Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Жештина и досада, тој лежи на кревет демек ќе спие, ама ИНЕС знае напати да се однесува како дете ....

му отидов и му брцкам у очи , го бакнувам, тегнам за уши му зборувам го штипкам , го ставам телевизорот на MUTE ................

мрморам како сакам негде да одиме и д а шетниме како детенце кое плаче за круг на рингишпил..........
    тој се смее и ме игнорира не велејќи ништо .......за да сватам дека треба да си станам.

Отидов си ставив кафе и седнувам лезецки да го пијам на лап кога еве ти го ми кажува да идам и да се спремам |( Добро бе како само кога ќе седнам на компијутер наоѓаш да ми реметиш тука :D .

На teddybear, Lepaaa, fallenangel и 3 други им се допаѓа ова.
  2. CaperucitaRoja

CaperucitaRoja Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    320
    Потребни се три работи за да бидете среќни:

1. Да имате што да работите;

2. Да имате кого да сакате;

3. Да имате на што да се надевате.

На Serafima, M.a.r.i.l.y.n, Shelea и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Токму ова.

На Serafima, monni.t, M.a.r.i.l.y.n и 3 други им се допаѓа ова.
  4. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Пишувам, па бришам. Па пак пишувам, и уште еднаш бришам. Предолго беше. А можам и со помалку зборови да си кажам се.

СДК дека ми е криво што се ближи крајот и на ова лето. Не беше совршено, ама ми остави незаборавни спомени.
    Не ја сакам есента затоа што ми носи меланхолични чувства, дождот ме потсетува на солзи и осаменост. Иако сум родена во есен, не ја сакам...

И СДК дека денес ми е еден од оние мрзливи денови. Затоа, ако ништо друго, барем ќе си угодувам на себеси, додека не ми дојде желба да направам нешто паметно.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  5. The.girl.in.pink

The.girl.in.pink Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    13
    Сдк едвај чекам трети септември..Кога ке ме видат сите во ново светло :) Не сум повеќе истата..И да најчудното нешто е што ми се учи :^) Whats wrong with me?

На Allthatglitters21 и anamariia.x3 им се допаѓа ова.
  6. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Тато мене не можеш да ме купиш со пари !!!

Мамо не може парите да ми го поправат скршеното , изгубеното и уништеното ... она длабоко во душата ...

На Serafima, Libera, CoverGirl10 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Моментот кога некоја очајна сака да и го превземе дечкото на вашата другарка, а вие си ги засукувате ракавите за да и покажете каде и е местото. Ете така. Мразам да ја гледам насмеана, а знам дека и се плаче. Знам и дека Тој нема ништо да направи за да и го скрши срцето, ама неговиот чуден смисол за хумор ќе дозволи некому да ја премине границата. А јас, јас ако треба влакно по влакно ќе ја чупам таа, жими све, каква и да е. Аман бре жени, почит малце меѓу себе бар да имаме. На крај памет не ми текнало да растурам нечија врска.
    СДК дека ми е мило денес што прочитав убавини овде, меѓу другото. Се разбудив со црнило размачкано на очите и порака за форумска средба од стариот веќе непостоечки форум. Се сетив колку убави ликови сретнав, истите тие кои и денес по малце ми крадат моменти од животот.
    А јас, јас ќе го побарам него. Затоа што знам дека ќе ми го даде сето тоа што ми треба. Безрезервен флерт, насмевки, ветување за некоја средба, па секој по својот пат. Безопасно и едноставно. Ви посакувам на сите по еден таков човек во животот. Само да би, да го разбирале односот како јас со него :)
    Драги девојки, како танцувате со штикла виша од 10ка? Малце ми недостасуваше боса да се фрлам на подот и да рипам со рацете кон небесата. Љубов е тоа кон музиката. (а носев навистина малечка штикличка...) :tmi:
    http://www.youtube.com/watch?v=XXlkTQjIq5U

На zarah, Serafima, Neytiri и 12 други им се допаѓа ова.
  8. blaa

blaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    378
    Aaaa? :@

На The.girl.in.pink му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Сега можам да кажам дека сум среќна и исполнета.
    Знаев дека му значам ама не е до толку :) Надежта беше изгубена, и сега комплетно можам да кажам дека надежта последна умира, и да така e, точно е после дождот доаѓа сонце, и за сите оние кои веќе ја изгубиле надежта, не се откажвајте, Баш прочитав пред некој ден една поговорка и многу ме бендиса:

Понекогаш Бог ги затвора сите врати и прозори. За тоа време верувајте му бидејќки може има бура надвор а тој сака да бидете безбедни :)

Одам јас на уживанција малку, на тераса со другарките, пак кафица и муабетче :)

Имајте убав ден :hai: :*

На Mrs.Cuper, Serafima, Miss.Ricci и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Завчера крвава месечина. Вчера крваво зајдисонце.

Градов има добиено изгледа.

Делува шашардисано, шашаво.

И во мамурлак со Гарфилд очи, гледам некоја си ЖЉ телевизија и не ми се верува што слушам - каде се искачало за да бидеш виден. Сериозно тоа некој го прави?
    Јас мислев дека се искача со друга цел, а не со цел да бидеш виден. Демек ќе ме видат Станко и Евгенија седната негде и јас ќе си направам чек на списочето - ме виде?! У Кала?! |( :x

Ако ми се пие кафе искачам да го пијам, а не за да ме видат дека го пијам. Ако сакам да се зезам со друштво, да слушам музика, да играм, искачам у диско. А не стојам ко кип.
    А - хаааа, затоа девојчињата и момчињата стојат у место евентуално вртат кругчиња. Сега сконтав :D

Сериозно какви мрднати луѓе постојат?! Се исполупав по чело. Се надевам дека сето тоа беше само иронија.

Кафе, спаси ме. Денов осеќам ќе биде тежок.

Ми треба кревет и многу сон. Лека ноќ.

На stefi556, antonina, Monna.Monna и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Периодов ми донесе остварување на една огромна желба. Ама работата е што не можеше во полош момент да се случи ова. Баш работава ми е пази што посакуваш можда ќе ти се оствари.

Леле да знаете со какви лицемери сум опкружена. Добро е што полека научив да им кажувам одете во к*рац сите. :D

12. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.769
    Кога бев помала, бевме кај татко ми на гробишта со дедо ми. Кога тргнавме надолу по патот мене ми се сврте низ глава некоја песна и запеав. Се сецнав, направив глупост, срамота е си доаѓаме од таму, а мене песни ми се вртат. Само ме гушна и ми рече- Продолжи, ние живи сме.
    Денес прво утро, кај дедо на гробишта, а мене постојано ми се врти една песна која тој ме учеше да ја пеам. Јас всушност и него го имав два пати слушнато да пее, а едниот од тие беше кога ме учеше на песнава.
    Се засрамив од себе си, а потоа се потсетив на случката па си помислив сигурно и тој не би сакал да го жалам така. Секогаш велеше се жали во душата, не со црнина, не со не слушање музика и без телевизор. Дента кога почина телевизорот се вклучи сам, никогаш не сум верувала во духови или не знам што, но можеби беше некој знак.
    А денес се јави братучед ми кој се јавува преретко да не викне вечер на семејна вечера во кафана. Дедо ми сакаше кафани, дедо ми сакаше пиво и тоа само Скопско. А ако ви текнува кога имаше зелена и црна флаша тој секогаш ја одбираше црната затоа што пивото било поубаво, а и стакло си е стакло.
    Не бевме постојано заедно, но за него можам да пишувам и пишувам.

На butterfly33, Artemission, zarah и 42 други им се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Добро, може ли еднаш во животов да не се двоумам околу банални работи 100 саати, туку веднаш да се одлучам? Ко божем се работи за живот или смрт, па толку му ја мислам. Сакам еднаш да знам што сакам од прва! Сакам да бидам поодлучна!

14. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Некаде прочитав дека мозокот ништо толку добро не меморира како емоциите, дека нив никогаш не можеме да ги заборавиме. Точно!
    Веќе некое време имам проблеми со навраќање на минатото, валјда дека толку сакав да го закопам, и тешко можам да си вратам јасно спомени од луѓе, места, патување... Ама тие кратки, блиц чувства кои се навраќаат кога ќе помирисаш стар парфем на пример, се бесмртни!

Периодот ги слушам АР-И-ЕМ па се нурнав во некаков сладок умор. Не знам дали во прва или втора година почнав да ги слушам верно, само знам дека кога и да се вратев од школо, ќе го пуштев нивниот албум; музиката како да ми го балансираше револтот против гимназијата, против другарите и момците со кои се гледав. Заспивав и се будев со нивната музика.

Тоа беа едни чисти моменти, далеку од алхохолот и од цигарите, од прашината на градот, и вечерните гужви.

http://www.youtube.com/watch?v=3BtbYHkKCsg

На bittersweet, anabel-a, kravce и 6 други им се допаѓа ова.
  15. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.095
    Толку не можете да се потрудите да си најдете аватар, па крадете од други?
    Патетично |(

16. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Колку сме посакувале да пораснеме а сега си го бараме безгрижното детство ..тие мигови , тие денови кога никој на овој свет неможел да ти ја намали среќата додека го гледаш омилениот цртан филм , додека го јадеш омилениот сладолед , си играш цел ден на улица ....Колку сакам пак како некогаш да го земам цревото и да си организираме маалски прскања ..целите истопени со блузите залепени ...па после со парче лубеница си ги ладевме душичките ...нема никое друго чувство како тоа .. :lol:

А сега сфаќам колку сакам да бидам Петар Пан и да живеам во Недојдија ...

Прикачени фајлови:

На monni.t му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    648
    Ако мислиш дека сум ти го ,,украла '' аватарот провери кога јас сум ја ставила таа слика за аватар :!: .
    Несакам да се карам ,туку фино лепо ти кажувам ако мислиш конкретно за твојата слика :!:

На LaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.584
    Допаѓања:
    201.804
    Навистина животот не е фер, никогаш не ни бил... само некако тешко го сфаќаме тоа, можеби кога животот ќе зададе удар од кој тешко можеш да се повратиш, ама сепак, ќе смогнеш сили и ќе станеш. И пак, и пак... каков е, таков е, еден е и вреди да се живее.
    Момчето Хуго рече дека секој од нас има своја цел на овој свет, сите сме тука со некоја причина... кога ќе ја дознаеме, не е важно, важно е дека сме тука.
    Carpe diem!!!

На Peppermint, bittersweet, Serafima и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. LollipOp16

LollipOp16 Активен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Поправо сакам да прашам дали мислите дека е пристојно да се носат тексас шорцеви во седмо оделение? :)

20. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.981
    Неможам ни на форумов да си се истресам, ме познаваат. А баш сакам на фемина да и кажам се.. Јбг, луѓето зборат.
    :hai:
    А за прашањето над мене, ако се над колена НЕ.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.