Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    За мене многу е ПРерано за есен :doh: не сакам,не сакам и зима , да не кажам ја мразам.
    Едниствено на кое му се радувам можеби се топлите шалови кое ти го прават аутфитот уште поубав одкако што ти е :D и кои патем ти ја греаат душичката.
    Разните капути кои ги носат боите на есената патем ....и лисјата кои обожавам да ги газам д а ми крцкаат под нозе и да ги препознавам боите кои како виножито се прелеваат додека ти немо зјапаш и се восхитуваш на природата.
    Сум ја сакала или не денов наговестува дека ,полека доаѓа.Бенвенута!

2. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Сите оние кои имаат сестри кои уживаат да изиграваат жртва во фамилијата ќе ме разберат. Bite me. Ете тоа само ќе и кажам на сестра ми.

Која е поентата да се ја играш таа улога кога никогаш нема да добиеш оскар? Никогаш и ништо нема да добиеш, освен можеби златна малина. А таа знаеме за што ја добиваат глумците.

Се таа нема, се таа се жртвува, се јас трошам, се јас сум без осет, се јас сум неблагодарната. А на неа кај и да е, онакво одозгоре ќе почне да и свети, како што им свети на светците. Ако ти не сакаш на живееш на 19 години, јас сакам. И дада ти учеше цело лето еднаш, и дада ти мислеше тогаш дека ништо не и е заслужено, не се секирај, и дада ти била таму.

И уште нешто што научив од моите родители. За разлика од тоа татко ми мене како ме воспитува, дека се во животот треба да се заслужи, што нормално е точно, но не и кога се работи за девојка на 20 години кој сака да си купи уште еден пар балетанки. Што му е на старите е прашањето кои мора да се постави. Значи, зошто мора нешто да му е на старите за јас да сакам да си купам уште еден пар балетанки?! :fubar: Муабетот, она што научив од моите. Има некои работи во животот кога човек треба да потроши пари од чист мерак, а не од заслуженото. Затоа што нели, парите се за трошење. Или чекај, не, тие беа за во банка... :!: :fubar: Повремено само ќе се донесат дома да ги погледате, ама не ги гледајте премногу долго, ќе отапат.

И некни, одам по патики, и една мајка му се дере на детето на сред продавница не гледај патики, што ќе ти се, имаш едни веќе! Детево малецко, само си гледа патики, значи само гледа оти уште тоа едино ни остана бесплатно, и пробата, и оваа му вика не гледај.

Абе сите се многу добри, сето убаво, само нема кој да ги отепа.

Купи ми мајко топ ... :headbang:

На kate21, teddybear, Mishela и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Патот кон успехот е секогаш во изградба - Jim Miller

4. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405
    Ццц...

И после ние сме биле нормални, е не не сме, колку побрзо го сватите тоа толку подобро..
    :D Ке си се смеам само тоа ми преостанува, само не сакам моево дете да расти во оваа проклетија од држава.

На Miss-Independent, Phyramide и kravce им се допаѓа ова.
  5. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    Ко са децом спава попишан се буди .
    ;)

6. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Деновите пред големата преселба се бројат на прсти...Не чувствувам некоја голема возбуда, но мал дел од мене е исполнет со трошка возбуда, прашања како ќе биде и некоја мала трема. Сама, не во буквална смисла на зборот, но доволно сама за самостојно донесување одлуки и превземање важни чекори.
    Почнувам да созревам, не сум повеќе малото девојче на тато и мама кое безгрижно си игра со играчките. Играчките веќе оддамна ги заменив со книги.
    Сеуште го паметам моментот тато кога ми рече: "Време е да се збогуваш со кукулите." Јас во тој момент не знаев што да правам, се натажив и како да знаев дека нема повеќе да си играме пуштив една солза и почнав да ги гушкам како за последен пат. Едно од тие кукли сеуште е тука, зајко мој, секогаш ќе го чувам. :hug:
    Од пред година дена припаѓам во светот на возрасните па се прашувам дали 18те години се доволни за да бидеш доволно возрасен зошто некои и на 28 не се доволно возрасни.
    Ќе треба да се навикнам на нова средина, на нови луѓе, на мојот втор дом. На почеток ќе ми биде тешко, но се надевам дека носталгијата ќе ми дава доволно храброст да издржам.
    Од сега знам дека ќе се расправам со купишта книги, листови, мисли, семинарски, литератури и ќе чекам ред на студентски прашања, ама барем да ми се исплати сето тоа. Ја знам мојата цел, знам која ќе биде мојата основна обврска, друго и не ми треба.
    Во се' што правиме треба да бидеме истрајни и трпеливи ако сакаме успех.
    Дај Боже само успеси да се редат на секое поле за да ни бидат мотив кон остварување на целите. :up:

На cinderella5, anabel-a, Primavera и 3 други им се допаѓа ова.
  7. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    СДК дека кога му требаш некому, ти звони мобилниот, фрчи и фиксниот дома, на фб нотификејшн за порака, во меил анрид месиџис....Јухуууу

Ама после кога тебе ти требаат, нигде ги нема, под камен се скриле....каде сакаш звони, каде сакаш пишувај...

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Факт - во времето на ВМРО-ДПМНЕ дури 100% од луѓето дома имаат тоалетна хартија за да забришат г*з. Тоа заборавиле да кажат :geek:

СДК ... подбро било тоа е факт. Оваа технологија не сте свесни колку влијае на (не)еволуцијата кај човекот. Се случува мешање на работите, се појавуваат неодредени и недефинирани луѓе ... Последно време среќавам се повеќе машки со женски црти и такво однесување. Хромозомиве се збунети, ние уште повеќе ... А тоа што денес ме згрози е маж кој има потреба да е жена, а личи на караконџула. :x
    Е технологијата ќе донесе уште многу вакви не природни појави.

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Понекогаш сакам да сум птица, и да серам врз нечии глави со мерак.

A они нека си мислат дека сакам среќа да им донесам. :D

На Miss-Independent, GarpovaV, cinderella5 и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Vik4e

Vik4e Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    259
    СДК дека денеска ми е роденден , па нека ми е среќен! :D

На Ognenija, Monna.Monna, Elennaa и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Појадок[​IMG]
    Ручек [​IMG]
    Сестрами ја испратив у школо[​IMG]
    Чистење низ дома[​IMG]
    Миење садови[​IMG]

Тоа значи за денес се сум завршила време е да се гушнам со перницата и да сонувам :hai: :hai:

На Trendafilka, Glossy-girl и srcekrsacka им се допаѓа ова.
  12. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Мене ме летал штркот.
    Ме летал 9 месеци. И мене веќе ми се здосадило да летам, и сум му избегала.
    И тоа баш на денешен ден, пред 16 години. Па, да бе дечки. Роденден ми е. :party: :party: :party:

Ај да не ставам многу сликички, за скролање. Повелете парче 2, 3 торта.
    Само има некој малер кај мене. Секоја година, и се случува нешто на тортата.
    Земете си торта, јас дури во недела ќе си ја пробам.
    И да, не волку мало парче. Не сум ја скржава.
    Него да не течат лиги од толку слики. Ни на вас, ни на мене. :!:

А денес го добив најубавиот поклон. Поточно го дадов. Дадов уште едно килце.
    И се заокружи на 15. Оваа петнаескава, очигледно нејќе да се оддели од мене. :wasntme:

На jancii, belieber, Miss-Independent и 34 други им се допаѓа ова.
  13. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    кога ја гледав епизодата вчера на зет-домазет си помислив пред 13 години дека јас бев во истата ситуација-само што немав мозочен удар, колку ;( не можам да ви опишам, мислам дека очиве ми пресушија од плачење, дури и посакував да не се разбудев тогаш, и најпаметно ке беше да си умрев до сега ке бев спасена од многу маки и проблеми и верувам дека ке ме подзаборавеја некои личности

14. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Не е лесно да си мајка :shake:
    Немаш право на нерасположение, нервоза, депресивни денови, неконтролирано однесување...дури ни еднаш во месецот кога треба да имаш легално право за тоа.
    Тие мали нежни суштества се толку чувствителни, паметни и проникливи иако ни лажица правилно не знаат да држат, но те казнуваат за секоја направена грешка и нив со лажна насмевка не можеш да ги излажеш...

На velesanka, kate21, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Неколку пати пробав да нашкрабам нешто овде, ама некако не ми оди. :| Си имам обврски бре :D Бидејќи решив дека е стварно нефер од моја страна да кленисувам дома, додека мајка ми работи на работа, и кога ќе дојде дома да ја чека уште толку, веќе некое време ги средувам барем обичните работи како бришење прашина, маси, усисување, ставање вода на цвеќињата, миење садови, местење кревети.. И навистина после толку работа, ништо не ечисто, а јас сум уморна. :whew:
    Не е лесно да си, мајка, домаќинка и вработена во исто време.
    Затоа малку и помагам на мајка ми. Барем едната работа да и ја олеснам.
    Денес дури и масатаи столиците ги избришав со политура, ем уживав во мирисот, ем сега сјаат.
    Сега шкафот ме чека да го наместам, ама мала пауза направив, за да ве поздравам и одморам, па се враќам работно. :)
    Ајт :d:

16. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.981
  17. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Уште побогат двор,уште едно куче..
    :)

На JoxyTheFreak, velesanka, anabel-a и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Зашто постојат ЛЕБАРКИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ?! и ЗАШТО баш кај мене ДОМА доаѓаат повремено на гости?! Ги мразам, најмногу се плашам од нив!!!!!!!!!!!!!!!! :@

19. I.love.your.lips

I.love.your.lips Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    970
  20. 1DeeDee1

1DeeDee1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    57
    Сакам да кажам дека денес положив тестови за возачка :rofl: И сеа идеме на полигон, па градска и возачкаа :)

На AnaKarenina, I.love.your.lips, anabel-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.