Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Ја мразам само поради школата.

2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    http://www.youtube.com/watch?v=92NR7S2YhsU
    Стандард муабет на мајка ми, кога ќе и прекипе од се'. И велам
    Јас: Мамо, одлучив. Ќе се омажам за французин и ќе живееме во Канада.
    Таа: Неможе
    Јас: Ама мамо, преубава е Канада, знаеш ли колку ќе ни биде убаво?
    Таа: Неможе, ќе ми биде ладно, што ќе правам таму. Не сакам да ми биде ладно.
    . Завршен муабет. Многу разумна причина мамо :) :*
    Се почесто ми прави лиги со своите приказни од младешкиот свој живот. За времето што поминало и што нема да се врати. Шетале секаде, спиеле на отворено, имале работа, малку пари ама вределе на пазар, па си се враќал со полна кеса и кусур во џеб. Не се враќа Тито мамо, жал ми е. Исклучи го телевизорот. Ниедна од тие лопатки не фрла земја врз темели на фабрики.
    Се сеќавам на една есен, не толку далечна. Ми рекоа дека Него најмногу сум го сакала. Сакам да грешат и да грешам, затоа што тогаш би била безвредна. Сеедно...тоа е завршена работа.
    Знам дека е тешко, ама понекогаш вреди да си ги стиснеме забите, а зад нив зборовите. Почиста ќе ни е душата нам. Нека се слеат како солзи, горчината да исплива од длабочината. Па потоа полесни, како сонца, ќе ни блискаат низ насмевките во љубење, почит и разбирање

На Monna.Monna, Serafima, julie77 и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Морам да ја надминам сноу во играта ]:) :D

На Sara123 и Glossy-girl им се допаѓа ова.
  4. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Вие аман по годишните времиња а јас аман по времето во кое ми изникнуваат само проблеми. Кога ги нема ги нема ама кога ги има ги имам и за извоз. Владата само може да ми завиди и да ми испрати честитка дома затоа што не сум платила данок. А, нели при извоз не се плаќа данок, епа затоа што работам профитабилно и под стрес и нервоза.

Животот почнува да завршува од оној ден кога почнуваме да ги премолчуваме важните работи. Не ги премолчувам туку ги копам длабоко во себе и кога ќе ми се спојат жичките исто како да паднала нуклеарка. Некогаш навистина не умееме да го живиме животот и да уживаме во него. Растргнати од сите страни и со црвени образи од лупнати шлаканици од секаде треба да ја пребродиме тагата. Чудно е што се може да поднесе и издржи еден човек.
    Животот е толку драгоценен што забораваме да го негуваме на моменти. Го негуваме надворешниот изглед а забораваме на внатрешниот. Внатрешниот-духовен е поскапоцен од надворешниот и покрај тоа што не е видлив на прв впечаток.
    Јас само сакам мир во душата...
    оваа ПМС мамата ми ја еба :devil:

На Serafima, julie77, lunicka и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Ах колку добро помината вечер, играње, пеење, лудување заедно со другарки на концерт. Преубаво беше..Такви работи ми го прават лицето најсреќно. :)

На Serafima, marama и Vikita им се допаѓа ова.
  6. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Како си расположен , такво ќе ти биде кафето .... Баш денес приметив .. :lol:
    Се љутам некогаш самата на себеси што не ме држи љутината ..ама тоа е ..лоша или добра страна идеме понатака со повеќе памет ...се надевам .. :yawn: :mm:

7. plavusaa

plavusaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    3
    Сакам да кажам дека од денеска повторно започнувам да одам на фитнес и се надевам дека нема да се откажам се додека не си ја добијам мојата идеална тежина :)

8. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    ...Дека сум многу среќна што имам покрај мене МАЖ кој и покрај тоа што сум палава ,лошка,своеглава ,понекогаш себична ,на моменти несигурна ,и покрај тоа што правам катастрофални грешки за кои отпослем се каам ,многу често излегувам од контрола и на моменти ретко може да ме поднесе и сфати , ТОЈ е секогаш крај мене ,подготвен да ми ја даде сета љубов собрана на светов ...
    Можеби не е совршен но СОВРШЕНОСТА Е ВСУШНОСТ ВО НЕСОВРШЕНСТВОТО , и го сакам таков каков што е ...

Несакам некој "мангуп" да ме вози во BMW |( - сакам да возиме точаци на стаза и да шетаме низ парк и да јадеме шекерна волна :inlove:
    Несакам да ме "шлепа" у ПАРАДИСКО |( и да ме приморува да се понашам неприродно да глумам VIP фаца :puke: -
    Несакам да се курнази со на тате парите и притоа да мисли дека е највечи фраер ,најпаметен ,најбољи,а да го прашаш двајца глумци да ти наброи прави фаца као :?: WTF?
    недајбоже па да влезеш со таков у дискусија ,па да падне прашање као кој ја измислил струјата и праи фаца :o ,уффффф па Никола Тесла за него е научна фантастика .
    Несакам "мангуп" шо вози бесна кола ,од внатре пичи Миле Китич ,а до него цура со 3 кила пудра и duck face фазон ... Мака ми е од таквите луѓе што мислат дека имаат милион хмм "пријатели" ,а да почне да ги брои оние вистинските нема да стигне ни до 3 (три)!

Имам маж што ме сака и почитува ,што сум му најубава кога ке станам од спиење со бушава коса и без грам шминка , што секогаш е тука за мене да ме утеши,подржи , во среќните моменти да се радува со мене ...
    кога ке ми каже ТЕ САКАМ ме вивнува до месечината и назад зошто чувствувам дека е искрено кажано , од срце ...

ЈАС СУМ НАЈСРЕЌНАТА ДЕВОЈКА НА СВЕТОТ :inlove:

На bittersweet, kravce, Serafima и 11 други им се допаѓа ова.
  9. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Ммм шубаво сум спиела,облечена во најдебелите пижами што ги имам и со ќебе покриена :mm:

На Vikita и eli25 им се допаѓа ова.
  10. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Зошто да не ја сакаме есента?Јас си ја сакам и тоа многу.Искрено летото не ми е баш омилено време.Мислам добро е,скоро секој ден излегуваш,запознаваш многу луѓе....но со мојата алергија од сонце не можам да излегувам денско време,ни пак да се сончам :o :tmi:
    А есента ми е средина меѓу лето и зима.Ни е многу топло,ни многу ладно.А и многу сакам да чекорам по суви лисја :D Кога одам по улица морам секој лист да го згазам :lol: :tmi:
    Сепак секое време си има своја убавина,како и секој човек што има свој избор.За тие што сакат лето другата година :D :hai:

На Monna.Monna, Hkikica, Juicy03 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Allthatglitters21

Allthatglitters21 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    288
    Сакам да врне да истури, да дува така ветре, прозорот отворен, и јас со бубу да си лежам, да гледаме филмче, и да се гушкаме. Па нема појако!!

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Не секој може да пишува, но не секој може и да чита поезија.
    Пред некое време, на домашните полици најдов книга со поезија од Пабло Неруда. Книгата е одлично сочувана, иако е постара од мене. Ни самата не знам што барав низ книгите, ама очите ми засветкаа кога го видов насловот таму некаде, скриен меѓу големите романи. Си направив кафе, седнав на тераса и почнав да го впивам секој прочитан стих. По некој ден, книгата и ја дадов на братучетка ми за да види какво богатство сум имала дома. А таа, по неколку минутно листање ми ја врати велејќи ми: Ништо не разбирам.

Не знам дали се во прашање плитките умови, или едноставно немањето желба да се продре малку подлабоко во стиховите, ама денес ретко кој може да ја разбере поезијата. За многумина, писателите се само забегани уметници кои живеат во некој свој свет, поразличен од реалниот, и пишуваат поезија или проза со високо ниво на метафора и метонимија, како резултат на дејството од алкохолот или наркотичните дроги. Не велам дека немало писатели како Ернест Хемигвеј, Едгар Алан По, Џејмс Џојс, Шекспир кои врвот во своето творештво го постигнале благодарение на нивните пороци, ама за да го разберете нивното творештво, не треба да бидете под истото дејство како нив додека пишувале.

Почнав сериозно да размислувам за основање на Друштво на мртвите поети.
    И ако случајно успеам во намерата, првиот состанок ќе го отворам со оваа песна од Пабло Неруда...

Ода на неколкуте жолти цветови

Наспрема небесното синило морето ги движи
    своите синила, а наспрема небото
    неколку жолти цветови.

Доаѓа октомври.

Па макар што е толку важно дека морето го равива
    својот мит, својата порака, своето надоаѓање,
    се разгорува
    на песокот златото
    на една единствена жолта билка,
    а твоите очи
    се врзуваат за земјата,
    бегаат од големото море и неговите грчеви.

Прав сме и ќе бидеме.

Ни воздух, ни оган, ни вода
    туку
    земја,
    само земја
    ќе бидеме
    и можеби
    неколку жолти цветови.

На zarah, Monna.Monna, bittersweet и 26 други им се допаѓа ова.
  13. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Отидов во продавница и си купив Киндер јајце. Тоа го направив само за да се вратам во детството, навистина. Колку само се радував кога ќе видев дека мајка ми ми оставила киндер јајце на масата :inlove: Е така, си отидов, си купив, половина му го дадов на бато половина за мене. Си ја склопив играчката што ја имаше внатре. Не можете ни да замислите каква насмевка имав на лицето додека ја склопував играчката, исто како некогаш...
    Ја гледав и си мислев, камо и сега сета среќа да беше во едно киндер јајце, како порано, како кога бев малечка...

На Monna.Monna, Hkikica, teddybear и 15 други им се допаѓа ова.
  14. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    I want to live where soul meets body,
    And let the sun wrap its arms around me,
    And bathe my skin in water cool and cleansing,
    And feel, feel what it's like to be new,
    'Cause in my head there's a Greyhound station,
    Where I send my thoughts to far-off destinations.
    So they may have a chance of finding a place where,
    They're far more suited than here.

На Monna.Monna и Sara123 им се допаѓа ова.
  15. Lining

Lining Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    185
    Сдк си се враќам јас накај дома (со автобус) и гледам некој личност многу ми е позната ама незнам од каде. Кога наеднаш ми текнува лелеле ова Марама од Фемина е. Ми беше мерак што ја видов па уште и сме живееле во иста населба, а јас поима сум немала дека ми е комшика. :lol:

На marama, Vikita и Sara123 им се допаѓа ова.
  16. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Само толку...

На bluegirl7, Serafima, Sara123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    СДК денес покажувам премногу чувства. Не знам што ми е. Не правам ништо само размислувам колку ги сакам моите најблиски и ми доаѓа да плачам дури, до толку ми се силни чувствата, а ни сама не знам зошто. Сакам да ги гушкам сите, но за жал немам можност. Сепак, ќе ги изгушкам тие што ми се блиску.

Инаку да ви кажам ја имам најдобрата другарка на светот. Не е совршена, ама јас сакам и со тоа нашето пријателство е совршено. Тажна е во последите неколку денови... :( Вчера ме чекаше, а јас не ја поздравив, не ја оставив дури ни да ме погледни оти знаев дека ќе и биди уште потешко, само ја гушнав од назад и се гушкавме се додека не се исплачи и не се почувствува доволно силна да ја исправи главата. Ми рече дека не мора дури ни да разговараме, прегратката понекогаш е се што е потребно. И навистина е така. И јас сум го почувствувала тоа кога една прегратка ми кажува многу повеќе од еден разговор од неколку саати.

Сдк му го обожавам гласот.
    http://www.youtube.com/watch?v=Ep8gVoePoGw

Песнава која инаку не ми е убава, тој ја направи совршена. Ја пее со толку чувства што ако ја слуша некој што не разбира англиски ќе си помисли дека текстот е којзнае што, а не е.

На zarah, bittersweet, kravce и 10 други им се допаѓа ова.
  18. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.472
    Допаѓања:
    34.821
    СДК ми се здосади веќе да гледам Summer 2012 или Лето 2012. Почнав и сама да се запрашувам дали на профилот автоматски ми се уклучило нешто или цели 3 месеци само тоа се врти....

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. demilovato4ever

demilovato4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    220
    СДК само што се исшишав и сега имам и шишки :rofl:
    Си ја сакам новава фризура :P
    а воедно да се пофалам денеска сум преехепи излегувам вечерва со тој што го сакам :inlove: :inlove: :inlove:

На Vikita, Miss.Ricci и Sara123 им се допаѓа ова.
  20. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    ^
    Некој се вежба за новата платформа без лајкови а?
    Фино е да си длабока, емотивна личност, фантазер...Постојано ти е интересно, една песна знае да те пренесе во друг свет, една случка е причина за насмевка на лице бар за една недела, постојано нешто си размислуваш, премислуваш, анализираш, се ставаш во сечии чевли за подобро да навлезеш во суштината на проблемот, болката ја претвораш во нешто возвишено па со неа ти се раѓа инспирација за творење...
    Ќе си пукнам од чекање и досада...

На Sara123 и thelittle17 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.