Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Велат неочекуваното е најубаво.
    Но, што ако тоа што треба да биде најубаво не е возвратено? Или не, уште полошо - што ако е возвратено со толку мала мера што просто ви доаѓа да ја треснете главата од мермер? Така е полошо... Мислиш дека има нешто, се загреваш, се надеваш и ШПЉАС! шамарче... Ништо! Сепак секогаш се’ завршува на ништо, секогаш на крајот доаѓаме до тоа ништо...

Многу работи ми се случија летово. Многу.
    За сите овие години живот не ми се случиле толку неочекувани и пресвртливи моменти. :o

Имам навика за се лошо што ми се случува да си се кривам самата, фала богу. Овој пат се трудам со сите сили да не ус*рам и пак ништо, безуспешно, безвезе...

Ма све нека иде кај што нетреба........ |(

2. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132
    Hello Macedonia !!!! :D

3. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472

епа не може ем пари, ем работа .. или едното или другото :rofl: :rofl:

На Lolipop23, Cacy, Serafima и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Денов ми помина многу брзо, го гледам саатот 5 :o си викам кога помина времето :)

Сдк и дека тортата е готова, конечно :whew:
    сама ја правев :!: се надевам ќе биде вкусна како што изледа :wasntme:
    ама си се испофалив сама брееееј :wasntme: :rofl: :rofl:

На VayaConDios и Serafima им се допаѓа ова.
  5. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Сдк читајќи ги сите ваши мислења за Ивана и за животот нејзин и за нашиот живот општо размислувајќи ми дојде една идеа на памет.Можеби е за некои лоша и неприфатлива,за некои е луцидна,за некои ќе е добра,но сепак ќе ја споделам со вас.Што мислите да ги собериме сите нејзини мислења и доколку е можно да ги претвориме во книга или да ги испечатиме и некој кој што го познава нејзиното семејство да им ги дадеме нив.Не знам мислам дека на таков начин ќе може да допринесеме барем малку.

На dunika, Monna.Monna, Elenuskaa и 3 други им се допаѓа ова.
  6. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Cдк дека си имаме најпрекрасни гулапчиња, двојка, ептен се заљубени, и цело време се заедно.Прво се плашеа од мене, ама сега не, и од рака ми јадат :) Почнаа да ни доаѓаат на тераса секој ден, и ги раниме со лепче и сончоглед. Kолку се слатки, не се двојат бе. Уште име да им најдам, и супер ќе биде.

Ние луѓево треба да земеме пример од гулабиве што е љубов, после да се нарекуваме заљубени гулаби,или уште потрагично, да се нарекуваме Гулабици :rofl: .

На Buttterfly, bittersweet, Stoimenovska и 19 други им се допаѓа ова.
  7. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    За мене не е прифатлива, затоа што Ивана оставила овде дел од својата приватност, без разлика што скоро сите знаевме за нејзината состојба и борба со болеста.
    Може е себично, но мислам дека така е и најдобро. Нека сведочи нејзиниот профил и мислења за тоа колку човек може силен да биде.

Може откако ќе стивне малце, но сега болката и тагата е свежа. Нека тагуваат најблиските во мир.

На Libera му/ѝ се допаѓа ова.
  8. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Љубов е животот, Љубов е сон по кој сите мечтаеме да минеме низ него да видиме среќа.
    Љубов е да имаш некој до тебе кога ти е најтешко , да споделиш тага со некој да биде полесно.
    Љубов е живот во кој главна улога си ти низ кој се откриваш себе , љубовта е најголемата болка со која живееме
    кога губиш близок , тој што го сакаш се прави дека не те познава , кога очекуваш најмногу од својот верен другар , а добиваш нож зад грб. Бараш мотив од твоите да продолжиш понатаму , да го имаш тој што другите неможат. Да сакаш а немаш да љубиш а губиш , се чудиш зошто ли е ваков суров светот...зошто...зошто... ?
    Животот е радост и среќа, тага и младост , љубов и омраза..

9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.655
    Се прашувам,какви тоа луѓе одат у циркуз?! Не сум со анима-мунди,всушност им се потсмевам,а башка што постерот им е ужасен,а и да ги прашам,колку од нив одат у зоолошка?
    Туку...за мене циркуз е луѓе...куќата на стравот. Бизарен, ексцентричен, чуден, со тие животни кои изведуваат точки,со КЛОВНОВИ, леле колку,коооолку не сакам кловнови... Пикни ме во циркуз,ќе почнам да врискам и ќе се фрлам лавот да ме изеде.
    Ни како мала не сакав ЦИРКУЗ. Едноставно,не ме забавува,не ми е интересно,страшно ми е,ужасно ми е, ме гуши, уф! Така моите,со мало дете,ќе го носат да гледа чуда...Се сеќавам како вчера...Медрано у градот. Млади и луди. И уште ни тупнаа еден мајмун у шпихозни да се сликаме, ако некад се пресрамам ќе ви ја постирам тука да ја видите таа фаца на 3-4 годишно дете,полна со страв и ужас. Што е ова чудо што глуми дете? А мајка ми,мама мајмунче види!!! Ма макни ми се и ти и мајмунче и све,носи ме дома. И дојдоа кловновите кои изведуваа интересни точки...тоа беше вриштење така што мислам циркузкиот шатор се отвори! И ете моите тогаш заклучиле дека нивното дете е...или зрело или чукнато (поверојатно второто) штом не сака циркуз,пошто инаку си бев весело дете кое се смее и чаврља и се кикоти и си игра и ретко е кенкаво освен кога е гладно и ненаспано...ама...ете,во циркуз не е весело.Кловн... само да го замислам се препотувам! Кој болен ум смислил нешто како КЛОВН?! Кловн за мене ти е биполарна особа...точка!

Не,не разбирам како некој може да сака нешто како циркуз?! Еве сите околу мене сакаат да одат у циркуз! Не сакам бе,траума имам,загушливо,со фокусирани светла, со глупи точки кои не ме смеат, со кутри животинки и .... НЕ! И се сеќавам не сакав да го гледам цртаниот филм со Дамбо, зошто плачев и мислам дека сега да го гледам пак ќе плачам. Жал ми беше за слончето и ме гадеа злобните луѓе и све тоа и ЦИРКУЗ,оф...Изгледа и овие од Анима мунди се истрауматизирани од Дамбо,па протестираат! :D

Така што,чичко циркуз оди си побрзо,зошто доволно си имаме циркуз у животов. Не те разбирам и не сакам да те разберам.

Не е до луѓето шо сакаат циркуз,до мене е,јас нејќам циркуз...ето.

На linguaragazza и 1209 им се допаѓа ова.
  10. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    пред малку се видовме со една колешка-работи со Авон и одвреме на време се гледаме
    леле луге кога ја видов :o врека за бокс станала, а баш вчера ми кажуваше дека 37 кг се здебелила за време на бременоста-сега е веке мамичка на едно многу мило детенце-душичка, како ли ке ослабне, уште од како ја знам , има проблеми со килограмите а не сега :x а многу фино девојче е

и ^_^ сум што си ги фобив производите што си ги порачав КОНЕЧНО :lol:

11. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    иако релативно малку ја познавав и следев Ивана на форумов страшно сум погодена од веста дека починала .
    ок е од наша страна што преку коментари сочуствуваме но сето тоа е излишно .само нејзините најблиски знаат како им е ,сум го почуствувала тоа на своја кожа и можам да кажам дека нема нешто поболно од ова и таа болка останува засекогаш ...
    уффф запрепастена сум и незнам ни што да пишам повеќе. Нека почива во мир ,жално за нејзината младост...
    и за нејзините родители/браќа/сестри .

На bluegirl7 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Срцекршачке цар си! Ми помина инспирацијата да пишам нешто од кога ти го прочитав постов, не знам до кога ќе се држиш до плитките работи, кој како изгледа, газди, момци, не ти се јавил, џуџиња и све то заедно.. убава суштина на секој твој пост.. и да ти кажам право посакав да видам како изгледаш. Толку ли си совршена бре? На секој му најде мана..

П.С ќе се навратам подоцна со повторна инспирација..

На Buttterfly, bittersweet, girl.23 и 34 други им се допаѓа ова.
  13. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    прашање е дали се вистина тие "плитки работи" ? јас кога ке начекам нејзин пост ја скролам обв зошто стварно покрај милион поважни работи - не ми е верно како може да постои човек како дотичнава што се замара со толку небитни работи |(

14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.655
    И ете...и се испожалив на мајка ми за циркузот,а она на тоа вика - тоа е затоа што никогаш нема да се омажиш,луѓето што не сакаат свадби,не сакаат и циркузи,затоа ти никогаш нема да се омажиш.

Моја мама! Љубим те! :D И има логика муабетов!

На girl.23, Dvolicen и ludoto19 им се допаѓа ова.
  15. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Деновите брзо минуваат, секој ден сме се поблиску до еден многу важен настан за мене... почнувањето на факултет :tmi: Не сакам да дојде 10ти Септември за да одам во Скопје, ова сум го споменала преку сто пати ама ајде нема гајле за уште еднаш. Од друга страна па си викам само кога ќе бидам подалеку од мојот роден град ќе видам кои ми се вистинските пријатели и на кои навистина ќе им недостигам( се разбира покрај семејството). Почнав на часови по математика и многу ми е страв за првиот колоквиум. Ќе бидам задоволна и со 6ка, со оглед на тоа што математика не сум учела две години. За стипендија и такви работи не се надевам премногу и ништо не планирам пред време. Ако е пишано ќе си имам повисоки оценки во индексот ако не нема стипендија, тоа е. Се радувам само на едно нешто во Битола, а тоа е вечерта во бело. Минатата година бев во Скопје кога се одржуваше и не бев дел од таа вечер, ама оваа година не ја пропуштам за ништо :lol: . Како секое лето така и ова брзо помина. Ете при крај сме на Август. Брзо лета времето...

16. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Првпат во животот толку да ми се чисти, ја изгланцав детската и тоа се сама.. Мајка ми и татко ми мислат дека сам полудела :devil: , цел ден чистам :rofl: важно сега ми мириса на чистичко :angel: Браво за мене :clap: ...

17. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    СДК само едно нешто, многу луѓе веруваат оти помалите ушат од посатрите (што е и точно :!: ) , Но работата е во тоа што, мама ми призна дека научила нешто од мене... :lol: А, тоа е како да не се замараш со небитни работи и луѓе! 8) (не ја откривам овде тајанта :devil: )

18. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Сакам да кажам денес му е роденден на татичко.
    Татичко мој најмил,најдобар и најсакан.Нека ми ти е среќен роденденов.Да си го славиш уште долго.
    Фала ти за сите овие години што си толку добар со мене,и фала ти за сета љубов што ми ја даруваш.
    Фала што си ме створил.
    Те сакам многу! :* :hug:

На Lepaaa, Serafima, kravce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    За сите членови на моево семејство мислам дека сте горе-доле информирани, ама не знам како секогаш го прерипувам да го спомнам најуникатниот - очувот. :D Колку глупаво звучи кога ќе се каже очув, ама не знам како поинаку да ви го опишам и претставам. Јас него си го викам на име, ни чичко ни стрико, си има име човекот, фала Богу. :D

Кога се земаа со мајка ми, имав 9 години и бев смртно навредена оти не ми правеше муабет. Подоцна сфатив дека човекот едноставно не е зборлив, ама мајке ми, речит е. Има напишано 3-4 книги од кои една е за сексот, се разбира, под псевдоним :rofl: , и се пукнав од смеа кога ги видов на Амазон како се продаваат. Вечен оптимист, мислам дека од него што го гледам како верува во подобро утре, имам и јас префанато нешто. :D

Единствен човек кој го знам, да имал прилики, а не собрал милиони евра. Мајка ми му вика дека сите ,,другари,, од тоа време сега возат џипови и имаат вили низ градов, а тој има количе од пет илјадарки платено на кредит, разрушена куќа и нов кредит за наредниве 20 години. :D Поштен е, дури наивен и предобар, и од него тоа научив, да си бидам поштена и кога тетката на каса ќе ми врати денар повеќе, да и го вратам.

Единствен човек кој уште го користи интернетот за паметни работи. Си седи, си пушта музика на Јутјуб, си пишува мејлови со пријатели од цел свет, си гледа кучиња што мајка ми не му дава да ги чува :rofl: и си мечтае... му било уживање, малку мозокот да го пуштел на пасење. Се разбира, уживањето му трае додека мајка ми не спука дека во дневната има ронки, или огледалото е со прсти и мора човекот да оди и да брише. Или додека јас не го натерам да ме развозува некаде низ градов. Или сестра ми да не го измалтретира да ја носи и да ја занимава.

И ништо не му смета бе. Ќе избрише, ќе исчисти, ќе исечка, ќе однесе, ќе донесе, се што треба ќе направи. Ептен кул човече ми е. :D Он е од тие луѓе кои за секој проблем имаат решение и не го комплицираат истото. Никогаш не направил никаков проблем, како за сестра ми, така и за мене.

Да ми бил татко, не се сомневам дека ќе имавме одлична врска, и завидувам по малку на сестра ми. Не дека и вака е нешто подруго, ама сепак, не можам некако да го гледам скроз исто. Ме сфаќате мислам. Мислам дека заслужи еден пост од мене, како и да е. :D

Еве сега го караат, многу стоел и се лицкал пред огледало.
    Легенда. :rofl:

На Elenuskaa, Miss.Ricci, Buttterfly и 42 други им се допаѓа ова.
  20. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    ;(
    Не го знаев девојчето...но ги сретнував нејзините мислења...ги читав...беше една од ретките форумџивки кои редовно ги читав...кога дознав за која ивана зборувате, солзи ми дојдоа на очи...
    Почивај во мир Ивана...оставаш голема празнина во форумов...
    Сдк дека форумов не зближил, сите... не ми се полнат очи за секого ...
    Немам зборови...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.