Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Glossy-girl и на мене ми правеше така ..после 1 саат дури се среди нетов..

Дека се помодерни денешниве деца не се ни сомневав ама дека се horny уште на 11 години е тоа сега се уверив ..Пубертетот чуда праи , климава не е ок или пак нешто трето ?! .. :^) И ние сме биле во пубертет ама ова ми нема никаква смисла ... |(

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.497
    Допаѓања:
    17.227
    ^ Баш последниот час по хемија годинава со наставничката праевме муабет. Она вика таков е денешниот воздух, дека едноставно не тера да размислуваме и посакуваме такви работи.

3. Vezilka

Vezilka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    311
    Дојдов до сознание за самата себе.. Поврзано со нешто што би било многу долга приказна за мојот психолошки профил, дознав дека поради несигурноста и слични глупости поврзани со минатото морам да примам многу за да почнам да враќам. Штета, порано бев многу несебична и наивна... Животот те тера на промена без да имаш којзнае колку контрола врз промените. Зар мора секогаш да сме склони на прилагодување? Се сменија околностите, се сменив јас. Panta Rei јебига...

4. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Читам и се восхитувам,како лесно некој може да си ги искаже проблемите и после тежок и болен прекин на врска,пријтелство било што може лесно да го отвори срцето и да напише нешто кој секој може да го прочита.
    Посакувам некогаш да не бев толку затворена и да можев полесно да го отворам срцето.
    Посакувам да сум поинаква личност.
    Другите можеби неможам да ги сменам, но себе си можам,никогаш не е доцна за промени.
    Ама вистински промени, од корен.

На Buttterfly, LilBaby, Smilly и 12 други им се допаѓа ова.
  5. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    6.702
    кое време е а око не можам да затворам.ме убива оваа несоница.а и глава ме боли од толку размислување.само сватив дека во животот за некои нешта не треба да се бориш.едноставно не заслужуваат.

6. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991
    Тоа е тоа. Нема назад, па нели и ова го сакаше ?
    Ти е страв?! Ха.. Ќе ти недостигаат ? Ја донесе одлуката без да помислиш воопшто на нив.. Сега тоа е тоа, ти си одлучи сама, рече тоа ти било приоритет.

Ова е мојата животна шанса, и страв ми е признавам.. Се плашам од овој нов, голем, многу важен почеток за мене.. И навидум невозможните сонови сепак се остварувале, зарем не ?
    Ако нешто доволно силно посакуваш, целиот универзум прави заговор да ти се оствари бла бла,
    ама зарем мораше да ме стави пред толку испреплетена патека, да ме донесе на другата страна од Земјината топка, низ толку непотребни ситуации, и да ме натера да бирам помеѓу ова и нив, да ме врати дома за да пак одново заминам? Зарем ?!

Dreams come true.. Не се откажувајте никогаш од нив.
    Goodnight.

На Buttterfly, 1209, cinderella5 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    леле луѓе не ми се верува... |( леле вчера ко дознав.. :o има еден со кој мн се мраземе ии само се вреѓаме и двајцата..а мојо татко и неговио..најдобри другари.. ;( |( :@ :@ :@ :@ :@

8. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Сакам да ти кажам животе мој....

Една песна ме врати во нетолкудалечно минато, ми ја стресе душата, ме разбуди, ме раздрма и ми внесе чудно треперење во срцето.....

Велеа дека толку голема љубов не виделе одамна....денот не беше ден ако не го дочекавме изгрејсонцето заедно, иако ни зајдисонцето не ни промакнало.
    Не можев да те погледнам во очи, ме топеше топлината...не можев а да не ги допирам тие усни, себично ти го крадев воздухот....
    Надреална поврзаност, не мораше ни уста да отвориш, знаев се` предвреме....едноставно знаев....и ставав памук за да ти го ублажам падот, оти мене ме болеше повеќе од тебе...

А денес...денес те сакам....онака зрело и мирно, како жена, како мајка, како сопруга. И криво ми е....криво ми е што се изгуби девојчето во мене, криво ми е што несвесно закопувам таква убавина...криво ми е што тишината повеќе не ни е одмор, ами нелагодност.
    А најкриво од се` ми е што ќутам, ама зборовите не ми излегуваат, проклети биле.....

Чудесен, заебан ум - тој те крева, тој те спушта.

На Buttterfly, Bright, kate21 и 14 други им се допаѓа ова.
  9. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    СДК дека мама рече дека ќе бидам најубава невеста. :rofl: :rofl: :rofl:

На Buttterfly, JuLleE, LilBaby и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Elenaa незнам од кај ги вадиш сите тие работи напишани во "Последната глупост што ја направив" :rofl: Едно-две ете си ти со најновата глупост :rofl: Абе пукнав од смеење :D :D
    Се во позитивна смисла напишано :)

На Alesii и Elennaa им се допаѓа ова.
  11. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.065
    СДК ... додека жените си ги воочуваат само маните, мажите секогаш си ги воочуваат само доблестите. Затоа жените никогаш нема да се задоволни во целост.

На kate21, bittersweet, IndieGirl и 11 други им се допаѓа ова.
  12. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    СДК ако е толку лесно да измислат формула за чудо, како до сега не измислија формула за среќа.
    Emily's Closeup:
    During the 15 days period Emily documented this progress with her camera:
    AFTER Emily Used the 2 Products

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Мирис на свеж летен дожд :rain: ..Мхм..денов ми е посебен.. :wasntme: .

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Ахам,значи од воздухот е :worried:
    Едвај стигнав на работа,дури и како во магла ми е целиот пат додека одев до таму.
    Како во забавена снимка сум денес,не можев да заспијам додека не осамна,а само што заспав алармот ми се огласи :( Излегов цела поспана од дома,влегов во продавница да купам кафе,излегов со кроасани,па дури после се сетив дека требаше кафе да купам.Сега сум подобра,при себе сум,едно добро кафе ми ги отвори очите.

Загрижена сум.Не за мене туку за луѓето што ми значат околу мене.Кој премногу работи,кој воопшто не работи,и некои други ситни или малку поголеми проблеми.Или јас ги правам проблеми,незнам.Можеби премногу се грижам без потреба.Се што знам е дека сакам моите најблиски да бидат здрави и одморени.Парите моментално ништо не значат.Потребни се,ама не и за внатрешен мир.Не не,имам живи примери за тоа.Сакам само спокојство,ама не можам да го купам и да им го подарам.Тоа ме загрижува најмногу.

А љубов имам.Многу. И совест од едната страна сосема мирна и чиста,а од друга како да не може да поднесе се да биде потполно на место,па ми прави некоја дисхармонија во мислите.
    Ама тоа е животот.И во ред е да не е баш се во ред.
    За што би се бореле инаку,кон што би се стремеле,и што би посакувале ако баш се е совршено? ;)

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. la-lita-e

la-lita-e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    151
    Чудно ми е да гледам како некои со нетрпение го чекат одморот и го планират секое деталче,а општо во животот живеат ден за ден. Бев прочитала некаде низ фејсот-место да се прашуваш кога е следниот твој одмор,треба да си изградиш живот од кој не треба да бегаш. Плановите им се сведуваат на тоа,како да помине неделата,најмногу месецот,помирување со ситуациите под изговор-така е било пишано и не превземајќи ништо околу тоа,очајно ги прават истите работи и очекуват различни резултати. И кога ке дојде некој-шо има цели во животот,сака да се развива и прави шо ли не за да го постигне тоа,значи има дела,а не само зборови,се исмеваат и го нарекуваат со најгрди зборови. Он е ненормалниот шо се труди,општеството е нормално шо се задоволува со работите такви какви шо се и никој не сака да мрдне со прст. Освен за одморот. Одморот е многу битна ствар. Се друго е минливо и така е требало да биде. Ако ја имаа истата таа желба,тоа жарче за животот како таа желба и борба за одмор-животот целосно би им се променил.

16. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    ... татко ми ќе ја пријавел мајка ми на Брачен судија! :D
    Ќе се жалел како е ставен на тотален игнор додека она гладно голта турски сапуници. Дека бил осамен и тажен и дека Величествениот Суљо има поголема предност во нашата куќа отколку он! :D
    После она го испокара за една никаква лубеница која ја купил, со зборовите - ете Д, не научи и НЕ НАУЧИ да купуваш лубеници, па овој тажно ми се заврте со оправдување - па јас не зреам внатре! :(
    Па и за таа неправда ќе ја пријавел во истоименово шоу.

Викам - па вие со вашите проблемчиња има да ја пополните цела емисија, ќе нема место за други парови.
    - Е ако де, ќе ги собереме сите парични награди, и за 1во и 2ро и 3то место. Убаво ќе ни дојдат. ;)

:^)
    Патем, дали сте го забележале феноменот како Србите како нација се многу слични во поглед на реални шоуа и такви Срвајвор срања во боја со Американците? :D Ептен ја имаат таа жичка за соголување пред камера, на интимата, на домот и семејството. Ни срам ни перде, за пари ако треба ќе прднат во конзерва и после ќе го мириснат.
    Не се ни чудам што не се поднесуваат - па исти се. :D

А денот денес ми тргна со музика во изведба на плех оркестри и темата од Отпишаните, која во ваков аранжман звучи фантастично. Промешав задница и предница, како некоја улава, сама низ дома.

Коментари од страната на Пиволенд:
    " ... П.С: Ако не ги викнете Сарс и Дубиоза, скар јас не доаѓам. Одамна не дошле веќе ги заборавив...." "... Не свиреле со денови..."
    :rofl:

Па мислам стварно. Топол поздрав до САРС, треба да поседуваш бајаги уникатна способност да извадиш тон свирки низ Македонија во последниве 2 години, без ниту една нова песна!
    Сега уште Дубиоза, Дарквуд Даб и Хладно Пиво да ни дојдат и ќе заспијам со мирна душа.
    И Елементал, ќе заборавев. Сите ги сакаме, сакам да ги гледам додека не цркнам, секоја година, до испуштање на мојот последен здив.
    И сакамe топло ем скапо пиво, и ја сакав локацијата на паркингот - нормално ја добив. ;)

Коментар бр. 3
    "Лани сакав да се самоубијам од што беше досадно. Цело друштво бевме ко емовци со дијагностицирана клиничка депресија."

Сум рекла 100 пати - само депресија и досада поттикнуваат таква креативност на зборови кои инаку немало да ти паднат на крај памет.

Па како инаку јас станав така речита особа?
    :D

На Buttterfly, Lilit, JuLleE и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    СДК Вчера денот ми беше совршен, денес се надевам дека ќе заврши совршено.
    Феминки прекрасни сте, ви благодарам за честитките, за убавите желби и за сите тортички постирани. :)

На Lolipop23, Trendafilka и Lepaaa им се допаѓа ова.
  18. dancing.in.the.rain

dancing.in.the.rain Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    142
    Достоевски вика дека „убавината ќе го спаси светот“. Судејќи по лицата на луѓето кога шетам по улица, наскоро ќе има војна.
    Уф колку добро кажано! :D

На SexyLady, 1209, Trendafilka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. mamita

mamita Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    176
    Ех да беше ова само сон :(

20. Lady17

Lady17 Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    351
    Денес пријатно се изненадив. :wasntme: Татко ми нешто се двоумеше во врска со одморот. Доаѓа сестра ми и ми покажува некое ливче. Кога што да видам, на ливчето напишан број од хотел. А пак татко ми го сокрил ливчето никој да не го види. Ама го фатив на дело. Ахх татичко колку ме израдува. :D

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.