[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Не е битно какви се луѓето пред светот – битно е какви се пред ТЕБЕ.. да, на никого не судете површно секој длабоко во себе крие огрони богатства!! :!:

Hopeful and Gordana10 like this.
  2. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Лошо е што околината ми го креира животот.
    Лошо е што заради околината не можам воздух да земам.
    Лошо е што ме гледаат и каде што не сум.
    Лошо е што еден збор може да ме уништи во очите на најблиските.
    Лошо е што морам да живеам туѓ живот.
    Лошо е што мора да бидам тоа што не сум.
    Лошо е што дозволив.
    Лошо е што не почнав да убивам, барем легално да сум лоша.
    Лошо е што првото лице еднина во приказнава се менува во сите останати форми еднина и множина.

Strumfeta93 and crazylady like this.
  3. starfish

starfish Популарен член

Jojoba, Chocoholic, mims-89 and 2 others like this.
  4. Buttterfly

Buttterfly Популарен член

Ах, бре - спомени.

Беше поминало доста долго време пред да „удрам“ на копчето „Најави се“, кое едно време ми беше секојдневие. Долго време не бев ни помислила да се вратам само на кратко, да видам што останало од она што некогаш беше.

И, како што и претпоставував - не останало ништо.
    Ни едно мало делче во кое повторно би го пронашла она чувство на спокојност и мир што владееше.
    Се чувствувам како да сум живеела во некоја богата куќа, од која сега останале само урнатините.

Ама, се изненадив од самата себе.

Тоа не ми претставува никаков проблем.
    Чувствувам само мала носталгија, која се трудам да ја заменам со мислата дека јас не дојдов во времето на урнатините, туку во времето на самото градење на раскошната куќа.
    Што значи, чувствувам и среќа. Среќа што имав можност да запознаам само едни обични луѓе како што сум и самата јас.

Обични, а сепак значајни. За мене.

Сакам да ви кажам, сите вие сте едно големо феминско семејство.
    Секој со своја сторија, секој со свои искуства, секој со свои размислувања.
    И, мерак ми е да ве читам, онака скришум, без да ја прекинувам хармонијата што сте ја создале.
    Чувајте си ги пријателствата кои сте ги создале тука. Не уништувајте ги со непријатни дела.

:sun:

5. Doozy

Doozy Форумски идол

,,Позитив,, на денот. :wasntme:

Како некој гледа само тоа што сака да види.
    Слуша само што сака да слушне.
    Прави само тоа што сака да прави.
    Чита само што сака да прочита.
    Разбира само тоа што сака да разбере.

А реалноста е многу поразлична од тоа што сакаме. ;)

ines.h, Theodora, Magnolija and 3 others like this.
  6. Theodora

Theodora Популарен член

Случајно налетав на темата за анксиозност на форумов и кога увидов колкава слога постои меѓу Феминките и искрена поддршка, мило ми дојде :) . Кога некој ќе посочува за тоа дека има :!: само поделби тинк твајс или трк до оваа тема.

7. velesanka

velesanka Популарен член

It's finals week. What does finals stand for? F*ck, I Never Actually Learned Shit! :devil: :devil:

8. angel92

angel92 Популарен член

Патешествието во Скопје конечно заврши. Потрагата и авантурата за наоѓање Аванти, излезе ОК пошто ја најдов одма ама на Бит Пазар и купив тоа што сакав. Во старата чаршија неможев да ја најдам. Обично обожавам да седам во Скопје(и сега сакав) ама другарка ми кај што престојував нервите ми ги истанчи. Искрено не ја сфаќам зошто се плаши да е без дечко(пр.ако сака да раскине со моменталниот - мора нов да најде.)

СДК2, воедно со моите активности и подготовки за семинар, видов едно маче мало, гладно и кое цело се тресеше... Па тркнав до продавница да му земам мачешка храна ама немаше, па му зедов паштета... Душиче неможеше да се изнајади, голташе. Ево ви слики да видете колку мало беше. Да не заминував на пат, ќе го земев дома.

Attached Files:

snake, BoaVista, zhap4e and 2 others like this.
  9. calliope

calliope Популарен член

Бунтовникот во мене повторно се буди. Неконтролирано и не по моја волја.
    А воопшто не би сакала некои да ме видат во тоа издание...
    Можеби откако почувствував љубов станав премногу добра, научив некои лецкии за сега откако ке ги научам да се сменат улогите.
    Мајндфак, зарем не?

Magnolija likes this.
  10. spellbound

spellbound Популарен член

СДК денов УЖАС, УЖАС! :@
    Цела недела се чека петок, а боље да не дојдеше.
    По грд петок у живот не сум имала!
    Ти се сневиди и у другарки и у сите останати зјапачи и мрчатори.
    Ај доста кукам!
    Имајте убава вечер, идам јас да пробам да се орасположам со филмче 8)

11. Vitorija

Vitorija Истакнат член

СДК дека се чуствувам некако среќно и исполнето пред се заради самата себе, моите успеси но и несреќно завршените соништа или разочарувања. А кога се чуствувате среќни заради самата себе, и кога насмевката не е само на лицето туку и во срцето знаете дека ноќта која следи (па уште и викенд :rock: ) е само ваша. Без разлика дали ќе носам мини наместо обични фармерки или косата ќе ми биде виткана знам дека ова расположение е повеќе од доволно. Тоа е нешто што не се крие и има моќ да ги направи среќни и тие околку вас. Пробајте и вие барем со насмевка и позитивни мисли дека се ќе се среди, совет, или обично разбирање (толку е и доволно) да промените нечие раположение. Зашто на крајот на денот и покрај се ќе останете со помислата дека на би се менувале со никого, а тоа секако морате да го заслужите со постапки вредни во вашите очи за самите себе :) Ете тоа сакав да го споделам со вас :wasntme:
    Уживајте и имајте прекрасна вечер, без разлика кој како планира или мора да ја помине ;) :*

12. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

СДК ич, ама ич ич, не се фер овие од ВИП. Ставив кредит и ми дадоа бесплатен интернет, а не ми е ништо подесено. САКАВ ПОРАКИИИИИИИИ...

Фрики фрајдеј денес! Абсолутли!

13. SexyLady

SexyLady Популарен член

Нешто што може да ме извади од кожа е уништување на моите планови и желби за во иднина.
    ...во смисла дека нема шанси тоа да го направам, тоа да ми се случи мене, тоа не е за мене, многу се надевам и очекувам... е тогаш ме утепуваат. Во буквална смисла, ме земаат и ме удираат од земја, кршејќи ги сите мои амбиции. Зошто има толку неамбициозни и монотони личности, пасивни и едноставни, просто досадни и очајни?
    Една од моите желби кои сакам да ги исполнам пред да заминам од светов, е и да научам совршено да јавам убаво одседлан коњ, од оние што се чувани на фармите какви што нема во нашава мила држава. Потоа желба ми е да јавам камила исто така; да поминам една вечер под ѕвезденото небо во пустина, логорувајќи; да трчам по Лондонските улици додека полева дожд; да имам можност да се качам на врвот на Ајфеловата кула и да го соблечам блузата и гола да врескам на цел глас :$ :D ; да нуркам уживајќи во подводните пејзажи додека разни риби, ако имам можност и да пливам во близина на кит или ајкула:
    сликиве ме воодушевуваат: [​IMG][​IMG]
    , да пливам со делфин, да се искачам на некоја висока снежна планина, да рипам на банџи од висок мост, да ја видам земјата од некоја посебна далечина седејќи во некое посебно летало во вселената... и многу многу многу други желби со кои нема да ве давам.
    Јас ги имам сите тие желби кои можеби се и неисполниви, но никој нема право да ги руши моите идеали и амбиции за иднината, никој нема право да ми го расипува расположението велејќи дека секое македонче е осудено да „скапе“ во Македонија, дека нема шанси да излезам и да ги остварам тие мои желби и да го изживеам животов, туку судбина ми е да завршам средно па факултет, да се омажам и да создадам семејство, да најдам некоја работа со која најверојатно нема да бидам задоволна и да си умрам во Македонија, чат пат излегувајќи до Грција или Албанија само на годишен одмор....
    Налет и такви луѓе и се’, што знаат да те смачкаат со негатива! |(
    Ама јас ќе исполнам барем едно од кажаново, I promise! :!:
    Поздрав девојки и не се откажувајте од своите соништа.
    Don't dream your life, live your dream. :*
    Тоа имам да ви кажам...

L-enna, Libera and KrystalTears like this.
  14. EleMental

EleMental Популарен член

СДК
    Нови познанства фрчат побрзо отколку што можам да им ги запомнам имињата. Викендов ќе биде удавен во алкохол, а во поплавата ќе исчезнат некои лица.
    Конечно да видам што суратче & карактер се крие зад еден форумски лик...
    П.с. вчерашната презентација пред колегите и менаџерите ми ја оценија како фантастична.
    Моментално сум како паунче, нема да кријам. А сепак го кријам тоа, и само јас знам која бура од мешани чувства дивее во мене.
    Имам многу причини да славам. Многу повеќе од причини за тагување. Многу повеќе...
    Имајте убав викенд феминчиња
    гушка од ЕлеМентал

15. BeYourself

BeYourself Популарен член

Guess who's back? Back again?
    BeYou's back, tell a friend, guess who's back, guess who's back........

Плис фор атеншн.
    Добив Авон награда. Ихаа! :rock: Бев со мајка ми на промоција и на едни флаерчиња си напишав лични податоци. Се думев дали да се пишам, ама мама ме убеди и оооп, ме извлекоа.
    Ножињата ми се здрвија, сите погледи беа насочени кон мене, јас полека-полека отидов да си ја подигнам наградата, а стапалата ми пропаѓаа во персискиот тепих. Само да ме видевте...комедии!
    И после следуваа мња,мња - честитки, па, што добив и тако даље. :P
    Аа, претпоставувам, сакате да знаете што добив?
    За вас не е еспешл, ама за мене е! Посебно дека е поклонче. :wasntme: Па, добив, туш, сенка за очи, сјај, подлога за лице, лак за нокти и толку. Епа, доволно е, нели?

Ај останете ми со здравје и стискам палци и на вас да ви се позлати денов, па и вие некое поклонче да си добиете. Ве сакам феминки! :*

едит - И знаете што? Ќе учествувам во спот, тој за училишно насилство. Ќе ме гледате на тв, само што не знам дали ќе ме познаете. :D А, мое е да си кажам дека ме запишаа? Јас само согласност си дадов, не се пријавив. :lol:

А, да кажам дека биологија тестот ми е петка? Или не мора? (веќе кажав де) и тоа ми од сите Х поени јас имам Х-1 (за еден поен скроз чиста петка). :P

Ааа, денов на добро ми е тргнат! Ама, пу пу да не се урочам. :lol:

snake, Tinker-Bell, Doozy and 5 others like this.
  16. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Има уште три дена до следниот месец, а јас на располагање имам 10 гига интернет кој не знам како да го потрошам... :^)
    Па сега шарам барам низ темите за филмови да го искористам максимално интернетов. :)

17. Simonna7

Simonna7 Истакнат член

Страв ми е.. утре полагам првпааат! :sweat:

18. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Кога ќе препознаеш некој....
    а) да му кажеш и да го ставиш во незгодна ситуација па да припазува потоа што шкрта по фемина
    б) да му кажеш и да дознаеш дека тој одамна те препознал само молчел
    в) да не му кажеш и да си продолжиш да пишуваш, ама по претпазливо
    г) да не му кажеш и да чекаш тој да ти каже дека те познал

Е ај сега кое сценарио е најдобро......под Ц :rofl: :rofl: :rofl:
    Сакав да кажам.....зае*ана работа ти е ова јавново пишување, нож со две острици....ем ти олеснува и ти помага, ем на некој начин си го откриваш задникот за да може секој да го плукне :lol:

Убаво вели баба....покриен газ никој не го плука 8)
    Ама ај.... :wasntme:

19. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Абе не се плаши,ќе ги растуриш таму :) Само смирено,повтори си нешто денес,одмори убаво и ќе биди се во ред,ќе видиш.Со среќа :*

СДК Имам еден план,мора да успее :) И утре плус ќе се изнаиграм на свадба :) Ај и на ваша глава ;)

Simonna7 and Miss.Ricci like this.
  20. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти Ти и само "ТИ" беше толку мрзлив што не ги прочита сите "ТИ" и само "ТИ" не забележа дека во сите "ТИ" има едно "ТУ" и "ТИ" се враќаш назад да видиш каде е тоа "ТУ",а сега "ТИ" си разочаран/а бидејки не го најде тоа "ТУ" и не се ни обидувај да го најдеш !

:rofl:

Thread Status:
Not open for further replies.