Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Да... сега дури сфатив дека имам милиони причини за среќа. Со душа чекам да заминам од градот, да се одморам 11 дена. Најомилениот дел од патувањата- пакувањето. Ајде нека помини и денес, не можам да издржам :$

Прикачени фајлови:

На Adi888, Elenuskaa и Stoimenovska им се допаѓа ова.
  2. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Синоќа си се бакнував како никад до сеа :rofl:
    На сон де :wasntme: и тоа со срамежливиот Петко :rofl: :rofl:

Туку едвај го чекам утре се е сремно, се пребројав 1000 пати дали сум заборавила нешто и се е тука, карти, пасоши, пари, едвај го затворив куферот а ништо од тоа што планирав не земав пола и повеќе ќе ми остане домче :)

3. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сдк за недела дена ме чека море,топол песок,релаксирање,излегување од малиот град и нашава државичка :!: а по се изгледа ме чека и досаднава тетка со црвеното ферари. Како по обичај кога треба да дојде ја нема па си ја чекам и ќе дојде баш кога ќе треба да се ужива покрај и во море.
    |( А златно си испланирав да немам добиено баш за време на одморот, но ете уште еден доказ дека плановите НЕ успеваат.

И така .... некако :?: никако минува времето.
    Викендот мина а мина со него и една можност. И тоа можност која ја чекав долго време и на крај што биде? не успеав да ја искористам а поради што? секако поради глупости.

Вдиши-издиши си правам почесто, колку да се потсетам дека малите нешта се битни .

На Magnolija и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  4. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Aaa не,епа ние со дечко ми бевме,ама тоа беше од кај 12.15 до кај 13 ч. сме седеле :D Изгледа сме се разминале :D Додуша и после тоа поминавме од таму,блиску сме биле :D Имаше многу луѓе,сите на сладоледче или сокче,па кој пекол беше,како нема да се ладиш...Поздравче Стетоскоп :)

5. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    леле бре колку си само најубава :tmi: :*

6. LovePeace

LovePeace Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    37
    Денес ќе идам на shopping со мамичка :$ Имам во план да си купам црни салонки на полна пета! Прeсреќна сум хаха :D

7. ice.woman

ice.woman Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    46
    СДК, дека денес умрев од вруќина. Плус бев да се сликам за пасош и тамуу до плафон гужва плус жешко без клима... Умреввв значи... Ама пак сега се спремам да се ладам во када... ^^

8. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    СДК ... немојте да очекувате од другите ништо, немојте да ги земате здраво за готово ни сериозно ... немојте да верувате, немојте да ги толерирате ... На крај само вие ќе се чудите, нервирате и прашувате ЗОШТО??.

На крај пак ќе кажам, има исклучоци ама се ретки.

На Johny, ViktorijaMari, anabel-a и 2 други им се допаѓа ова.
  9. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    На Monna.Monna, faye и Miss-Independent им се допаѓа ова.
  10. owl-ribbon

owl-ribbon Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    678
    rules are made to be broken..*

11. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    Сдк,
    Понекогаш надвиснуваат тешки облаци. Светкавици и грмотевици од сите страни. Дождот во таа прилика е неизбежен, но што да се прави?
    Живот!
    Голема е душата која знае да излезе од тоа невреме и да се соочи очи во очи.
    А јас сум слаба, како малечка мушичка која се ниша на ветрот. Се надевам дека ќе најдам силна потпора, за да не ме однесе тоа невреме!!!
    Како оваа мала душа, која се бори за живот...

На la-chicka, tweety26, stylishh и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.664
    Серафима,ниту си слаба,ниту си кревка,туку премногу се самосожалуваш и се потпираш на нешта кои немаат темел и те климаат. Она кое си го зацртала во глава дека некако треба да се однесуваш и се однесуваш,не значи дека е исправно ако те гази,бутка и ти е спротивно на вољата,а ти е очигледно. Во тој случај,тебе не те прави добриот човек како во 10те заповеди,ами лицемер кој се труди да живее така.
    Втор пат ти се обраќам за иста работа.Може е глупо,може ќе ме доживееш негативно,но напротив. Загризи го животот машки и престани да се фрлаш во очај и да се сожалуваш зошто очигледно никаде не те носи.
    Не ме сфаќај погрешно и негативно.
    Таа мала душа ако го осетела дождот со тие нејзини антени,немало да се држи за сламка за да преживее,ами ќе го решела проблемот уште пред да се случи,а не да си летка во топлата баричка од шамок на шамок додека другите си го спасувале газот.
    Никој на светот не е должен за никого да се грижи освен за своите деца и децата за своите стари родители.

Сакале да прифатиме или не,владее законот на џунглата,толку! А дури и во него можеш да бидеш човек, вистински човек со достоинство,без да гази се пред себе за да оствари цел, а сепак да не биде изеден,ами од почит,за лошите од стравопочит да се издигне. А не да бидеш сервилен криејќи се зад некој си идеал кој ниту е нормален,ниту е реален,па својата слабост да се доживува како некоја безусловна добрина и човечност.

На glow, Stoimenovska, Johny и 3 други им се допаѓа ова.
  13. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Обично сите штом останат дома сами без мама и тате се радуваат.
    Јас па обратно, што сорта ќе бев у пм.
    Што е интересното у дома седење сам? Што?
    Тоа што ќе одам на работа со автобус наместо со кола? Тоа што ќе мора сама да си правам за јадење? Тоа што ќе морам машината на ризик сама да ја пуштам? Тоа што дома владее мртва тишина?
    Другарките и вака и така си доаѓаат, е само љубовта има слобода за 10 дневно спиење кај мене, тоа е единствената добра работа.
    И плус треба три животинчиња да чувам, шетам, наранам, а јас одвај себе се хранам :)
    Во секој случај се би дала да си отидев со нив на одмор. Сето ова погоре ќе си го заменев со уживање на плажа, брцкање во море, ме буди тато со кафенце, имам доручек од мама, ручек топол, милина бре. Ах таа работа, тие слободни денови кои ги немам во моментов ме кочат да се залетам на одмор со нив.

И во овие мигови на мртва тишина дома си најдов една група со слики од 80сетите.
    Си се смејам на глас. Рики чудно ме гледа :D

На sweet-cherry, Artemission, la-chicka и 7 други им се допаѓа ова.
  14. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.447
    Допаѓања:
    91.778
    Јас вакво нежно створење, море дамица што би рекла една мила форумџика, а се некои батки со стомаци или пак мускулишта ми се пуштаат. :rofl: :rofl:

Сеуште нема дијагноза ама барем сеуште сум убава :rofl:

На Monna.Monna, kravce, tweety26 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.364
    Не ми се верува дека една ''интелектуалка'' не можеше да ми одговори на едноставно прашање дали е призната потврда од фак. во англија за да може човек здраствено да се осигура како студент во друга еу земја.

Евро било во еу, а фунта нешто друго..... :^)
    типката уште си кажа дека ќе прогугла каде е Англија па ќе ми се јави да ми каже :swear:
    Ич не сакам да ја сватам нејзината логика на поврзување на работите...не сакам да функционирам на толку ниски фреквенции.

Сепак полесно е да си ограничен во главата од господа одколку животот да те ограничува во амбициите па пак да дојдеш на исто ниво ко првион. Па недај боже и на депресија да те сврте.

16. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    СДК... куферот е накрцкан и чека да биде отворен и растеретен на мојата дестинација.
    Јас сум расположена и желна за летна забава :dance: , не можам да дочекам. :party:
    На сите Ви посакувам пријатен останок, се читаме во скоро време. :inlove: :*

На ViktorijaMari, Lepaaa и cinderella5 им се допаѓа ова.
  17. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Од пред неколку години, јас и сестра ми започнавме традиција.
    Секогаш кога ќе патува некаде без нас, во ташната или куферот и оставам писменце во плико.
    Се започна во периодот кога беше основно и кога за прв пат патуваше во странство без нас. Беше сеуште мала, по малку исплашена, а јас за да ја расположам и да и врачам позитивна енергија, и напишав писменце, го украсив со цртежи во разни бои и го ставив во плико. Додека спиеше, успеав да го ставам во ранецот кој требаше да го носи во автобус. За среќа, ништо не забележа. А кога веќе ја преминала границата и го отворила ранецот, таму ја чекало убаво изненадување. Отпрвин помислила дека мама и тато и ставиле некое евро повеќе за секој случај :)
    Следните неколку години често патуваше низ Европа со играорното друштво, а јас секогаш и оставав писменца. Првите неколку пати ја изненадував, ама потоа веќе ги очекуваше, па тоа ни стана традиција.

Денес замина на одмор, а јас синоќа додека спиеше и напишав писмо. И посакав среќен пат, памет во глава, пари во џеб и убав провод. Уште не поминал ни првиот ден, а мене веќе ми недостасува. Колку и да не се согласуваме и караме, една на друга си значиме.
    Сеуште и немам кажано, ама случајно ја најдов кутијата во која ги чува сите мои писменца. Од прво до последно. Стојат убаво подредени според датуми. Па задоволно си се насмевнав кога ги најдов. Ме облеа топло чувство. И убаво е кога знам дека таквите мали нешта и значат, колку и да се прави горда и емотивно недопирлива :wasntme:

Кога бев помала, многу сакав братче.
    Ама сега не би ја менувала сестра ми за ништо на светот!

На Buttterfly, zarah, Strumfeta93 и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Ми треба кумановка за еден совет.Ако има некоја нека пише лп :) :) :)

19. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    СДК многу сум нестрплива, наумив нешто и решена сум ]:) :rock: па ако сака и земјава нека се распадне.За човек да има нешто, треба да жртвува.

Многу сакам бадеми :mm: крц,крц... :mm:

Топлово ептен ме развеселуват :dance: :music:

На Annie.mk1 и Lepaaa им се допаѓа ова.
  20. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    СДК помина и мојот прв работен ден! :)
    Ако се изземе фактот дека ни малку де затворив очи синоќа од возбуда и цел ден едвај издржав а да не заспијам таму на лентата, сепак многу сум задоволна. Работата не е тешка, условите се супер, кујната исто (со неограничен десерт :lol:) , а чувството дека ќе почнеш да си заработуваш за себе - незаменливо!

На Buttterfly, Strumfeta93, Unfaithful18 и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.