Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Последни подготовки за заминување од Скопје.Сите ми рекоа ќе ми фали и ќе сакам назад,ама јас никако да ги убедам дека сакам дома,колку и да не го сакам градот :( Единствено што маж ми ќе замине за недела дена,а јас ќе останам сама :doh: .Се надевав на куќата ама не бидна.Се плашам по малку како ќе биде со нив,дали ќе се сменат зошто маж ми нема да биде тука,ама останува на времето.
    Токму во овој момент не ми требаат нервози.Во себе носам нешто што Господ прво ми го одзеде,па многу маки видовме додека пак не реши да ни го подари :sun:
    Станот е пекол зошто ме фати стрв за палачинки :$ ,ама погледот кон спремните куфери ми дава сила да го издржам уште овој пеколен ден :)

На kate21, Doozy, JuLleE и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Нека ни е честит именденот на сите Ани денес :)

Утре ми е роденден, па некако си ги спојувам секогаш овие две причини за славје. Ќе падне меанче, зезање и мало тортиче за моите скромни 25 8) :lol:
    Всушност, сакав да кажам дека месецов ќе ми биде турбуленција од емоции, планови, случувања, очекувања.
    Вреди храбро да го издржам!

За сите по еден сладолеЦ:[​IMG]

На antonina, kate21, JuLleE и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Колку е лесно некому да дадеме совет, а тешко е да го примениме кога ќе ни згусне. Тогаш сме немоќни и секој совет што сме го дале пропаѓа во вода :^)

Туку сабајле отварам фб и се шокирав
    Петко во врска :o

тоа ти се мажи ако не им упали кај една одма кај друга трчат |( |(
    и после женските вака, женските така
    ма ајде бре сите сте вие исти :devil: :devil:

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    СДК дека ... се шетам по дома ко хелихоптер со коњсково опавче :rock: :rofl:

На Special.Someone му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Кога ќе се удрам во тебе во диско, ти мислиш намерно е, а не знаеш дека можеби си невидлив... :)

На zarah, Sara123, thelittle17 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. demilovato4ever

demilovato4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    220
    СДК .. се чека утре , значи кога сакаш да поминува побрзо времето не поминува брзо , а кога неќеш како струја фиуу ..
    И секако утре повторно на одмор во Охрид :D ..

На Ivi05 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    СДК - Конечно си се одлучив за одмор, некев у Грција ама сепак така испадна, прекрасна вила најдовме , едвај чекам во Неа Врасна :D Многу сум си среќнааа :D :D :D :D :rofl: :inlove: :inlove:

8. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.425
    Времиња...

На Serafima, butterfly33 и snegulkabela им се допаѓа ова.
  9. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Абе денес се утепав од смеење со кутрево мое ..Денес го имавме првото бањање ..Го бањам јас и го потопив како удавен гушец па кутрево кога ми избега и ми се скри , после цел ден го барав низ двор...
    После го најдов ама цело испљано како да не сум го бањала ...После го бркав низ двор па почна да скока и да каса , за малце з г**от и бутот ќе ми отидеа (не дека немам за извоз ) ...Најсмешна ми фацката кога му мрдам со рака и тоа мислиш тенис гледа , главата де ваму де таму ...после му помина една мравка па сиротото во празно гризеше ...Цел ден се смеев со него ко улава , некој да ме видел ќе мислел оваа отидена некоја .. :lol: :)

На Special.Someone и Sara123 им се допаѓа ова.
  10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.573
    Желби...нереални и реални...мали и големи..можни и невозможни...секој од нас има по некоја...или повеќе...А најголемиот проблем со нив е тоа што тие не се само слика која ја имаме за нив.Желбите доаѓаат потполни со облик и содржина.Па така на пример со идеалниот маж доаѓаат и неговите проблематични роднини,со добрата работа доаѓа недостаток на слободно време,а со големите пари доаѓа и многу извалкан веш .Не сме ни свесни колу нереално и наивно ги гледаме работите кои ги немаме , за кои не знаеме доволно.Погледнеш мајка со дете во парк,почувствуваш голема нежност и љубов,ама не знаеш ништо за неспиењето ,плачењето,доењето ,стравовите.Погледнеш богат човек кој зо својата преубава и пресреќна жена нарачува вечера во ресторанот,а потполно ги занемаруваш принципите кој тој човек морал да ги погази да би дошол до тоа.Ретко кој под раскошниот трговски центар ја гледа срушената куќа на човекот кој бил принуден да ја продаде својата трошна куќа во која сакал да умре.Ама тоа е живот.Работите не се предмети кои сакаме да ги видиме.Тие доаѓаат во потполност.
    Што сакам да кажам со ова?Сакам да кажам дека некогаш немаме поим што посакуваме,а уште помалку што ни е потрбно.И постојано ја промашуваме суштината замислувајки дека тој живот е таму некаде,таму некогаш.Изодуваме толкав пат за да се вратиме назад.А поентата е да во се можеме да видиме смисол,себе, радост и љубов.Во се ,па и во она што го имаме во моментот.

На DELFIN-15, Serafima, Sara123 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. zvezdakoska

zvezdakoska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    60
    ...Чекам ден кога тие ќе ги нудат сите свои пари само за да можат на раат да се напијат кафе и да разговараат со обични луѓе за едноставни работи.
    Ден кога ќе сакаат на мира, без туѓ здив во врат да прошетаат наоколу.

За на крај да бидам сведок на завршниот момент кога некоја будала ќе праша "Зошто ни се случува ова?"
    Одговорот е едноставен - Зошто со години сме на сентиментална диета!
    Едноставна вистина која сите ја занемаруваат и на крај се чешаат каде што не ги чеша.

И додека трае оваа брканица за пари, трка во која "победник" е оној кој кажал најмногу лаги и кој се откажал од сите вредности седам и со нетрпение чекам...."

И навистина чекам - доставувачот на пица да пристигне. Ми се јади брее :$

На Sara123 и Moira им се допаѓа ова.
  12. snegulkabela

snegulkabela Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    134

Колку вистинито ;)

На Libera и Lepaaa им се допаѓа ова.
  13. Emche-kremche

Emche-kremche Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    112
    Сдк темите од психологија и религија постојано ги читам и ме потсетуваат на една личност.Личност која што се правеше дека ми е пријател,а сега ме заборави.Сепак спомените останаа,на секоја минута се секавам,на разговорите.Ете премногу верував,а не требаше.
    Премногу солзи,солзи непотебни,ама како може да се заборави нешто што скоро година секој ден разговарав со таа личност? ;( ;( Можеби некој ден ке се јави,ке дојде,ама немам повеке надеж,ниту се надевам,ниту очекувам нешто. Едноставно ми недостасува,премногу се врзав за таа личност. ;( ;( ;( ;(

На PeaceLoveBasketball му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Ве испраќам поздрави од Дубровник ! :* :* :* :* :*

На blaa, butterfly33, martinuska и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Ми се допаѓа па Не ми се допаѓа
    Тешко ви е и на вас предомислувачите, "битни" одлуки носите.
    ;)

На chocolate.chick, Doozy, cinderella5 и 15 други им се допаѓа ова.
  16. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177
    На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Одамна сакам да кажам дека надвор се што ме загледуваат некои прво си викам ај, ама после помислувам да не се некои од форумов, некоја што ќе ме адне а не ја знам на лик за момент ќе помислам дека е од форумот итн. :rofl:

Am I going out of my mind? :| :lol:

На cinderella5, Stoimenovska, thelittle17 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    1.227
    Животот можеби и не е толку комплициран колку што ние го правиме да биде таков! :?:

На Stoimenovska, Sara123, martinuska и 3 други им се допаѓа ова.
  19. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Олааа,ола комо естас? :D

Еве ме мене,не се уклучив неколку дена дека бев на викенд со другарките,да си кажам дека супер си поминавме,се дружевме со муви,оси,глувци,стаорци,лилјаци, духови. :rofl:
    Ептен е убаво во село,луѓето ми беа толку гостопримливи,кога и да испадневме да шеткаме не запираа по 2-3 бабички да не распрашаат од каде сме,кај кој сме дошле и додека им објаснувам ќе им текне на баба,па ај поздрави праќање,одвај имињата им ги запамтив. :D
    Опкружени со зеленило,дека е ридско-планинско село,само ридови околу нас,прекрасен поглед имаше од чардакот.
    А невечер па милина,ладничко,супер беше за спиење.Се договоривме една вечер да го чекаме изгрејсонцето на чардакот,ама дека ни стропа нешто доле,се испосравме и си легнавме кај 6 саатот,ни сонце се виде ни ништо.И да кажам дека спиев со секира до мене,оти ни беше многу страв од тоа чудо што ни тропаше,којзнае што беше,срцето ќе ни излеташе дека сами бевме.
    И каде и да отидам јас морам по некој муж да си најдам,теее :lol:
    Забележавме со другарките еден многу убав дечко,па и вечерта со него си седевме,па испадна дека е од мојот град,абе шо да ти распраам,сега уште на фб да се најдеме :D
    Туширање надвор со туби,дека нема веце,живи комедии бевме,со чаши си потуравме,па после оди од кај комшиите полни туби со вода од по 5 кила.Па и братучедот ми ѕвони ми вика ќе дојдеме на кафе и јас си мислам со еден другар,коа одам отварам доле,мотори ми се расвириле,5-6 души коа се начукаа,па и кафе си донесоа дека немавме :lol:
    И така девојки,јас си се издував неколку дена,па се договарам со други другарки да одиме пак некој викенд и нив да ги прошетам малце во село. :)

Поздрав и имајте убав ден :hai:

На Adi888, kate21, Doozy и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    Секогаш кога си добар, некој ќе ти покаже зошто не треба да бидеш...
    Да буквално секогаш!! |(

На PeaceLoveBasketball и HoneyBun им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.