Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Сакам да кажам дека кога станав во 9 часот бев пресреќна не за друго
    туку не ме скорнале во 4 за на тутун -.-
    а имав некое претчуство дека ке ме изненадат и ке ме остават да спијам па на училиште сум бе луѓе втора смена не ке дремам на клупа :/
    па цо 10 сум одела на заболекар и за среќа не болеше
    ух почнувам да добивам фобија од таа заболекарска столица
    а сега сега имам пред час а јас лабава го пишувам ова
    водена мие косата гимназијата мие уџум што значи нема шанса да стасам

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    СДК дека не се поишува Шветска, туку Шведска.. денес забележав тоа.

Туку животов врви, накај незнам ама врви. И ме плаши! Сакам да одам на изложби, сакам да одам во кино, сакам да одморам од се', неспани ноќи, 22 часа правам слики, 2 часа спијам.. уморно ми е телово и умов.

Мила моја и се јавува на Е и вика, Е чим не си веќе со Сулејман ти најдов дечко. Ристо Самарџиев, го гледав на интернет не е стар и има убава песна. Хаха колку сум се смеела, ќерка ми им бара дечковци на другарките мои да не бидат сами. Срцуле мамино..

Гулабот на тераса има две јајца, ги набљудувам секој ден како се менуваат со мажјакот. Се навикнаа на нас, си седиш пиеш кафенце а тие те гледаат со очињата, не не' чувствуваат како опасност. Ах убаво е да ги гледаш, и да ја набљудуваш нивната љубов и грижа кон јајцата.

Ми фали мир и спокој, сега сакам да сум негде сама, море и јас.. да легнам и да не мислам на ништо..ми треба очјано..

На zarah, Ognenija, antonina и 12 други им се допаѓа ова.
  3. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Само што дојдов од болница. Си ги скршив прстите на раката :tmi: . Чудно ми е што на 6 Август братучедка ми (8 годинки е) си скрши ногата, а јас на 6 Септември прстите на раката :worried: :swear: !!

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Треба да одам кај братучетка ми на гости, 4то одделение е и треба да и помогнам со домашните. Ама друг начин освен да седнам и да и ги напишам нема. Ниту мајка и ниту татко и не и стекнале навика за завршување обврски. Како да учиме заедно,кога си легнала во 2 ноќеска ,а пред тоа гледала Езел, некоја серија со тепачки и крвишта ни малку соодветни за нејзината возраст.

Без ред, не се знае ни кога јаде ни кога спие. Се и е наопаку. Па така возрасен човек нема да издржи само да вегетира,а не плус и да учи. И после се чудат што тешко чита на таа возраст.

Вчера ја прашувам што распоред имате за утре? Ми вика не знам не го допишав,не стигнав. :|

И не е крива , мало сонце е и многу е итро,ама џабе е потенцијалот нејзин кога нема кој да го усмери. Некогаш фенотипот,околината се поважни од генотипот на човека.

На Doozy, julie77, kravce и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Септември дефинитивно не е мој месец на љубовта, лани ова време особено го осетив тоа, а богами и оваа година не е нешто сјајно. Па и прелани не ми цветала ништо посебно љубовта во септември ехее. Напротив, со 1 Септември доаѓа и некој тензичен, ризичен и глупав период ко за инат и секогаш е тоа така. Се надевам од догодина ова ќе се смени, или бар оваа година нема цел месец да е ваков и ова нема да продолжи во октомври. И се надевам нема да се прошири и на другите полиња од животот, само тоа не!

6. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Блазе оној кој максимално си ги искористува сите шанси што му се пружаат во животот на секое поле, било да е работа, било да е повод забава. Јас до сега грешев, заради други си жртвував работи кои никогаш нема да ми се вратат назад, ама веќе не. Секоја една шанса во животов ќе ја искористам додека може.
    No more sacrifices, ама ич.

На cinderella5, Mrs.Cuper, Mishela и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    ‘‘Утрово ‘‘ ( пред пола саат ) :lol: го започнав со Бајага . Си викам мајка ми ми дала задачи и работа за низ куќава па да ги завршам на време . Да си направам супичка и салатка и да си одмарам довршувајќи ја дипломската . Сдк дека ништо не е сигурно дека ќе биде и утре таму на баш истото место . Никогаш не се знае што носи наредниот ден . Може ќе се повредам , може некој ќе ме повреди , може ќе умрам , може ќе умре некој се ужаснувам од самата помисла . Не сакам животот така да ми помине , без ништо , без цели , без успеси . Ни љубовта не е вечна е зошто барем едно нешто не е вечно ? Јас сакам мојата љубов да биде вечна и успешна .

На Divinebutterfly и Sara123 им се допаѓа ова.
  8. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Доказ, дека кога си најмалку среден, баш тогаш некој ќе почне да ти се пушта. Коко Шанел може печени полжави да јаде кога рекла - бидете постојано средени девојки, никогаш не знаете кога ќе наидете на вистинскиот.

Абе со подочњак до колено, бледа, коса мрсна таман да цедам екстра virgin olive oil, со грозница, тресејќи се облеков она прво што најдов, па и сите ме гледаа ко вонземјанин бидејќи надвор и не е толку студено за да ставам термо чорапа која едвај некако ја набутав во тенка летна патика :^) а одозгора тренерка која никако не ми ја покриваше истата, и додека така истоштена чекам резултати во болница, доаѓа млад момак, кој ме носи на ново испитување - и ми вика, многу си ми симпатична, опуштена си тоа ми се свиѓа а плус тука негде сме со годините, јас 76 ти 80че, таман бе, мислиш има шанси да седнеме на кафе надвор од болницава?

:D

На сета мака ме изнасмеа. Му викам, абе ти поуморен од мене а? Колку рече немаш спиено? :D

Сладок си животе, на сета мака и болка знаеш да ме изнасмееш до коскиче.
    Муабетов ми е, и на фрлање ѓубре може да сретнеш некој.
    Охоооо тука шансите се дури и поголеми :D

На Marilyn-Monroe, caroline.costa, fallenangel и 28 други им се допаѓа ова.
  9. dolly.doll

dolly.doll Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    505
    СДК значи колку нападни и досадни луѓе има бе . Ти се мешаат во животот ти судат и што уште не. :fubar: Колку сакам сега да сум на распуст и да не ги гледам лицата на учениците од класот ( со исклучок ) , значи толку големи дебили се ... Ти бараат помош , ти им помагаш и на крај те нервираат и ти вадат од такт. :swear: :x

10. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    ..Абе се во ред тоа што сите новопечени амбициозни ученици и студенти имаат огромна желба да успеат во животот, мислам, сите тоа го сакаме така? Ама де извадете тоа розевите очила и пореално погледнете малку на ситуацијата овде во Македонијава?! Не за друго, разочарувањето кое доаѓа потоа е најлошо. Ако мислиш дека некој испит е премногу тежок, чилни малку и почекај додека да бидеш во онаа фаза кога ке бараш работа, БИЛО КАКВА. Ако не пак, седи си дома и јади си ја дипломата. :wasntme:

Фактот дека постојат 50-50 шанси да се вработиш според струката- ЗАСТРАШУВАЧКИ.

На eli25 и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  11. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Ајде со Господ напред утре одам да аплицирам за работа, конечно после долго време, се јавив во фирмата и прашав дали треба некои документи да однесам, ми рекоа фотокопија од лична карта. Спремна сум да работам било што, мислам дека беше доста време одмарање, време е да се фрлам на работа, добро де ако ме примат :D
    Се надевам температурава ќе ми падне за да можам да отидам утре, тоа е резлутатот од синоќешното плачење, температура 38 |( и отечени очи :|

Туку мајка ми уште сабајле ме израдува, рече дека утре ќе ми го дади она што ми следува
    занчи ќе паднат парички [​IMG] :D

На anabel-a, Micheleljubov, Sara123 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Фала ти Господе, што ако ништо друго, во животот си ми дал вистински другарки. И што можеби не се гледам многу често со нив, но секој пат сме се поблиски.

Знаеш дека си вистински пријател со некој кога тишината не ви е непријатна. А знаеш и дека си вистински кога на неа и е ладно затоа што облекла некое фустанче во летна ноќ кога дува сто на саат, а сепак не се жали дека и е ладно, затоа што имате муабет. Муабет кој мора да се заврши. И плус, знаеш дека ти е вистинска другарка кога ти вика: Ти или ќе завршиш со Иван или со некој скрос спротивно од него. А јас сепак сум за првото, затоа што две години да и се враќаш на некоја, е тоа е она што не е сеедно.

:wasntme:

И така. Деновиве го трошам интернетот максимално. Се изнагледувам на филмови. И се дебелеам. Знам дека сум во ПМС кога навечер, испаднати екипа, а јас само ќе кажам со ваква фаца :( ми се јаде тост. :^) Јас многу ретко јадам тостови и таква брза храна, и знам дека кога ќе го кажам тоа, дека сум во тежок ПМС. :D

Размислувам за Иван понекогаш ... Ми текнува на некои моменти на кои одамна ми нема текнато, кога почна се, како .. И така. И тоа. Углавно, добра сум, ми се оде за Скопје веќе. Сакам да почнам да учам. А не знам зошто толку се брзам да го завршам факултетот кога после доаѓа потешкото, али шта чеш.

Бидете ми поздравени девојки. :hai:

На cinderella5, Tenkai, anabel-a и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Хехе мило ми е кога ве читам со убави постови,и тоа толку многу денес! :sun: Очигледно ни годи времето :lol: Туку,овај Старо железо ме пукна денес...А јас еве си го допивам кафето и манијачам чевли :D Аууу да можам сите би ги купила! Одвај чекам плата да почнам да земам,ќе одам во Бг и сите ќе ги купам :D
    Треба да се спремам...Една недела нема да сум активна,ама ништо страшно,ќе се вратам,се надевам добро да помини :) А и ако успееме да направиме средба со мојов,убаво ќе биди :)
    Трпението ми се исплати,уште малце ако не почекав,ќе се направеше каша...А вака се среди. А и со инает ништо не се прави,подобро муабет.
    Имајте убав ден! :*

На cinderella5, Mrs.Cuper, Adi888 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    :$ ја купив книгата ПАМЕТНИ ЖЕНИ-ПОГРЕШНИ ИЗБОРИ
    КОНЕЧНО :party: и многу сум си срекна заради тоа ^_^

На Elenuskaa и Sara123 им се допаѓа ова.
  15. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Една добра вест од сабајле. Ќе си имам братучетчиња. Близначиња, машки. Кај и да е за едно 3 месеци. Едвај чекам да се родат. Срциња. ^_^

На I.love.your.lips, bittersweet, cinderella5 и 22 други им се допаѓа ова.
  16. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Тмурно време. |( Ми ја одзема волјата за било што.
    А само кога ќе се сетам дека најлошото допрва следува, е тогаш... каде ми е крајот. :@

Очајно ми требаат обврски.
    Очајно ми треба нешто за да си го исполнам времето, затоа што вака, кога сум слободна, мислам само на тоа што не треба да се мисли.
    И многу слободно време не е добро, посебно за оној што го искористува тотално погрешно.

И така...
    Се надевам дека планот што го имам за денес ќе ми се оствари и се ќе помине без некои поголеми пречки. Затоа што сепак, не би било фер, затоа што е за убаво. :inlove:

На Sara123 и creshicka им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.255
    Допаѓања:
    157.494
    Абе у оваа држава, може некад човек да си земе данок назад?! А?! За пиво?!
    И тоа и викаш,ало бре,ќе си плати после она сама, прајте шо ќе прајте,мене мојов чоек ме интересира... Немаше тоа копчињата да и ѕвекнам на црвено мамицата мамина!
    А процедура дур седне... Ја чекаш пола саат, редица, па си ги бара наочарите дур си ццка остатоци од ручекот низ заби,па дур се логира десет пати...па ја вика колешката, и таа глупата не може,за шо? ЗАРАДИ ФАКИНГ КАПС ЛОК!!! |(

На JuLleE, eli25, Sara123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.964
    Допаѓања:
    123.553
    ....Ako заврне,пошто гледам се спрема,ќе се израдувам многу и си одам пеш од работа, ми треба разладување ама баш :rain:

На kravce, cinderella5, anabel-a и 6 други им се допаѓа ова.
  19. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Срцекршачке ме радуваш, не ти почна постов за маж, и некоја дебела, ова е тоа бааааам што ти реков, да ја читнеш и чекам да ми кажеш критика..

На Dvolicen, Juicy03, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    хахахаха љубам, ме насмеа
    кога ке ја прочитам ке напишам коментар секако :)

На ljubam му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.