Форумџика на годината

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lining

Lining Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    185
    Колку ми е мерак кога ќе препознаам некоја на форумов и сваќам дека ја имам на фб и дека ја знам лично и дека си дружиме. Ама ептен ми се праи ќејфот. :D :*

2. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Има ли поубав ден од денот кој е исполнет со дружење,смеа,трачеви,кафе и гушкање. :)
    Беа кај мене цел ден неколку другарки,и бидејќи бевме повеќе денот ни помина одлично.
    И не само на мене туку и на мајка ми во исто време комсиките и дојдоа. :lol:
    Целата куќа беше ведра и исполнета со женска смеа...нешто непроценливо. :)

На mims-89, cinderella5 и Waka-waka им се допаѓа ова.
  3. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Ме мучи една голема дилема моментално. Дали да дремам сеуште на тераса и да чекам да се обидам да видам некој метеор, или да си се пикнам во кревет и да престанам да се глупирам? Хммм, тешка одлука, поготово кога сте голема мрзлива флегма како мене. :angel: :D

На la-chicka, tweety26, Elennaa и 3 други им се допаѓа ова.
  4. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    648
    Прекрасна саботна вечер.Што дека ке излезев само ке го мерев цела вечер Широк Сокак барем си останав во топло , со родителите многу филмови на Сител ( даде господ ) и преубава домашна атмносфера.
    Понеделник заминувам на одмор Фамилијарно :) се надевам на убав помин и убава боичка :D
    Добра ноќ |-) :*

На tweety26, tea4e и Special.Someone им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.357
    Допаѓања:
    286.460
    Во вечерните часови најубаво некако ми е да си кажам нешто.
    Малиов спие, прекасно е мама да ја муабетам на скајп...па вака ќе си олеснам душа.
    И саботава ја шкртнав...
    Не им се радувам на викендите толку многу како другите поради тоа што ние најчесто работиме за викенд. За мене викенд е преку недела, тогаш сум послободна да шетнеме малку надвор од градот и да се опуштиме од секојдневните обврски.
    И денес малиот прва, јас втора дури вечерта очи си видовме. Шетнавме малку на кеј после посетивме една моја другарка и поминал денот.
    Важно планот за утре е стокмен.
    Среќа не работам утре па од сабајле ќе можам да си завршам низ куќа некои обврски.
    Ќе одиме во еден музеј.
    Малиот кажа дека секој кој има нешто во главата и е интелектуалец или љубител на уметноста од цела област ја посетува оваа изложба. Читај меѓу редови ај ако те држи речи не :rofl:
    После тоа имаме резервација во ресторант со мајка му и тетка му. На тетка му и беше роденден пред неколку денови, па не покани жената... сама е нема деца, па ја посетуваме често.
    Правиме чест, де кај мајка му, де кај баба му, де кај тетка му.
    Сите сами пустите, свесна сум дека секоја минутка помината со нас им значи.
    Кај нас дома ништо ново...
    се повјубени и повјубени сами во себе и еден во друг :rofl:
    Малиот категорично одбива да оди во фитнес салон и да дели просторија или справа за вежбање со други луѓе, плус и испотени биле :rofl: .
    Па дома вежба ли вежба на тоа справите кои ги купи.
    Не знам кој стои повеќе пред огледалото јас да се сликам за фемина модното катче или он мускули да си гледа хахаха.
    Решен е модел да станува :tmi: , пусто годиниве го јадат како на време не се освестил.
    Најново му е колку е он само (не можам соодветниот превод да го најдам би дошло нешто како супер, жежок, кул) би можел и цел ден да си се пофаќа :rofl:
    А замислете па мене како ми е покрај него.

Мора малку и на смеа некои работи... инаку ќе го фрсне глава човек од обврски :wasntme:

На Buttterfly, Moira, tweety26 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Celui qui lutte contre les monstres doit veiller à ne pas le devenir lui-même. Or, quand ton regard pénètre longtemps au fond d'un abîme, l'abîme, lui aussi, pénètre en toi.
    Ете, само тоа можам да ти го кажам. Ме сфаќаш ли сега? Се си мислам дека нема врска на кој јазик ти кажувам, пак нема да сфатиш. Такви сме ние луѓето, сами си создаваме чудовишта, сами ги растеме, и пак на нас останува да се бориме со нив. Јас имам едно чудовиште, желбата да помогнам на секој, а знам дека на некои луѓе не можеш да им помогнеш без да заглавиш ти. А јас заглавувам од вампири, ама не од оние што цицаат крв. Од едни уште полоши, од едни што го цицаат животот од тебе. Зошто? Затоа што научив да го ценам тоа што ми го дарил животот, научив да се радувам на малите нешта затоа што знам дека секогаш има некој кој има многу поголеми проблеми од моите, кој има многу помалку причини да се радува од мене, а сепак е среќен. Научив да живеам како тие луѓе, научив да го ценам секој миг. И тогаш ќе дојде некој што има се што ќе посака и што не знае да го цени тоа, ќе почне да се жали колку е тежок неговиот живот, а јас ќе се трудам да му помогнам и ќе сфатам колку помалку имам јас. ќе сфатам дека јас во споредба со него сум сираче зраснато во Африка, без вода, без храна и без покрив на главата. И тука ми се руши среќата, тогаш ќе почнам да мислам дали навистина имам причина да бидам среќна, дали навистина се е толку убаво.
    Ама ќе ти кажам искрено, убаво е. НАЈУБАВО Е. Жал ми е што можеби не можеш да го цениш тоа што го имаш но јас сум најмалку крива. Јас си го средив мојот живот, знам дека твојот не можам да го средам. Жал ми е што воопшто се обидов. Се откажувам. Ако мислиш дека јас сум крива за нешто, се лажеш. Чудовиштата сами си ги создаваме, а твоите се многу големи.

7. Emche-kremche

Emche-kremche Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    112
    Од денес се посветувам само на книгите и астрологијата.Не ме интересира веке ништо,никој несакам да слушам.Кога мене никој несака да ме слуша едноставно ке си поставам некоја цел во животот,ке правам некои работи кои што ке ме прават среќна.Од секогаш желба ми беше да прочитам мнооогу книги и да знам се за aстрологијата.Да бидам искрена до пред некој ден бев :( затоа што чакав,чекав и бев подготвена да чекам до крајот на животот,ама си ја увидов грешката и сватив дека нема потреба толку да се замарам за нешто што нетреба туку да уживам во животот. :)
    Искрено имам прочитано мн малку книги скоро ич.Лектирте сите сум ги прочитала (освен овие сега што треба да ги читам).Ама од денес ке почнам да читам и тоа мнооогу (само не лектири).Едноставно тоа ме прави срекна.Треба уште нешто да кажам? ^_^

8. m.i.s

m.i.s Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    319
    Jake Dalton !!! :l: Зошто ми е толку сладок бе леле.. Ахх ... се заљубив во дечкото.. :inlove: :inlove: :D

Прикачени фајлови:

• jake-dalton.jpg
      jake-dalton.jpg
      Големина на фајлот:
      36,7 KB
      Прегледи:
      198
    • jake-dalton.jpg
      jake-dalton.jpg
      Големина на фајлот:
      26,1 KB
      Прегледи:
      198
  9. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886

На Cacy, Elennaa и Special.Someone им се допаѓа ова.
  10. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Истоштена сум... ни се измешаа смените неделава. Ама јас не се давам, му се спротиставувам на уморот, нема да ме совлада така лесно. Си го навикнувам огранизмот да се задоволува со 5 часовен сон, мислам дека е доволно за да функционирам нормално :wasntme: ... само во недела може да поспијам малку повеќе колку да ги наполнам батериите.
    И ете се спремив за тој маратон :lol: , што убаво си залади, јас си ги ископав пижамите на долги и има да спијам ко бебенце...
    П.С. Го обожавам звукот на дожд што тропа врз лим :)

11. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Како тежината знаела да биде скриена во неколку солзи.
    Ако, колку-толку, искрени биле и полесно е сега.
    И како човек да не пцуе кога тоа му е единствениот издувен вентил?

Пишував и пишував и пишував...можеби цел саат. Се отворив целосно и ќе излезеа на виделина работи што не би требало да бидат прочитани. Во никој случај.
    Глупа Каљопо, глупа! :swear:
    А си ветив дека веќе приватноста и вистинските чувства овде не ги искажувам.
    И за малку ќе се заебев.
    Ух, сега ми е милион пати полесно на душата.
    Идиотче.
    Среќа пораката беше предолга, може и беше некаков знак дека треба да си остане за мене.
    Па решив да си ја сочувам во зачувани мислења, можеби по потреба ќе си ја надополнувам.
    Нека биде ко некој вид на дневник.
    Чисто да видам до кај ми е прогресот.
    Сега ми останува само да се надевам и да го чекам денот кога тој пост ќе го избришам со насмевка на лицето бидејќи станал само црна дамка врз која сум завртела нов лист.
    А ќе дојде и тој ден.
    Ништо не трае вечно.

На mims-89, LilBaby, Sexybaby86 и 12 други им се допаѓа ова.
  12. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Koлку прекрасна вечер :) Ти буди нежни чувства дождот што полека лие... Си мислиш колку ли сум среќна што имам покрив над глава ! Уште да имам сега некое меченце до мене силно да си го гушнам, но... и вака е добро :lol: Некако се чуствувам исполнето :wasntme: Воопшто не ми се спие :yawn: No!
    Си гледам одбојка и се чуствувам еуфорично во два ипол саат сабајле :fubar:

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  13. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.132
    Ја оплескав. И тоа гадно. Добро сеа, можеше да биде и погадно. Не знам кај најдов сила колку толку да ставам стоп. Како го пишувам постов си мавам еден фејспалм. А од друга страна тоа долго ќе го паметам.
    Еден од оние моменти на кои се навраќате цел живот. Зошто бреее...
    Конфузна сум, цела глава ми е хаос. Не знам како и кога ќе помине периодов. Ама нека помине.

14. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.493
    Допаѓања:
    17.199
    Вчера и денес не сум баш активна по форумов, а? :?:
    Нема да бидам уште 2-3 дена, (барем така планирам, ако не испадне нешто како што знае често |( ). Кидам за СК неколку дена на гости, да прошетам малце, не сум ишла бог ти пита од кога, па сеа викам да искористам со гостите од СК пат за натака, наваму со аутобус. :lol:

Можеби ќе се видиме со некоја таму, ако ме препознаете, викајте :!: .
    Останете ми во добро расположение тука. Се читкаме за некој ден :* :hug:

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. stefigirl

stefigirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    124
    Ладничко..
    убава атмосфера
    Музиче..
    леден чајј..
    Правење нокти..
    love it :*

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.018
    Допаѓања:
    81.358
    „Луѓето се зближуваат еден со друг затоа што се плашат еден од друг. Човек се плаши само тогаш кога самиот со себе си не е согласен, се плаши, затоа што не се познава самиот себе си...“

Врска немам од која книга сум го ископала цитатов, чинам од „Вештица“ ќе да беше, зашто периодот кога сум го пишала делчево во drafts, се совпаѓа со периодот кога уживав во дружбите со авторовата Прашинка, а као случајно се совпаѓа и со периодот кога се думав дали да им се препуштам на чувствата или да си го следам разумот.
    Сега си се смејуФкам така под мустак и си спомнувам, дека ако го слушав разумот мој плавушански, немало далеку да стигнам.
    И ништо немаше да имав, ќе бев сама, депресивна и ќе кукав дека нема асален маж кој чекори по светов бел.
    И, сама ќе си бев виновна за тоа, нели? - Самааа.
    Мило ми е, што сум се усогласила, што сум ставила мост од мозочето до срцето, за да си се надополнуваат меѓусебно.
    Мило ми е што некако сум се спознала себе си - поточно, се радувам зашто најдов некој кој ми помогна да се спознаам.

На mims-89, Sexybaby86, Bright и 2 други им се допаѓа ова.
  17. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Да беше Леси од Македонија, никогаш немаше да се врати!

На Srekicka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Незнам шо ми требеше пак да го активирам фб профилот, ама пуста љубопитност да видам шо се дешавало :( ...
    Сите изнасликани во купачи,покрај плажи,на одмор со друштво, и почнав да плачам...
    Неможев да се воздржам ова лето ми беше катастрофално,цело време на диети, вежбам, се мачам за да ослабам, а на фб сите рибетини изнаредиле слики, се почуствував ептен грозно, само 2 пати летово бев на плажа, не дека неможев, туку дека не сакав,поточно ми е страм ;( да се слечам по купачи.
    А од Охрид сум...
    Знам дека никој нема да ми го вратит летово,ама болката која ја држам во душава несакат да си заминит ;( ... Си се колнам дека имам ваков метаболизам, си се колнам шо дозволив да се здебелам толку.
    А сега не ми преостанвит ништо друго освен да вежбам, да се трудам да ослабам бидејќи то ми е единствена преокупација со сево ова слободно време... Нема само да го сонувам телото што сакам да го имам, сакам и за матурата да изгледам супер. И си ветив самата себеси дека наредното лето ќе надохнадам за ова. ;( :u:

19. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Не се замарај многу со дебелината уживај. И имаш среќа што си од охрид. Јас затоа не одам по базени овде во мојот град поради истиот проблем не сум којзнае колку дебела него стомачето ме мачи. На базен не е толку едноставно идат повеќе млади а и ги знам овие какви се загледуваат. А на плажа немај гајле јас само у охрид кога одам си уживам на плажа ич не ми е гајле дали сум дебела или не никој не знам :P.

На Marbella му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Е кај мене е обратен проблемот, многу луѓе знам, затоа ми е незгодно ;(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.