Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Thebestone

Thebestone Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    63
    ајдее Шпанија ! :l:

На Elennaa, PeaceLoveBasketball и Glossy-girl им се допаѓа ова.
  2. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    648
    Недела.
    Денешната недела помина во припреми за утрешното заминување кај нашите соседи :)
    Преполна сум позитивна енергија, куферите се преполни со купачи, фустани , влечки, книги....
    Ништо не планирам однапред бидејки секогаш планираното не се остварува па се оставам на времето.
    Десет дена ќе уживам, ке одморам од Битолата, од Широк Сокак и ќе се вратам со нова сила за завршетокот на летото и за започнувањето на новата учебна година :)
    Иако целулитчето се гледа мене ми е гајле ке си ги сунчам новите купачи и ноџињата :D ( не сум ни прва ни последна )
    Ве оставам во добро расположение се читаме за десетина дена ..и уживајте во последните денови од ЖЕШКОТО лето :*

Прикачени фајлови:

На PeaceLoveBasketball му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902

Хахахаха да ти кажам дека доста слатко си ме изнасмеала а посебно кај овај блондираниов дел.хаххахааха.Врв си девојко.
    Иначе...јас абе јас навистина незнам што да кажам море знам.
    Вака.
    Живеам во град каде што многу сакаат да жират дезинформации за некого,да кажуваат 300 глупости.И измислуваат лаги.Едноставно да ги затвориш во ВЦ,ќе најдат јадење и ќе се најадат.Битно гладни немат да останат. :lol: Друга работа.Не гледаат за себе,гледаат за другите.
    Живеам во град каде што луѓето се доста заостанати. :fubar:

На srcekrsacka и PeaceLoveBasketball им се допаѓа ова.
  4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Значи, како да ви кажам, само јас можам да си ја потпалам косава додека пушам цигара! Талент невиден сум :tmi: Па земав одма ножичките во рака и си ги поткастрив изгорените врвови :wasntme: А само што си се избанкав, си ја исфенирав косава конечно (во лето не се фенирам, штом ја измијам, веднаш ја фаќам во реп или пунџа зошто жешко ми е) и малер. Ај, за убаво нека е. И така ќе се шишам, зашто додека бев на одмор немав регенератор, си го заборавив дома, па се миев само со шампон :lol: И нормално, сега немам коса, туку слама :tmi:

Туку, муабетот ми беше, уште една свадба се ближи. Свадбите дефинитивно се во мода периодов. Сите другари ни се испоженија бреееј! Што ќе беше ова? И тоа сите помали од нас, и СИТЕ со трудни девојки! Па аман бе луѓе, кај брзате? Јас имам 26 години и не ни помислувам на тој чекор, воопшто не се чувствувам спремна. За среќа, со дечко ми сме едногласни во врска со женачка/мажачка. Зошто да брзаме? До сега требаше ние први да се земеме, 9 години сме заедно (за 2 месеца), ама тоа кај нас не е мерило. Па јас не знам сама да се чувам, па уште да чувам дете, или две. Ма нема шанси, не се гледам во блиска иднина мажена и со дете. Сите ми се чудат на паметот, можеби некои мислат и дека намерно така зборувам, а потајно посакувам да се омажам, но не. The clock hasn't begun ticking yet! Ваљда некогаш ќе почне да отчукува, што знам :wasntme: Знам само дека се уште не сум спремна на заеднички живот. Мислам, убаво ни е заедно, одлично се согласуваме, секоја година одиме на заеднички одмори каде што сме 24 часа заедно, се знаеме како дишеме, и навики и се’, ама... Мажачка, no way.

Уште малку и ќе банкротирам од толку свадби! Не само за подароци, туку каде е облека? Каде се чевли, чанта, фризура, шминка? Добро де ај, на шминка заштедувам, сама се шминкам :lol: Ама дај олабавете малце! И му реков на дечко ми да не ни помислува да ме бара за жена, зошто ќе го одбијам! :D Ми се згази од смеење :lol: Му реков дека ќе му кажам кога ќе бидам спремна :rofl:

Морав да го кажам ова, однапред се извинувам на тие што планираат свадба или се тазе земени и им посакувам се’ најубаво. Ама, упатувам еден апел до моево (прилично големо и многубројно) друштво: TAKE IT EASY WITH THE WEDDINGS, GUYS! :nod:

На calliope, mims-89 и Trendafilka им се допаѓа ова.
  5. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.065
    СДК ... ете влезе нешто конкретно ново во мојов живот ... мојот нов кревет. Па со здравје да си го лежам. |-) Частам :coffee: ;)

На faye, bittersweet, crazylady и 16 други им се допаѓа ова.
  6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Што е со мене? :?:
    Сум станала поемотивна од секогаш, дозволувам на секакви битни и небитни личности да ми го расипат расположението, а воедно и денот, се повеќе се трујам со цигари и покрај ветувањето дека ќе почнам да ги откажувам, а најубавиот дел од деноноќието ми е ноќта, поточно оние неколку саати спиење затоа што тогаш неморам да се соочувам со реалноста. Неколку пати без причина и се развикав на мајка ми, а после тоа цел саат плачев затоа што ми беше тешко што сум постапила така одвратно. Да не зборувам за тоа дека покажувам се помал интерес кон скопскиот ноќен живот и сите пропратни работи со него, затоа што сите оние позерски фацки немилосрдно ми лазат по нерви.
    И не е ПМС, барем во тоа сум сигурна. Всушност знам кој е причината за ова, ама мудро си молчам, барем другите да мислат дека сум силна, издржлива.
    Отидов да си правам кафе, се надевам ќе ми го разбистри умов. :coffee:

7. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    СДК

Среќна сум!

На lunicka и Lepaaa им се допаѓа ова.
  8. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Се вратиииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииив !

Уште некни ама дури сега имам време да седнам како што е редот на Фемина. Исончена? -Да, колку да се каже дека сум била на одмор, на сите делува маслиновиот зејтин само мене не. |( Убаво поминат одмор, не е најубав бидејки лани ми беше најубав. Сватив нешто, во друштво на одмор не ми е убаво. Да се чека тие да станат па сите да јадеме, па да ги чекаш да се облечат, 300 глупости. Лани шо убаво беше, само јас и дечко ми, ред си имавме, во толку и толку стануваме појадок плажа, од никој не зависиш. |( Ама ајде, солидно беше... Не ми недостасувавте воопшто, дури и добро ми дојде малку ги одморив очите од компјутеров. Едно чудо се случи, ништо не си купив. Лани уште вториот ден ми беа истрошени парите на глупости а оваа година само една чантичка секојдневна од 5 евра и то је био све. Немав воопшто желба да трошам пари и да ви кажам убаво е чувството кога ке си вратиш дома пари од одмор, ке ги скриеш некаде и никој не знае дека ги имаш. :bandit: Имајте убав ден сите. :*

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.577
    Допаѓања:
    252.072
    Да не се повторувам и јас, ама морав, срцекршачка како ме насмеа со нејзиниот пост :D .
    И тој е рак и тој имал 2 сообрајќајки :rofl: .
    Девојко, легенда си :D .
    Вакви луѓе сакам да имам во животот бре, позитивни, да ме смеат секој ден :) .

10. anamariia.x3

anamariia.x3 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    857
    Одсекогаш сум ги мразела завршните церемонии на Олимписките Игри.Зошто?
    Тогаш завршува и спласнува спортскиот дух кој го опкружува целиот свет.Во тој период луѓето се фокусираат на спортот,тој е топ тема.Период во кој политиката и меѓународните односи се во позадина.И еве.Денес е денот кога тој период завршува.Додека овие 20 дена насловните страници на дневните весници ги красеа изовредните Мајкл Фелпс,„молњата„ Болт,американскиот Дрим,од утре повторно ќе се пишува за војни,за преговори,за што уште не.А јас овие ОИ ќе ги памтам по тоа што оставија голем впечаток на мене за и јас да се пробам во спортот.Затоа и ја сакам Олимпијадата.
    http://msnbcmedia.msn.com/i/MSNBC/Components/Photo/2012/August/120809/pb-120810-jordan-burroughs-kb-145p-03.jpg #respect
    Во оваа прилика ќе искористам со оваа песна да ги поздравам сите оние спортистки и спортисти на форумов коi се желни и они еден ден да се качат на некој од пиедесталите на ОИ и со гордост да је пеат нашата химна.
    http://www.youtube.com/watch?v=66molzUEkWI

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    Денес сум во DANCE MOOD, oнака озбилно. Си играм низ соба со крпата во едната а политурата во другата рака и се осеќам ко ритмичка гимнастичарка.

А да и еве ја темата на која грациозно се движам низ прашината :)
    http://www.youtube.com/watch?v=-ilXc0j1iHA

12. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    ме запрепастивте со бројот на лајкови за мојот последен пост-морам да признаам
    а тоа дека ептен не споила судбината или не незнам само знам дека кога се вракав накај дома бев ко со мокар чорап некој да ме мавнал-од смеење :D
    а тој и даваше знаци и на една друга колешка-со допири исто како и на мене(за вчера зборувам) ела свати го де
    јас ке си останам весела и позитивна, а што понатаму ке се случува-ке видиме
    инаку-колку брат ми е :P :)
    и можеш 19 сообрајки да имаш тоа ништо не значи а Рак со Рак, ама ИЧ не си одговараат-според хороскоп

На LilBaby, sesilija, ludoto19 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Мразам луѓе кои ветуваат многу, а толку малку даваат, за жал живеам со таква личност - со татко ми
    тој знае да ветува, да ветува и на крајот ништо :@

На Chica.Loca, Elenuskaa, Hkikica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177
    Во мене се вселил (жими изразов) некој дух кој сака да слуша psy trance.
    Ама сабајлево случајно пуштив да видам што музика е,и останав :lol:
    незнам што толку ми се свиѓа бре,ама цела соба на кабли смрди од што пуштам песни на најјако,очекувам полиција во секој момент дека цел комшилук е на нозе,а брат ми колку и да се дере не го слушам.

http://www.youtube.com/watch?v=T3TfujvT1rA

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Чувството кога ќе ти дојдат роднини што трет пат во животот ги гледаш.
    Ти викаат дека повторно ќе се видите, ќе дојдат.
    А ти знаеш дека тоа нема да се случи, освен за погреб или свадба. :yawn: :emo:

На chocolate.chick, PeaceLoveBasketball, pupi.girl и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Тонам периодов. Ама не во депресија, туку онака, се она што останало во мене како спомен на некоја личност што веќе немам намера да ја споменувам, се она што се изградило во мене заради него, тоне. И сфатив дека зафаќал огромен дел од мојот живот. Толку голем што кога се ќе се потопи, дали со алкохол, бес или едноставно од времето, јас ќе бидам сосема нова личност.
    Бавна смрт е, пече, и го мразам заради тоа, што можеше се да се заврши на многу побрз и полесен начин...ако имаше трошка совест во него можеби и ќе го направеше така.

И не, не е дека сакам се да исчезне засекогаш, сепак одредени работи се дел од мене, колку и да не сакам да биде сега вака, туку периодов ме владее таков бес што на моменти не се препознавам, дали сум сеуште во некојси шок, афект, не знам. И не дека јас сум била цело време под негово влијание да ми го сменил целокупниот психолошки профил, туку јас пораснав со него, и затоа со целиов овој хаос малку чудно се справувам.

Сепак, светлата точка во целиов овој темен круг, е дека депресијата сеуште на затропала на мојата врата. Нема солзи, нема плачки, нема лигавење ниту патетични обиди за одмазда, само јас и мојот гнев со чаша вино. Мајка ми и тој велеа дека сум многу јака во вакви моменти и дека тешко некој може да ме расплаче. Немаат поим колку не се во право, ама јас ќе дадам се од себе да остане мојата насмевка на лицето, ќе пеам и гласно ќе се смеам, за инает на животот.

Лута сум на себе, што толку лесно се предадов, што толку лесно дозволив да верувам на некого, што тој некој ја уништи целата престава што ја имав за него, и што мисли дека тој победил. Да, тој си мисли дека тој е моментално во подобра положба од мене.
    Но добро, кој високо лета ниско паѓа, па се надевам дека ќе тресне на глава па од ударот малку да му проработи паметот...кој е прашање дали го поседува.

Лута сум, бесна, гневна, и затоа има да си ги облечам најубавите штикли, усните ќе ми бидат со црвен кармин и можеби нема да мачкаат нечии туѓи, ама јас ќе бидам бар за момент посреќна.
    Јас, тие, штиклите и кафаната, заедно сме во нови походи. Јебига, заклучувам особено важно поглавје од мојот живот, мора убаво да се закопа и да се налее за да порасне тревата :)

На la-chicka, Tenkai, Monroe и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Koга со радост ќе прочепкам по старите работи, низ оние детски играчки грижливо сочувани од децата кои не знаеле да играат и од времето, кога ќе ги видам сочуваните цртежи и идеи, складно наредените салфетки, добиените признанија, корисно исполнети слободни часови... и ред други работи кои од денешна гледна точка изгледаат мали работи, но за тоа време огромно богатство - ме тера да се запрашам: Дали јас сега создавам нешто што е и ќе биде вредно во иднина?
    *Се надевам дека ќе бидам силна и издржлива за да фатам еден поинаков, попросперитетен пат на животов...

п.с. Скопје, доаѓам на ден и пол, се надевам дека ќе си посвеж и поладен. :)

На Monroe, Oxymoron и Hkikica им се допаѓа ова.
  18. wildness

wildness Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    23
    Вчера вечер излегов со братучетка ми, што живее во друг град. Ја имам спомнато некаде мислам дека. Си поминав преубаво, а тоа е тоа, кога најмалку очекуваш најубавото се случува.

Прво отидовме во еден, па потоа во друг клуб. Мене ми се муваше со некој, и кога и' кажав на братучетка ми толку фалеше, на една журка, да сврти еден типец накај мене и да каже "Ајдеее, играјте, заедноо!" . Овој кога се сврте, не се ни покајав што и' кажав, кај го најде овој лепотан од сите тука. Само што он ја глеаше некако бледо пар секунди, и после се сврте накај мене и почнавне да играме ко луди, овој ми вика после нешто на ангчиски ми збори, јас му одговарам и се залапавме...

Луѓе незнаете колку ми беше убаво, после дознав дека е од друга земја, незнам дали ми рече Австрија или Австралија, битно незнам ни име, ни ништо за него и сега нема шанси да го видам или најдам. :(

Преубав беше, совршен, и сеа нема туканда се лигавам, ама нешто сфатив. Се' што е убаво кратко трае!

19. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Ајде бре време мрдни малце туу нестрплива сум веќе да не ми беше згодниот цимер :wasntme: да ми го остави лап топот ќе си умирев сега од нервоза
    го гледам саатото и бројам, бројам минути до поаѓањето на автобуска
    :o: :o: :o:

уште една добра вест за мене Петко е Слободен ^_^ ^_^ ^_^ :rofl: :rofl:

20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.628
    Допаѓања:
    43.275
    СДК се чувствувам ко да си го читам дневникот кој го пишував кога имав 13 :^)
    Ако ме сфатил некој на што мислам, значи не сум единствена.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.