Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Но светот се договорил дека денеска е грев да имаш душа стаклена .....
    Светот се договорил дека денеска е грев да веруваш во искреност и љубов ...да веруваш во сништа и среќа ...Денеска е грев да сонуваш со отворени очи и да посакуваш среќа .. |-) |-)

http://www.youtube.com/watch?v=purvaLixf4c

На julie77, Adi888, Loritaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    Летото полека истекува...Не измалтретира со горештиниве бааѓи..За жал и сеуште не малтретира...Се сеќавам порано ова време се нервирав,како помала и плачев бидејќи изминува распустот и пак ме чека напорна година...А сега пак ми е сеисто... :geek:
    Оффф,јас како дете на зимата,со душа си ја чекам...Санка,скии,снег.. Море убавини.. :mm: :mm: :mm: :mm:
    Па излегување со друштво,уживање во снегот како некои мали дечиња...шеткање со куче играње со снегот,клизање со него...Абе немам зборови.. :inlove: :inlove:

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Сакам да кажам зошто сакам да кажам

4. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Колку и да си у право, колку и да се бориш, колку и да (не) заслужуваш, стоиш на тркало и нема бегање од смена на положба.
    Сваког дана, у сваком погледу све више и више назадујем.
    Колку е тенка линијата меѓу доброто и злото.
    Ко да се едно.
    Ко да не можат едно без друго.
    А колку се трудиме да стоиме подалеку од линијата.
    Јас сум и еквилибриум. Тоа е најлошото.
    Со по една рака и по една нога посегам по двете. Ниедно не можам да допрам, а кога се нишам ми се клацкаат водата и храната во стомакот и...
    Ма, ајде...

http://www.youtube.com/watch?v=5sQPZ9dD9v8

На cinderella5, kravce и L-enna им се допаѓа ова.
  5. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Здраво, јас сум Малер, мило ми е.
    Главата ме боли, стомачен вирус, а за час треба да патувам, утре ме чека море и сонце.
    Не бе не, малер.
    Сеа ми удира на психичка база кој резил ќе бидам ако барам да застанува автобусот често. :tmi:
    Или дај боже да заспијам и да се разбудам со поглед на море. Да!
    Ајт, среќен нека ми е патот и одморот да не се познава по лошиов ден за пакување и спремање.
    Уживајте и вие во последниве августовски денови.
    Не пекајте што е претопло, после ќе го барате сонцето со месеци.
    Чао, брзам за во тоалет.

На happygirl, Buttterfly, Shelea и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Убаво ми беше вчера,со татко ми на село,мирна главата,а не сега да се расправам со сите...Вчера му помагав нешто,доцна беше,на село тоа и дека на повисоко цел Млечен пат се гледаше,се изнагледав ѕвезди,ми се укочи главата :lol: Прекрасни беа,сјајни,мали,трепкаа,како оние ситните светулки украсни што се,како со нив небото да беше посипано.Еве,вака нешто...
    Е само немаше кој да ми симни некоја :D
    И така,барем се изнагледав во нив и не го оставив татичко мечките да го јадат и сам да оди,туку помагав и му светев во темниците...
    Подобро да ги гледам нив,отколку мозоциве наоколу што прават светни угасни...ДА не се мислело за ништо бре,да се немало план и цел во животот,е тоа јас неможам да го сфатам...Па за што живеат бе? :fubar:
    Само да се мислело на тоа како денот да помине и да е добро,а за натаму не е важно...Изгледа треба и јас малце себично да играм,иначе готово,потонав во овој свет.
    Whatever |(

И сакав да кажам и дада ми си ја сакам,барем со неа по цел ден си седиме,читаме едно друго,преѓе ја пречекав од пат,покасно си купивме сончоглед па уживавме малце во дворот,кога зајде сонцето (таа ѓаволска работа што печи ко во Африка да се наоѓам,претерува понекогаш),па се освеживме...Некогаш знае да ме изнервира,ама сепак тоа "мало" чудо јас многу го сакам. :*

И за крај еве со вас капучиното ќе си го испијам,па да ми заврши убаво денот. Имам уште многу да зборувам ама некако не ми идат зборови,додуша со многу постови се сложувам,гледам дека и вас ве нервираат слични работи. Ама,знаете што,уште нешто еве,ако другите не ви маваат рецка и не се грижат за вас,вие па за нив ич! Неможи некој да се труди,а некој цар да изиграва.Денес не функционира така светот,ниту некој е роб,ниту некој цар.
    Добра ви ноќ :*

На bittersweet, Doozy, cinderella5 и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Squirrel

Squirrel Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    437
    местото на постов веројатно не му е овде, ама незнам каде би го пишала,а морам да се искажам...

Чувајте ги вашите мајки. Секој ден сеќавајте се дека да не беа тие, немаше да ве има ни вас.

Писмо до мама...

Денеска е ден кога после, еве, веќе 17 години сваќам
    КОЛКУ ТЕ САКАМ,
    КОЛКУ МИ ТРЕБАШ,
    КОЛКУ ТВОЕТО ПРИСУСТВО ЗНАЧИ ВО МОЈОВ ЖИВОТ.
    Колку ли пати само те имам навредено и знам
    те болело, до коска, со самата срж.
    Извини!
    Секогаш имаше нешто меѓу нас...

Си била млада, убава, полна со живот во себе
    и потоа...
    Ти се случиле толку многу работи..
    Животот никогаш не ти дал она што заслужуваш!
    А, колку ли само борбена жена си.
    Се бориш за нас, до последниот здив.
    А, како ти враќаме?
    Гнаси.
    Не те заслужуваме.
    Здравјето го изгуби од моите каприци и хирови.
    Од денеска верувам, ќе те чувам како капка вода на дланка.
    Ќе те гледам како кралица.

Гледајќите како заминуваш сватив многу работи.
    Гледајќи ја баба ми сватив дека ако продолжам и тебе ќе те разболам.
    Извини мамичке.
    Прости ми за зборовите кои ти ги кажував.
    Ти благодарам што си токму тоа што си.

На eli25, Annath, kate21 и 18 други им се допаѓа ова.
  8. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    Тогаш кога ќе почнам да размислувам дека можеби ќе го смениш однесувањето во истата секунда се се променува и пак останувам разочарана со паметот у облаци замислена.
    Лошо е да си вљубен ако толку боли.
    А јас лудо те сакам иако знам дека пак утре ќе ме чека нова караница во која ти бегаш а ја го преколнувам секој миг кога мислев дека ќе се смениш

Сакам да кажам дека човековото срце лесно може да се излаже со трошка љубов ,само толку треба...трошка љубов :)

На Loritaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    СДК дека многу сум среќна што сум член на форумов. Најинтересна тема ми е СДК, баш како дневник со многу страници, а сите ние запишуваме доживувања, споделуваме среќа, тага, насмевки...

Never frown, even if you are sad, because you never know who fall in love with your smile...

На Juicy03, Loritaa, Stoimenovska и 5 други им се допаѓа ова.
  10. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    СДК дека јас функционирам на принципот Акција - Реакција.Трет Њутнов закон.А одредени луѓе, многу присутни во мојот живот, сеуште не го сфатиле тоа.Епа имам еден совет за сите нив:Мрш назад во осмо одделение, и тоа на час по физика... :devil:

На Squirrel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    СДК мајка ми е закон! Легнала во дневнава, заспала жената од умор, и зборува ли зборува во сонот. :D

Прво ги распоредуваше манекенките: “Една лево, ти десно. Не, не погоре ти!:rofl:

После на тема кулинарство: “Ќе правела пита, со јаготки, јаготките биле во фрижидер.“ И наеднаш викна: “Лелееее, јаготките!:rofl: :rofl:

Душа не остана во мене, ме пресмеа! Не ја будам, ќе си ја слушам. :D :D

На Buttterfly, Monna.Monna, bittersweet и 32 други им се допаѓа ова.
  12. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Добра ви вечер на сите,јас одамна не сум ви пишала да ве поздравам чисто онака.
    Вечерва ми е потребно да си ја олеснам душата,да се искажам на некого.Решив вам да ви пишам..И онака друг буден кој може да ме ислуша нема..
    Всушност сакав само да кажам дека направив многу фатални грешки оваа лето.
    И всушност дури после месец дена се освестив што сум направила..
    И сега правам грешки и сум свесна и всушност јас цел живот ке си правам погрешни работи кои ми прават кеиф..
    Ама не можеме сите да бидеме безгрешни и невини душички,нели ..
    И така..се надевам дека во најбрзо време ке ми се среди животов мој растегнат на сите страни.
    Се надевам,но знам дека тоа нема да се случи.
    Ииии јас всушност само сакав да ве поздравам и да ви кажам дека сум жива и ве читам од време на време
    :* :*

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    Глупави мажи! Точаци! Без гордост и ронка разум.
    Алооо, едно девојче да ве вози како сака? да ви го режира животот? да ви кажува со кој смеете да се поздравите, кој да го додадете, кој да го избришете од животот и социалните мрежи? Да ви се плукнам во мочковците! И да ви се плукнам во животот кој го живеете ако други ви го водат. Тој живот не е ваш, нивни е!Абе зошто гинеа луѓе??? Џабе Гоце и компанија ве ослободија од турците, си најдовте модерни џелати!
    Премногу ги има вакви околу мене, загрижувачки е луѓе! Во кој момент стана правило дека ако си во врска, или во брак, е еднакво на тоа да си во затвор? Од кога,ви се молам, да сакаш некого значи да го ограничуваш или да си дозволиш да бидеш ограничуван?
    Во мое време, љубовта значеше слобода, поддршка, доверба... да сакаш значеше да го погледнеш во очи и да знаеш се...е тоа е љубов... или барем така мислам :?:
    Во секој случај, ако љубов се сите овие глупости кои ги посочив како несватливи, го молам Бога никогаш веќе да не се заљубм, ниту некој да се заљуби во мене! :shake:
    Viva la liberté! :party: :party:
    Смрт фашизму - слобода народу! :rock: :rock:

На julie77 и Squirrel им се допаѓа ова.
  14. Stefaniya

Stefaniya Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    70
    Сакам кажам -* незнам речам. :D
    Не бе не ај ќе кажам - ОВАА ЗНАЧИ МАЈКА МИ СТВАРНО НЕМА ОСЕТ! :@ По цели денови ми дреме во соба,сега дури и заспива тука демек додека го чека брат ми и како јас да се гледам на камера со другарки или било кој кога она дреме и ако примети ќе ме замара А КОЈ Е ОВА? А КОЈ Е ОВА? :@ Или како да зборам место да пишувам,кога она дреме тука!!!!!? :@ :@ Па .. човек неможе ни порнич да си изгледа :lol: :lol: (ме фатија нездравите во доцниве часови..)

15. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Почнав да си ги запишувам мисливе и чувствата во обична тетратка.
    Да ја наречеме дневник. Од дваесет денари.
    А дали ќе се зголеми или намали вредноста со пишаното, ќе видиме. Од мене зависи.
    Може некогаш ќе дозволам некој да прочита, може и ќе ја запалам. И тоа зависи од мене.
    Сега се чувствувам ко девојченце кога за прв пат запишува дека ја видело симпатијата и срамежливо ја крие тетратката под кревет, за да не види мајката.
    Камо јас тоа да запишував...

Меех, небитно.
    Случајно налетав на профилот на Боки 13. Па то треба да се убие бре.
    Диви вепар покрај WC шоља. Па и силикони имал бре, ко да не беше доволно подуен пред тоа.
    Ама ме мачи едно прашање!
    Интригантно ми е дали кога оди во тоалет, оди во машкиот или во женскиот? :?:
    I'm an idiot. |(

На Sanniii, crazylady, Juicy03 и 11 други им се допаѓа ова.
  16. butterflly

butterflly Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    ова машкиве се тотални кретени еден ден се вакви еден ден такви како им одговара незнам по кој пат се уверувам во ова !!!! :@ епа стварно треба да се сменам значи ... од утре MY RULES ако не му одговара ..жал ми е

17. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    СДК дека денес го добив и го почувствував првиот отказ. Полошо никогаш не сум се чувствувала. За ситуацијата да биде уште полоша тоа ми беше и прв ден на работа во таа фирма.
    Ги завршив сите обврски кои и требаше и не требаше да ги завршам и ште на крај тој газдата ми вика не сум задоволен од твојата работа :fubar: :fubar:
    Тој што мислеше, ме виде мене млада дека ќе му појдам на работа со деколте, дека ќе му се смеам и ќе му се лигавам? Е тоа кај мене нема. Тој идиотот може татко да ми биде, кога влегов таму денес, тој насмеан до уши, ама кога виде дека нема да му се умилкувам и да му се смешкам одма мојата работа не чини, не знам да работам.
    Епа извини "голем господине" , си ја знам ја мојата вредност, знам колку можам да изработам и тоа квалитетно, не сакам да ти седам тебе во скут и да ти се умилкувам гаду еден.
    Ќе си најдам друга работа јас, не зависам од тебе, ти најди има еден куп спонзоруши јас не сум таква, имам образ и сакам чист да си ми биде.
    Цел ден размислувам и се нервирам како може вакви луѓе да постојат :@ :@

На kravce и tweety26 им се допаѓа ова.
  18. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Ако Којотот од цртаните има пари да купи толку експлозиви за да ја фати Брзата Птица Итрица, зошто уствари не си купи нешто за јадење?

М? :^)

19. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Убаво се чувствувам кога сум во друштво.Можеби на почетокот малку срамежливо но подоцна кога ќе се замуабетам ми нема застој.Особено ако малку пивнам како и синоќа и ми се погоди разговорот со некои од девојчињата па си се изнакажавме. :)
    Од друга страна пак овие два дена бев сведок на такво големо лицемерие од личности кои се чинеа дека се другарки,но и онака не заземаа високо место во мојот живот.На оние кои навистина им верувам и ги чувствувам блиски они го чувствуваат тоа,иако може не сум баш најдобра кога се во прашање пријателските чувства.
    Инаку мило ми беше што он наслушнал дека ми се допаѓале некои парчиња облека и си запамтил,па ми вика: "Слушнав ти се свиѓале некои фустанчиња,блузички,каде се наоѓаат да ти купам нешто барем,некоја желба да ти исполнам..." :o :D
    А јас предлогот така гордо го одбив,му се заинаетив.
    Иако знам дека пак ќе земе,сакала јас или пак сакала. :D

На AnaKarenina и Lepaaa им се допаѓа ова.
  20. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Можи неќи да ја изеди :lol: :rofl:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.