Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Уфф колку постови за школо што почнува, и искрено да ви кажам, мило ми е :)
    Јас имав само 2 месеци точно од летен распуст ама си поминав многу убаво, си запознав многу деца како што си ветив, се зближив со некои и си учев и се спремав...
    Време е за школо, возбудена сум. Ќе видам стари и нови деца што не сум ги видела со години.
    Сакам да биде прекрасно. Сеуште немам иницијатива за како ќе биде.

Ајде сега, школо ќе ми почне и ќе имам повеќе обврски...
    Ама си имам и услови, да сум си комуникативна и да си се дружам со сите,
    да сум си среќна и дас сум задоволна со тоа што го имам, да сум оптимист... :)
    Ајде убав ден луѓенцаа! :hug:

2. OneStepCloser

OneStepCloser Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    64
    Знаеш која сум? Се сеќаваш на мене? Да, тоа сум јас. Едно време и јас бев твоја другарка. Но, зошто би имала потреба да ме паметиш и сега, кога имаш подобро друштво, нели. Сфаќам дека не секогаш луѓето за кои си стекнал високо мислење успеваат да го задржат истото.

Но, што е тука е. Не сакам и не можам да дозволам да си го уништам денот со непотребни работи.
    Уживајте луѓе, уживајте во последниот ден пред почетокот на школската година ;)

3. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Знаете што ? Ми пукна жица од гитарата.А таман се спремив да ја учам Wonderwall од Oasis.И така.Сеа имам акустичен бас xD

4. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    E mnogu me iznervira sega eden glupco ligav :@ Некои луге постојат само да шират негативности и работи што нетреба. Подобро нека си молчат кога гледаат дека за ништо не ги бива колку убав ден ми го расипа со неговото глупаво мислење. Лигавв папучар :lol:

5. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Од сабајле вријам. Одам и чурам, ако некој денес ми цапне на некој живец готов е. Премногу ретко сум до овој тепен изнервирана. Го молам универзумот денес него да не му текне да ми се јави, не денес оти ... ај ќе речам само не денес.
    Ми се читаше една од поомилените книги(да, си читам книги и си гледам филмови по два пати па и три пати, гајле ми е што сите ми се чудат, секој пат на нов начин си ги доживувам!), си направив ладно кафе и сокче, ги оставив на балкон затворив завеси, си ја уклучив фонтаната, си направив пријатна атмосфера се да ми е најубаво како што си сакам и одам по книгата и .... ја нема!!!! И не знам кај кого е што е најжалосно. Јас сум глупава, јас. Секогаш си викам не давам на некој кој не е доверлив, или ќе научам да речам не или пак ќе запишувам и секогаш пак попуштам и си мислам ајде бе не се до толку ќе си стојат на зборот луѓе се и секогаш зборот П Р О П А Ѓ А! Едно две, кој и да дојде на гости ги разгледува и си зема, не ми смета навистина додека ја чува и ја врати, па јас тргам пари за тие книги, од својот џепарац се мачам да ги купам, ги чувам како очите ги редам прередувам и бришам постојано.... за да позајмиш на некој и да не ти ја вратат. Или како пред некој ден една што ми ја вратија извиткана маслосана истурено на неа пијалок ... барем извини се жено една!
    Како фурија сум од 10 сабајле и ми фалеше татко ми со неговото така ти е....
    Цела куќа ја пребарав само вртам наоколу иако сум многу свесна дека нигде на друго место нема книги освен во мојава соба, и во подрум од татко ми некои стари што не сум ги собрала и ништо.
    Многу ми значеше книгата, од антикварница ми беше со посебен мирис беше и си ја сакав бе.
    Се нервирам. И морам да ја најдам.
    и морам да си сменам политика за се во животот. Ама апсолутно се. Има да направам еден пресврт, 180 степени се да променам.
    Односи со другарки, другари, домашни, љубов, врска, се.
    Потребно ми е, и за прв пат во 20 годишнава кариера има да си ги ставам моите потреби на прво место. Нема повеќе за да не ми се налутат другарките ова да правам или она, ако се смирам со него, нема повеќе за да не се караме ова ќе сторам или она, нема повеќе да трпам нејавување и непочитување, а уствари и ако воопшто се смириме нема ни да се трудам веќе, ич ништо нема да правам повеќе, доста ми беше три и пол години секоја интересна идеа што ќе ја видам да ја пробам, доста ми беше да се трескам од земја за да го видам среќен, доста беше јас да смислувам изненадувања, да наоѓам рецепти, места, нови и интересни работи, доста беше да си бидам сама со жебите во врската, сега веќе кревам раце и оставам се на него, па ако ме сака толку искрено ко што тврди нека повели нека се потруди, нека го помачи газот асолно па можеби некогаш пак ќе го отворам срцето. Во моментов свечено го затворам. 15 денови поминаа, кога си неспособен инаетот да го поклопиш заради љубовта во тој долг период не е моја вината. Јас стојам чиста, и овде и сегде со јасни чувства јасни желби јасни сонови и јасни амбиции. Доста ми беше од чекање надевање и молење.
    Од сега ако ми се игра ќе играм, ако ми се излегува ќе излегувам, ако ми се јаде ќе јадам, ако ми се пие ќе пијам, ако ми се оди дома ќе си одам дома, ако ми се гледа серија ќе гледам серија. Доста беше веќе. Доста беше да бидам несреќна и незадоволна од животот погазувајќи ги моите потреби задоволувајќи туѓи. Јез да, имам 20 години и животот е пред мене, ама what's the difference.

Готова сум. А како и да не бидам кога сум во пмс три месеци континуирано без воопшто да добијам? И денес се пројде границата.
    Нек дојде часот да излезам и да се полеам со некое пивце на рибја чорба па да се релаксирам малку.
    Ако воопшто е возможно да се релаксирам со неговото присуство во воздухот и песната ostani djubre do kraja.

Ајде утре е нов ден.
    Убав помин кај и да одите :hai:

На la-chicka, Divinebutterfly, cinderella5 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Tikvi4ka

Tikvi4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    451
    Денес е посебен ден на брат ми му е роденден :D

Среќен Роденден брат ми и се најубаво :party: :^: :beer: :ninja: :l:

7. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Прифатив дека во животот сите мора да бидеме нешто. Јас сум на пример најгрешната жена што чекори на земјата божја. Треба да си истетовирам 666 на чело. Од кај толку неморални мисли и акти незнам. Така се родив. Срамно ли е достигувањето да освоиш награда за напишано еротско дело? Врвот на иронијата е.

На Aleks96, anabel-a, sadangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    ^ Не гледам тука ништо за срамење. ;)

На XstrongerX му/ѝ се допаѓа ова.
  9. NightAir

NightAir Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    491
    СДК дека после се она што се случи имам голема верба во Бог. Како да знаев дека нешто лошо ќе ни се случи, како да знаев дека не треба в кола да се качувам. И само се прекрстив пред да тргниме и толку. Излетавме од пат! Бог не гледал живи здрави и прави да излезиме од кола. Фала му!

На Serafima и anabel-a им се допаѓа ова.
  10. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Хеххх,нема ништо срамно стронгр...
    СДК ми се учи...брее луѓе ми се учи,еејјј алоооо,си се чудам на самата себе,до вчера несакав да помислам на учење а сега едвај чекам да земам да учам нешто..Ај нездрава работа...Боже Боже!Ај,и тоа ќе ми се здосади за некој месец..а најчудно е што едвај чекам да дојде Нова година,ми се забавува,сакам да се вратам назад 8 месеци,или пак да летнат следните 4...без некој ден де..
    Имајте убав ден,всушност и онака е убав...

На XstrongerX му/ѝ се допаѓа ова.
  11. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.511
    Допаѓања:
    23.160
    Нема поубаво чувство од тоа кога се враќам од ноќна смена од работа, и го чекам автобусот..А над мене сонцето изгрева, и силно блеска уште со првите зраци, небото е распорено од милиони авиони, а ветрето тивко дува. Скапоцен е моментот, верувајте. Толкав мир чувствувам во тие мигови, и се исполнувам со позитивна енергија, па дури и нозете престануваат да ме болат после напорната вечер :)
    Јас ова лето не го ни почувствував како претходните.Не седев до доцна во ноќите, не ја осетив жештината од 40 степени и повеќе, не се досадував по цели денови.
    И мене многу брзо ми помина. Ко вчера да беше кога дојдов во ФРанкфурт, трчев по документи, се мислев како ќе биде на работа... И еве, за 10 дена и конечно си одам дома, едвај чекам. :)
    На моменти не знаев кој ден и кој датум е, цело време брзање на работа, на шетање, на забави..МЕне август ми беше најубав месец ова лето, многу убави моменти ми донесе. Многу прегратки, насмевки, задоволства, и по некое збогување за крај со драги пријатели.
    Ќе го паметам секогаш летово, имам прекрасни спомени од Германијава, уште поубави фотографии, и срце полно со задоволство.
    Поздрав :)

На Lolipop23, Annath, la-chicka и 7 други им се допаѓа ова.
  12. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    384
    СДК дека здравје боже во март ќе станам тетка за прв пат!
    Сестра ми е бремена.
    Внучето мое ќе си има 17 годишна тетка 8)

На Miss-Independent, Annath, kate21 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Постои ли зависност од Сексот и градот ??
    Ако постои,тогаш дефинитивно сум една од најголемите зависнички :nod:

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Циа не си само ти, и јас сум тука :)

На CIA му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Нескафе ми дава крилја и сила . :lol:

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    41.084
    и јас се приклучувам ... Јас ја имам цела pink edition :wasntme: :wasntme:
    сите 6 сезони
    :D :D :D

На Elenuskaa и CIA им се допаѓа ова.
  17. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    ;( ;( ..

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Првата недела во септември е Ден на татковците, да не бидаат дискриминирани, има ден на мајките треба и за татковците да има ден :lol:

На мм годинава му е прв пат да го прославува денот, секогаш првиот пат е најубав, сега и тој има го да му честита :inlove:
    Му го пуштив ранобудникот наш во кревет, му викам ајде буди го тато, и чисто да се знае дека е машко почна шлаканици да му мава :D а рачето едно тешко што го има, го искарав -абре буби тато не тепај па почна да го лигави :*
    Му ги дадовме подароците ама најголемиот беше од син ми, го кажа као демек првиот збор-дада, нека се радува мм дека кажал тато ;) лоша вест за свекрвата затоа што викаат ако првиот збор е тато, наредното дете ќе биде машко, никако да се израдува жената на женско :doh:

Си поминавме прекрасен ден заедно, се погоди и времето за шетање, уште една причина зашто го сакам септември, крај на зимата и почетокот на пролета.

Поминавме и кај татко ми да му честитам, внук ми се чувствува запоставен и бара ден на браќата, ај ќе му удоволиме некој ден, срцка е :D

На Doozy, Miss-Independent, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  19. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Не сакам да одам на училиште..

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.476
    Допаѓања:
    91.902
    Кога ќе ме види некој веднаш помислува дека сум полна со самодоверба. На многу им изгледам дигнато, недостижно, но по ѓаволите не е така. А проклето многу сакам да сум онаква како што изгледам.
    Да не плачам како сега или да не ми биде лажна насмевката. Колку само пати додека зборувам со некого со насмевка на лицето го вртам погледот на страна да не ми ги издаде чувствата.
    И како кенкаво дете се пикам во прегратката на мајка ми, а таа ме теши- Се ќе помине, животе мој.
    Често и велам- Само ти ме сакаш. А таа за да ме утеши ќе почне да ја набројува фамилијата, па момците.
    И сеуште е убедена дека М. ме сака, а М. толку проклето ме повредува.

Но, зошто па мораат сите да знаат како се чувствувам? Никој не знае дека самодовербата не ми е до небеса, а насмевката лажна.

На Cherry03, Miss-Independent, la-chicka и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.