Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Јас таман се решив утре да јадам чизбургер,кога неработен ден било...
    а оваква храброст ретко имам...

2. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    После добар секс имам добра концентрација, одам да скувам голема шоља кафе и да го поздравам новиов ден, со книга во рака.

Има се, може се.

Ма јок бре, има се, мора се.

Ауфидерзен и бидете умни, да не ви дое баба Рога.

За некои лека ноќ, за други добро утро, кој како си ја наредил, а мене со лесно нека ми е.

На La.Reina.Del.Sur, cinderella5, Springy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.569
    Мрзлива сум боже мили до немај каде.Измешани чувства,болки во кичма и стомак,надувано тело.Ќерка ми се прибра од гости,син ми занесен по компјутерски глупости,почнаа гужвите и караниците...маж ми...кој беше тој :?:Ама се е тоа семејство нели.Ме чекаат некои 5 килограми сливи за правење слатко а не можам да се одлепам од столов.Дури и да се нервирам ме мрзи.Трае цели 30 секунди,кога помислам па подобро така отколку цел ден да сум |( Гледате и сами не можам да склепам ни една логична реченица...ама имам оправдување.Се уште е лето,интернетов ми е бавен како полжав.Сонце сладолед и ладна вода колку сакаш,иако сонцево не ме сака ,ме пече како пиле во рерна.А една од работите што ги сакам во лето е носењето апостолки.И тоа строго оние со платнени ремчиња зашто се друго ми прави пликови.Е така сношти баш фино залади си велам зошто не отидам до блискиот маркет да си купам шеќер за слатко.И појдов така во апостолки ,и на сред пат едната апостолка реши да откаже послушност.Со чекор а ла хер Флик успеав да догегам до маркетот,купив шеќер се вратив дома за едно 7363 саати ми се чини.Уживав во секој чекор |( а кога стигнав предавничките триумфално завршија во кантата со ѓубре.Тие мене :devil:
    Друга работа што не можам да ја сварам се жениве од мојава улица.Како само слушнат дека сум ставила ламинат.И ете ти ги една по друга во контрола што би се рекло.Па вакво е ,па такво е ,па колку те кошташе...женииии...тоа е само обичен ламинат не сум направила нова куќа...мислам стварно...Јас нели како фино воспитана кафе може ли ...може,може...и сокче...па и торта зошто да не ...и така на replay цел божји ден ,мислам во ред ама на половина од тие јас не ја знам влезната врата од која страна се наоѓа.. :angel:

Отидов јас да лупам сливи за слатко ,а вие повелете попладне кога ќе биде.На слатко студена вода и кафе.И да ми го видите ламинатот :D

На slavica999, teddybear, Doozy и 2 други им се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Како да натерате маж да гледа романтични филмови со вас
    http://www.youtube.com/watch?v=tz9J0WKNQ5M
    Се чудам како нема некој репорт, статистика, колку луѓе се самоубиле гледајќи реклами за улошки. Кога носите вакви улошки вие лудо танцувате како професионална танчерка, вие сте секси, неодолива, ја наоѓате вашата вистинска љубов, принцот на бел кољ, вау поради овие улошки може слободно да трачарите низ град со другарките, да облечете бело фустанче пошто се знае колку жените сакаат да носат бели фустанчиња (барем јас не)Со овие улошки вие сте супержена...Права магија ти се улошките.
    Се чудам како и мажите до сега не земале да носат, чисто да се чувствуваат посамоуверено и помоќно. Ми иде таква реклама сега во глава, маж во 40тите се спрема за деловен состанок, вознемирен, возбуден. Се појавува на состанокот, ги решава сите дилеми, проблеми, го добива проектот на годината, го унапредуваат, повисока плата...Застанува помлад соработник до него и го прашува -Која е вашата тајна? И тука дечкото си ги вади дискрит или олвејс или небитно.
    Затоа јас се осеќам така полетно денес, до улошките било. Mystery solved. Ќе застанам на плоштад и ќе делам улошки на разочараните и нерасположени лица. Што е битно, ќе си бидеме среќна улошконосечка нација. Цел свет ќе ни завидува.
    ах...не ми е арно на денов, со улошки утрински да се замараш |(

На bittersweet, slavica999, XstrongerX и 9 други им се допаѓа ова.
  5. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.391
    Македонија стареела...тогаш зошто не можам да излезам од дома без да се разминам со стотина колички и растрчани дечиња...

6. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    И така сите заспаа само јас останав без сон. Демек ќе ја чувам куќата или имам мн работа и учење па вака сабајлечки си ги вежбам прстите по тастатурата. Е шо да правам сеа? :?: Преку глава ми е бе од идиотски комшилок, тие со си ја подават главата на се нешто шо ќе мрдне у соседната куќа. И така јас си излегувам кај 5 саат на цигарче надвор на тераса и еден ме гледа така со некоја српрајс фаца и ми вика : Aбе ти пак ќе бегаш од тука а? Хах. Камо да можев, туку не ми се даваше да се објаснувам па се насмав само. И си почна он. Аааа а кафето каде ти е, каде ќе одиш сега, бла бла бла, бла бла бла. А јас човече пушам и си ќутам, а ладно, еден ветар се туткам цела. И ајдееее пак говор, па зошо не сум се облекувала, ладни биле веќе ноќите, и со отворен прозор да не сум си легнувала. И така фино лепо си направив уште у 5 сабајле со комшијата муабет јас кимав со главата, он си зборуваше, туку јас не го прашав он шо правеше уште у 5 сабајле станат, облечен, расонет. Него празник е, неработен ден, па може празнично си станал уште од рано, си се дотерам, го испил кафето, мавнал ракија и тргнал на црква. Може, незнам

7. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.391
    Алал да им е на старава генерација во земјава (со чесни исклучоци)...едвај чекаат да ги исплукаат младите дури и јавно. И после како да бидеме нација која ги почитува постарите...

Koга сите млади ќе се разбегаат по својот спас и нема кој да 'рга и трга за тие да си добијат редовна пензиичка, тогаш ќе ги бараат тие млади шо не чинат шо не работат, шо галамат, шо пијат, шо се багабонти, вакви такви онакви.

На blond, Annath и kravce им се допаѓа ова.
  8. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Верувале или не!!!!!!!!!! (добрата вест)Нови турски серии на телевизиите нема, (лошата вест)туку "НА ВАШЕ БАРАЊЕ" сите досегашни турски серии како ниедни до сега ќе имате можност по втор (а можеби и по трет) пат репризно да ги гледате пред вашите големи екрани.
    Ваква можност не се пропушта драги гледачи, вечно и длабоко ќе ви бидат врежани во сеќавањата благодарение на кампањата 'репризата е секогаш подобра од премиерата' на нашите ценети телевизии.

А и јас па..уште се надевам и очекувам дека на тв ќе дадат некоја интересна емисија која не е реално шоу 'мењам вц шољу' или добар филм наместо ефтина серија од 31932129 епизоди. :(
    Кој ми е крив мене ако ми е досадно што нема што да се гледа на тв, кога мнозинството БАРА репризи на (за мене) глупости, а кутрите телевизии само ги "почитуваат и исполнуваат" барањата на нивните ценети гледачи.

На Magnolija, Springy, Lolipop23 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    сакам да кажам дека ми е пукнат филот од све !!!
    Пукнат филм од дома и до работа и од музика и од филмови ...
    од луѓе и нелуѓе...
    од оние кои се покрај мене, а не се !!!
    Пукам од мака , нервоза и едвај чекам да овој период заврши !! ако има таква опција ......

10. blaa

blaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    378
    Вчера +35 степени, денеска +15. Задутре +5 ќе биди. Толку, почна зимата во Крушево, нема тука есен. |(
    Ааааааајјдееееееее палете оган. Ми студи мене. :$

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    СДК од се ми е преку глава ! Еден ден ке ми прекисне и ке убијам се живо :@

12. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    Ја гледам групава на фејсбук и не ми се верува колку многу работи сум заборавила.
    Никогаш не ми купија вакво ташниче, иако плачев, кубев коси. Но, затоа брачеда ми имаше и секој зимски и летен распуст кога одев кај нив, јас по цел ден си играв со ташничево. Интересно ми беше и сега ми текнува на сите функции кои ги имаше. Милина.
    Друга работа, никогаш не ја сфатив функцијата на логичките плочки. Ги имав и си ги редев, на училиште во забавиште не тераа да ги носиме за да распознаваме што е квадрат, што е круг,а мене лично ми беше тоа досадно и глупаво.
    Ми текнува и на сите први училишни денови во основно. Книжарите беа полни, се тепавме за тетратки, ташни, моливи. А, најубавото за мене, кога купувавме украсни хартии за да ги виткаме учебниците. Па, кога ќе застаневме цела вечер со мајка ми и братми, јас сечев од лепакот зошто најмала нели,а тие виткаа.
    Сега сите за тетратки се тепаат по маркетите и тоа една тетратка за 3-4 предмети.
    Уште од мали така ги учат, а јас како мала ги носев сите книги и сите тетратки во ранецот. Незнам зошто.
    Училишна тетратка, тетратка за домашна работа, вежбанка.
    Ха!
    Си ја отворив песничкава и се чудам ја знам од збор до збор.
    Уште сум ја помнела.
    А, ми текнува и од букварот првиот расказ го знаев напамет. Десет реченици со кои се учев да читам и нон-стоп дека најмал расказ само тој го читав.
    Или првиот раскажан текст ми беше за зајкото руменко.
    Welcome to the Zany Zoo!
    Welcome to the Zany Zoo!
    a for alligator, b for bird, c for cat, d for dog,
    e for elephant, f for fish, g for gorilla, h for hippo.
    They’re new friends for me and you.
    Welcome to the Zany Zoo!

Welcome to the Zany Zoo!
    Welcome to the Zany Zoo!
    I for alligator, j for jellyfish, k for kangaroo, l for lion,
    m for monkey, n for newt, o for octopus, p for panda.
    They’re new friends for me and you!
    Welcome to the Zany Zoo!

Welcome to the Zany Zoo!
    Welcome to the Zany Zoo!
    q for queen bee, r for rabbit, s for snake, t for tiger,
    u for umbrella bird, v for viper, w for worm, x in fox.
    They’re new friends for me and you!
    Welcome to the Zany Zoo!
    And with y for yak and z for zebra
    They’re all our friends at the Zany Zoo!
    Па кое доживување кога ќе дојдеше Нова Година. Честитки, честитки на сите страни.
    За на другарчињата обични,а за пријателите и роднините светкави, па честитки што свират.
    Додуша и ова не е некое старо сеќавање, до пред 10 години се имаше навика со новогодишните честитки.
    па се правевме паметни кога пишувавме
    ул. Баба бр. Жаба
    ул. Темница бр. Не се гледа
    ул. Име бр. презиме
    Па пишивав споменар, па колку се срамев од оние тетратките каде што сликата беше давјца качени на кола,им се познаваше дека се напалени.
    Мх, мх кои убавини.
    Сега цела страна ќе ја изнагледам. Многу работи сум ги заборавила.

На Buttterfly, SimplyElegant, AmericanWoman и 34 други им се допаѓа ова.
  13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    СДК за многу години да ни е денешниот празник! Чувај не Богородице и спаси не! Да сме среќни,здрави,весели,бериќетни....прво оноа човечното да проработи во нас а потоа се друго.

п.с. и една мала молба,апел до сите оние кои во чест на Богородица објавуваат слики или пишуваат било што секаде по интернетот,за промена подобро нека отидат во црква и нека запалат свеќа во нејзина чест и спасение! Да го осетите мирот и спокојот кога ќе влезете во црква. :) :angel:

Имајте убав ден.

На Lux, La.Reina.Del.Sur, Serafima и 10 други им се допаѓа ова.
  14. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    ДООООООСТАА Е ВЕЌЕЕЕЕЕЕЕЕЕ........ :@ :@ :@
    Ќе пукнаммммммммммммммм веќее............... :@ :@ :@ :@ :@ :envy: :envy:

15. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Утрово добив прекрасна вест, внук ми преодел, абе срцка е бев да го видам и како тупка чекор, по чекор со ноџињата :inlove:

На Serafima, Glossy-girl, Miss.Ricci и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    12 години без тебе Мамичке моја.Секоја година на Пресвета Богородица јас се сеќавам на тој кобен ден,тоа кобно утро кога слушав како ме бараш од собата да излезам за да ме видиш,кога го слушав чкрипот на болничката количка и твојот крик од болка.Не излегов и не те видов за последен пат,задоцнив,никогаш нема тоа да си го опростам себеси.3 часа ми поминаа во исчекување дали си добро.Кога ја прашав нина дали си добро,таа само ми одговори дека си подобро од било кој од нас,сега си со ангелите и со Богородица.Крик голем,врескање од сите страни,а јас сама во тој свет на огромна тага,изненаденост,тажни расплакани лица.Тато кога почина бев силна,не плачев бидејќи сакав да бидам силна за тебе моја мила мамичке,сакав да не те растажувам тебе,знам дека и тогаш не сакаше да плачам,но знаеш дека тоа не е можно.Ми недостигаш проклето секој ден,нашите разговори,твојот нежен глас,твојот допир,ми фалат моментите кога ќе си се стуткавме двете и гушнати ќе си заспиевме.
    Денес како и секоја година дојдов,ве видов на гробот,ви кажав дека сега јас сум добра, не ме оставија сама никогаш Чичо и Нина,тие ми се втори родители,но не сте вие и никогаш никој нема да ве замени.Горда сум на самата себеси што израснав во вистинска личност како што ти секогаш ми велеше,знам дека ти си горда на мене за постигнатото,завршениот факултет навреме,ви кажав дека ми е преубаво со З и дека сум задоволна од него и од тоа што ја планираме нашата иднина,ете во Март веридба.Ахх сето тоа ви го кажав со огромна грутка во грлото,колку сакам да сте тука во тие денови,тато да каже ја давам својата ќерка,да ме изнесе од куќа под рака,ти да ги бришиш солзите од среќе за мене,офф сакам секогаш да сте овде.Знам дека ме гледате од небото и се радувате за мене,ве чувствувам секој миг околу мене.Можеби пред другите мамичке изгледам како да ми е се во ред,дека сум силна и се смеам,но никогаш јас не се опоравив целосно од таа болка и никогаш нема да помини.Секогаш ќе ми сте во срцето и душата со мене каде и да одам мои мили мамичке и татичко.Јас сум овде на земјата добра,знам дека и вие таму чим сте заедно сте добри,а некој ден повторно ќе бидеме сите заедно горе некаде среќни како што бевме некогаш...
    Се извинувам ако растажив некого со ова,едноставно морав да се испразнам некаде.

На bittersweet, crazylady, Buttterfly и 82 други им се допаѓа ова.
  17. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Денес ќе си уживам заедно со Елвис Присли. Сите денови се исти, ништо посебно не се случува и нема да се случува. Навистина треба посериозно да си ја сфатам работата околу пакувањето. Само една мала торба си имам спаковано, и тоа со оние подебели, позимски алишта, ах уште колку работа има... ама кога немаш ќеф нема ни да го правиш тоа, ќе го оставаш за наредниот ден. И пак такви мисли ми се вртат низ главата, како ќе е таму, кој ќе ме мисли итн. :tmi:
    Исто така СКД дека е многу убаво кога ќе видиш некој постари луѓе како се држат за рака. Сношти еден дедо цел во бело и правеше пат на сопругата и така наеднаш поминаа. Колку ми беа слатки хаха :rofl:
    Најубава е таквата љубов, зошто траела цел живот.
    Тоа е се засега, подоцна друго и повеќе :*

18. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    СДК дека добивам желба за средување на собава само кога ќе добијам! :tmi:
    Денес се на ред фиоките, мора да се тргнат милионите лисја и да се направи простор за учебниците и книгите. Едни се полни со половични лекции, други со муабети, трети со икс-точка, а четвртите се со стихови, и од песни и мои.

Летово летна, припремата почна.
    А за психичката припрема .. yeah well, we'll see.

Уживајте во денов, прекрасен е. :sun:

На tweety26, anabel-a и cinderella5 им се допаѓа ова.
  19. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Станав рано сабајле,ме разбудија сончевите зраци кои зиркаа од прозорецот и ветрето што дувкаше дирекно во мене...
    Доволна причина за да станам насмеана и расположена.Ветрето веднаш ме подсети на еден период од мојот живот кој ќе го паметам вечно.Тоа беше уште една причина за мојата радост во моментот.Кога би можело секое утро да станувам така...
    Не издржав па повторно си легнав,но наредното станувење веќе беше со нервоза.
    Цело време со мајка ми криеме една работа и чекаме само да почне како што треба.Никој не знаеше,само јас и она.Дури и јас се чудев како издржав а да не се пофалам.И денес имавме гости и она пред сите како убаво си се пофали дека ме примиле на работа.Навистина се изнервирав,ми викаше јас ќе сум кажела прва не сум можела да издржам а ете она бидна и тоа баш пред сите.
    Али ај веќе кажано е така да,ќе си се пофалам и тука јавно дека ме примија конечно. :)

На Pirana, La.Reina.Del.Sur, Nymeria и 6 други им се допаѓа ова.
  20. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    честит празник Голема богородица-и честит именден на сите оние кои се викаат Марија :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.