Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Во моментот ова:
    [​IMG] :)

На ViktorijaMari, SexyLady, Monna.Monna и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Кога сме веќе кај полусестрите, имам и јас полусестра. На почетокот кога татко ми ми кажа дека ќе имам полусестра не бев баш најрадосна, бев на почеток на пубертет, 13 години и тоа ми изгледаше како најголем проблем. Не спомнував дека имам полусестра, не сакав да знам за неа, но како што растев од месец во месец се повеќе ја засакував и сфатив какво богатство е да имаш сестра, посебно ја засакав откако за прв пат ја видов четири месеци откако се роди. Имав можност и порано да ја видам ама не сакав, будало дете. Од тогаш никогаш ја немам наречено полусестра, иако понекогаш морам да објаснувам дека немаме иста мајка.

Сега иако немам можност да ја гледам толку често, ја сакам повеќе од се. Повеќе и од татко ми и мајка ми ја сакам. Друга работа е што денес ме изненади жената на татко ми кога ми пиша порака на фејсбук и ми пиша „Мила прашува дали ќе дојдеш да пливате заедно со мускули?“ и се збунив. Не знаев што точно ме прашува и да не е некоја грешка, ама потоа откако се објаснивме, разбрав дека всушност мојата мила сестричка која наполни четири години пред месец дена, сакала и јас да одам со нив на викенд во Грција. Кога ја прифатив поканата ми рече дека Мила ќе била многу среќна. :) Се стопив целата и посакав во моментот да ми биде тука покрај мене да можам силно да ја изнагушкам. ^_^

Многу се каам што бев толку злобна и толку ладна на почетокот, но се радувам што на време сфатив дека таа е иста крв со мене и дека сме толку исти што не можам да не ја сакам. Таа е моето ангелче. :inlove:

На Buttterfly, crazylady, Strumfeta93 и 25 други им се допаѓа ова.
  3. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Понекогаш болката е толку голема што забораваш дека боли, стануваш безчувствителен и продолжуваш... Но овој пат газиш се и не ти грижа за ништо и никогу...

На Springy и Lepaaa им се допаѓа ова.
  4. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Дека утре ја мењам бојата на косата.
    Од бринета, сум плавуша веќе од декември, но малку ми здосади, се една оваа истанијанса, бебешко плаво, што со месеци ја добивав, и сега ми светна, јас сакам нијансирана коса!
    Прибидејќи имам виткана убава коса, лесно ми се обликува, а права а виткана, си стои она, решив да и приредам изненадување утре, нијанси од крем, плаво, златно, карамели, медови и такви бои.

И сакам да кажам дека овие денови заглавив со Грејс анатоми серијата, значи незнам дали има некој друг на форумот, сумљам на некои, и они сами си знаат кои, ама луѓе, јас кога ќе заглавам со филмови заглавувам искрено длабокоооо.
    Денеска имам изгледано едно добри 7 епизоди од по 40 минути,и бев испадната, си средив обврските, и еве ме сега, желна, нестрплива, со нес и сладолед во рака, се оптегнав пред лап топ и готов, ќе пуштам пак серија :tmi:
    Остај тоа што си гледам, ами и се соживувавм, ги жалам, ги зборувам наоколу но и ги сонувам ејјј, ги сонувам, посебно Кристина Јанг, лепотицата! :D
    Шала на страна, си ја кажав маката јас, се внесувам во сериите и си заглавувам, ве има уште тука, па ајде нека не биде, одам јас да мавнам уше една епизода! Гад блес ми. :D

На crazylady, Strumfeta93, PeaceLoveBasketball и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Статус на 11 годишно девојче на фб :o
    К***о не се мешај во нашата врска, за да не ти ги собираат коските на сред улица :@ :@

се запрепастив кога го видов ова
    Добро што им е на денешниве деца, јас на 11 години играв ластика, наинтендо, мижанка, брканица на улицата а денешниве деца :x :x
    Катастрофа :!:

6. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Sdk imam custvo kako da ziveam vo holivud sve glumci i glumici,devojkive doterani,zgodni mislis deka se od seksot i gradot,a momci fraeri gi sarmiraat,ama ovie gi ignoriraat,a be lepota.

На srcekrsacka, ViktorijaMari, pamelche и 3 други им се допаѓа ова.
  7. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    sdk mrazam koga nekoj mi se mesa vo zivotot

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Ти невесте, јас госпоѓа.

Доживеав на 21 година во кафич да ми речат: „Госпоѓо, повелете вашиот леден чај.“

Госпоѓо? :^)
    Госпоѓо?!

Се почувствував како накинџурената тетка што седеше спроти мене.

Туку, понекогаш многу посакувам да живеам некаде на запад, каде комшиите не само што не се осудуваат да ти видат во кесето, туку воопшто не ги ни интересира туѓиот живот.
    Ладни биле луѓето? - Ако.
    Подобро да се ладни едни спрема други, отколку да изиграваат зачин, па да се мешаат во сечија манџа и да ги решаваат туѓите, наместо своите проблеми.

„Добар ден комшике! Нешто денес покасно одиш да пазариш... тек сега да не стана од спиење?“
    - Добар ден и на тебе, ама веќе трет пат одам во продавница. Не знам како не си ме забележала.
    „Аааа, гледам јајца си купила, торта да не правиш?“
    - Не бе комшике, ќе мавам со јајца по прозори, затоа ги купив |(

На Buttterfly, Hipster, crazylady и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^Ако нешто те теши, јас имам дочекано за сестра ми кога беше помала „ќерката“ да ми речат, и сега на одмор кога барав поклонче за неа ми вика тој „Оу ју хев кидс? Ај хев кидс туу!“ на мои 18 години. Ццц. Абе колку да ти се обрати човек, да се најде во муабет :D

Инаку СДК зошто ли зошто сум таква стегаџика?! Сеа нема да можам да спијам до резултатите од уписот. Аман од мене, аман!

На AnaKarenina, cinderella5 и Mishela им се допаѓа ова.
  10. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.554
    Не за џабе кажале дека животот е постојана борба. Се борам за подобро работно место, подобра егзистенција, се борам за уште поголема љубов на која и Данте и Беатриче и би позавиделе. И супер ми е.

Никогаш не сум можела да сфатам апатични души, луѓе на кои им е сеедно дали се на врвот или тонат во амбис. Најголемо зло е рамнодушноста, да вртиш глава на проблеми и на радости подеднакво. Каков е тој живот без борба? Празен.

На Buttterfly, zarah, crazylady и 18 други им се допаѓа ова.
  11. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    сдк .....уживам додека го слушам како зборува , и што зборува
    Не пропуштав интервију или што и да е кога ќе најдев некоја статија за него или кога ќе го видев на тв...сега го гледам на МТВ и ми текна колку повеќе следев што има на тв и колку читав весници ......

Прикачени фајлови:

• visar-vishka.JPG
      visar-vishka.JPG
      Големина на фајлот:
      29,6 KB
      Прегледи:
      439
  12. teletabis4e

teletabis4e Нов член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    27
    СДК безобразни? :?: Не можам да најдам збор шо би ве опишал. Многу назад е отидено човештвото.. Комунизам????? Од социјализам сме далеееееееееееееееко..

13. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Кој нејќе многу внимание од околината? Ама ако тоа ги става во прашање гордоста, почитта и достоинството, не фала. Доволно ми е ова што го имам, не се жалам, барем не го добивам на мизерен начин.

На Cakica, SexyLady, PeaceLoveBasketball и 2 други им се допаѓа ова.
  14. phoenix4235

phoenix4235 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    201
    XxX студира на XxX факултет?
    Алооо само што конкурираше и уште не примен/а одма на фејсбук да се пофалиме :!:
    Идни академски граѓани не знаат да прават разлика помеѓу конкурирање на факултет и уписи! :swear:
    Што ако не те примат? :hai:
    Земи го индексот в рака па фали се колку сакаш!
    Ама според мене во нашава државичка не е успех да се запишеш на факултет....тоа сите го можат! :)
    Земи ја дипломата со висок просек и навреме завршен факултет па фали се тогаш колку сакаш :)

На Hipster и cinderella5 им се допаѓа ова.
  15. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Сакам да се надоврзам на Calliope,незнам што е со никовите...Ем зафатени има,ем се повторуваат сите по сто пати.Толку па да не измислат еден ник,толку да се некреативни па да прават со име што веќе постои незнам.Или дека ќе сменат една буква па поинакво било демек. Преѓе пример читам luncika и си викам од кај сега lunicka прашува за проблем со дечко што и со допаѓал :?: А тоа било инаков никот.Читам и Rossonera,anabanana,tweetysweety,2-3 kremcinja,hikica шо не...
    А и можи треба да се ослободуваат некористени никови. Не е забрането,секако,ама глупаво ми е да читам исти и да ги смешувам,не дека имам нешто против новите членови,нека си пишуваат.

Мило ми е што читам убави постови денес,значи сепак постојат луѓе и деца од помладите генерации што знаат да ценат :) Не се сите изветреани.

ЌЕ пишев уште нешто,ама ништо,ми се изгуби инспирацијата...

На crazylady, Lepaaa, Ognenija и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.350
    Допаѓања:
    17.936
    Мамо, излегов со пријателите. Отидов на една забава и се сетив што ми рече пред да излезам: "Немој да пиеш, ако возиш." Затоа, испив еден спрајт . Се почувствував горда со себе за, за тоа што го послушав твојот совет , и за разлика од многу мои пријатели бев трезна ! Го Направив својот избор, и твоите зборови беа свети за мене.
    Кога забавата заврши, луѓето почнаа да се качуваат по своите автомобили, пијани. Јас се качив во мојата кола , и земав неколку пријатели пијани со сигурност дека сум во состојба да возам и да ги отнесам дома - живи и здрави .
    Тогаш, Мамо, не можев дури ни да замислам што ме очекува. Нешто неочекувано силно ме удри ... Сега сум тука легната - на земјата и прости ми ги слушам полицајците да зборуваат: "Момчето, кое го удри овој автомобил е пијан , но е жив е ".
    Мамо, гласовите се толку далечни ..! Крвта ми е насекаде и се обидувам со сите сили да не заплачам .
    Можам да ги чујам и докторите: "Девојката нема да издржи".
    Сигурна сум мамо дека момчето што ме удри, не сакаше да ме рани.

Но зошто ...? Тој пиел, а јас треба да умрам. Зошто животот е толку неправеден, мамо? Зошто луѓето го прават тоа , знаејќи дека можат да избришат толку животи ..?
    Мојата болка во моментов е огромна, се едно ме бодат со илјадници ножеви. Мамо, кажи и на сестра ми да не се плаши, кажи му на татко да биде силен. И те молам, оди кај момчето и му дај совет, како даде на мене. Можеби, ако неговите родители му беа рекле да не пие , сега ќе бев жива, мамо! Здивот ми слабее се повеќе и повеќе, и почнувам да се плашам навистина. Тоа се моите последни моменти и се чувствувам толку сама. Како сакав да можеше да си до мене сега, мамо, додека сум тука на земјата, како умирам . Сакав да ти кажам толку работи и сакав да ти кажам мамо, дека те сакам толку многу! Ветувам ќе те чувам, да бидам твојот ангел, и да те бранам како што направи ти. Збогум мамо. "
    Овие зборови се напишани од новинарката, која била на местото на инцидентот. Додека умирала , девојката и ги шепоти овие зборови.
    А од вас не се бара ништо .. едноставно само да се замислете и да ги контролирате своите постапки ...
    многу жалнооо :( :worried:

На phoenix4235, MoonChild, SexyLady и 8 други им се допаѓа ова.
  17. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.119
    Допаѓања:
    67.126
    Ееее до кое дереџе дојдовме...
    Седам, гледам саатот 21:58, чекам да се мрдне, една минута, па уште една минута. И да пуштам болјер, па машина. Ќе почнат кожата да ни ја дерат и да ни ја продаваат. Додуша го прават тоа веќе, ама изгледа ни имаат бапнато некоја тешка анестезија па не осеќаме. И ќе одам на протест. Доста ми е веќе од преживувањево, еден одмор да не може да истера човек, да склопи нешто од нешто, леб да се нема да се купи, пак ќе го поскапуваат, зарем?! Па не е можно бре, еднаш може ли во проклетава држава да се слушне се качија платите, стандардот на живеење? Со исклучок на оние ќе преспијат некоја седница, за нив ич не се секирам. Смачено ми е бре. Смачено ми е да ја гледам мајка ми како пропаѓа, не може на раат старост да си тера, да си шетаат со татко ми, ми пропаднаа луѓето, се караат само еј. Цел живот да се крпиш, за едно дете, за две деца да исчуваш, мислиш полесно ќе биде, ама нема.
    Е па нема, народов изгледа задоен е само така да си се крпи, да си трпи, младинава ништо не ја интересира, само да има сто денари денот на факс и на кафе да го истера, не е битно другото, ништо, се зачмаено, запустено...
    Мене веќе ми е доста.

На midnight.flower, Buttterfly, crazylady и 26 други им се допаѓа ова.
  18. ripkata

ripkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    68
    Се чувстувам како првче пред вакцинација.
    Толку работи не ми се јасни , толку нешта не се кажани ...
    Денеска бев да се запишам на факултет. Супер поминав, додуша ме вратија 2-3 пати бидејќи наводно сум имала грешки во електроноското пријавување. На мојата катедра не ми се видоа многу деца.
    Се надевам дека ќе ме примат, што беше до мене си ја завршив работата сега уште резултатите да ги видам :)

19. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665

А, пак многу луѓе му викале на татко ми за брат ми: - Што ти е? Внуче ли? |(
    Толку ли е неможно човек од 48 год. да има 2 годишно дете. И на мене ми имаат кажано: - Синче ли ти е? :^)
    Свашта по народот.

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Случајно налетав на сликава и сакам да кажам дека една слика вреди милион зборови.
    Многу го почитувам ваквото пријателство,а меѓудругото па и јас имам другарки од друга вера,и никогаш не сум имала ништо против нив.
    Но понекогаш ме нервираат стереотипите на луѓето...

На Buttterfly, crazylady, Peppermint и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.