |(

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека денов ми е убавини! :)
    Ајде сите по една насмевка, вака посабајлечки (не дека е сабајле, ама чувствувам дека половина сега се будите :D ) да ви тргне на убаво и радувајте се за мали работи и гестови, зошто тие го прават денот совршен. :))

http://www.youtube.com/watch?v=co6WMzDOh1o

На Elichka и anabel-a им се допаѓа ова.
  6. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    СДК преку кур ми е од СЕ! Ништо не можам да направам. Ништо не ми се прави , немам желба . Е затоа ми е преку глава.

7. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    СДК јас сум било храбро девојче.Досега ова за мене не сум го знаела :D :D xxaxaxa
    Блазе си ми на умов што го има....или воопшто го нема :P

8. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    СДК јас бев ова до пред некое време.Сега се поправив и сватив што значи зборот диета и слабеење.Сакам да си се вретам пак на истото,не дека за да бидам послаба,туку заради моментот кога не се замараш што јадеш...if u understand what i mean?

На Strumfeta93 и CIA им се допаѓа ова.
  9. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    СДК од сабајле бев на интервју за работа и ме примија!!! :)
    Од понеделник започнувам и МНОГУ СУМ СРЕЌНА! :rofl:
    Се работи за фабрика од кондиторската индустрија, прво ќе почнам како обичен работник и откако ќе дипломирам ќе ме стават во лабораторија. Толку исполнета одамна не сум била, откако го положив последниот испит, аплицирав за неколку работни места, бев на едно интервју, ова ми е второ, но сепак почна да ме фаќа депресија дека овде во нашето место никогаш нема да најдам работа на струката. Дури и размислував од септември пак да се враќам во Скопје и таму да барам. Меѓутоа подобро од ова не можеше да биде, газдата ми остави силен впечаток, беше многу заинтересиран и ми влеа многу надеж.
    Не сакам да се подрекнувам, ама се надевам дека од понеделник ќе зачекорам кон градење на мојата кариера 8)

На sweet-cherry, Divinebutterfly, tessi и 33 други им се допаѓа ова.
  10. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Ма и преку ден и преку ноќ the best feeling :rofl:

Прикачени фајлови:

• 4805983_700b.jpg
      4805983_700b.jpg
      Големина на фајлот:
      116,2 KB
      Прегледи:
      252
  11. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.480
    Допаѓања:
    17.189
  12. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.769
    Се откачивме како што се и закачивме, фејсбуковски. Една нервоза помалку, подобро порано, него подоцна.
    Ајде со среќа нека ми е :lol:

На Artemission, Trendafilka, CIA и 8 други им се допаѓа ова.
  13. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    It's a beautiful day,
    Don't let it get away
    It's a beautiful day :sun:

14. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    11.833
    Би се надоврзала на муабетот на Славица од вчера.
    Не ми е јасно, одиш на одмор, море пред тебе, лежиш на песок, сонцето ти се смеши, би требало да уживаш, ама не... ти ставаш слики на фејсбук и тоа не една, не две, туку десетици. Па се чекираш на која плажа си, па во кој кафич, дискотека. Го сликаш јадењето, чунки ние смртниците немаме никогаш јадено шпагети. Па тука летаат срциња, бакнежи и топ си маци на сите страни.
    Да не ја заборавам сликата во купаќи, со до пола нозе во вода, раката на половина и напрчена уста. Неизбежна е.
    Јас на одмор сакам да се одморам, освен телефонот за комуникација со моите дома, сакам комплетна изолација.
    Да се чудам ли треба, или да ја прифатам новава мода? Затоа што нели, ова е ера на технологијата.
    Или треба да си ставам прст на глава и да се запрашам што по ѓаволите не е во ред со мене?

На Monna.Monna, Allthatglitters21, sweet-cherry и 24 други им се допаѓа ова.
  15. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека во моментов душата би ја продала за да сум на плажа! :(

На Monna.Monna, Beauchamp, Trendafilka и 2 други им се допаѓа ова.
  16. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Деактивиран фб конечно. Ај на здравје нека ми е :lol:

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Приказната ме наежи цела, ми дојдоа солзи во очите....
    http://www.femina.mk/новости/животни-стории/последниот-бакнеж-на-една-мајка-бил-проследен-со-чудо

18. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Сакам да кажам..............................потребно ми надополнување на батериите..........
    http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQVnGbmTQu3L4O7XZ7rg0GS-l2_E7PuHIoednnMMAkx8Vggzk1oQQ[/img
    [img]http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQVnGbmTQu3L4O7XZ7rg0GS-l2_E7PuHIoednnMMAkx8Vggzk1oQQ

19. blaa

blaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    378
    СДК дека на денешен ден, пред 25 години е издаден Appetite for Destruction :party: :rock: (кажете колку ве интересираше ова бее :!: :rofl: ) Амаа да ве известам јас. Ај!
    Појде Блаа да си го побара ЦД-то. Бог знај кај е пикнато. :tmi:

На happY-smiLeY и Hkikica им се допаѓа ова.
  20. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    За некои личности шансите завршија... :* :hai:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.