Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    СДК среќна сум :D

Вчера имав напорен но и убав ден.. вчерашната забава беше шлагот на тортата :lol:
    Вчера се почувствував толку исполнето, сакано, цела вечер се смеев и уживав во прекрасните моменти.

А колку ли само бил романтичен мојот партнер, :!: а јас си мислев готово заборавил и на романтика и на се :lol:

Убаво беше што повторно се собравме сите заедно, се забавувавме, муабетевме, зезавме....

На bluegirl7 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    3.184
    Чувствувам како матката и јајниците ми се тепаат внатре во стомакот, натпреварувајќи се кој ќе ми зададе повеќе болка! :!:

:(

Едвај одам, некој да ме види ваква ќе си рече оти страдам од воспаление на сите мускули во телото, или па ме претепале! Мојата болка е веројатно збир од двете!

Ехх, сите ја чекаме теткицата, а кога ќе пристигне само се молам да не се осеќам ко некој да ми го дере стомакот со нож!

И не пијам апчиња, ЗА ИНАТ! :swear:

На cinderella5, Adi888, thelittle17 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    559
    Денов кој ми почна пред сат и пол шо побргу да завршит. Имаше некоја членка пишано за усул....другиот пат ко ќе пијам со мене го земам, обеќавам! Ова на нишо не личит веќе. Глата камбана, остај то цело време сум вака

Кај ќе излезам сега кај ќе се запустам....

4. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    740
    Допаѓања:
    322
    По утрото се гледа денот.
    Мислам дека денес ми е најдосадниот ден!!!!! :@ :@ :(

5. Vesna26

Vesna26 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    10
    Денес е нај досадниот и нај топлиот ден од мојот живот. |( :sweat: :sweat: :sweat:

6. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677

Прикачени фајлови:

На Elennaa, Cacy, Glossy-girl и 2 други им се допаѓа ова.
  7. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    http://www.youtube.com/watch?v=6PYTeeV5 ... r_embedded

СДК ми недостигаат овие времиња..кога ќе си седнев пред телевизор и ќе си гледав серии како оваа, а не сега, турски па турски!

На anabel-a, Juicy03, Anna-Banana и 11 други им се допаѓа ова.
  8. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Некогаш си ја очајувам куќава...
    ...толку сме отворени еден кон друг, толку топлина поседуваме меѓусебе, толку разговори и смеи слушале овие ѕидови, што ако еднаш во целата година влезе мува и удри некој по нос, тогаш се однесуваме како цел свет да се срушил. Па нели и меѓусебните препирки се дел од фамилијарниот живот? Нели кога има три-четири различни генерации мора да има и понекое несогласување? Нели тој има 20 а тој 52, па нормално е да се прават и двајцата ЈАСпаЈАС?!
    Зошто тогаш сфаќаме се трагично, кога еве не е?! :?:

СДК не можам да сфатам како со сопствените деца/родители можат да се однесуваат строго „службено„?!

А бе чудни луѓе сме ние...или...

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bela.a

Bela.a Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    31
    Не секогаш кога и да сакаме да плачеме можеме.Некогаш е стварно мн тешко.Понекогаш колку и душата да ни плачи не можеме.Ама колку и да е тешко,таа е вистината и реалноста и секогаш се успева да издржи,а за тоа е потребно само време.Не за џабе старите викаат времето лечи се.

Да,ке помине години,години раните полека се излекуваат,ама НИКОГАШ неможе да се заборави.Секогаш ке се појави нешто/некој за да не потсети на тоа.

Но,самиот живот не учи,полека самите се помируваме со тоа и свакаме дека едноставно така требало да биде и продолжуваме со животот со голема надеж дека се ке биде подобро..... :)

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mace1

mace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    178
    хехех затоа јас целиот го преспав, сега станав :drunk:

11. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Bela.a

Најтешкото нешто ....

Прикачени фајлови:

На Cacy и Bela.a им се допаѓа ова.
  12. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Е колку ми се мили тие моменти, кога ќе се видам со некој стар пријател со кој одамна се немаме видено, а имаме милион работи да си кажеме, муабетот нема крај, нема тема која не ја поминуваш, неможе да ти биде досадно со таков човек. Дури и кафето ти е поубаво :)
    Денес беше пресуеден тој момент. сакам повеќе вакви моменти..

На Adi888, Elenuskaa, Hkikica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Мајка ми ме вика да ми каже дека има предлог за мене.
    Одам горе, мајка ми беше на 3 спрат. Стоеше на најзафркнатиот балкон што го имаме - многу тесен со ниска ограда, чиниш ако се наведнеш ќе паднеш веднаш.

- Ќерко моја, ми вели и започнува да се смее. Веројатно знаеш што е домазет.
    Потврдно климнувам со главата. - Сакам да ти кажам дека балконов е направен со причина. Ќе го убедиш маж ти да дојде во твојата куќа, ќе живеете на 3 спрат. Кога ќе се карате, однеси го на балкон и таму карајте се, а кога водата ќе ја прелие чашата, бутни го одозгора и сигурна смрт има.
    Крај приче.
    :lol:

Во тој момент сфатив, колку мајкиве се полни со луди идеи, колку се интересни, но се кријат позади тој статус на добра и примерна мајка, учтива, вредна, одговорна и еден куп пофални зборови.
    :handshake: We have a deal !

На Buttterfly, Adi888, sweet-cherry и 7 други им се допаѓа ова.
  14. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Меланхоничен, неделен ден, складна музика, малку љубов и малку повеќе чоколадо.
    Повеќе и не барам.
    Ако не сте слушнале инструмент да плаче, а потоа да ја исцрпи сета енергија од себе и да ви ја предаде вам, и ако притоа се пронајдете во секоја секунда без да осетите дека летнале 8 ипол минути, а вие сте желни за уште - ова е тоа! Посовршен спој немам сретнато. :x
    Само затворете очи и сама ќе ви се наниже приказната.
    Или пак можеби само јас толку се соживувам со песниве, не знам. :?:
    Знам дека срцето ми го распара и закрпи за толку краток период. Алал! :bow:
    http://www.youtube.com/watch?v=TtUn_QHtZGc
    Зијан ќе сте ако пропуштите. :lol:
    Комотно премотајте ги првите 40 секунди ако звучат досадно, после вреди за сите пари.

На Buttterfly, Mayyya, ilipili и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Штотуку избањата, цвеќињата на тераса полеани со вода, мирисам на ванила, цедевита во голема чаша со две коцки лед и сина сламка како небото, птичкиве си црцорат, добра книга а јас испружена на две столици. Мелем за душа. После бурна недела проследена со несоница се чувствувам мирно и спокојно. Ми недостигаше филингов. Ќе уживам и ќе си искористам кога веќе некој таму горе решил да ме почести со убавина.

Умот на пасење, развивам имагинација читајќи ја книгава и секоја реченица жедно ја впивам.
    Жедна сум за нешто поубаво. Најмногу за дом.
    Како што кажа во еден пост АнаКаренина- Не е секоја куќа дом..
    Барем не мојата. :)

Убаво нека ви почне престојнава недела. :hai:

На Buttterfly, antonina, AnaKarenina и 5 други им се допаѓа ова.
  16. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.500
    Допаѓања:
    4.500
    Им се чудам на луѓето кои се спремни да ја напуштат државава,зарем навистина сметаат дека ако заминат во странство и све ке биде подобро и полесно,да се откажат од све и од сите само за да заминат и да печалат... денеска ја слушнав најголемата глупост од една блиска личност има само 23 години,све би направил за да замине и тоа сам би заминал никој не му требал покрај него, дури би стапил во брак само за да замине во странство уствари веке одлучил да го направи тој чекор,после овој разговор со него цела сум со прашалници до каде може да отиде човековата глупавост.. и сфатив дека и ако едвај преживуваме од месец за месец во оваа наша мала државичка не ми е ни битно,најбитно ми е кога блиските се покрај мене , кога знам дека има некој покрај мене кој ме почитува и цени , живеам за оние моменти кога ке видам како некој се гордее поради мене,за искрен муабет со добар пријател , насмевките на моите родители и спокојот кој тие го имаат кога сите заедно ручаме,и сме покрај нив здрави и живи..тоа е бесценето....
    Штета што повекето луѓе не сфакаат дека парите не ја купуваат среката... еден ден сите ке сфатиме колку само не се битни парите ,џабе све кога немаш некој покрај тебе кој те сака и почитува онаков каков што си!

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.448
    Допаѓања:
    91.786
    Толку очајна домаќинка сум што Габи може да ми подзавиди :wasntme:

На kravce, antonina, anabel-a и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Ако почнам да тренирам мечување и остали уметности со ладно оружје, ќе ги прашам дали пак ќе ми речат дека местото ми е во кујна, кај ножевите.
    Туку, колку ќе се померачат старите кумови кога ќе дојдат на гости кај мене, па тоа гледаат катана над каминот, па класичен витешки меч виси на ѕид, ќе си помислат девојчево тешка домаќинка, во секој момент и агол од куќава може шопска да припреми.
    Кога почнав со домаќински муабети, не му ја мислете многу дали чашата е половина полна или празна, да не ве стигне рестрикција. Се лепи газот кога не е измиена сапуницата...колку и да ви оди паметот кон перверзни мисли.

А да, оној лош лош злобен удар од животот, кога конечно здогледуваш машки примерок кој вреди да му фрлиш око, и гледаш дека пишува со 4ки. Плачам по малку во себе за иднината на македонската младина. И мојата. Ама ајде, може ќе видам и јас светла иднина, од прозорчето на некој авион.

На kravce, L-enna и 1209 им се допаѓа ова.
  19. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Sdk denes se sretnav so edna dobra drugarka,i me prasa da li imam devojka? Ne singl sum. I mi vika zatoa sto fin i dobar denesnive devojki takvi ne cenat,treba da bides badboy! Jas i vakam: sto da pravam koga sum takov roden,od boga sum takov stvoren,do prva da menuvam poradi nekoja devojka nema sansi.

На Bela.a му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    СДК од сите до сега единствено тој знае да ја задоволи мојата ненаситна лавовска суета. Можеби спротивностите навистина се привлекуваат.
    Се чувствувам како да сум се помрднала од мозокот, како и секогаш кога имам испити, а не дека знам нешто. Не знам ништо. Немам концентрација. Мозокот ми е на некоја ливада и паси трева и тоа по се изгледа некоја ептен зелена. :!:
    Си го прегледував тајмлајн. Една слика, песна, линк и ми се враќаат милион спомени, случки, глупости, часови поминати во смеење со другарките, колегите, бившите...Сите ми се драги и со задоволство се присетив. :)

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.