Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.573
    Вечерва јас сум капетанот на моите мисли..ме носат во немирни води...си мислам колку малку е потребно човек да биде среќен или несреќен..не сакам да потонам во темните води на океанот наречен грижа...не сакам...аме влече нешто надолу...

Зрела личност сум,барем така мислам ,во секој поглед...
    Здрав поглед на свет без замотување во шарена хартија со разнобојни панделки..
    Не сакам да се давам во сите постечки и непостоечки таги...

Велат доброто срце се подразбира.Тоа се почувствува и пред разумот да почне да анализира зошто некој не е зрел,внимателен ,пожртвуван...

Толку многу се дава ,а толку малку се добива за возврат...а сакам да ширам и да давам,примам и да праќам,како каменот кога ќе падне на површината на водата..и се шират малите концентрични бранчиња...и да бидам задоволна на тие бранчиња..а тие се губат...се надевам дека ќе се вратат еден ден кога најмалку се надевам...

На cinderella5, Strumfeta93, Special.Someone и 7 други им се допаѓа ова.
  2. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Sdk deka nekoi devojki ne zasluzuvaat nikakvo vnimanie,za zal sve poveke gi ima,nemaat ni kultura nitu respekt,i posle nema maski,epa nema koga neznaete da se ponasate.

На Special.Someone му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Ете така, тортата се пече (ако ја биде ќе се пофалам, ако не мудро ќе си молчам :wasntme: ). Уствари мене не ми се ни јаде торта, ама ми се правеше нешто :?:
    Деновиве неколку пати сакаа грижите да ме превладаат, некако едвај се задржав на нозе. Осеќам дека само една тула недостасува да падне, за да можам цела да се срушам. Извесно време се трудам и се трудам да решам еден и единствен проблем, а можеби се што требаше да направам е да се препуштам и да не дозволам, тој да го вози мојот живот.
    Изморена, а сепак полна со енергија. Некаде горе има темни облаци кои чекаат ветре да ги донесе, а јас ги дувам низ дланкиве со зелените нокти. Демек ако ноктите ми се зелени, светот инстанто е подобар.
    Ми се дише, сонува, патува, фантазира. А се склопчив во оваа моја конзерва од тело, толку ограничено, му дозволив Јас, ова нешто во мене, ако се вика душа, да стане роб под оваа кожа.
    Да прекинам додека ми светкаат зелениве ноктиња а :) ќе ја црпам водава од мојов чамец кој сеуште незнам каде води, секој ден со се поголема кофа, па којзнае...можеби еден ден ќе научам како и дупката да ја пополнам (или да соберам храброст и да почнам да пливам) :)
    http://www.youtube.com/watch?v=ttlp1wgM7go

Имам многу страници наназад да читам, убаво ми е да ве запознавам преку оваа тема, само времето не ми дозволи, и сеуште не ми дава.

На Artemission, lunicka, teddybear и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Што убав ден денес. Супер си се одморив кај баба и дедо. Баба ме учеше да готвам, а со дедо си гледав Олимпијада. Многу си ги сакам. Кога ќе остарам сакам да го имам хуморот на баба и сталоженоста и интелектот на дедо.

Тој е на одмор, јас се одмарам кога не е тука. Ќе го изнагушкам кога ќе си дојде. Имаме толку планови за летово, само нека се остварат.

Пријатно ми е, си договарам кафе средби со другарки за утре, се смешкам и си пијам цедевитка. Убавини само нека потраат. :mm:

На pamelche и PeaceLoveBasketball им се допаѓа ова.
  5. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Сакам да кажам дека како нас македонците нема никаде...во авион ке стоел ?: :?: :?: :?: .....де бре луге не не сте во автобус или комбе малку размислете со тај мозоко па огозгоре и кара се .....

Сакам да кажам дека некои работи не изгледааат така како што изгледааат на прв поглет и тоа ме многу нервира кога отпосле ке се разочарам .....

На PeaceLoveBasketball му/ѝ се допаѓа ова.
  6. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177
    Премногу го сакам,секогаш ми е во мислите,премногу се грижам за него.
    Несакам нашето никогаш да заврши,ама баш никогаш,се заплашувам при самата помисла дека некогаш и можам да го изгубам :)
    Треба труд,се трудам.
    Не ме бива нешто за поет денес :x
    Какоо би му ја отсвирила песничкава на гитара,знам дека ќе се пронајде во нејзе :D :inlove:
    http://www.youtube.com/watch?v=Ss0kFNUP4P4

јас прекрасно се чувствувам,го сакам ова лето,еден од најубавите периоди во мојов живот,нешто баш најубаво :D
    среќна и опуштена сум како никогаш досега,се радувам како дебело детенце на чоколадце,си пронајдов мир и релаксација.
    убаво ми велеа дека сум премлада да се оптоварувам со безначајни проблеми.
    преееемногу љубов имам во моментов во себе,незнам како да ја искажам :inlove:
    ве сакам и вас многу,ви посакувам и на вас вакви прекрасни денови полни со среќа,оптимизам,смеа,глупости,дружење...и многу,многу љубов :l: :l:

На teddybear, zhap4e, Lepaaa и 4 други им се допаѓа ова.
  7. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Ај ем бек :hug:

Прикачени фајлови:

На PeaceLoveBasketball и nennsy.densy им се допаѓа ова.
  8. nennsy.densy

nennsy.densy Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    305
    Како помина? :)

9. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Сакам да кажам дека сега пред малку си сретнав еден колега,и пазете некни беше на бицикла и не ми зборна важен се прајше,а сега пак беше со другар и идит и ми викат здраво,Анна-Банана си се поздрави детево.Аман бе дете што ти стана.Си се зачудив.
    Ма како и да е он е фин дечко,добар партнер ми беше.

Туку друго,море,море..во градов наш да немојш да влезиш в аптека бре.Влеголвме со другарка да купиме крем за депилирање и слушам едни бабички од зад нас,види ги купиле тест за бременост.Како не им е срам.Колнат зборуваат што ли уште не.
    И праам само една ваква фаца :o :o :o и смалји што се крсти.
    Па Боже Господе,ако влезат девојчиња в аптека значит купуваат тест за бременост.
    Засрамота,до каде со овој памет! :!: :devil: :@ :@ :@

На Special.Someone, danniela5, PeaceLoveBasketball и 2 други им се допаѓа ова.
  10. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Пхахаахахахахаххахахахахахахаххахахахаххахахахахаххахахахаххааха како ме испонасмеа со бабичкиве :rofl: што да се праи стари луди пхааххахаххахахахахаахаххаха :rofl:

11. Emche-kremche

Emche-kremche Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    112
    Сдк конечно некој да ме насмее,скоро зајдов,ко пиперка сум црвена. :D :D
    еден другар ми пиша смс
    абе будала,хахаххахх зајдов,готова сум :D :D
    Што се замислува бе тој??? Будала |( Битно ме насмеа,затоа што цел ден како намуртена заради татко ми,ама убаво ми заврши денов.

12. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Од преска се мислам да пишам овде, ама некако не ми доаѓаат мислите. Не знам да склопам 2 реченици и да ви ги опишам тие убавини, тоа езерце, планина, чист воздух, а бе милина. Аурора комплексот е фантазија, секој да оди и да го види. Ако продолжам со пишување, ќе напишам некоја глупост, затоа толку. :P Инспирација ич.

На anabel-a, PeaceLoveBasketball, esperanca и 5 други им се допаѓа ова.
  13. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.495
    Допаѓања:
    17.227
    И така, убаво поминат ден, кидам да спијам :yawn: . Да, кидам волку рано да си легнам. Само да си прочитам хороскоп енд гоу ту слип. |-)
    Имајте убава вечер, и ајде легнувајте си :hug: :*

На cinderella5, Anna-Banana и starbucks им се допаѓа ова.
  14. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.451
    Допаѓања:
    91.799
    Џогирање на полноќ. Не знам колку ми е паметно како за прв пат али отидов. Ако преживеам арно ќе е :lol:

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Aбе ти си мало и жилаво, само пази да не ми те грабнат! :D
    И не акај сама по темни улици! :!:

На marama и pamelche им се допаѓа ова.
  16. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Еех и јас го чекам хороскопот секоја вечер. Пред спиење обавезно си го прочитам, да видам што ќе ми се случе кога ќе се разбудам. :lol: Понекогаш па и не ми погодува, ама јас пак верувам во него. :wasntme:

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  17. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    -Што е менструација?
    -Вид брашно.
    Абе Кумановци ако не ме насмеат, нема кои. Одморов поминува одлично, лаптопот беше вклучен само 2 дена, така што се изнауживав на сонцево. Си фатив боичка. 8)
    Опа иха, какви момци биле овие од Свети Николе, бре бре, абе шеќерчиња. Ова е едно од најинтересните лета до сега, благодарение на личностите кои знаат да направат да се смеам од срце. Не сакам да си одам, не сакам утре да е таа последна вечер. Колку и да ми недостигаше Скопје, сепак поминот е преубав. Многу исполнето се чувстувам, мило ми е што повторно стекнав нови пријателства. Понеделнику, од сега се повеќе ќе те мразам, не доаѓај! :devil:

18. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Наставничката ми си била на одмор бремена и ставила слики на интернет.
    Срцка е бе. Да и го фатиш стомачето и да и го изедеш. Малку ме нервира тоа што си ставила слика со голо стомаче и си викам со кој памет, сите да и го гледаат па и ние учениците, ама сега тоа е.
    Славните да стават така слика ќе се збогатат. Нема врска, нека и е лесна бременоста навистина заслужи... кога ќе земеме во предвид дека првото го загуби и дека многу сака деца. :wasntme:
    Ех... кој ќе ни дојде на замена неколку месеци сега? Навистина беше предобра, ама ќе издржиме. Ќе биде мајка сега и таа на прво дете, иако до сега таа си имаше поголемки деца што ги учеше :D

На 1209, Adi888, Stoimenovska и 3 други им се допаѓа ова.
  19. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    .. лежам со кученцево до мене, од телефонов ечи реге, ја опуштам душава и тонам во мисливе.

Имам толку работи што сакам да ги кажам, а не можам да ги најдам соодветните зборови.
    Залутани мисли, несврзани реченици и нервоза поради истото - тоа е на денешното мени.

Летово дојде, а за брзо и ќе си оди. Не го обележав со ништо, со никој. Среќа не сум човек со големи очекувања, инаку сега ќе очајував што не излезе како што треба.
    Кученцево ми разбива монотонија .. некако се‘ низ куќава се врти околу него. Дури во 6 сабајле бевме крај езеро, ја шетав. Утрински убавини, промени. И ме зафркна .. баш кога сакав јас да шетам за да не заспијам, таа веќе беше уморна и заспа. А не дека не можеше да преспие уште некој сат. |(

Имам кажано некогаш дека сакам друштво со кое слушаме слична музика?
    Ако не, еве сега. Зашто крајно се изнервирав кога немав со кого да одам на 2Cellos. Со денови кукав и на крај ништо. Тој што имаше шанса да дојде, отиде на Армин. Мразам да зависам од други, зашто така ми ја прокоцкаа шансата за една од најубавите вечери летово, ако не и најубавата. :devil:

И да .. многу е зафркнато кога ќе ти дојде инспирарација за да напишеш нешто, а во моментот си седната на шоља! Но тоа е .. нели таму се раѓаат најголемите филозофии. А ова моево беше некое скромно, милионито делче од тоа.

Хух. :whew:
    Отидов јас да расчистувам дилеми и желби.
    Имајте пријатна вечер. :f:

На kravce, anabel-a и Magnolija им се допаѓа ова.
  20. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Да кажеше јас ќе дојдев. :wasntme: Другарка ми не ми идаше и така за џабе вртевме низ чаршијана. :fubar:

На L-enna му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.