Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sakamdasumsreknabar1

sakamdasumsreknabar1 Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    5
    epten sum tazna a demek leto bilo sonce,plaza,ljubov,a kaj mene solzi i osamenost ebate letoto ebate

2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    174.001
    Леле....,незнам,ние бевме помеѓу 14ч и 45 мин па докај 16 ч. Се сеќавам дека имаше уште една девојка на маса од страна -од кај тротоарот седеше и цело време беше на телефон.Ти беше тоа???

3. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Се напнав, се ми смета, гнасно ми мириса, жешко ми е, склет ми е.
    Ќе добијам, и тоа наскоро чинам. :^) :devil:

4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    174.001
    Луничке,месечино ,се тече,се се менува во животот.Секогаш мислиме дека нам ни е најтешко,но верувај од лошо има полошо.Тоа незначи дека треба да ги прифатиме нештата онакви какви што ни ги пласираат тие околу нас,туку дека треба да се бориме(ако има простор за борба нели?)
    Често пати и јас се запрашувам што уште ми остана,сите цели кои си ги имав зацртано како девојка си ги исполнив,што уште?Кој сон ми остана неостварен?И тогаш слушам глас кој ме вика„Мамо,каде си?“
    Мајки сме,имаме деца,треба да ги изведеме на прав пат,да ги заштитиме од злобните и прорачунатите луѓе,колку ќе успееме незнам,ама наша должност е ,нели?
    Младиве незнаат (или пак не сакаат да прифатат )дека љубовта полека но сигурно со тек на години преминува во другарство,соживот и борба за децата.Не велам дека љубовта се гаси,дека нема страст и бакнежи,меѓутоа добива нова димензија.
    Што и да е ,ќе помине.Само здравје да е,немој да се секираш,кај што има жарче ,повторно ќе пламне огин.Поздрав.

На Annath, Divinebutterfly, lunicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Џабе сите викаме дека не сме материјални суштества, сите сме. До еден, сите зависиме од нашите предмети. И кога ќе дојде време да треба да си ги собереш, се чудиш како животот ти го обликуваат, ти го сочинуваат и ти помагаат во лудилово, четири големи кутии, три вреќи и два куфера.

И си стојам, си ја гледам празнава соба во која единственото вредно најверојатно е лаптопов ако не се рачунам јас, и си се чудам на паметот и глупостите што сум ги собирала. А тоа што ми треба нигде го нема и не можам да го најдам, па мајка јана нека е. :D

Почнува големата преселба на народите. :hai:

На la-chicka и CIA им се допаѓа ова.
  6. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Поглупав ден амин...па ко за беља мислиш времево си стои |(

На Glossy-girl, doll.a и ana-girl им се допаѓа ова.
  7. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Блаа,има некого што го интересира ! :D Само што ќе го напишев истово.Среќа што прочепкав по претходниве страници во СДК ;)

Иииииииииииииииииииииииии да,

СРЕЌНА 25-ка на најдобриот албум на сите времиња :rock:

Прикачени фајлови:

• wu-gnr.jpg
      wu-gnr.jpg
      Големина на фајлот:
      128,3 KB
      Прегледи:
      262
    На punkrocker-girl, blaa и pamelche им се допаѓа ова.
  8. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.480
    Допаѓања:
    17.189
    Ех, да можам да се соблечам на шорцеви и гола нагоре и да шетам низ улица, ех да не ми дојдеше, ех да сум машко во овој пекол. Аааах....

На Alesii и Glossy-girl им се допаѓа ова.
  9. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Вака си уживам во животот.
    Парк, сладолед, сонце, и Љубовта ме фотографира.

Летото, сепак е сјајно кога знаеш како да го дофатиш. Макар и со рачиња цели во сладолед.

Прикачени фајлови:

На Shpagetta, anabel-a, Stoimenovska и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    10.406
    И покрај сите несериозности и детски глупости, муабети кои не водат никаде, смеење до солзи, за одеднаш неочекувано да си ги кажеме најскриените стравови.

Убаво е да имаш кого да ислушаш и да бидеш ислушан.Макар и кога немаш што паметно да му кажеш за да му олесниш...Ама зборовите "те разбирам" многу значат.Толку прости зборови, а колку тегоби олеснуваат.Сега ми е многу полесно.

И убаво е кога имаш личности во животот, макар и малку, кои те прифатиле со сите твои страни на личноста.Добрите и лошите.

На JaneAusten и Johny им се допаѓа ова.
  11. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Колку е слатка девојкава уживај мила поздрав[​IMG]

12. Tikvi4ka

Tikvi4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    451
    Ми помина желбата за на одмор. Нормално кога се договараш 2 месеци унапред и сите ке откажат 3-4 дена пред да тргнеш. :@

13. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    СДК ... не, не судбина моја е константно да се разочарувам во секој еден кој сум го сметала за добар пријател :x Што (не)к смет ќе имав??! Луѓе едноставно добри или не ако ви е предодредено 'да го јадете" од секој еден ... "ќе го јадете" , тоа е запишано. :|

На QueenN и Cacy им се допаѓа ова.
  14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.570
    Колку е топло,горештинава ќе ме убие.Не помага ни млаката вода за туширање на вентилатори ништо,
    климата ме укочи не ја ни вклучувам веќе... ...

И телово не ме слуша некако,како некој да ме испресувал,заролал,иссукал,па повторно...и така едно 6 пати...

Како жу-жу тесто се осеќам бре...

15. Lining

Lining Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    185
    Ох Ох денес сум си баш онака со релаксирана душа. За мерак камо секој ден да сум вака само да имам малце повеќе воља за работа :*

16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.656
    Абе све све,ама купачи со пуш ап, не можам да разберам! На моиве им го извадив сунѓерот. Мислам кон што целите,пнеумонија?! Оно не дека сто посто ќе ја закачите,ама самопочитта за една машка ерекција многу ви е ниска жени. Кај ви е стилот,класата и самодовербата?!
    Искрено,жал ми е.

На Annath, Trendafilka, x.Daisy.x и 4 други им се допаѓа ова.
  17. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    julie77-ниту јас не сум подобра но морам позитивно да ги прифакам моите разочарувања,факт е дека душата ти се распарчува но како што кажа и самата[​IMG]
    ,не сме сами многу ја делат истата судбина,крени глава и чекори смело по патот на животот.
    поздрав и малку да се разладиме[​IMG][​IMG]

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    СДК дека ми недостигаше фемина неделава, но добро ми дојде цела недела прекрасен непланиран одмор... предобро си поминав :) и тука сум пак да се дружиме ;)

19. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Сдк дека конечно и за мене рзабрав дека се ќе биде во ред и дека се ќе ми тече според планчињата.Секој ден со душчето мое уживање 20 дена ,дома мир и хармонија,полека ќе си се спремам за веридбата за која што знам дека е рано,но сепак сум премногу возбудена ^_^ ^_^ :dance: :party:.Охх колку само убаво се чувствувам,ме плени некое неописливо чувство кое што ви го посакувам на сите.Ми иди да врескам на цел глас за до сите да го доловам чувството на неизмерна среќа и убавина. Бидете ми и вие так среќни,без ниту една грижа драги мои феминки :* :* до сите

На Monna.Monna, Divinebutterfly, CIA и 6 други им се допаѓа ова.
  20. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    Децата кои уште од мали имаат слобода да кажат што сакаат, што им одговара а што не, не се воздржуваат да си го кажат своето мислење и кога ќе пораснат ќе се однесуваат така и ќе си го живеат животот така како што тие сакаат.
    Чист пример, вчера имавме гости со еден куп деца, па кога почнаа.. Едно вика мене сокот не ми се свиѓа не можам да го пијам, друго - зошто толку малку сладолед сте ми ставиле, трето - сакам со тоа да си играм, четврто - сакам таму да видам што има.. Признавам дека ова се граничи со размазеност, родителите ги научиле да добијат се' што ќе посакаат и е непријатно кога ќе почнат да се жалат на тоа што им го нудите, ама мислам дека сепак подобро е така.
    Јас и сестра ми кога бевме мали не ни смеевме да помислиме да се однесуваме вака на гости. Ако ни се даде нешто за јадење, за играње - ок, ако не седи си мирно и никому ништо. Чувај Боже да фатиш нешто, одма следат лути погледи од родителите у фазон немој да ме срамиш. И тоа се врежува во психата и сакал - неќел останува во тебе.. И како возрасен се воздржуваш од коментари, се стегаш и размислуваш за мислењето на другите. Ич не ми се допаѓа ваквото воспитување и понекогаш им се лутам на моите што вака ме воспитувале. Потребно е многу труд и вежбање за промена на ова однесување. Кога и да мислам дека сум успеала да се сменам, се фатам во некоја ситуација како пак се враќам на старо..
    Ајде ваљда ќе успеам еден ден..

На pamelche, ilipili и rici.aaaaa им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.