Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    На PeaceLoveBasketball му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Сакам да кажам СТОП за сите разгалени детишта!!

Тоа што уште пред да запишеш факултет, ми кажуваш дека твоите ќе те пратат на мастер во странство - НЕ те прави подобра од мене! :!:
    Тоа што твоите купиле стан во Аеродром во кеш, НЕ те прави подобра од мене! :!:

Тоа што твоите роднини од странство ти праќаат алишта и други “тракатанци’’, пак НЕ те прави подобра од мене. :!:

Тоа што твоите ти купиле кола, не е причина да раскажуваш наоколу дека си постигнала УСПЕХ.
    НЕ, успех ќе биде кога ти ќе се вработиш, ќе заработуваш доволно и ќе успееш да купиш кола, стан, алишта со твои пари! :!:

А до тогаш, не би сакала да те гледам тебе и твоите празноглави 16-годишни другарки кои трчкаат околу тебе, ко божем ги храниш со златна лажичкa, дигајќи го носот до немај каде.

Сега може добиваш грам внимание од МНОГУ луѓе, меѓутоа ПОЧИТ од уште помалку ;)
    Остани поздравена, порасни! ;)

На Hipster, Alesii, ViktorijaMari и 16 други им се допаѓа ова.
  3. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    До сите оние кои се нарекуваат “атеисти“, не само оние на форумов, зборувам општо. Бидете атеисти со стил. Не ги употребувајте изразите како “Леле Господе“, “Боже сачувај“, итн. ако не верувате во истиот. :)

На cinderella5, bittersweet, ViktorijaMari и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Koга сум нервозна, усните ми се развлекуваат надолу, невозможно е да ги кренам и да се насмевнам. Се осеќам за никаде со такава гримаса на лицето, го губам сјајот во очите, имам грутка во грлото. Луѓето наоколу ме нервираат, се‘ ми изгледа лошо. Дури ни тој не можеше да ме олабави. Во тие моменти се обидувам да се смирам сама, во тишина. Ама појако беше од мене, ни ѕвезденото небо не ме смируваше. И се јавувам на Б, мојата единствена и верна другарка. Само гласот што и го слушав, грутката од грлото се ситнеше се‘ повеќе и повеќе. Преку разговорот, нервозата ми испаруваше, па дури и се смеевме за тоа колку смешно изгледам со нервозната гримаса. И сето тоа за цели 5 минути. Ете што ти значи пријателот. Не ти е срам ни како изгледаш, не се срамиш ни од чувствата, истовремено рикаш од плачење, па потоа од смеење, и се‘ така одново и одново се поврзуваш, споделуваш, даваш...

Денес направив колаж од заедничките интересни летни моменти, заедно со песната Groove Armada - My Friend, и мнооогу ја израдував! ^_^

Whenever I'm down
    I call on you my friend
    A helping hand you lend
    In my time of need..

You say the right things
    To keep me moving on
    To keep me going strong

:music:

p.s. Радувајте ги луѓето кои ги сакате. Потсетети ги колку ги сакате :)

На LivingGlam, PeaceLoveBasketball, Lolipop23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Лееле мене ова ми беше од секогаш омилен дел од позајмување книга од библиотека :$ .
    Посебно па кога имаше некои зафрканции како сврти на таа и таа страна, некои пораки испишано, срценца и разни цртежи, не знам имав впечаток ко секој да си оставил дел од душата тука, ретроспектива на тоа кај колку луѓе била. Ама јас никогаш не се осудив да чкртнам, после тоа едноставно не ќе можев да и погледнам во очи на библиотекарката :lol:

На ViktorijaMari, PeaceLoveBasketball и Sanniii им се допаѓа ова.
  6. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
  7. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    СДК срамота за македонија утре што ќе не претрставува девојкана на мис,прво англиски катастрофа ме потсеќа на ѓоко-ај фил лајк а фиш :^) Остај англискиов можеле да ја средат малце,ама џабе грдо е девојчево,поубава сум од нејзе не дека се фалам каде каде,не дека се преценувам себе ама имаше поубави девојки од нејзе..Тоа е кај нас се е наместено и после се чудиме зашто,што,како ете така ова е македонија имало подобро,ама имало и поплатено,тоа е за жал.И држам палци утре да биде 115 барем

На rainbow16 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Си ги присвојуваат како да се свои тоа намногу го мразам, повлекуваат мисли, бележат страници па мани тоа и бележат со линија до која реченица застанале. Стварно не ми се јасни зошто повлекуваат мисли кога книгите не се нивни ако толку и се допаднала фино лепо земи и препиши си ја или иди купи си ја книгата па ако сакаш и бесилка играј во неа!

На PeaceLoveBasketball му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Со сила убавина не бидува!

На Monna.Monna, Elennaa, Glossy-girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Ееееј, девојчето не е грдо, ама не е некоја лепотица и не е за потценувње!
    Секако дека постојат многу поубави и дека можеше да се одбере поубава, ама ако толку си самоуверена, претставувај ја ти Македонија, сепак и тоа не е лесно, треба да знаеш да се носиш и со позитивни и негативни коментари.
    Замислете да има некој добар пласман па после да си ги затнеме устите.
    Не знаеме како ќе се покажат другите, колку и да е ваква- таква, наша е, ќе ја поддржиме. :)
    И последна да е, ќе искуси ново искуство, ќе види како е.
    Не е принцеза, ама не е толку лоша, има убави црти, само треба да се истакнат.
    Стискаме палци да биде барем 5-6 место погоре од последното. :wasntme:

На Alesii, Srekicka, pamelche и 2 други им се допаѓа ова.
  11. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Сдк од многу гледање на порничи и одење со курви и спонзоруши машкиве отупавеа и незнаат што е тоа љубов ,нормална врска,незнаат да почитуваат нормални девојчиња и истите незнаат да ги задржат покрај себе туку ги повредуваат,ги плукаат,понижуваат и ги заменуваат со едни курви ,незнаат ниту што е тоа верност ....и сега ќе се најде некој во совршена врска ќе рече не не ти си винонвна ти си си го дозволила тоа затоа те заебал типот така хм дааа епа ајде кажете го рецептот за успешна врска ???
    Не ми е јасно како може да држат за рака без срам некоја таква мивка која ја има поминато цел град и цело село или уште полошо да ја венчаат ,заради такви многу врски и бракови пропаднале но има и друго лице вистината кога велиме што бара таа со женет или човек во врска сме заборавиле да се запрашаме што бара тој со друга поред девојка или жена што ја има кога знае дека таа го сака ,вложува во врската или бракот ....вакви ѓубриња не заслужуваат ништо !!!

Може ќе ме плукаат машките членови на форумов и девојките кои имаат совршени врски и дечковци но јас си го кажав моето мислење и немора никој да се сложува со истото.

На Pelikuna, IndieGirl, Ognenija и 2 други им се допаѓа ова.
  12. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Во мојот живот денес го поминав првото интервју за работа. Не е нешто уау, и не е платата огромна, ама за мене е предоволна. Сега ми останува да стискам палци, и да се надевам дека ќе ме одберат мене.
    Одговорот ќе го добијам утре.
    Стискајте палци.

Што и да излезе на крајот, ќе бидам среќна и горда што се трудам...
    :f:

На Buttterfly, LilBaby, happygirl и 24 други им се допаѓа ова.
  13. snegulkabela

snegulkabela Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    134
    Сакам Да Кажам...грди луѓе не постојат, постојат само грди карактери!

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Според анкетата на Вест склуптурата на мајката на Александар Македонски личи на Ермира Мехмети. :^)
    Некој рандом си гласал или пак провокација ?!

http://www.vest.com.mk/?ItemID=FD771B26D6E17248B0DBBAC03E5A589B
    Вакви девојки треба да се пријавуват за мис , познати а не прв пат што ги гледаме . :)

На snegulkabela му/ѝ се допаѓа ова.
  15. snegulkabela

snegulkabela Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    134
    Искрено, мене скулптурата на Олимпија најмногу ми наликува на Боркица Груевска :lol: :lol:

16. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Вие сите што мислите дека ме познавате - newsflesh - не, не ме познавете. Не можете да го познавате она што е скриено длабоко во мене. Вие ја познавате мојата надворешност, школката, оклопот што ме штити од вашата злоба и безмилосни зборови.
    Воопшто не ја познавате девојката која се крие тука. Ниту вие, ниту јас самата.
    Не знам дали поради тоа што никогаш не сум продрела доволно длабоко во мојата (пот)свест или поради мојата променливост.. Сепак, не можете да познавате некого што не се познава самиот себеси. Тоа нека ви биде јасно. :!:
    Како што не можете да ме познавате мене, така не можете да ги познавате и останатите.
    А, јас нема да бидам јас, ако не исфилозофирам уште малку на темава. :lol:

И ако навредувате некого со цел да се восхитувате на неговата издржливост, престанете! Зарем можете да знаете што се крие зад насмевката?! :^)
    После слушаме се самоубивале децата... Па, ќе се изнаредат илјада причини, а најважната ќе се прескокне. И никој нема да се обиде да открие што се криело во психата на животот кој згаснал, никој нема да се обиде да погледне внатре во школката, во внатрешноста, која е толку мека, нежна, ранлива...

Свестете се луѓе, вашите зборови може да бидат една од причините за уништување на нечиј живот, но многу поубаво ќе се почувствувате доколку поттикнат некого да се чувствува како всушност да припаѓа на оваа планета.
    Има место тука за сите. :)
    Нема потреба од гледање кон другите како конкуренција. Нема потреба од омраза, злоба. Со сето тоа најмногу си наштетувате самите себеси.
    Небаре светов е мал и сите сме збиени, па секој го турка надолу оној до него со цел да си ослободи повеќе место за себе. Е, баш вака се однесуваме.
    А, не треба.
    Пробајте да ги гледате работите од поинаков агол и ќе почнете поинаку да ја перцепирате светлината околу вас, а за темнината нема потреба ни да зборуваме.

На gingerchild, Lolipop23, ceca-1 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634

Само толку. :)

18. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Чуството кога си КОНЕЧНОООООО сам дома! Незаменливо!!! :dance: :party: Играње,пеење... Сите врати отворени,усната хармоника во овој случај (микрофон) и на тераса, ма не ме интересира што мислат важно денес сум :ninja: :music: И да не заборавам музиката:
    http://www.youtube.com/watch?v=7NOWQ4tjiNI

19. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710

Ама цицка има на Ацко старата, машала. :wasntme:

На kate21, Hkikica и Magnolija им се допаѓа ова.
  20. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    Glossy можеше поубава девојка да се избере,нема врска не зборам конкретно за мисов зборам општо за сите работи што се бираат во земјава ;)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.