Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Гледам сите кажувате како ви почнал почетокот на неделата, па ќе кажам и јас.
    Прво нешто што се случи кога се разбудив, беше кога се видов... ај само ќе речам дека да ме видеше некој од страна, ќе мислеше дека сум направила неуспешен обид за самоубиство :D

Сонував чуден сон поврзан со гореспоменатава работа. На сон го гледав тоа, па кога станав-остварено. Па си викам: Чекај малку, штом ти се остарил првиот дел од сонот, ај размисли што ти беше вториот :?:
    И ми текна. Сум добил парична награда на кафе ^_^ Дали тоа значи дека треба да одам да купам, дали тоа значи дека ќе добијам? :o :o :D

2. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Ким твојов муабет ме потсети на сликава :D
    Туку трк по кафе и кога тргнало нека тера ;)

Прикачени фајлови:

• manipulacija.jpg
      manipulacija.jpg
      Големина на фајлот:
      29 KB
      Прегледи:
      195
    На Divinebutterfly и k.i.m им се допаѓа ова.
  3. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Ништо не брка меланхонија како крофна со чоколадо интерно и екстерно од Жито Лукс. Добра компензација за старите глувчиња ах колку само ми фалат. За нив иде девизата на Жива: Кој пробал, знае!

Мило ми е за Синедејс, сакам, не, обожавам вакви настани кога трчкаш на филмови и вреди на крај. Само уште да не даваа гратиси на кој што стигнат. Вчера мислам од такт се извадив. Одам на The skin I live in, сериозен филм со ете да кажеме некои сцени за под 18. И донеле луѓе детенце кое вришти пишти низ цела сала. Епа со сето должно извинување ама со кој памет? Топ ако сакаш културно да го образоваш детето ама за се си има место и време.
    Втора работа, дали е возможно луѓево до толку да немаат што да прават? Дошле на филм, цел филм коментираат останатите 150 души во сала како дел од намештај да се, и буквално чекаат само смешни моменти. Па на излегување уште имаш заклучок, Абе малку глуп беше филмов ич не се понасмеавме! |( |(

Кукумјавчам за глупости кои постојано се повторуваат. Некои луѓе едноставно во претходниот живот биле муви, па и во овој задржале дел од манирите.

На Strumfeta93, zhap4e, Miss-Independent и 6 други им се допаѓа ова.
  4. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    А мојата недела започна со препотување во кревет, мачнини, гадење, пропратени со уште неколку гадни работи.
    Претерав.
    И тоа е втор пат во месецов.
    Станав дури сега, пробувам да најдам парчиња во меморијата што ми недостасуваат да ја скопам целосната слика од вчера. И срам ми е. :tmi:

Има доста чудни предрасуди, вчера просто се запрепастив.
    Ако седиш на сепаре, спонзоруша си! Не е битно дали си дојден со цело друштво, дали сама си ги плаќаш пијачките или те частат, или си резервирал сепаре затоа што ти е смачено да стоиш и да те бутаат. Не е битно тоа, ти седиш на сепаре и си спонзоруша!
    Ако излегуваш на некое место, озогласено помеѓу очигледно искомплксираните луѓе, ти си к*рва исто како и сите девојки таму! А не е важно што тебе ти се допаѓаат завабите таму, што секогаш си поминуваш убаво и ти се допаѓа атмосферата.
    Муабетот е дека некои особи страшно се замараат со тоа што не е нивна работа, затоа што веројатно немаат ништо попаметно, па не е важно толку убаво да си поминат клку што е важно да разгледаат кој каде и со кој седи. Наравно, после да може да коментираат колку било лошо местото, па се биле вакви и онакви девојки..
    Свашта!

На Miss-Independent му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Јас не знам што ставаат во макијатото во бифе Пауза, ама дефинитивно за секунда ме освестува и ме прави хиперактивна. Имам енергија за цел ден. Спиена сум одвај 3 саати, денес поминав низ три илјади глупости и не ми текнува да легнам за една попладневна дремка. Веќе си ги спремам книгите, си викам: Подобро сега Ана, отколку пред Нова година и за време на Бадник и Божиќ. Па многу сум си вредна и уште сега си го учам материјалот од почеток до крај.
    Хеееј и јехеееејјј
    http://www.youtube.com/watch?v=_BRv9wGf5pk

6. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Озборувањето е како правење торта.
    Ја почнува еден, друг нешто додава, трет уште нешто и така се создава една убава фина и вкусна торта.
    Ама пред да биде за сервирање треба да се стави шлаг, нели?
    А за убаво да се нанесе треба малку талент и многу внимание.
    Но, тоа ставање шлаг создава незаменливо чувство. Украсуваш со сочни детали, можеш да изрендаш малку чоколада. Е сега може чоколадата да биде за готвење и нема да е лошо, ама ако биде Милка е тоа е веќе совршено.
    Го обожавам тоа ставање шлаг на тортата.
    Ама, кога мислиш дека е готова и сакаш да ја сервираш на некого, доаѓа уште некој и ја става јаготката.
    Е тогаш е совршена. Доведена до перфекција со сочните детали на шлагот и јаготката, плус вкусните филови внатре...мх, мх, мх, секој да посака да ја изеде. Упс да ја слушне... Пошто, нели рековме дека озборувањето е како правење торта?! ;)

На tinkerbelll му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Значи таква некултура да се засрами човек што ги гледа :o Нјапрво во автобус кога ќе застане абе во скут ќе ти седне,со тоа торбите и чудата демек стани да седнам..ма немој еве одма,втора работа научи го детето дека кога сака да ти покаже нешто (како на пр.мобилниот кога го извадив) НЕ треба со прстот очи да ми извади боже луѓе од нигде гледам прсте пред нос :fubar: ок и трето станува да се симнам од бус абре тоа сончоглед,семки семки ЛОМ направено :fubar: да се чудиш на глупавоста и некултурата на луѓето..

И да си кажам вебав конечно 8 мин.на орбитрек :D не е многу знам ама за почеток ок е,боље ишта него ништа,па мора да се почне од негде.[​IMG]

8. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    СДК дека денес конечно дипломирав на вториов факултет и по долго одолговлекување го затворив и ова поглавје. Сега можам мирно и без притисок од самата себе да спијам . А утре ? Утре е нов ден и од утре почнуваат подготовките за убавото нешто што ни претстои :D

На Lady-Cha, x.Daisy.x, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  9. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    Чудава се застапени во моево стомаче во ооооогромни количини...ахх :tmi:

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Досадно ми е, и досадно и досадно. Досадно бре, досадно.

11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Колку било убаво да имаш слободен викенд. Речиси и да бев заборавила какво е тоа чувство... Се наспав, се изнашетав, си ги наполнив батериите до максимум. Сега следуваат нови предизвици, нови маки... Спремни или не, тие не прашуваат, едноставно си доаѓаат. А ти, снајди се како знаеш и умееш. :D

12. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.057
    На Serafima, Divinebutterfly, blond и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Мене неделава ми започна смрзнувачки! Бреј, па до толку ладно, ем се наоблеков, се чувствував како зелка.

14. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Денес убав понеделник :) Си станав,си се средив,а и фатив си купив тортичка њам њам еве ваква
    [​IMG] и кафенце ммммм таман...Е сега само ќе си се оптегнам вака [​IMG] и ќе си читам за испитот :D Убаво е кога можиш вакви работи :D Имајте и вие убав ден :) :*

На dancing.queen, Zlatusko, Doozy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Во главава ми е мешаница.
    Добивам понуда за работа во фирмата кај што се влечкам 2 години и тоа работа прво уџум кај што се наоѓа, работа која е за среднист и работа со која после 1 месец од работење слободно може да кажам дека начисто сум отупела.
    Не е лоша платата воопшто за почеток а и не е лошо што конечно им текна да не понудат, ама бре зар толку не ценат ем со искуство ем речиси магистри тие ми даваат работа за основно??

И уште му кажувам на мојот и чекам подршка и да рече ,,Да не прифаќај!", а тој ми одржа предавање како сум мрзлива, како не сакам да работам, како сакам госпоџа да сум, како мани на се сум наоѓала.
    Ма иди у ПМ бре човече. Ми јави за 5 минути со извинување, дека лошо постапил и дека ме подржува што и да одлучам, ама зар он мораше да ми соли памет?
    Фала ти, го помнам ова.

Ах бре понеделнику.... понеделнику...

На MandyLane и Cynthia им се допаѓа ова.
  16. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Хмм
    викендов беше прилично понижувачки и смешен истовремено .... али сепак првпат вакво нешто да ми се деси у живот

Бидејки ретко искачам на ладново ( Im more summer-man :^) ако постои таков збор )
    И решив у кафана , долго не сум се видел со другари од клас и ете ај ...

50% Попуст ... да да , 50% пази .... ракијата 300 ден , 50% = 150 .... ама паметни сега ја направиле 600 ден ама 50% 300 ден ....

Нема везе се забавуваме , интересно беше ... се додека не дојде тој момент

Бидејки знаете како иде , кога се забавуваш повеќе малкуцка пивнеш , опуштен и сега еден другар или буцкало , вика види ја оваа .... ај да те видам пушти и се..

Чекај бе дечко ,кај можам јас на тој терен да идам ... нема шанси .... и после некое време ме решија да идам ...

Идејки си помислив , нема што да се случи , види јака класа кај со мене ке праи муабет
    ... ке треснеме неколку глупости ке добијам корпа и ке можам после да уживам во пилешкиот стек

И пријдов , ја начекав антилопата (да не ме сватите сега погрешно .... ) како се раздели од групата и јас како лав ( метафора :!: ) нападнав
    Знам ти што мислиш , НЕ СИ СМЕШНА :rock:

И ги кажувам првите зборови

"Здраво јас сум Јипмен (моето име де , ама не го кажувам пред сите тука) работам како продавач на сладоледи во мек-доналдц и те забележав при влез на кафана ..."

И сега се примети дека е и она е даска , ... има сега потпивнат (јас) и даска (она)

И го добивам најдобриот одговор на светот што воопшто сум го слушнал

- Сладоледџија а , да не сакаш да ме лижеш ... (се допира по стомако)

јас ја имав фацата , т.е според другарите оваа

И одговор
    - Ама јас сакам да лижам сладоледи ...

и си отиде, јас ремет добив како по обичај

и доста е

сега наредни 2 недели можам да уживам домче .....

американска комедија ми е љубовниот живот значи ... :?:

... друго денес утре и задутре ги правам последните подготовки за полагање возачка

дури и ја видов комисијата денес , ме видоа и они мене

длабоко во себе знаев , дека они знаат , дека наскоро ќе се видиме ... и ќе се тестираме

и јас им го дадов погледот , ладниот поглед ....

I WILL SEE YOU ON THURSDAY 8)

А она ме погледна назат и ми прати поглед
    I WILL BE WATCHING YOU

гас , втора , и подалеку од нејзе

На FortuneTeller.xD, Neytiri, sesilija и 5 други им се допаѓа ова.
  17. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Сдк сум се испружила на кревет и буљам во екранот.
    Греалицата ми дува право у фаца. Нова е нова. Еве ја испробувам сега.
    Се вратив повторно на старото место, само во ново време.
    Се распакував, и гледам дека сум заборавила милион работи дома. Ова само мене ми се случува!?

Друго што сакав да кажам дека баш вчера ми дојде една мисла.
    Мисла во која помислив колку ми беше потребен машки примерок покрај мене. Во моментот тоа де.
    Да ја пикнам главата во неговите гради, тој да ме прегрне нежно и да ја навали главата на моето рамо.
    Е тоа ми требаше. Но секогаш тоа што го сакаш и ти треба во моментот неможеш да го добиеш.
    Можеби само оние каприциозните деца. Но можеби ни тие не. Ват евр.

Понеделник ко понеделник добро тргна. Се надевам дека и неделата ќе биде таква.
    Како што по утрото се познава денот, валда и по понеделникот ќе се познава неделата.
    Не секогаш е така, но ајт.

На zhap4e и Zlatusko им се допаѓа ова.
  18. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.451
    Допаѓања:
    91.797
    О Скопје, Скопје без струја си гад мајке ми. :devil:
    Ама ај си викам на свеќа ќе ставам ручек да правам. Фаќање месото, солта и косата отиде. Да, да наместо месото да го спремам јас косата ја изгорев. Уште сестра ми ми вика- Е де ќе се ишишаш :devil:
    Го мразам денов. Одам да се спремам за излегување, баталувам ручекот. :devil:

19. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Од 8 саатот сабајле конвертирам кислород во јаглерод диоксид во полу-лежеча состојба. Ако се познава цела недела по понеделникот, тогаш тешко на креветот неделава. Официјалното мото за оваа недела - ИЗВИНИ НЕ МОЖАМ, ИМАМ МНОГУ ЗА СПИЕЊЕ. 8)

На crazyinlove19, zhap4e, Divinebutterfly и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК дека дефинитивно одлучив - си ставам пирс на веѓа! :)
    Taтко ми се буни, некои работи не може да ги прифати колку и да објаснувам. Пирсот го ставам лично за мене, бидејќи мене естетски ми се допаѓа, не за околината која ме опкружува. Не би требало многу да се налути, самиот ми има кажано дека никогаш не можем да му биде лут на неговото татино злато. :lol: Нема да ме направи помалку човек од другите, ниту повеќе. Ќе останам истата стара Вајлд, само со детаљ плус кој мене ме исполнува и ме прави посреќна.

На Artemission и Nevermore им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.