Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MidnightFlower

MidnightFlower Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Сакам да кажам дека дури и на Фемина е пусто во 4 сабајле..

Прилично сум осамена последниве 10тина дена.
    Очекувам промена. Се надевам набрзо, бидејќи уште долго вака и ќе полудам..

На Rihhana.33 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Совршен спој,
    Совршено лажен.
    Дали спрема себе или спрема другите, не знам.
    Можеби само совршена лага.
    Не. Ништо па и не е совршено.
    Нит искрено.
    Кога не си искрен најпрвин со себеси, што очекуваш за останатите?
    Збунувачки дефиниции,
    Неискажани и неразберени.
    Можеби и не постојат.
    А не можеш да објасниш нешто што не постои.
    Реалноста е различна од различни агли, наше е само да си избереме агол.
    Нејасна раштрканост. Исто ко и постов.
    Бесцелно.

Ај добро утро, оде Каљопа да брои овци дури и’ ги сечат дрвата.

На Monroe, marama, Monna.Monna и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Emche-kremche

Emche-kremche Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    112
    Чудно се чувствувам.Незнам зошто.Ама тоа и не е така лошо кога ке се присетам какви денови доаѓаат.Денови со смеа,забава и безброј радости.
    Едвај го чекам утрешниот ден,за да купиме потребни матерјали и за да изработиме.Не е важно дали ке биде мн убаво или не,важно е дека ке се забавуваме.
    Сега се смеам,бидејки ако плачам на никој нема да му биде гајле.
    А вчера толку ме погодија зборовите на татко ми што помислив на разни работи.
    Ама лутината и нервозата ми помина,бидејки ако уште сум нервозна пропаднаа деновив што доагаат,а тие може да ме направат мн среќна.... :)
    Имајте убав ден! :) :*

На Rihhana.33 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Си седам на балкочето,ве читкам а истовремеено дишам чисти,утрински,свеж “морски“ воздух :lol:
    Сношти бев да го прошетам гратчето.Девојки,има ли нешто поубаво за нас од тоа да шеткамее по продавници ,раазгледувамее... :D Убајни... :inlove: :inlove: :inlove: :D

На snegulkabela, Elenuskaa, rici.aaaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Рецензиите одобрени.
    Љубовта уште посилна.
    Патиштата - чудни.
    Срцето - храбро.

1 година си тука да ме љубиш, да те љубам. И друго не е важно. Вечер ќе наздравиме во наше име, за нашата Љубов и сите доживувања што ги имаме.

:*

На Buttterfly, Divinebutterfly, Bright и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Доме слатки дома, ах колку било убаво после 20 дена да се вратиш дома, во твојата соба, кај тоите пријатели...

Стигнав жива и здрава, до душа нозеве ме убиваат 6 саати стоев во еден автобус, затоа што нашиот се расипа, па моравме да се селиме во друг кај што немаше ни едно слоодно место, па моравме да стоиме :| 80 души во еден автобус
    Хаос!!
    не усеав ни да јадам, ни да се напијам вода, за спење па ич..

Како и да се сега сум си дома и ништо друго не ми е важно

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  7. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    За малце ќе останев без диплома. :( Срцето ќе ми излезеше. Тргнувам јас да се потпишувам и да си земам документите и оп нема ми ги. :worried: Тражи ги, де ваму, де таму, нема, јок. Класната ќе се онесвестеше, а богами и јас. А таму биле, сите на едно место. Ама, мојта класна паметната забутала ги во некое ќесе моите документи, па едвај ги најде. Лелее, камен од срцето ми падна. Мислев дека нема да се запишам на факс. Ама, сега здрави, живи, цели, тука се до мене и си ги гледам. Ту бре и јас заврши.
    Ај да ве почастам. Големо школо сум завршила :wasntme:

На Buttterfly, Annath, Plavusa.17 и 20 други им се допаѓа ова.
  8. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Пред 8 години во едно саботно попладне на свет дојде моето синче.Веднаш штом се роди почна да врне силен дожд за кој постарите велат дека значи бериќет.Јас бев млада мајка ,а тој беспомошно бебенце. Созревав јас со него ,а растеше тој со мене.Ги учевме работите попатно ,понекогаш исправно понекогаш не .Ме научи да бидам дете ,да си играм со него разни детски игри ,а сјајот во неговите очи ми ја грееше душата и ми кажуваше дека сме на вистинскиот пат.Сега после 8 години тој е прекрасно момче,фино воспитано и секојдневно со неговите постапки не прави да се гордееме со него.
    Среќен роденден сине,да си ми жив,здрав и весел уште многу,многу,многу......

На Buttterfly, Annath, Juicy03 и 33 други им се допаѓа ова.
  9. Alegriaa

Alegriaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    260
    Се вративв! Добро не одмор, туку како од мртвите . Мило ми е што работите ги гледам на друг начин.За разлика, ПОЗИТИВЕН.Одвај чекав пак да ве читнам и малку да се посмеам на некои уникатни коментари во одредени теми. Ахх, па колко вежбањето може да те промени. Во душата се чуствувам смирена бидејќи го направив тоа за кое што собирав тolku mnogu hrabrost.

На snegulkabela му/ѝ се допаѓа ова.
  10. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    СДК 1.
    Ако вчера беше ден како за петок 13-ти во буквална смисла на зборот според филмот де, не дека сум нешто суеверна, опкружена со лица кои шират негативна енергија, денес е сушна спротивност.
    Добро сум ја научила лекцијата на брзо простување и не водење инат уште да знам како да не ги перцепирам луѓето кои шират негативна енергија. Ајде можеби ќе измислам топла вода па ќе успеам да направам бај-пас на негативната енергија да не допре до мене. Некогаш навистинаимам какано опкружување кое неможам да го избегнам. Ми прави притисок и ме гуши.

СДК 2.
    Ако ви здосадил ентериерот по дома слободно викнете не нас. Ќе направиме да ви биде интересно по дома ем ќе ви ги потрошиме парите. Ако сите прво прават чуда по дома па потоа одат на одмор ние правиме обратно. Е тоа е де, досадно ни е по дома па си изнаоѓаме работа и имаме вишок на пари за трошење. Кому му е гајле што ланскиот ајвар бил препржен а уште помалку дали оваа година ќе бидат добри пиперките - црвена капија :!: така се викаат.
    Овака го препаднавме заседанието на АСНОМ по дома од наши идеи. Не, не Цацко ништо не прави додека не изкалкулира, пресмета економска ефикасност и исплатливост.
    Колку помалку си зависен од државата толку подобро за тебе ;)

СДК 3.
    Барем една од тие желби, муабети, гласини да ми се оствари и ќе се качам на коњ :tmi:

На MSkorpionka и Serafima им се допаѓа ова.
  11. Elichka

Elichka Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    545
    СДК дека си најдов уште еден другар сличен на мене. По карактер.
    Сфатив дека, иако однадвор тој е силен, храбар, ги смее сите, сите може да ги усреќи, постојано е позитивен, внатрешно не е исто. Ми кажа дека нешто што најмалку сака е луѓето да се мразат, и ми кажа дека се плаши. Се плаши од загуба на пријател, се плаши да не се скара со некој. Ми потспомна дека некоја :!: го повредила, на кој начин не ми кажа, па затоа му е сето ова... До каде стигнавме луѓе?
    Почнуваме да си нанесуваме болка и страв едни на други.. Зар има потреба? Јас мислам не.
    И, сакам ваков човек како него во животот. Луѓе, пред да разговараме бев :doh: |( :worried: и за 2 минути веќе: :D :rofl: :lol:
    Ти благодарам Господе што ми прати ваков човек!
    P.S. Му го сакам стилот на музика. Слуша рок. Like me. :emo:
    Го обожавам бре! :D
    Имајте пријатен ден најмили. :l:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    I ne shvatam sta mi se desava
    Nedostaje mi rec koja resava

http://www.youtube.com/watch?v=s8Spc9Oh5vY

На Springy и starbucks им се допаѓа ова.
  13. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    СДК имам голема инспирација, сакам да го запомтам денот, денес е роденден на моето кученце Теочан :party: , а вчера беше месец дена од моето зачленување на фемина! Хореј! :clap:

14. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    Сдк,

Додека сите трчаме за утре, го заборавивме денес.
    Трчаме за добиеме повеќе. Да добиеме пари, да добиеме луксузен живот, да добиеме почест, да добиеме подобро и што поистакнато место во општеството...
    И така, ден за ден, го заборавивме денес, а живееме за утре.
    Некој остана без нашиот поздрав, кој го очекувал; некој остана без нашата прегратка и подадена рака, која му била најпотребна; некој остана без нашата љубов и добар збор дека се ќе помине...
    А ние слепи, трчаме ли трчаме по материјалното. Се она што се добива и останува на земјата, а никој досега не го зел со себе онаму каде оди душата.
    Да, потполно го заборавивме денес...
    А во суштина само тој постои, се друго е илузија, зашто никој не знае што носи утре.

На bittersweet, savana, Peppermint и 18 други им се допаѓа ова.
  15. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    Don`t hate what you don`t understand....

На eli25 и anneyy им се допаѓа ова.
  16. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.065
    СДК ... бев ли крута, ладна, себична? Направив ли голема грешка, претерав ли? Треба ли да преминам преку се? Да се борам или не? Да очекувам промена на подобро, да очекувам дека вистински ќе се потруди ... дали воопшто да продолжам, дали да се опуштам и препуштам? Дали сепак да продолжам да давам несебично, не очекувајќи возврат ... Вреди ли да преминеш брда, долини ... планини ... за нешто што чувствуваш дека срцето и душата го носат во себе и имаат желба да го имаат засекогаш?? Треба и вреди ли да се жртвува човек?
    Почна главава да ми тежи, душава да боли буквално ... милион прашања, премотувања на филм ... милион мисли, емоции ... А одговор? :worried: Како да го пронајдам?? :|

На Divinebutterfly, eli25 и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  17. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Зашто сите купиле ко мојот бел, цветен корсет од Елит? |( А толку го сакам корсетот, уште кога ги донесоа ми го купија. И туку гледам, сите во различни бои го имаат, е аман! Но, тоа нема да ме спречи да го носам.

18. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Aх бе Плавушке, многу се замараш со безвезни и површни работи . . .
    Hемој ваквите работи да ти ја одземаат концентрацијата и на факс сега од септември.

3ашто воопшто ти е важно дали некој носи 3 пати поголем прслук или цветен корсет ко твојот? :?:

A те читам дека се нервираш кога ти се мешаат во животот, и ги коментираат твоите постапки. E ајде де.

:hai:

На Hipster, Mishela, BlackSwan5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^Па ај нели е глупо сите во ист корсет :worried: на сите глупо им падна што бевме во ист вчера по дипломите :lol: трагикомично.

20. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.097
    СДК дека многу ми е глупо во последно време,ме фати депресија,често сум нерасположена,ми минат црни мисли низ глава,зошто оладе љубовта,до кога бе вака :fubar: ,зарем зависта ,омразата и простоќата треба да владеат со нас |(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.