[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. maca99

maca99 Популарен член

Последни подготовки за заминување од Скопје.Сите ми рекоа ќе ми фали и ќе сакам назад,ама јас никако да ги убедам дека сакам дома,колку и да не го сакам градот :( Единствено што маж ми ќе замине за недела дена,а јас ќе останам сама :doh: .Се надевав на куќата ама не бидна.Се плашам по малку како ќе биде со нив,дали ќе се сменат зошто маж ми нема да биде тука,ама останува на времето.
    Токму во овој момент не ми требаат нервози.Во себе носам нешто што Господ прво ми го одзеде,па многу маки видовме додека пак не реши да ни го подари :sun:
    Станот е пекол зошто ме фати стрв за палачинки :$ ,ама погледот кон спремните куфери ми дава сила да го издржам уште овој пеколен ден :)

kate21, Doozy, JuLleE and 9 others like this.
  2. Shelea

Shelea Форумски идол

Нека ни е честит именденот на сите Ани денес :)

Утре ми е роденден, па некако си ги спојувам секогаш овие две причини за славје. Ќе падне меанче, зезање и мало тортиче за моите скромни 25 8) :lol:
    Всушност, сакав да кажам дека месецов ќе ми биде турбуленција од емоции, планови, случувања, очекувања.
    Вреди храбро да го издржам!

За сите по еден сладолеЦ:[​IMG]

antonina, kate21, JuLleE and 18 others like this.
  3. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Колку е лесно некому да дадеме совет, а тешко е да го примениме кога ќе ни згусне. Тогаш сме немоќни и секој совет што сме го дале пропаѓа во вода :^)

Туку сабајле отварам фб и се шокирав
    Петко во врска :o

тоа ти се мажи ако не им упали кај една одма кај друга трчат |( |(
    и после женските вака, женските така
    ма ајде бре сите сте вие исти :devil: :devil:

Lepaaa likes this.
  4. Primadonna

Primadonna Популарен член

СДК дека ... се шетам по дома ко хелихоптер со коњсково опавче :rock: :rofl:

Special.Someone likes this.
  5. Kasha

Kasha Популарен член

Кога ќе се удрам во тебе во диско, ти мислиш намерно е, а не знаеш дека можеби си невидлив... :)

zarah, Sara123, thelittle17 and 7 others like this.
  6. demilovato4ever

demilovato4ever Истакнат член

СДК .. се чека утре , значи кога сакаш да поминува побрзо времето не поминува брзо , а кога неќеш како струја фиуу ..
    И секако утре повторно на одмор во Охрид :D ..

Ivi05 likes this.
  7. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

СДК - Конечно си се одлучив за одмор, некев у Грција ама сепак така испадна, прекрасна вила најдовме , едвај чекам во Неа Врасна :D Многу сум си среќнааа :D :D :D :D :rofl: :inlove: :inlove:

8. The-Queen

The-Queen Популарен член

Времиња...

9. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Абе денес се утепав од смеење со кутрево мое ..Денес го имавме првото бањање ..Го бањам јас и го потопив како удавен гушец па кутрево кога ми избега и ми се скри , после цел ден го барав низ двор...
    После го најдов ама цело испљано како да не сум го бањала ...После го бркав низ двор па почна да скока и да каса , за малце з г**от и бутот ќе ми отидеа (не дека немам за извоз ) ...Најсмешна ми фацката кога му мрдам со рака и тоа мислиш тенис гледа , главата де ваму де таму ...после му помина една мравка па сиротото во празно гризеше ...Цел ден се смеев со него ко улава , некој да ме видел ќе мислел оваа отидена некоја .. :lol: :)

Special.Someone and Sara123 like this.
  10. lunicka

lunicka Форумски идол

Желби...нереални и реални...мали и големи..можни и невозможни...секој од нас има по некоја...или повеќе...А најголемиот проблем со нив е тоа што тие не се само слика која ја имаме за нив.Желбите доаѓаат потполни со облик и содржина.Па така на пример со идеалниот маж доаѓаат и неговите проблематични роднини,со добрата работа доаѓа недостаток на слободно време,а со големите пари доаѓа и многу извалкан веш .Не сме ни свесни колу нереално и наивно ги гледаме работите кои ги немаме , за кои не знаеме доволно.Погледнеш мајка со дете во парк,почувствуваш голема нежност и љубов,ама не знаеш ништо за неспиењето ,плачењето,доењето ,стравовите.Погледнеш богат човек кој зо својата преубава и пресреќна жена нарачува вечера во ресторанот,а потполно ги занемаруваш принципите кој тој човек морал да ги погази да би дошол до тоа.Ретко кој под раскошниот трговски центар ја гледа срушената куќа на човекот кој бил принуден да ја продаде својата трошна куќа во која сакал да умре.Ама тоа е живот.Работите не се предмети кои сакаме да ги видиме.Тие доаѓаат во потполност.
    Што сакам да кажам со ова?Сакам да кажам дека некогаш немаме поим што посакуваме,а уште помалку што ни е потрбно.И постојано ја промашуваме суштината замислувајки дека тој живот е таму некаде,таму некогаш.Изодуваме толкав пат за да се вратиме назад.А поентата е да во се можеме да видиме смисол,себе, радост и љубов.Во се ,па и во она што го имаме во моментот.

DELFIN-15, Serafima, Sara123 and 8 others like this.
  11. zvezdakoska

zvezdakoska Истакнат член

...Чекам ден кога тие ќе ги нудат сите свои пари само за да можат на раат да се напијат кафе и да разговараат со обични луѓе за едноставни работи.
    Ден кога ќе сакаат на мира, без туѓ здив во врат да прошетаат наоколу.

За на крај да бидам сведок на завршниот момент кога некоја будала ќе праша "Зошто ни се случува ова?"
    Одговорот е едноставен - Зошто со години сме на сентиментална диета!
    Едноставна вистина која сите ја занемаруваат и на крај се чешаат каде што не ги чеша.

И додека трае оваа брканица за пари, трка во која "победник" е оној кој кажал најмногу лаги и кој се откажал од сите вредности седам и со нетрпение чекам...."

И навистина чекам - доставувачот на пица да пристигне. Ми се јади брее :$

Sara123 and Moira like this.
  12. snegulkabela

snegulkabela Истакнат член

Колку вистинито ;)

Libera and Lepaaa like this.
  13. Emche-kremche

Emche-kremche Истакнат член

Сдк темите од психологија и религија постојано ги читам и ме потсетуваат на една личност.Личност која што се правеше дека ми е пријател,а сега ме заборави.Сепак спомените останаа,на секоја минута се секавам,на разговорите.Ете премногу верував,а не требаше.
    Премногу солзи,солзи непотебни,ама како може да се заборави нешто што скоро година секој ден разговарав со таа личност? ;( ;( Можеби некој ден ке се јави,ке дојде,ама немам повеке надеж,ниту се надевам,ниту очекувам нешто. Едноставно ми недостасува,премногу се врзав за таа личност. ;( ;( ;( ;(

PeaceLoveBasketball likes this.
  14. SweetChild

SweetChild Популарен член

Ве испраќам поздрави од Дубровник ! :* :* :* :* :*

15. Artemission

Artemission Популарен член

Ми се допаѓа па Не ми се допаѓа
    Тешко ви е и на вас предомислувачите, "битни" одлуки носите.
    ;)

16. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Lepaaa likes this.
  17. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Одамна сакам да кажам дека надвор се што ме загледуваат некои прво си викам ај, ама после помислувам да не се некои од форумов, некоја што ќе ме адне а не ја знам на лик за момент ќе помислам дека е од форумот итн. :rofl:

Am I going out of my mind? :| :lol:

18. aaaaa

aaaaa Популарен член

Животот можеби и не е толку комплициран колку што ние го правиме да биде таков! :?:

19. CIA

CIA Популарен член

Олааа,ола комо естас? :D

Еве ме мене,не се уклучив неколку дена дека бев на викенд со другарките,да си кажам дека супер си поминавме,се дружевме со муви,оси,глувци,стаорци,лилјаци, духови. :rofl:
    Ептен е убаво во село,луѓето ми беа толку гостопримливи,кога и да испадневме да шеткаме не запираа по 2-3 бабички да не распрашаат од каде сме,кај кој сме дошле и додека им објаснувам ќе им текне на баба,па ај поздрави праќање,одвај имињата им ги запамтив. :D
    Опкружени со зеленило,дека е ридско-планинско село,само ридови околу нас,прекрасен поглед имаше од чардакот.
    А невечер па милина,ладничко,супер беше за спиење.Се договоривме една вечер да го чекаме изгрејсонцето на чардакот,ама дека ни стропа нешто доле,се испосравме и си легнавме кај 6 саатот,ни сонце се виде ни ништо.И да кажам дека спиев со секира до мене,оти ни беше многу страв од тоа чудо што ни тропаше,којзнае што беше,срцето ќе ни излеташе дека сами бевме.
    И каде и да отидам јас морам по некој муж да си најдам,теее :lol:
    Забележавме со другарките еден многу убав дечко,па и вечерта со него си седевме,па испадна дека е од мојот град,абе шо да ти распраам,сега уште на фб да се најдеме :D
    Туширање надвор со туби,дека нема веце,живи комедии бевме,со чаши си потуравме,па после оди од кај комшиите полни туби со вода од по 5 кила.Па и братучедот ми ѕвони ми вика ќе дојдеме на кафе и јас си мислам со еден другар,коа одам отварам доле,мотори ми се расвириле,5-6 души коа се начукаа,па и кафе си донесоа дека немавме :lol:
    И така девојки,јас си се издував неколку дена,па се договарам со други другарки да одиме пак некој викенд и нив да ги прошетам малце во село. :)

Поздрав и имајте убав ден :hai:

Adi888, kate21, Doozy and 10 others like this.
  20. Alesii

Alesii Популарен член

Секогаш кога си добар, некој ќе ти покаже зошто не треба да бидеш...
    Да буквално секогаш!! |(

PeaceLoveBasketball and HoneyBun like this.
Thread Status:
Not open for further replies.