Форумџика на годината

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kravce

kravce Форумски идол

Во последно време почесто се фаќам себеси како се депримирам. Едната работа ќе се тргне на страна, другата на врата.
    Се разочарав од работата, од никаквиот приход, од тапкањето во место, од загубата на волјата да станам наутро со цел нешто во денот да завршам. Ми стана рутина, а не предизвик. А сакам предизвици. За оваа плата можда и би работела да се случува одвреме навреме нешто, нешто што не е 10ти или 25ти во месецот, некој, набрзина извештај, што во последен момент му притребал на шефот, или некој расипан компјутер/принтер што очигледно никој не знае дека само му се извлекол кабелот...
    Не ми требаат многу пари, не сум голем трошач. Имам заштеда, не сум без ништо. Немам ни луксузни потреби, нити семејство за кое треба да се грижам...сега...Ама, до кога вака? Ќе мрднам ли од ова место некогаш? Не сум капетанот, па да останам на бродов додека не потоне. А друго се нема...
    па ете така, ќе се депримирам, нервирам, па ќе кренам глава. Некој ќути и трпи, друг додека молчи и си крои планови. Јас, јас чекав, ама некако не се дочекува.

Имаше еден период назад, кога ги гушкав сите дрвја во пресрет. Сега ми се чини, таа храброст, залет кон светот, како да умрела...

antonina, DeMelo, Sexybaby86 and 6 others like this.
  2. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Колку убаво мириса дождов. Сакам да врне.

Туку денс ми рекоа дека треба да се извинам секој што сум го повредила, зарем мене ми се извинуваат кога ме повредуваат и ми го кршат срцето на милион парчиња :^) туку не им е гајле, решив да бидам како нив, ладна и незаинтересирана, можеби тогаш ќе бидам по почитувана и поразбрана од сега :^)

SparkyAngel likes this.
  3. beached

beached Истакнат член

Слободна сум да ги спакувам куферите и да заминам,готова е секоја приказна овде.

4. Smilly

Smilly Популарен член

:^) Зошто бе љуѓенца не го сакате дождот? Читам по интернетов ве прави тажни..??!

Дожд.Ме инспирира. Прекрасна мелодија од дождовни капки, и свеж мирис.
    Ме прави среќна.

Let it rain over me... :rain: ^_^

5. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Мали нешта што ме прават исполнета...
    На пример ноќно трчање па добар туш и фемина.

Мириса миризливо стапче и се ми е полно-рамно.Бар моментално моменти на мир и спокој.

:bow: Сакам кога мириса на спокој и љубов во позадина.

http://www.youtube.com/watch?v=sGxecPnhFlo

Dvolicen likes this.
  6. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Леле колку лошо мислење имам за врскаџии. Познавам луѓе прави гастроскопи,напикани во задникот на еден куп повлијателни од нив.

На школо гледав улизување за оцени,сега за уписи и стигна работата да оди до обично одење на лекар. На лекарот му е должност да не прегледа,зема плата за тоа. Дополнителни облетувања околу него освен благодарам не се потребни. Лично јас дури би се навредила од тоа.

Колку гнасно функционира се тоа. Овој е добар овој не е. Што се имаат да си кажат лекарите еден за друг меѓусебно. И колку ми се жални себепрогласените специјалисти,кои имаат лошо мислење за некој од нивната бранша што завршил во странство. И уствари вистински се разбира од тоа што го работи.

Една гуска докторка, што патем не по моја желба ми е во околина, ме распрашува нешто за ќерка на едни наши пријатели ,инаку ептен успешен специјалист што работи и се усовршува надвор од Мкд. и ми вика аа ја знам, срцка таа,колку блиски бевме. А,после дознавам дека не се ни знаат. Улизување и продавање лажни вредности.

Завршила факултет и дошла да ми раскажува пикантерии за пациентите. Срамота.

И најсмешно од се е што си имаат формирано клан. Права бела мафија се. И си примаат само синови и ќерки. Едниствениот услов за да влезат е да се дебили.

antonina, Annath and Trendafilka like this.
  7. Primavera

Primavera Популарен член

Чуствувам немир, толку ми е лошо што и желудникот почна да ме боли.
    Сакам да си се наспијам, а еве 2 дена имам ужасна несоница. И таман да си пишам дека не знаам зошто чуствувам немир, си велам: :!: Кого лажеш ти!? Те боли што си заминуваш и што го оставаш сам.
    Ах од една страна е Скопје од друга тој. Се надевав дека тој пред мене ќе замине, па нема да морам да бидам јас онаа која остава. Ама по се... ќе бидам.
    Овие месеци, колку што ќе бидат убави, ќе бидат и болни. Ама не сме ни првите ни последните, знаам дека ќе издржиме... мораме :| .
    Од друга страна пак, се радувам на новиот почеток. На новата шанса која ми помага да се сменам. Чекор по чекор, ќе успеам :D

Doozy, bluegirl7 and Ema.Sk like this.
  8. kate21

kate21 Популарен член

Крај краева, добро е што постои ПМС, добро е што жената има одвишок хормони, солзи и хистерија, добро е што одвреме навреме беспрекорно си ја докажува и штити женственоста и нежнотијата!

И цмиздрењето за џабе не е за џабе! Кога ќе те фати блага депресија и те спукува криза од нигде никаде, се трефнува да се исплачеш на неговото раменце и себично се дереш „ти си крив за се“, „ти не си во право“, „ти мене не ме сакаш“, а тој благо те гали по грбот и бакнува во челото наредено со ситни нитни(некоја си претсостојба на акни |( ) и само ти вели „те љубам“, е нели ти иде да си пораснеш од милина, и да се признаеш општонародно дека си најсаканата жена на светот, м!? ^_^

Е тогаш на раат можеш да си плачеш од среќа!
    Љубов бре! :inlove:

Ла ла ла ла :dance: ^_^

antonina, ines.h, teddybear and 11 others like this.
  9. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

10. anggell

anggell Форумски идол

11. Speechless

Speechless Популарен член

Жена.Жената не е жена ако не промрчи. :yawn: :)

12. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Аyyyyy AЈ нека донесат кај нас вакви :o .Не би било лошо да ги има и во вид на автомат .Си одиш на пауза место на кафе, пијучкаш коктелче :inlove: .После цела фирма весела ПА нормално има да тече работата како никад :D

http://www.youtube.com/watch?v=PPeBXMwA ... _embedded#!

13. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Празни ветувања и неискрени "пријателски" насмевки...

SparkyAngel likes this.
  14. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Зарем толку ви е тешко барем еднаш во животот да ме одржите без преговарања :^)
    Не паметам ниту еднаш да сте ми рекле:
    - Ако мислиш дека тоа е добро за тебе направи го, ниту еднаш :!:
    Постојано приговарате и не дозволувате да си го живеам животот,
    велите дека сакате моите соништа да бидат остварени, епа дозволете ми го тоа без ниту еден збор, барем еднаш верувајте во мене, верувајте дека ќе успеам :devil:

Знам во што се впуштам и верувајте дека ако западнам во проблеми нема да дозволам вие да ми ги решавате, што сум посеала тоа и ќе жнеам.

Само ве молам верувајте ми :!:

Ognenija and ViktorijaMari like this.
  15. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Утре ќе се шишам по долг период, сантим-два ако ме сфаќате. И ми се плаче. Ни милиметар не ми се дава од косава. Стварно никогаш нит сум била, ни сум а ни ќе бидам ептен задоволна после шишање. И зошто фризерите секогаш преувеличуваат?! Мислам, сфаќам да не им идело математика ама па греота сме ние од понежниов пол, секогаш патиме по косата. Држете т.е. пуштете ми среќа утре да не ми одземе од дужина зошто многу ми требаше да си ја пораснам косата!

16. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Добриот вкус за музика умре.
    Каков замав земаат пролазни хитови од турбоdicksuck изведувачите..срам ми е да кажам. Младината оглуве :x

За луѓето со уши , вид во истребување
    http://www.youtube.com/watch?v=CbCHnonKiVQ

cinderella5 likes this.
  17. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Не знам дали ми е толку многу тешко затоа што бев сигурна дека никого на светов нема да сакам колку него или затоа што не можам да се помирам со фактот дека толку лесно се откажа од нас. Со денови ги држам солзите во мене и не сакам да си дозволам да плачам. На некој начин не сакам да си призанаам дека не можам повеќе,а толку е очигледно. Бев повредена. Се откажа од мене. Пред се,се откажа од нас. А јас толку многу се борев.Но,вистинската љубов секогаш победува,зар не? Ах, тоа прашање...тогаш зошто толку чувствувам дека тој е тој. Дека тоа е тоа. Дека никогаш повеќе нема да се почувствувам поисполнета и никогаш повеќе нема никого да љубам толку многу.
    И повторно се залажувам себе си. А не треба. Се што треба да направам е да заборавам. Да ги заборавам оние морници кога ќе ме допреше,оние виори кога ќе ме бакнеше,онаа насмевка кога наутро ќе се разбудев до него. Сосем едноставно. Само треба да заборавам. И можеби некогаш ќе успеам. Скршено,залепено и никогаш исто. Но, со срце или без срце тоа е единствениот избор кој го имам.
    Се чувствувам како губитник. Скршена,сронета,исцедена до последна капка. Скитник кој ја бара неговата љубов,но залудно. Она изгубеното веројатно никогаш и не било мое за да го барам. Но човек учи дур е жив.
    Секое лошо за добро е,што и да е ќе помине.

18. Rubiii

Rubiii Популарен член

“Што е среќа штом без тебе сум јас, што е љубов без допир и страст..“

Колку моќна песна, во целост! И по толку слушања, ми предизвикува ежење одново и одново.
    Текст феноменален со потпис на мојата некогашна комшика, одличен вокал и многу емоции од дечково!
    Се пронајдов во секој збор, како за мене и него напишана песнава...

Добра Ви ноќ, и само искрено љубете, нема ништо почисто од искрена љубов.

http://www.youtube.com/watch?v=YwyeQUUw ... re=related

19. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

20. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Thread Status:
Not open for further replies.