Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Да се подзамисли човек за тоа како функционира феминава... жими се’!
    Интернет конекција бедна... абе трошка!
    Ништо не се отвара, пошто и нема како без интернет.. или слаба конекција.
    Затоа пак феминава лизга брате ко луда... :D
    Се подзамислив... како функционира феминава и мојот компјутер кога ќе го исклучам :D
    Ме гледате ли сега..?
    ,..алооо... ви мафтам! ....по гашти сум! :D
    Шала..
    ил не!

На Miss.Ricci, Buttterfly, crazylady и 13 други им се допаѓа ова.
  2. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    3наеш дека си дома кога твоите те гушкаат и љубат оти си им фалел многу макар и на неколку дена да си отсутен.
    3наеш дека си дома кога откако си се навикнал на `домата` правиш нес кафе во омилената шоља, во другата цедевита и читаш СДК страници и страници испишани со преубави текстови.

Hема да мрчам дали пријателката од детството ме гледала скришум со завист (дечко ми тоа го заприметил), нема воопшто за ништо да мрчам, само ќе кажам дека се одморив од Cкопјево кога најмногу требаше, кога температурите овде беа 50, а јас се ладев на 20 и нешто па и 30 нека бидат.

Cе одморив на кратко, и еве сум тука, повторно.

На Buttterfly, Serafima, Stoimenovska и 10 други им се допаѓа ова.
  3. teletabis4e

teletabis4e Нов член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    27
    СДК што и да напишам се е смешно..

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Сакам да кажам
    10-ти Август,за некој сосема обичен ден,на некој му е роденден,а за мене веќе два месеци поминати
    како сум во далечната Германија.Немате поим колку пекав и бев нестрплива да дојде денот кога требаше да стапнам во Скопјето за да се качам во автобусот за Немачка-Имачка :lol:,како мало детенце
    што се радува на играчка иста таква бев и јас.
    Последната недела пред да појдам нон-стоп си фантазирав за тоа колку убаво ќе биде,ќе се прошетам,
    ќе идам на шопинг па уште што нема да си купам.
    Немојте да мислите дека со напишаниов пост само сакам да се фалам,напротив
    сакам да кажам колку тоа сум среќна
    поради тоа што една од моите поголеми желби се исполни.
    Сакав да се прошетам,да видам како се живее тука,како тоа тука е многу зелено
    поради тоа што скоро секој ден
    врне дожд сето тоа го доживеав.
    Еве последните неколку дена сонцето почесто се смее што е добро,
    па човек може слободно да излезе да прошета.
    Премногу сум му благодарна на татко ми,бидејќи да не беше тој јас немаше да бидам тука те
    сакам тато најмногу, ти благодарам :l: :hug:
    Два месеци,убаво поминати :o уште не ми се верува колку брзо поминаа . :(
    Ми останаа уште точно две недели,ахх брзо ќе поминат ќе ми фали овој живот тука со сигурност.
    А ќе ми фали и симпатијата богами :doh:
    Ама сепак ќе кажам само дома си е дома и каде и да одам со мисли таму сум.

Па Македонијо уште две недели и повторно заедно.
    И да ова лето ми е едно од најопуштените лета,не се замараш со ништо бе брат :D :rock:

Поздрав девојки,имајте убава вечер .. :* :*

На Foreveryoungiwannabe и zvezdakoska им се допаѓа ова.
  5. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Да бидам искрена со душа чекам да дојде септември. Ми треба друг воздух освен скопскиот, ми требаат други луѓе освен вообичаените. Многупати ми имаат кажано дека не сум за тука. Си ја сакам домата, со го обожавам Скопје ама леле колку ми се иде далеку.

Стоп за лицемерието наше. До вчера кукаше кога сите парадираа со дечковци и се лапаа на две минути денес таа го прави тоа. Ни реченица не довршува кога Ромео е тука. Ај не зезај, па што тогаш не викаш сите да се дружиме, да не ти биде досадно кога он пуши цигара?
    Другиов не знае што сака. Сакам, нејќам ама зошто, е како, е од каде. О боже недостаток на доверба, самодоверба и храброст. Убедена сум дека на мажите денес јајцата им се како од потполошка, минијатурни. Дополнителено се распукани.

А, ам јас си одам. Морам да се вратам ама знам дека ќе си одам.

На Shelea, Doozy, Sara123 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Е веќе аман, сите огласи ги превртив и пак ништо, па зарем толку е тешко да се најде една цимерка??? :@

7. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    сто пати пишав и избришав,заминав па пак се навратив на постов,незнам од каде да почнам а не ни знам што да напишам..
    утре тргам за македонија и наместо да се радувам јас сум тажна,се осеќам глупаво,некако не ми се оди,а сите ми се таму,целата фамилија..но зошто така се чуствувам,можеби затоа што тие премногу се одалечија од мене ... а немам никој посебно овде за кој би тагувала ..

и така веќе си го спремив куферот.. готовоо..нема да носам премногу работи годинава..не како лани..земи триста чуда а на крајот се во едно исто.

си заминува и братучедка ми сега..прекрасно ми беше со неа..се забавувавме премногу..ми фалаше да се намуабетам со некој на кому можам да верувам...ке ми фали многууу..се надевам догодинаа пак ке дојде..ова ми беше најубав период од летово.. муабетење и смеење до сабајле :rofl: :rofl: сончање по цел ден на плажа..ахх убавини..ке ми фалиш дади мојаа..и те сакам си знаеш нели :* :hug:

п.с утре во венеција ке одиме.. едвај чекам,иако веќе еднаш бев..

ке ми недостига и фемина..ке ми недостигате феминки,ке имам интернет на моб.ке ве посетам некогаш..имајте убава вечер,па се читкаме деновиве..

На Miss.Ricci, Divinebutterfly и Sara123 им се допаѓа ова.
  8. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Кога ти е најубаво, значи спремај се, бура иде, и се ќе однесе у пичку матер.

Значи, смешно ми е веќе, нема место за чудење :o не не, никако, нема место за прашување шо како, јасно како сино море е дека луѓето се покварени.
    Како бе човече можиш значи, ти, брат на мојот дечко, да си дозволиш, после се што има тој човек за тебе нправено и жртвувано да падниш ниско и не, не сум изненадена само исфрустрирана, како можиш да си дозволиш да шириш себичност кон тој човек кој ти е брат, и кон мене, шо лично јас, рака на срце, неам нишо згрешено и на место си се поставив, и играв со отворени карти и мислев дека се беше забавно и добро до сега еве.
    Кај мене се си е на чисто, исто кај мој А. ама кај тебе очигледно дали љубомора, дали себичност, дали некое си трето чудо се разбудило во тебе па сега ајде да го смениме редот дома и да прајем вака, а? И тоа се од човек шо има 25 години и 0 години стаж работа и амбиција за успех, свои пари, љубов, забава или нешто слично во животот.
    Еми не е само он, уште милион вакви ги има, и за жал, еве го, овој се погоди баш тука.
    Ама мене ич не ми е гајле, искрено, јас и мој А. се си имаме средено, измислено колку толку, плановите не ни зависат ни од брат му. ни од неговите, ни од моите. :)

Летово предобро за да биде вистинито испадна работава на крај.
    После два одмори, одморена, преодморена, шопингот у Солун, малку фалење да тупам, 50-80 посто, и то како вредеше денеска по најжешкото да се акам како будала, ама сега еве ме па, подновена од пета до чело, со нескафенце и милион филмчиња во позадина, дома, а со сепак милион мисли за се нешто.
    Стан...како ли јас да најдам стан за двајца, до 120 евра, на убава локација, еднособен или гарсоњера, значи нема теоретска шанса, се акам на овоа пазар3 ама џабе, утре летам во Скопје, морам да се акам пак цел ден,да си најдам ново љубовно гнездо за мене и мечокот...Осеќам утре ќе качам температура...

И нешто најбитно сакам да кажам.Мојата трансформација во посмирена, поладна, поискулирана и позитивна личност оде во предобар правец.
    Научив да речам на некој начин да се затнам, да не пискам како апната од ајкула, научив да си ја контролирам нервозата, бројам пустам јадам прсти или фрчам у себе, ама не попуштам бре.
    Црните мисли на минимум ми се сведени, предобри се луѓето мои за да јас така ги замислувам во мојата бујна фантазија на која и дојде крајот, сега е само кремова, мастило боја, со мирис на лејди милион пако робан, конечно шо си го купив, и секако, со попозитивни критики и мисли, е така!
    А на шо се долже тоа, епа на тоа што самата моја врска која планирам да ја крунисам со брак за некоја година здравје Боже, т.е единствено оваа ја гледам така во мојот живот, па мислам дека редно беше, мојата тешка страна од личноста, малку по малку да ја поттиснувам и отстранувам.
    Јас сум си јас, една ваква, нема да се сменам, ама некои карактеристики морат да се искоренат па ако треба последно нека ми биде тоа шо ќе го направам.

Летото, според мене, заврши, видов две прекрасни мориња, се изнапливав, оцрнев повеќе од било кога, се изнаљубив ова лето како никогаш во мојот живот, лето со најдобрите луѓе околу мене, лето во кое јас на некој пораснав пак еве, е ајде де!

И мама, златна мајка бре, аххх без неа би починала веднаш!
    Земала, купила поклон за мајка му на А. А таа пуста жена, малку постаромодно се носе, и сега преку моб и викам ааааааа ќе те модернизирам. И она: Ах мори Ано мила, не се трошииии, не сакам ништо јас, здрава и жива да си ми! А мама па ми вика, ааа не сака, само се прае дека не сака! Кој не сака вака :D Комедии на кило дома!

Е сега, одам да мезам tzaziki мислам така се пишеше, има да се лукосам, и винце или пивце, агата шо ќе изнесе, па после да се удавам во филмови, а собата заматена ќе ја средувам, шо да правам, душичето ми сака алкохолче!
    Неготинче бре!
    Моме тиквешанче! :D

На LilBaby, Trendafilka, happygirl и 4 други им се допаѓа ова.
  9. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Ми недостига да имам обврски преку ден. Цел ден на креветот или компјутерот. Не чини вака. Сакам да имам некои обврски кои ќе ме преокупираат по цел ден. Сакам да правам нешто , доста ми е од лежење дома. Сакам побргу да го осетам студенскиот живот. Да осетам што значи да бидеш студент. Уште малце, уште месец. Па на факултет. Наредните 3 години ме чекаат. А, сакав да кажам и дека имам многу добро претчувство. Иако бев убедена дека ќе учам Дефектологија, сепак нешто внатре ми кажуваше дека јас во Скопје нема да студирам. Во право бев. Се премислив, по не знам кој пат. Ако има некој кој е повеќе неодлучен од мене, нека каже. Ама, нема. Ама, ако, и овој што го одбрав не е лош. Всушност е многу добар факултет. Важно пак си продолжувам медицина, овој пат со 3 години и не поврзано со лекови, туку со бепчиња. А, велев јас нема шанси да продолжам медицина. Знаете како е : Никогаш не вели никогаш.

:)

На Buttterfly, Lepaaa, Cacy и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Нема ништо подобро од тоа на тмурно време да возиш точак на кеј и да слушаш музика на најгласно. И покрај тоа што тргнав со друштво возејќи си ги слушав омилените ми песни, размислував за себе и за својата иднина, за образованието, за него, за семејството, за градов, речиси за сè. И од мене го извадив речиси целиот бес, речиси целата тага и нервоза. На крај дождот ме изми, ги тргна од мене сите лоши чувства и сите лоши мисли. Се чувствувам далеку поубаво од тоа што се чувствував пред да тргнам на возење. А и оддамна се немав качено на точак и ова ми дојде таман. И решив додека не започнам со школо секој ден да возам, па ќе видам што ќе излезе од тоа.

На Buttterfly, sweet-cherry, Serafima и 7 други им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.457
    Допаѓања:
    103.613
    Се одјавувам за нареднава недела, идам и јас конечно да се солам во наше море. Па после две години и нешто више full time job одмор е права ствар. Кога бев мала си мислев одмор значи десет дена у Грчка, после тоа кречење, перење теписи и чистење или цело лето кај баба на село, сега сфаќам, одмор е битна ствар за сите ние кои вредно работиме преку годината, па и за оние кои не работат де :D И верувајте ми, не жалам ни една паричка за овој одмор, заработени ми се поштено и можам да речам, ќе си ги трошам со мерак деновиве. Маникирот за на плажа спремен, куферот спремен, алармот наместен, пасошот на сигурно и шоуто може да започне :rofl: Чекајте ме за недела дена со свежи приказни ;)

На thinkerbell, Stoimenovska, Elennaa и 7 други им се допаѓа ова.
  12. aaleksaandraa

aaleksaandraa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    34
    СДК многу сум среќна , кумашинката ни се породи по втор пат само што овој пат е машко бебувче. Ми го разубавија денот ама ептен.

На srcekrsacka, Lepaaa и PeaceLoveBasketball им се допаѓа ова.
  13. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177
  14. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    значи ова машкава популација се за никаде бе
    значи ако е колегата сингл и АКО му се допагаш те перцепира, а во спротивно-во врска женет и сл, ти за него НЕ ПОСТОИШ
    значи денес ми се случи да бидеме излезени на терен со колега-јас да видам што и како јас ке треба да правам кога сама ке излезам, а тој да БЕГА од мене-добро барем не пред клиентите, туку на вракање-а пред тоа леле вие сте новиот пар :D со еден таков намкор НИКОГАШ не би била-па последен на светов да е
    бог да чува и да брани, нема да можам да се изначудам-после тоа ме зиркаше, ама јас го ставив на игнор :!:
    а вчера му понудив партнерство на еден друг колега-ако има клиент за побрзо, ем тој ке заработи ем јас-МЕ ОДБИ денес сватив зошто-затоа што се гледа дека му се допагам а типот е во врска
    колкава НЕПРОФЕСИОНАЛНОСТ боже Господе :|
    и :!: откако настана овој хаос со изнајмувањево на станови за студенти, мислам во иднина максимално да се посветам на мојот онлајн бизнис-само да најдам време, бидејки не можам да најдам партнер во сета таа работа :doh: и верувајте ми дека е многу потешко од обичната работа-повеке напор треба да вложиш за да успее

15. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Уште малку, ќе играм на свадба кај братучедка ми. :dance: 8)

16. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.630
    Допаѓања:
    43.289
    СДК Ако утре извршам некој масовен масакар, немој да се чудите зошто, ова е првиот показател.
    Што уште нема да прочитам.
    А и не дружете ме многу, не знаете што се крие позади бројчево :D

На Serafima, Domino и TheKiketoo им се допаѓа ова.
  17. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177
    Ама ми нема нешто победно од оние машки,билдеришта кои си ги сликаат таканаречените стомачни,а сосе кревет тежат 50 кила.
    Па секако дека ќе имаш плочки кога стомакот ти се залепил за кичмата бре :lol:
    И сега ние треба да се палиме на тоа?
    нека идат тие во теретана,нек набијат некоја маса,а не вака жал да ти падне цц.

На Alesii и Elennaa им се допаѓа ова.
  18. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Една година помина откако се зачленив на форумов. Искрено не верував дека ќе напишам повеќе од 500 мислења. Мислев ќе ми здосади форумов и дека нема да се замарам што како има на него. Но, токму на овој форум јас запознав прекрасни личности, со некои од нив и се запознав. Сакам да кажам убаво е кога некогаш можеш да напишеш што ти лежи на душа, а никој да не те прекорува за истото :)

На Alesii, Divinebutterfly, Elennaa и 3 други им се допаѓа ова.
  19. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    СДК...По бурниот негативен почеток на летово, никогаш не би рекла дека остатокот ќе продолжи да тече по овој тек. Збогум негативности, добредојдовте нови и ненадејни позитивни моменти. Останете. ;)

И така јас се вратив и од вториот одмор. Одморена и исончана како никогаш до сега :rock: довлечкав куфер полн со прекрасно изминати моменти, прееемногу нови познанства и пријателства, и нова симпатија. Звучи како заљубена тинејџерка,ама така и се чувствувам. :lol: :inlove:

Независно што од пред некоја минута сум за една година постара, јас уште се чувстувам како малечко девојче. Па и не помина тоолку многу. :!: :lol:

Happy Birthday to me!

Прикачени фајлови:

На kate21, Serafima, zhap4e и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Да не ми се верува што ќе прочитам.
    Немам фејсбук и одеднаш станав психопат. Што збориш бе? :o
    Ете видиш, па сте знаеле повеќе за мене од јас што знам.

Опцијата ФБ да ти е глупава работа и не сакаш да си го трошиш времето на неа е исклучена. Ахам, ОК.

Мајке ми, баш си мислам која генерализација наредно ќе ја чујам. :^)

На 1209 и Serafima им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.